Wisseling van de wacht bij top FVD

De fractievoorzitter van FVD in de Eerste Kamer Paul Cliteur draagt zijn voorzitterschap met ingang van september over aan fractiegenoot Paul Frentrop. Hij gaat zich richten op justitie en veiligheid, en vervangt tevens Annabel Nanninga, die in het najaar met zwangerschapsverlof is. Zij is in de Eerste Kamer FVD- woordvoerder immigratie en asiel.

Voor Cliteur viel het voorzitterschap in de Eerste Kamer-fractie maar moeilijk te combineren met het werk dat hij nog moet verzetten bij de Universiteit Leiden, voordat hij daar met pensioen gaat. En dus neemt Paul Frentrop het tijdelijk van hem over in de Eerste Kamer.

De heren hebben het erg naar de zin in de Eerste Kamer, ondanks het feit dat ze vóór opheffing van het instituut hebben gestemd. “Van de 353 stemmingen in het voorbije politieke seizoen in de senaat was FVD 64 keer tegen”, geciteerd uit Elsevier. De Eerste Kamer blijkt een bron van munitie te zijn voor Baudet en Hiddema in de Tweede Kamer, want allerlei cruciale informatie op het gebied van financiën, pensioenen, rechtstaat en Europese wetgeving passeert daar de revue.

Frentrop, zo wordt hij in Elsevier omschreven, is “de voormalig journalist/publicist en hoogleraar corporate governance aan Nyenrode, gepromoveerd op ondernemingen en aandeelhouders sinds de VOC, was een tijdje partijvoorzitter en bemoeit zich met het Renaissance Instituut, het wetenschappelijk bureau van de partij”.

Cliteur denkt dat kabinet Rutte (en dus de VVD) in de aankomende Tweede Kamer-verkiezingen op 17 maart 2021 keihard afgestraft zal worden voor het akkoord over het Europese herstelfonds. De PVV en FVD waarschuwden hier al veel eerder voor en waren vanaf het begin al tegen zo’n akkoord.

Volgens mij gaat hij gelijk krijgen. Het besef van de betekenis van dat akkoord, en de consequenties ervan, moet denk ik nog even bij de mensen indalen. De rekening komt, voor een behoorlijk deel, hoe dan ook bij de Nederlandse burger terecht. Hogere belastingen, hogere prijzen voor producten en diensten, minder (sociale) voorzieningen en misschien wel een combinatie van die drie (of meer). We zullen het snel genoeg mee gaan maken.

En misschien komt er vlak voor de verkiezingen al wel een bericht naar buiten over dat het geld in de verkeerde zakken is beland. Zal niet de eerste keer zijn namelijk. En dit gaat wel om een paar honderd miljard euro. 219 miljard daarvan gaat naar Italië, waarvan de economie voor een slordige 25 procent uit slecht of niet geadministreerd zwartwerk, zwarte handel en contante transacties bestaat. Daar gaat zo’n Europese commissie toch geen toezicht op kunnen houden, dat kunnen ze nou al nauwelijks in de rest van Europa.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Brenda Welsh

  Bellen blazen heet dit.

  1. Rene van der Grijp

   Wat kom je hier doen, Brenda?

   1. Rood

    Het is een psychopaat en doet hier zijn dagbesteding, wees geen therapeut!

    1. Che

     En dat zegt een gestoorde relie idioot.

     1. dosjenpeceta

      Heeft che een reliefetisj?

   2. Bullshit10

    Brenda wil ook een cent en bakje doen welterusten brenda het is al weer bedtijd

  2. evil knievel

   N mij blazen,mag jij!😘

 2. Stanly2000

  Ik heb het misschien gemist maar op de TV heb ik niets gehoord of gezien over de exacte afspraken van het corona-akkoord en wat het voor de burgers van NL gaat betekenen. Er wordt weinig of geen ruchtbaarheid aangegeven lijkt mij.

  1. Waldorf_en_Statler

   Lees en huiver:
   Na maanden van touwtrekken en vier dagen en nachten onderhandelen, is er een Europees coronaherstelfonds van 750 miljard. Dat herstelfonds gaat Nederland 330 miljoen euro per jaar kosten, berekende de Tilburgse hoogleraar Banking & Finance Harald Benink op verzoek van de NOS. Dat komt neer op jaarlijks 19 euro per Nederlander. Hoe zit het herstelfonds in elkaar? En wie zijn de winnaars en verliezers?

   1. Rood

    Kok Hals

    1. Bloemkist

     Carstens

   2. Stanly2000

    Kokkie, ik heb het over de TV. Bv bij Nieuwsuur of OP1, snapt u?

   3. Bullshit10

    Walforf
    Leugenaar moet ik nog meer zeggen je kan zo bij npo aan het werk wand dat zijn ook allemaal leugenaars
    Wat denk je van die eu belastingen die er ook aan zitten te komen
    En inderdaad de burgers word nog even dom gehouden door die mainstream media. Dus maak je borst maar nat vvd en de rest van die eurofille landverraders partijen kunnen hun koffers pakken
    Mensen laat je niet weer naaien door vvd of cda en de rest van die kartel partijen. 21 maart 2021 is de laatste kans
    Stem fvd of PVV……… uit de eu

    1. DubbelZout

     “ En inderdaad de burgers word nog even dom gehouden ”

     Jou hoeven ze niet dom te houden
     Dat heb je inmiddels al 1000 keer bewezen

   4. combat le pelicule

    Maar die € 19,– komt bovenop de € 474,– die de Nederlandse burger ongevraagd voor haar kiezen krijgt….
    Nederland betaald voor de landen waarbij de belastingen laag zijn en die burgers rijker zijn dan de Nederlandse.
    De geldverslindende EU is een gedrocht

  2. Braboworstenbroodje

   @stanley tuurlijk niet dat er ruchtbaarheid aan gegeven word…ein Reich moet doorgaan..
   Onlangs in Italië geweest ,het meeste moet contant afgerekend worden dat zegt erg veel.
   Nu ben ik niet een voorstander van digitaal geld want in Nederland weet je met dit systeem dat je 100% max word afgeroomd tot dat je nog net je rekeningen kan betalen en eten en verders niks.
   Maar in Italië heerst er zware corruptie in het algemeen ook door de nog sterk aanwezige maffia.
   Mensen en de overheid verspillen geld aan persoonlijke luxe .
   Als voorbeeld ze zetten gebouwen neer 1 keer ,maar als er onderhoud nodig is doen ze het niet en verwaarlozen ze de boel.
   Vervolgens uit de belasting pot bouwen ze daarnaast een nieuw gebouw met hetzelfde doel wat weer mooier en prestigieuzer is dan het vorige ,terwijl onderhoud vele malen goedkoper is.
   Ook houden de Italianen van dure motoren en auto’s die ook nog eens vele en vele malen goedkoper zijn door bijna geen belasting tav Nederland.
   Maar volgens de Italiaanse delegatie in Brussel moeten we wel solidair zijn met Italië , ofterwijl Nederland gratis geld aan Italië geven…
   Italië is bijna een derde wereld land.
   Polen daarentegen doet veel goede dingen met het ontvangen geld uit Brussel en ook het volk daar werkt aan de toekomst en denkt niet aan Carpe Diem…maar aan investeren en zuinig omgaan met geld…..zie de staatsschuld Italië en zet die tegenover die van Polen…
   Dat zegt ook meer als genoeg.

 3. Che

  Afrekening komt.
  FvD zal bij de TK verkiezingen wel zes maal meer zetels halen.

  Een aardverschuiving…

 4. Bullshit10

  Annabel succes met je bevalling je bent een aanwinst voor de fvd hoop dat je er gauw weer bent fvd en pvv zet hem op we mogen nu niet verliezen

  1. Che

   Wat denk je Bully, 40 jaar en een nakomertje.
   Die zal een behoorlijke tijd uit de running zijn, kan ze nu eindelijk haar middelbare school afmaken 🙂

   1. Waldorf_en_Statler

    De 16 weken vervanging wegens zwangerschapsverlof wordt geheel geregeld vanuit de FvD baantjes-toeschuiven-poule.
    Geheel naar AH slagzin: Stapelen maar!

   2. Bullshit10

    Che
    Wat ben jíj een zielig figuur zal haast medelijden met je krijgen bah Donderstraal toch op idioot

    1. combat le pelicule

     Nou BS dat is echt een understatement

 5. Kretoloog

  In het Elsevier interview zegt Oaul Flentrop ook iets subtiels over Thierry Baudet:

  ‘Leider Baudet is niet bepaald gewoon, beaamt Frentrop. ‘Dat hoort ook weer bij de politiek. Een nieuwe politieke partij naast het kartel vestigen, doe je niet met een onopvallende grijze muis. Je moet een beetje aandacht trekken. Ik denk dat wij daarin goed zijn geslaagd. Theater hoort er ook bij.’ Frentrop noemt zichzelf overigens ‘heel erg saai’.

  Dit is toch wel een verkapte vorm van kritiek van Flentrop op de strapatzen van Baudet. Kennelijk vind hij dat de FvD-leider niet serieus genoeg met de politiek bezig is, maar vooral ‘theater maakt’.

  Voor het Forum zou het prima zijn als Annabel Nanninga na de geboorte van haar kind het leiderschap van Baudet overneemt. Want de verkiezingen van maart 2021 zijn te belangrijk om aan een theaterman over te laten!

  1. Bullshit10

   Kreet
   Weet niet annabel is een lieve meid ze doet goed haar best maar ze is te zenuwachtig om lijstrekker te zijn denk ik
   Ik vind baudet doet het wel goed komt luid en duidelijk over dus laat maar zo

   1. combat le pellicule

    Annabel lijkt me de beste en de meest dikke lijstrekker. Meer vlees in de Kamer!

 6. DubbelZout

  Anabel heeft zich verneuqt
  Nou mooi dan

 7. Augustus

  Leuk en aardig maar Cliteur, kijk eens naar je mooie Universiteit Leiden. De nieuwe vrouwelijke rector is extreem links en het ultra linkse clubje bij de sociologie en geschiedenis faculteit lijkt het voor het zeggen te krijgen. Wat blijft er nog van onze mooie universiteit over?

  Wat je ook vind van links, zij strijden er voor en zetten alles op alles om hun zin er door heen te drukken. Wat doen wij? Toekijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.