Akwasi hoopt op partij voor mensen met kleur in parlement: ‘Golden retrievers nog beter vertegenwoordigd in Tweede Kamer!’

Als het aan de wensen van Akwasi ligt dan dendert Sylvana Simons met haar partij BIJ1 volgend jaar de Tweede Kamer in. Volgens de BLM-activist is het tijd voor een partij die zich specifiek richt op mensen met een niet-witte huidskleur. “Golden retrievers zijn momenteel nog beter vertegenwoordigd in de Tweede Kamer dan mensen van kleur”, aldus Akwasi.

Over de lokale Amsterdamse politica Sylvana Simons is Akwasi dan ook zeer te spreken. In een interview met Het Parool zegt de BLM-activist en ‘gangster’-rapper dat Sylvana Simons met haar partij BIJ1 veel goed werk zou kunnen doen in de Tweede Kamer. Tot dusver wist Sylvana het echter niet veel verder te schoppen dan mateloze populariteit in de Bijlmer en als gemeenteraadslid van de Amsterdamse Gemeenteraad.

“Als iemand heeft ondervonden wat racisme is, is zij (Sylvana – red.) het”, aldus Akwasi. Hij hoopt dan ook dat Sylvana volgend jaar gekozen zal worden als Tweede Kamerlid:

“Ik hoop ook dat ze volgend jaar tot Kamerlid wordt verkozen. Ik heb naar dat racismedebat gekeken en echt, mijn tenen trokken zo krom dat ik daarna heel lang in een warm bad heb moeten zitten om ze weer recht te krijgen. Een debat over racisme waar alleen maar witte mensen aan het woord kwamen, wát een aanfluiting.”

Akwasi verbaast zich er dan ook over dat een Partij voor de Dieren wel zetels weet te scoren op landelijk niveau, maar dat een partij die zich specifiek inzet voor mensen met kleur nog niet actief is op het Haagse toneel. “Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur”, zo relativeert Akwasi.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Arbeider65

  Ha, daar is hij weer. Hij moet even het stuk van Han van der Horst lezen op Joop. Daar staat een prima stuk in over zijn voor ouders. Die waren dol op handel drijven met mensen. Met voetnoten naar andere sites over dit hmmmmm onderwerp.

  1. Vliegenvanger

   Die Akwalsi moeten jullie niet zo veel podium geven. De grootste racist en narcist op Rutte na. Hij heeft niet eens in de gaten dat hij de grootste racist is samen met Silvana. Allemaal klagen over Nederland, maar wel hier hun handjes ophouden.

  2. Drekie het Toiletmonster

   Raar dat hij dat niet over zijn eigen voorouders begint. Zo veel moeite om andermans geschiedenis in te duiken en je eigen compleet te negeren en bagetalliseren. #whitedefenisiveness

 2. struisvogelpolitiek

  Nou is het wel zo dat Golden retrievers behoorlijk intelligenter zijn dan Sylvana Simons en haar bijeen geraapte zootje van BIJ1. Dus waar ligt het probleem?

  1. Bolland

   @ Struis : Volledig eens, maar dat is een zak appels ook

 3. struisvogelpolitiek

  Oeps! Mijn reactie moet beoordeeld worden door de censuurcommissie.

  1. struisvogelpolitiek

   Hier wacht ik niet op, dus alsnog een verkorte versie: Golden Retrievers zijn intelligenter dan……..

   1. Bolland

    @struis: U ?

    1. struisvogelpolitiek

     @Bolland

    2. Brenda Welsh

     Voor een juiste afspiegeling van de maatschappij, kan er best meer kleur vertegenwoordigd zijn in de 2e kamer. Gr.

     1. Logica

      Ren aparte partij voor creolen, voor moslims ( DENK en NIDA) en de rest voor niet racisten.

     2. ikweetwatikwil

      Och moet de kleur het doen Brenda. Ik heb altijd gedacht ,dat er mensen in de kamer moesten met verstand van zaken. Nu valt dat zo hier en daar tegen , maar na 4 jaar kun je opnieuw kiezen.
      Maar om nu een kleurlingen partij op te richten gaat me te ver. Zo krijg je een nog grotere tweedeling.
      Kleurlingen komen in een blank land en ze passen zich maar aan . Er zijn genoeg partijen om op te stemmen.

 4. Sando

  Ja loop maar eens op een zebrapad dan kom je er wel achter hoe het hier gaat.

 5. Blondie

  Kijk mijn stamboom (lijn) gaat terug tot 1482 en weet je geheel zonder personen die iets met slaven te doen hadden.
  Weet deze Akwasie dat in zijn zijn stamlijn ook met zekerheid te onderschrijven.

  1. Skoll

   Mijn voorouders waren kermisklanten dus ook deze jongen zou niet weten waar men het over heeft

   1. Drekie het Toiletmonster

    #whitefragility

  2. Drekie het Toiletmonster

   #whitefragility

  3. Logica

   Blonde, kan best zijn dat jouw voorouders geen part aan de slavenhandel hadden maar jij bent blank en Akwasi niet. Dat houdt in dat je automatisch schuldig bent en mee zult moeten betalen aan de creolen, genezen en wellicht nog andere ” slachtoffers”. Dit land wordt namelijk bestuurd door Rutte die niet met Wilders wil samenwerken maar wel met linkse huilbaby’s. Dat Rutte niet met Wilders wil is officieel vanwege 2010 . In werkelijkheid voert hij volledig D’66 beleid uit.

   1. Logica

    Genezen moet zijn Ghanezen.

 6. combat le pelicule

  akwasi kan beter even zijn mond houden…

 7. Bolland

  Begrijp de interesse in Akwasi en SS niet, gebeuren heel veel zaken nu waar een journalist zich mee kan bezig houden, en op DDS wordt er gezeverd over een zogenaamde woordkunstenaar en een mislukte VJ, die beiden hetzelfde verdienmodel hebben, boosheid, haatzaaien en racisme

  De wereld staat op z n kop landen worden om niets weer in lockdown gezet, burgemeesters die op eigen houtje maatregelen nemen die op z n minst discutabel zijn, en DDS komt met Akwasi/Simons

  Ga lekker de tuin in

  1. Lout

   Om niets, volgens mij heerst er een dodelijk griepje…

   1. Bolland

    @Lout Op 1 augustus lagen er 22 patiënten op de IC
    Sinds 1 juli zijn er 75 mensen opgenomen in het ziekenhuis

    Sinds 1 juli zijn er 32 mensen overleden met Covid-19

    Meer positieve testen? Dit zijn de cijfers:

    Maart: 63.163 testen – 12.714 positief (20,13%)
    April: 175.509 testen – 30.808 positief (17,55%)
    Mei: 124.195 testen – 6.626 positief (5,34%)
    Juni: 251.956 testen – 3.335 positief (1,32%)
    Juli: 348.142 testen – 2.861 positief (0,82%).’

    Cijfers draait t om niet om emotie

   2. evil knievel

    Als je al met 1 been in t graf staat ja,…simpele!😜

  2. Logica

   Je hebt gelijk Bolland. Ik erger me het meest aan die gift van 35 miljard aan de EU. Diefstal uit onze staatsportemonnee. Referenda zijn afgeschaft. Nederlanders, houd jullie ben, ik en mijn linkse vrienden willen dit, aldus Rutte.

 8. fuckit

  “Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur”
  En met recht!

 9. Ritter

  De media geeft deze vastgoed miljonair alle ruimte om zijn gal te spuwen. Geeft weer aan wat de agenda van de media is.

  Hij heeft in Nederland alle kansen gehad en goed geboerd. ( Hij is vast goed miljonair)

  En toch klagen en jammeren over Nederland

  Als hij het hier zo slecht heeft waarom gaat hij dan niet terug naar het land van herkomst?

  ===========

  ‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’

  Terwijl Akwasi zich voordoet als een sjofele muzikant die van optreden naar optreden leeft, blijkt de realiteit heel anders te zijn. De rapper zit namelijk extreem goed in zijn slappe was en bezit meer dan zes miljoen euro aan vastgoed! Op de cent nauwkeurig: 6.390.620,71 euro.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/06/akwasi-slachtoffer-hij-heeft-miljoenen-aan-vastgoed/

 10. HD

  Kijk naar Rhodesië en kijk naar Zuid Afrika, de zwarte nemen het over van de zwarten en de economie is naar de knoppen en die zwarte racisten slachten elke dag blanke boeren af.
  Geweldig hoor met die Akwasi’s

  1. combat le pelicule

   Maar dat beleid voeren ze hier ook, weet je dat niet, ik bedoel, het onderwijs wordt immers kapot bezuinigd zodat we over een jaar of 30 het niveau hebben van Afrikanen…

  2. RvdBe

   Het is allemaal 1 groot complot, Rutte/eu moeten zorgen dat we financieel devalueren naar een ontwikkelingsland, Simons/Akwasi moeten zorgen dat we intellectueel devalueren naar een ontwikkelingsland.
   Er zal wel iemand beter van worden.

   1. combat le pelicule

    Men moet stoppen met te spreken over complotten, wat we zien zijn geen complotten maar feitelijkheden..

 11. Forlan

  Dit valt nog wel mee, ik heb zojuist het stuk in de AD gelezen en de onzin die hij uitspreekt.. we moeten het eerst hebben over hoe erg Nederland was en de Ashanti handelden helemaal niet in slaven!! Nee joh maat, ze zijn de rijkste stam uit de geschiedenis van Afrika geworden met suikerbieten.. oh wacht.. die groeien daar niet!!

  1. Shadow1100

   De Ashanti waren een machtige stam. De hoofdinkomsten kwamen eeuwenlang uit de handel in goud en slaven. De Ashanti waren slavenhouders die de slaven lieten werken in hun goudmijnen. Ook voerden ze een levendige handel, eerst met de slavenhandelaren die uit het noorden van Afrika kwamen. De slaven uit eigen stam en tot slaaf gemaakten van andere stammen werden verkocht aan handelaren van de Hausa-stam en Arabieren, die ze vervoerden naar het noorden van Afrika en naar Klein-Azië. De focus verschoof later toen er contact kwam met slavenhandelaren uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland die slaven nodig hadden voor hun plantages in Amerika en het Caribisch gebied. Omdat deze handel er toe leidde dat men veel meer slaven nodig had, leidde dit tot een aantal grote expedities in de omgeving waarbij veel mensen van andere stammen maar ook van de eigen achtergrond tot slaaf werden gemaakt en doorverkocht.[1][2]

 12. ikweetwatikwil

  Dat moppert en klaagt hoe slecht het in Nederland is. Pas je maar aan dan hoef je geen partij van kleurlingen. Is ook niet gewenst. Er zijn al genoeg partijen dus keuze genoeg.
  Maar ik snap deze mensen wel ,die willen de blanken naar hun hand zetten. Die willen Zuid Afrika.

 13. EvertB

  “Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur”, zo relativeert Akwasi.

  Denk het ook. Een politicus heeft een hondenbaan.

  1. NEXIT.

   Zou het graag doen voor die 150.000 eurotjes en priveleges

   Kan ik daarna nog altijd 12 jaar wachtgeld trekken

 14. yellow thread street

  Als we doorgaat met die gasten steeds een podium te geven en hun eisen in te willigen dan wordt ons land over een paar generaties alleen nog maar door zwarten geregeerd.

  Laat die Kwasie toch opflikkeren, het is een nietsnut, net als dat enge mens.
  Kan iemand mij aangeven wat van nut dit soort figuren voor onze maatschappij hebben.
  Volgens mij hebben ze nog nooit een poot uitgestoken, ze zijn te lui om te werken.

  Het zijn zielepieten, de weg naar hun vaderland staat wat mij betreft wagenwijd open.

 15. Skoll

  De gemiddelde hond draagt ook meer bij aan de maatschappij als dit soort beroeps huilers
  Asjeblieft verhuis naar Amerika mens
  Daar komt al dat gezeik namelijk vandaan

  1. Michael M

   Mensen als akwasi en Bij1 zijn onrust stokers blijkt maar weer. Hebben veel geld zo te lezen, maar verzieken de boel in Nederland waar alle culturen al jaren samen leven proberen ze te ontwrichten om zo mensen tegen elkaar uit te spelen. Nederland geef deze mensen als akwalasi en Bij1 géén podium alstublieft. Het leven van onze vredige samenleving wordt verstoord. Kijk in andere landen waar echt ellende is. Daar moeten de oproer draaiers gaan zitten en niet hier om te zieken !

 16. NEXIT.

  De segregatie, discriminatie en racisme praktijken gaan gewoon vrolijk verder

  stem sociaal , stem PVV

 17. A-BBa

  ‘Golden retrievers nog beter vertegenwoordigd in Tweede Kamer!’ Die hebben dan ook een hoger niveau.

 18. P.Sisterons

  Natuurlijk zijn golden retrievers beter vertegenwoordigd want ze zijn nuttig. Dat kun je van niknokkers niet zeggen. Daar zitten teveel criminelen tussen die op het verkeerde continent terecht zijn gekomen. En hun hele leven op kosten van Oewitjes teren.

 19. Willem Bever

  Akwasi is oververtegenwoordigd met bewezen slavernij verleden en fortuin

  1. Willem Bever

   Als je het zo niet naar je zin hebt ga dan naar het land van je voorouders
   Jij maakt niemand blij, zelfs je pa niet

 20. Michael M

  Akwasasi en Bij1 Sylvana dat het opneemt voor Niet-witte mensen is DISCRIMINATIE tegen witte mensen, en dat mag dus niet in onze GRONDWET. Bij1 maakt geen kans. We kunnen geen Discriminerende partijen toelaten in onze grondwet welke een aanval doet op witte mensen en dus tegen mensenrechten. Je mag als Bij1 partijtje géén witte mensen discrimeren. Als de huidige regering en rechters de Grondwet volgen weten ze immers dat Bij1 bij wezen al verboden wordt. !!!

 21. Adriaen

  Uitstekend interview.
  De heer Akwasi heeft alle twijfels die er over de intelligentie van de zwarte mens mochten bestaan, definitief weggenomen.
  Goed gedaan, jochie!

 22. macsjang

  Welke hansworst houdt nog steeds een microfoon voor ’t bakkes van dit soort schreeuwers. Tuig is alleen uit op totale ontwrichting in NL. Kotsbakken zijn ‘t.

 23. SilverFox

  Terechte opmerking van Akwasi wat betreft te vertegenwoordiging van honden in de 2e kamer. Heeft er alles mee te maken dat huisdieren goed zijn voor de mentale en lichamelijke toestand van hun eigenaren.

  Van zeikende, ondankbare, traditie vernietigende en hand ophoudende kut Afrikanen (in al hun varianten) krijg ik enkel een rot humeur en hoge bloeddruk.

  Dus nee, Akwasi, ga gewoon weg. Als het je hier niet bevalt rot je maar op naar het land van je (voor-)ouders.

 24. Patrick Annema

  Euhhhm, even tellen hoeveel golden retrievers er in de tweede kamer zitten……. Nee dus, ik tel er geen één, onzin toch!!

  1. evil knievel

   Maar op commando zitten,liggen n pootjes geven naar Brussel,doen ze vrijwel allemaal!😉

 25. StanleyC

  Aaah, dat wordt straks lachen. S splinterpartijtjes groeien als paddestoelen uit de grond. Straks kunnen ze geen regering meer vormen. Één grote shitshow. Dan ziet iedereen eindelijk dat onze politici gewoon een stel incompetente prutsers zijn.

 26. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Mijn voorouders waren echte mensen van voor de tijd dat de Goden / Anunnaki er zich er mee begonnen te bemoeien…

 27. AidemediA

  Als ik kwassie kwassie of ss was, zou ik maar uit gaan kijken naar een ander welvarend land waar ze na de vernietiging van Nederland naar toe kunnen. Want als de gekleurden het hier voor het zeggen krijgen, zakken we weg in een poel van economische en morele ellende. Niet werken, dom lullen, hand ophouden, zet geen zoden aan de dijk. Trouwens die dijken zullen snel naar de filistijnen gaan met hun idee over werken. En deze lui willen in de politiek. Wat heeft dat voor zin voor hen. Afbraak politiek wordt dat, met als gevolg er valt dan niets meer plukken.

  1. AidemediA

   te plukken

 28. Ernest Stern

  De walgelijke racistische commentaren in deze draad bewijzen het gelijk van Akwasi.

  1. evil knievel

   Arme Ernest!😩

 29. Sjipke

  Het is werkelijk niet te bevatten wat deze jongen bezield? Hoe kan je nu als ‘mens’ zeggen dat je tegen discriminatie bent en gelijk pleiten om een partij op te richten die zich gaat inzetten voor allen, behalve voor blanken of, zo je wil, ‘witte’ mensen??
  Heb je dan ergens een schroefje los zitten of zo??

  Je kunt toch niet pleiten tegen discriminatie te zijn en gelijk de gehele kleurloze bevolking te discrimineren en uit te sluiten van belangenbehartiging binnen een partij. Zelfs de meest christelijke partijen zijn er inmiddels van overtuigd dat bijvoorbeeld vrouwen evenveel recht hebben als mannen en nu komt daar een of andere nar vertellen dat er een partij moet komen die “voor mensen van kleur”!!

  Vervolgens stelt hij dat een labrador beter vertegenwoordigt is in het parlement dan de mensen van kleur??
  Dat de man kortzichtig is was inmiddels ruimschoots bekend, maar dat hij alle allochtone nu ook nog gaat lopen schofferen die al jaar en dag zich inzetten voor het algehele belang van de Nederlanders ongeacht kleur of afkomst gaat natuurlijk veel te ver.

  Dat inmiddels zelfs zijn vader zich begint te schamen voor deze proleet, is dan ook niet zo gek. Ongetwijfeld heeft de man veel energie gestoken om zijn zoon een beetje fatsoenlijke opvoeding te geven en hem gedegen te scholen (waarschijnlijk is dit met het geld gebeurd dat zijn familie heeft vergaard door vererving uit de slavenhandel, als we de heer Akwasi moeten geloven dat zijn voorvaderen een prominente rol hebben gespeeld als slavenhandelaars)

  Misschien moet meneer Akwasi maar eens een tijdje bij zijn vader intrekken, kan de man alsnog een beetje proberen bij te schaven aan zijn compleet mislukte opvoeding!

  Akwasi ga je schamen, niet voor je huidskleur daar is niks mis mee, wel voor je opvattingen en discriminerende uitlatingen en het schofferen van een hele bevolkingsgroep!!

  1. ManusR

   Toen God hersens uitdeelden stonden de zwarten achter inde rij.

 30. Sabreur

  “Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur”

  Beste mensen van GL, D66, PvdA en alle andere deugende meelopers met de BLM-shit. Voelen jullie je nu ook zo gewaardeerd voor al jullie werk voor de zwarten?
  Moet je maar eens nagaan wat er gebeurt als dit tuig, met jullie hulp, de macht gaan krijgen.

 31. The gun

  Ak kwast tien moet gauw op flikkeren naar Ghana waar die thuis hoort. Met zijn er moeten meer gekleurde mensen in de regering in plaats van witte mensen. Nederlandse mensen zijn BLANK. Wit smeer je op houtwerk en dat noem je verf.

 32. furrr1983

  Zwart is geen kleur net als dat wit ook geen kleur is.
  Hou toch gewoon eens op te zeiken over kleur en leef je leven en denk er het jouwe van… hoe meer aandacht je het geeft hoe meer racisme er is. Geef je het geen platform dan is er ook niets aan de hand. Denk als Nederlander, denk nuchter (of kunnen alleen Tukkers nuchter denken?)…

 33. Skoll

  Dat gedoe over wit ook zoiets komt uit Amerika
  Van black and white zeg maar
  Als iemand inbreekt en je schiet hem je huis uit zullen velen zeggen we zijn niet in Amerika
  Als je roept we moeten de uitkeringen afschaffen
  Zullen velen zeggen dit is niet Amerika
  Man man man de linkse hypocrietheid ten top
  Als het om achterlijk doorgeslagen ideeën over racisme gaat lopen ze als hondjes Amerika achteraan
  🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 34. Skoll

  Nee ik heb geen hekel aan Amerika maar zoals met alles Amerikaanse ideeën horen in Amerika
  Daar valt ook wel wat te zeggen van hoe men reageert het is daar nog niet zo heel lang geleden dat een neger geacht werd de volgende bus te pakken als deze vol blanken zat maar mensen dat is hier nooit zo geweest dus waarom die Amerikaanse onzin hier invoeren

 35. Bes Tolen

  Hopelijk gaat Akwasi terug naar zijn land van herkomst. Zijn opstelling hier is negatief en zal averechts werken. In zijn geboorteland moet hij aan de slag. Maar opbouw van dat land heeft klaarblijkelijk geen enkele waarde voor hem. Hij verdient hier geen podium.

  1. Rood

   Enkele reis Ghana inderdaad!

   1. NEXIT.

    op eigen kosten aub

 36. ManusR

  Als het aan mij ligt rot die vent op naar zijn eigen land.

 37. Lex

  De hoogste tijd dat deze oproerkraaier eens terug naar Afrika word gestuurd in plaats hem hier podium te geven.

  Wat een afschuwelijk ventje.

 38. Peter Loosduinen

  Over het paard getild zwart menneke die met zijn smoelwerk op de treurbuis mag verschijnen om een nietszeggend opruiend verhaal te vertellen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.