Bizar! CNN-verslaggever staat voor brandende stad maar roept: ‘Vreedzame demonstraties!’

Na opnieuw een shooting by cop (die mogelijk in de permanente verlamming van het ‘slachtoffer’ resulteerde: de crimineel Jacob Blake) in Amerika zijn Black Lives Matter en ANTIFA nóg harder losgegaan. Dat het ‘slachtoffer’ een crimineel is en voor het schietincident zelfs met agente knokte wordt door die groepen natuurlijk blij over het hoofd gezien. Hij is zwart, de agenten blankwit. Hop, klaar, racisme bewezen.

Hoe dan ook, die terroristische groeperingen gaan dus helemaal los. Ja, dat deden ze al, maar nu hebben een nóg een excuus om hun gewelddadige communistische revolutie door de strot van mede-Amerikanen te dwingen.

Nou is dat natuurlijk heel ernstig. Hele steden staan in de fik. Mensen worden gewoon aangevallen door de terroristen als ze over straat lopen. Er zijn vinden vuurgevechten plaats, op straat, alsof het ’t Wilde Westen is.

Ongelooflijk genoeg doen linkse media als CNN nog steeds alsof het allemaal wel meevalt met dat geweld. In de video hieronder zie je een correspondent van CNN in actie. Achter hem zetten demonstranten alles in de fik. Maar wat staat onder in beeld? “Fiery but mostly peaceful protests after police shooting.”

Met andere woorden: Gepassioneerde maar veelal vreedzame protesten naar schietpartij.

Serieus? Terwijl je correspondent voor een brandende stad staat?

De linkse media zijn écht helemaal losgeslagen. Het is ongelooflijk hoe het mediakartel tegen ons probeert te liegen; terwijl we heel duidelijk met onze eigen ogen zien wat er écht aan de hand is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. EvertB

  “Vurige maar vooral vreedzame protesten na schietpartijen door de politie.”

  Dat beeld klopt 100 procent.

  Michael meent:
  “Hele steden staan in de fik”.
  HELE steden in de hens? Dan liggen die steden nu compleet in de as. Wáár dan, Michael? 😅

  “Mensen worden gewoon aangevallen door de TERRORISTEN als ze over straat lopen”.
  Lever dat bewijs, Michael! Terroristen?

  “Er zijn vinden vuurgevechten plaats, op straat, alsof het ’t Wilde Westen is”.
  Dit is Amerika, Michael. Vrijwel iedereen mag een wapen bezitten en schieten.
  Waarom verbaas jij je daarover?

  1. Jannes-46

   Beter kijken, vriend. Er zijn beelden te over van bijvoorbeeld geplunderde en verwoeste winkels. Ook “onze” NOS maakt zich schuldig aan tendentieuze berichtgeving over de rellen. Met stenen gooiende gemaskerde jongelui wordt steevast “demonstranten” of “activisten” genoemd i.p.v. asociale relschoppers. Dus……zet die roze bril maar eens gauw af.

   1. Vrijedenkert

    Geen asociale relschoppers maar gewoon gewelddadige criminelen!

  2. Cycle25

   Oogkapjes af, en kijken..

   h*tps://twitter.com/livesmattershow

 2. Che

  De haat jegens alles wat links is doet een beetje lachwekkend aan, Mike.
  Vraag mij af waar die haat vandaan komt.

  1. Vrijedenkert

   Karl Marx heeft de wereld tot nu toe nog weinig positiefs gebracht behalve onderdrukking, rampspoed en ellende…

   1. Che

    Oh, Mike wordt onderdrukt in Turkije en ondervindt veel ellende van de linkse overheid.

    Ook zijn meubelmaker is een linkse schurk.

    De pretstudie van Mike heeft hem niet veel gebracht, vandaar dat hij zo verbitterd is. 🙂 🙂 🙂

  2. JochemX

   Mike heeft het over linkse media, verder wordt het woordje links helemaal niet genoemd.

  3. NEXIT.

   nee hoor , ik vind ze wel lief , ze hebben immers bewezen dat je 15.000 man bij elkaar kunt brengen zonder besmettingen.

   je kan slechts de symbool wetgeving van die linkse geiten wollen sokken haten want die slaat nergens op

 3. Vrijedenkert

  CNN kun je al heel lang niet meer serieus nemen, heeft in de jaren ’90 van de vorige eeuw een aantal maanden furore gemaakt met verslaggeving vanaf het dak van een Iraaks hotel maar daarnaa was het ook echt niks meer…

 4. pasco

  CNN zullen zal toch geen verslaggevers in dienst hebben die blind en doof zijn, alhoewel men altijd selectief blind en doof zijn, eh ja!

  1. pasco

   zijn=kan zijn

 5. Florissa

  Die heeft geen mondkapje nodig,met een plaat voor zijn kop zo dik als de Chinese muur ,daarom werkt hij ook voor CNN,daar zitten alleen maar dit soort uilskuikens .

 6. pasco

  Fox News heeft klaarblijkelijk ándere verslaggevers, ze vertellen ingrijpende gebeurtenissen in een andere context en toon!
  Fox News spreekt mij meer aan!

  1. Ernest Stern

   Die vertellen kennelijk wat pasco horen wil.

   1. pasco

    ernst\
    Wat vertelt CNN jou?
    Haha, wat je horen wilt, juist ja!

  2. Ritter

   pasco

   Foxnews is evenwichtiger in hun berichtgeving van b.v. CNN.

   Ik kijk o.a. ook naar Foxnews. Je ziet en hoort op Foxnieuws de “andere kant” van het verhaal. Een kant die je niet in de Nederlandse media zult horen.

   Veel mensen in Nederland krijgen alleen maar een kant te horen van het nieuws uit de VS en krijgen daardoor een onjuiste beeldvorming wat in dat land gebeurt.

   Door o.a. Foxnews te kijken hoor je de andere kant en begrijpt men beter wat er zich afspeelt in de VS.

   1. pasco

    ritter\
    ++++
    Zo is dat!

 7. Aardvark blues

  Het wordt tijd dat het BLM en Antifa ongedierte massaal af gaat worden geschoten.

  1. Ernest Stern

   Er zijn inmiddels al twee demonstranten doodgeschoten.

   1. Aardvark blues

    Dat is nog lang niet genoeg, massaal zei ik toch.

    1. Ernest Stern

     Je bent niet de eerste die meent maatschappelijke problemen met een genocide te kunnen oplossen.

     1. Aardvark blues

      Genocide? Je lult uit je vieze nek Stern, dit zijn terroristen die de levens van mensen bedreigen, dat afschieten door speciale troepen of desnoods door burgers is volkomen terecht.

     2. Ernest Stern

      Het massaal vermoorden van mensen wordt algemeen als genocide omschreven. Kennelijk acht je deze massale moord in dit geval zeer terecht, maar dat vonden de nazi’s ook over het massaal ombrengen van Joden.

     3. Aardvark blues

      Het èèn heeft niets met het ander te maken, steek die Godwin maar lekker in je reet Stern.

   2. Steiner

    Gezien de beelden,volkomen terecht,die hysterische relschoppers stonden op het punt die man het ziekenhuis (of zijn graf) in te schoppen.

    1. Aardvark blues

     Weet hij veel.

   3. ro

    door die knul kyle ja,die belaagt wordt door die relschoppers en rent voor zijn leven,wat is jou informatie bron in hemelsnaam,jij loopt maar dingen te gillen zonder ze uberhoupt te checken,rellen zijn alleen in democratische staten met democratische burgermeesters etc en die doen letterlijk niks ohhja noemt die vreselijke relschoppers vreedzame relschoppers pas eergisteravond toen in de pols duidelijk werd dat biden ging zakken werd er groen licht gegeven aan trump om de federale politie er op af te sturen,heb je gezien hoe die geweldige democratische staten new york en california er uit zien momenteel,iedereen trekt daar weg….nee mijn vriend trump gaat winnen met een landslide

 8. Ritter

  Republikeinen en Democraten zijn het erover eens: Amerika heeft het vertrouwen in de reguliere media verloren

  Ze zeggen dat nieuwsorganisaties politieke opvattingen bepleiten, geen objectief nieuws.

  Het wantrouwen van Amerikanen in de nieuwsmedia om het verhaal eerlijk te vertellen heeft een ongekend niveau bereikt, een alarmerende ontwikkeling voor elke functionerende democratie, onthult een nieuwe peiling.

  Het “lage niveau van vertrouwen van het publiek in de gepolariseerde mediaomgeving van het land” kwam als een belangrijke bevinding in een onderzoek dat dinsdag werd vrijgegeven door de Knight Foundation en Gallup Inc., die al jarenlang het publieke sentiment over mediavoorkeuren hebben gevolgd.

  Over het algemeen waren opiniepeilers het erover eens dat Amerikaanse media nodig zijn om verkeerde informatie af te weren, maar weinig Amerikanen geloven dat dit werk door de pers wordt aangepakt.

  “De meeste Amerikanen hebben het vertrouwen in de media verloren om het nieuws objectief te brengen”, zegt Sam Gill, Senior Vice President en Chief Program Officer van Knight. “Dit is ondermijnend voor onze democratie.”

  Volgens de peiling hebben Republikeinen (71%) vaker dan Democraten (22%) en onafhankelijken (52%) een ongunstige mening van de media. Meer dan 4 op de 5 Amerikanen (86%) zegt dat nieuwsorganisaties politieke standpunten bepleiten in plaats van het nieuws vrij van vooringenomenheid te rapporteren.

  ht*ps://www.washingtontimes.com/news/2020/aug/4/americans-distrust-in-media-at-alarming-levels-pol/

 9. Ritter

  Vroeger , tijdens de golf oorlog, was CNN een zender die goede onderzoek journalistiek uitoefende en daar om bekend stond.

  Maar helaas is CNN de afgelopen jaren sterk naar links opgeschoven en is nu de spreekbuis van de Democratische partij. Ze doen nu aan activisme (vooral anti-Trump activisme) en nog maar weinig aan journalistiek.

  Dat betekend dat ze propaganda punten promoten van de Democratische partij.

  In de VS nemen maar weinig mensen CNN serieus. Ze weten precies wat CNN doet.

  Alleen buiten de VS word CNN nog serieus genomen en word het “nieuws” van CNN overgenomen door media. Zoals in Nederland waar journalisten vaak nieuws van CNN overnemen.

  1. pasco

   ritter\
   Zou CNN, NPO, ARD, ZDF , enkele zenders die bewezen, gedicteerd worden linkse politieke machthebbers!
   Lees volgende anekdote:
   het tv-debat tussen kanselier Merkel en SPD-uitdager Schulz was nauwelijks een duel!
   De zwevende kiezers wisten na afloop nog steeds niet waar ze op moesten stemmen. Dat had ook te maken met de vorm, en die was gedicteerd door Merkel.
   Op deze manier werd het vooroordeel bevestigd dat alle journalisten, maar helemaal die van de publieke omroep, te dicht op de macht zitten!
   bron: duitslandinstituut.nl

 10. George Knight

  Er staan zoveel onjuistheden in dit stukje van Michael van der Galien dat het geen toeval is. Hij moet eens serieus zijn huiswerk gaan maken of anders ’sprookje’ boven zijn stukken zetten. Dan is het duidelijk dat het fantasie is wat hij opschrijft. Nu zullen sommigen dat niet doorhebben.

  Als er een politieagent wordt neergeschoten, dan is het de vraag door wie dat is gebeurd. In Oakland werd in mei tijdens de protesten een agent neergeschoten door luchtmachtsergeant Steven Carrillo. Hij is geen lid van het zogenaamde Antifa of BLM, maar een lid van de rechts-extremistische tak van Boogaloo. Hij kwam naar de stad om agenten neer te schieten, zo wees onderzoek van de FBI uit.

  In Kenosha, Wisconsin heeft de 17-jarige witte Kyle Ritterhouse afgelopen week twee mensen gedood tijdens protesten. Hij maakte het witte suprematie-teken en was deel van een gewapende militie. Hij zei de politie te willen helpen met het handhaven van de orde, maar onduidelijk is welk ander doel dan provocatie en het ophitsen van mensen tegen elkaar de moord op twee mensen dient. De ouders van de in de rug geschoten Afro-Amerikaanse Jacob Blake hadden demonstranten verzocht om terughoudend te zijn en wat hun zoon was overkomen niet te gebruiken als reden voor straatgeweld.

  De beschuldiging van de activistische journalist Andy Ngo dat Jacob Blake een crimineel is kan niet onafhankelijk bevestigd worden. Ngo is een conservatief die werkt voor het Canadees conservatieve nieuwsmedium The Post Millennial. Hij wordt ervan beschuldigd een rechtse provocateur te zijn die het er om te doen om demonstranten in een kwaad daglicht te zetten. Zijn werk gaat uit van zijn individuele ervaring en niet van de feiten. Zijn bevindingen moeten dan ook met een korreltje zout genomen worden. Zeker in het geval dat ze niet onafhankelijk bevestigd kunnen worden zoals in Kenosha. Ngo fantaseert zijn eigen werkelijkheid over Jacob Blake, BLM en het zogenaamde antifa bij elkaar. Ngo kijkt selectief en heeft een blinde vlek voor het optreden van rechts-extremistische, witte milities die hij niet ziet. Mogelijk speelt zijn achtergrond als Vietnamees-Amerikaanse homo daarbij een rol en wordt zijn activistische journalistiek door projectie en wensdenken vermengd met zijn wil tot acceptatie van een specifiek beeld van mannelijkheid.

  Afgelopen dinsdag gaf president Trump in een tweet CNN een compliment omdat het de eerste dag van de Republikeinse conventie bijna in zijn geheel had uitgezonden, terwijl Fox News was afgehaakt: ‘Very appreciative that @CNN covered the vast majority of the Republican Convention last night. That was really good for CNN, while at the same time being good for our Country. Thank you!’. Zo zit buiten de fantasiewereld van Van der Galien de werkelijkheid in elkaar: het ‘linkse’ CNN zendt de Republikeinse conventie uit en krijgt een compliment van Trump, terwijl het ‘rechtse’ Fox News die conventie grotendeels aan zich voorbij laat gaan en steeds meer kritiek krijgt van Trump. De president richt zich steeds meer op OAN (One American News Network) dat hij naar zijn hand kan zetten en de Trump-cult beter volgt dan Fox waarvan steeds meer journalisten ongelukkig zijn met het feit om spreekbuis van een specifieke politicus te zijn.

  Zeker zijn er protesten in Amerikaanse steden die uit de hand lopen. Maar het is niet in alle gevallen duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk zijn. In elk geval niet de vreedzame demonstranten die protesteren tegen sociale ongelijkheid, antiracisme en het militaristische optreden van bepaalde politiekorpsen. Soms zijn het relschoppers of criminelen die vooral ’s avonds laat en ’s nachts de onrust aangrijpen om te plunderen. Maar ze zijn apolitiek en hebben niets met BLM of links-radicalisme te maken. Soms zijn het witte provocateurs of rechts-extremistische milities die zich uiteindelijk tegen de overheid keren en een contrarevolutie op gang willen brengen door het zaaien van chaos en waanzin. Probleem is dat Trump de FBI praktisch onder curatele heeft gesteld zodat het onderzoek naar de criminelen, witte milities en links-radicalen gepolitiseerd is en op dit moment geen onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van het ontstaan van de rellen in steden naar buiten kan worden gebracht.

  Het impressionistische aanstippen van Van der Galien die zich op onbetrouwbare bronnen baseert valt op te vatten als rechts-radicaal activisme. Het is er hem om te doen om op te hitsen en een vertekend beeld van de werkelijkheid te creëren Hij is niet op zoek naar de feiten, maar stelt zich tevreden met de vertekening van de waarheid die binnen zijn politieke retoriek past. Hij kopieert dat van internet en plaatst dat door op DDS. Opgevat als amusement is dat vermakelijk en in zekere zin ook belangrijk omdat hij hiermee opereert als barometer van maatschappelijk ongenoegen. Hoever hij kan gaan in het navolgen van de vertekeningen en leugens is de vraag waarvoor Van der Galien staat. Met het oprekken van de waarheid creëert hij steeds meer zijn eigen absurde schijnwereld. Dat is groots theater. Maar de vraag is uiteindelijk wie dat betaalt als de adverteerders het te bont vinden worden en de abonnees aangeven echt geïnformeerd te willen worden.

  1. Ernest Stern

   Sterk en grondig gedocumenteerd betoog, George.
   Mijn complimenten.

  2. EvertB

   Dank je wel, George Knight, voor het brengen van het echte en genuanceerde nieuws.

 11. Cycle25

  Het is CNN maar, groot geworden door bier & chips + Irak + volkerenmoord, deze zender had net zo goed in Beijing kunnen staan.

 12. Cycle25

  ht*ps://twitter.com/courtneygodfrey/status/1298808654716698625

  BLM…gewoon Black Loot Matters..

 13. harte385

  BLM De huidige en toekomstige nazies

 14. harte385

  BLM = Black Loves Murder

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.