Break! Sander Schimmelpenninck stopt als Op1-praatpop

‘Domrechtse’ mannen en vrouwen zullen vandaag de vlag gaan uithangen, Twitter-tiran en Graaf scheldkanonnade stopt als presentator bij Op1. Hij nam de job als experiment, en dat was niet geheel succesvol. Vandaar dat we zijn ‘vrolijke rechtse geluid’ nu niet meer zullen gaan horen op de NPO. Wat een gemis. Eerlijk is eerlijk, stiekem gaan we hem wel missen. Er was niemand – op Peter R. de Vries na dan – die zoveel ophef kon veroorzaken als Graaf Schimmelpenninck. Hij kreeg het voor elkaar om heel rechts Twitter op te stangen, en dat is toch best een puike prestatie.

Schimmelpenninck meldt dat hij vanaf het begin af aan al zijn twijfels had over het programma. En tijdens de coronatijd namen zijn twijfels niet af over zijn rol als presentator bij Op1. Hij wilde voornamelijk meer vrijheid, maar die krijg je niet bij de NPO.

,,Maar er waren ook best veel gesprekken die vrij eendimensionaal waren. Het is niet altijd een debat. Soms was mijn rol als presentator vrij beperkt”, zegt hij. ,,Het kost me teveel tijd, het kost me ook stress. Ik vind dingen die mijn vrijheid beperken irritant. Het is fysiek heel zwaar. Je komt thuis om twaalf uur, half één en dan kun je niet meteen slapen. De adrenaline is zo hoog. Dan ben ik de vrijdag erna niets waard. Het is extreem intensief.”

Dus binnenkort zal Schimmelpenninck de televisie verlaten. Sommigen zullen de vlag uithangen, anderen zullen balen. De laatste rel, waarin hij zijn seksistische aard liet zien, was waarschijnlijk de druppel die de emmer deed overlopen.

Hij sprak altijd met flink wat dedain over anderen, maar schuwde het niet om zelf mensen op uiterlijke kenmerken belachelijk te maken. Gaan we dit nu missen? De NPO kan tenminste weer haar handen in onschuld wassen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. henkie

  Een mannetje van zeer laag allooi, dat rapalje ga ik zeer zeker niet missen.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍

 2. Adriaen

  Weg met die valse provocerende linksche kabouter.
  Opgeruimd staat netjes.

 3. Yoyo

  Daar zullen we geen traan om laten, of een nacht wakker van liggen.
  Wie kijkt er überhaupt nog NPO?

  1. Oepsie

   Zelfs dat, vraag ik mijzelf niet meer af. Ik, wil alleen weten, hoe je er niet meer verplicht aan mee moet betalen. Ik denk, dat heel veel mensen dat willen weten.

 4. Vanduinen

  NPO wordt toch niet bezocht door de DDS’er ? Althans dat is wat ik lees en meer van die kranige uitspraken van NPO kijken is van je geloof vallen.

  1. Rood

   etc

  2. Oepsie

   Misschien, wordt u ooit bezocht, door een DDS er? En wat dan nog? Misschien wordt het je mooiste dag van je leven Vanduinen! Kranig hè!

   1. Rood

    @Oepsie: Zou niet de eerste keer zijn voor etc

 5. HD

  Hoezo stoppen per per direct? Opgeruimd?
  Mag dat live op tv, hebben we eindelijk weer wat leuks op de buis.

 6. Vliegenvanger

  Nee natuurlijk krijg je bij de NPO, geen vrijheid. Alles is in opdracht, zoveel mogelijk demoniseren van bepaalde personen of partijen. De hemel in praten van Rutte, omdat hij het zogenaamd zo goed doet.
  Blij dat die Schimmelpik kabouter opgerot is. Dat ventje denkt dat hij heel wat is. Hij is niks anders dan een enorme droeftoeter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.