Daar is ‘ie dan! Corona-app gaat live in Drenthe en Overijssel! Wie o wie gaat dit downloaden

Na maanden van speculatie is de app er dan eindelijk. En nee, Bill Gates heeft er ditmaal niks mee te maken. De privacy-gruwel die CoronaMelder heet gaat online. Voorlopig alleen nog te verkrijgen in het verre Oosten gelukkig. De app zal vooral gaan dienen als extra hulpmiddel voor de GGD, die zelf de gehele crisis compleet verkeerd heeft ingeschat. 


Pas vanaf 1 september zal heel Nederland eraan moeten geloven, maar tot dan is het oosten van Nederland de Sjaak. Ditmaal is de app minder privacy-schendend dan de vorige edities, maar toch blijft er kritiek op deze ‘melder’.

Voor bron- en contactonderzoek zal deze app waarschijnlijk fantastisch werken, de app zal werken via bluetooth. Mocht jij in de afgelopen veertien dagen langer dan 15 minuten hebben lopen babbelen met een persoon met coronaklachten, dan krijg je een melding.

In theorie lijkt de app een handige oplossing om mensen een waarschuwing te geven als ze in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest.

Toch blijft er, terecht, veel gedoe rondom het privacy-vraagstuk. Want in hoeverre voelt men zich comfortabel om tal van gegevens af te staan aan de overheid. Wie garandeert dat deze gegevens niet gebruikt worden voor andere doeleinde, of dat de servers veilig genoeg zijn?

Heeft u de app al op uw telefoon staan?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NEXIT.

  ikke niet , heb niets waar het op past. 🙂 🙂 🙂

 2. ervi

  Uitgerekend in mijn mooie Drenthe, de provincie met de minste besmettingen, wordt de app gelanceerd. Dat wordt een flop.
  De gemiddelde Drent is gehecht aan zijn privacy en doet niet mee.Ikzelf al helemaal niet.
  Alleen links gepeupel en import zal het kreng installeren.

  1. M. Brandenburg

   Volgens de cijfers van de overheid is deimport zo crimineel als de pest, geloof je werkelijk dat die massaal een tracker gaan downloaden waarmee de overheid je exact kan plaatsen elk moment van de dag?? Natuurlijk niet als jeiets niet wilt als crimineel (in spe) dan is het dat de overheid constant weet waar je bent en uithangt. Dezelfde reden waarom je wanneer het openbaar vervoer gebruikt je een anonieme kaart gebruikt, omdat anders de overheid je exact volgt en exact al je routines kan gaan voorspellen, of kan zien met wie je regelmatig reist, waar naartoe, hoelang je daar blijft etc etc, ook die informatie wordt door de private (kuch kuch kuch) bedrijven zeven jaar opgeslagen, om achteraf te kunnen worden geraadoppleegd door de steeds meer totalitaire overheid. Maar als je niet te verbergen hebt dan maakt dat niet uit, zoals sommigen linkse rakkers in koor roepen, wat kan er in godsnaam fout gaan wanneer een overheid haar burgers 24/7/365 in de gaten houd, het werkt in het democratisch paradijs China perfect.

 3. Heras

  Zo, is de verlinkknop klaar???
  Vroeger moest je naar de duitse autoriteit, nu is alles digitaal…toch een vooruitgang

  1. Gebande3

   Meldpunten van Baudet en Wilders vergeten?

   1. M. Brandenburg

    Je bedoeld die meldpunten, waarbij geen informatie van betrokken mocht worden doorgespeeld maar enkel de zich afspelende ongewenste situatie, die meldpunten. Dat is wat de totalitaire linkse gek vergelijktmet de app, waarbij private informatie word opgeslagen en mensen uiteindelijk zelfs actief vervolgd kunnen worden. Zie hier het complete gebrek aan redenatie vermogen bij link. Dit is een appel dat is een peer, allebei fruit dus ze zijn gelijk…

 4. Arbeider65

  Ik woon in Twente(rand) maar hij komt niet op mijn telefoon. Staat al genoeg apps op.

  1. Eertienator

   Ik woon ook in Twente en ik ga hem ook zeker niet downloaden mijn telefoon.

 5. Bunky01

  Deze DDR / KGB van Nederlandse bodem app komt er bij niet op. Uitzetten die bluetooth en uitzetten de Google timeline. Wordt het volgen toch al wat lastiger. De minister van Coronazaken en het RIVM kunnen van mij de pot op.

 6. Robin Hoed

  Misschien zet ik hem op een oude telefoon, die ik dan in mijn auto laat liggen.
  Stel ik wel in dat ik heel erg de cojona heb.

  1. Robin Hoed

   Je kan ook het Bluetooth bereik flink vergroten.
   100 meter is mogelijk met een goede antenne.

 7. Blondie

  Google en Apple gaan goud verdienen aan deze App.

  Gewoon iedereen met zo’n App kunnen volgen, een ideale situatie in een land waar de democratie verdwenen is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.