Den Haag doet aangifte na schofterig vandalisme Indisch Monument

Actiegroep Aliansi Merah Putih wilde de aandacht trekken door afgelopen nacht het Indisch Monument in Den Haag te bekladden. De herdenking zou “in de volledigheid problematisch” zijn, wat kennelijk voldoende reden is om het monument dan maar te mogen vandaliseren. Belachelijk! Heel goed dat de gemeente Den Haag over is gegaan tot het doen van aangifte tegen die rotzakken.
Ik heb echt geen goed woord over voor deze vandalistische ‘actiegroep’, die meent op deze manier hun punt te moeten maken. Ze wilden aandacht vragen voor de slachtoffers aan de kant van de inheemse bevolking van Nederlands-Indië, die “altijd al worden genoemd tijdens de herdenking”, volgens de directeur van de belangenorganisatie van mensen uit voormalig Nederlands-Indië Rocky Tuhuteru. En dat geldt ook voor de slachtoffers van de onafhankelijkheidsstrijd die volgde na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Dit respectloze kutclubje heeft overigens al meer bekladdingen van standbeelden op hun naam staan. Zo hebben zij in juni het standbeeld van Johan van Oldenbarnevelt bij de Hofvijver ook al toegetakeld.

Het frappante is dat de Haagse burgemeester Jan van Zanen door de organisatie Federatie Indische Nederlanders, zowel per post als per mail, is geïnformeerd over de geplande acties van die club. Maar daar is niets mee gedaan, ondanks het feit dat er wél is beloofd dat er ‘extra maatregelen’ genomen zouden worden.

Het is sowieso een belachelijke trend geworden in dit land, waar iedere willekeurige flutclub met een mening maar meteen aandacht meent te moeten vragen door een monument te gaan lopen besmeuren. Discussie hebben ze geen behoefte aan want ze hebben toch al gelijk. En wie ze het tegendeel wil bewijzen staat dus bij voorbaat aan de ‘verkeerde kant’. Respectloze horken zijn het!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Aborifa

  Pak deze ellendelingen op. En straf ze zwaar.
  Afblijven van onze Indische Nederlanders.

  1. fuckit

   aborifa@
   Oppakken?
   Haha.
   Wie gaat dat doen, oftewel MAG dat doen?
   De gekleurde Nederlandse inwoners krijgen immers speciale bescherming, gefaciliteerd door politieleiding, politiek en burgemeesters doen er álles aan deze lui geen haar te krenken!
   De autochtone Nederlanders worden echter in de hoek gezet als, intolerant en racistisch!
   Wanneer komt de ommekeer, zucht!

  2. Bloemkust

   Waar was onze vriend Fisufisi die nacht??

 2. CLoVis

   
  Het begint er op te lijken
  dat Den Haag
  het centrum van de schoftenstreken is geworden.

 3. Blondie

  Kijk iedereen die in Nederland woonachtig is, mag een mening hebben.
  Echte Nedelanders.
  Halve Nederlanders.
  Kwart Nederlanders.
  Bijna Nederlanders.

  Kijk en het is zo simpel, als je je niet thuis voel in Nederland en je roots ergens anders liggen, ga dan gewoon weg en kom nooit meer terug.

 4. Heras

  Als hij het geweten had, maar deze flutactie niet tegengehouden, dan is hij medeschuldig aan vernielingen.
  We moeten echt van de linkse clubjes af. Daarom moet iedereen volgend jaar stemmen. Ook degenen die nooit gestemd hebben.

 5. harte385

  Als ze dan ook nog eens opgepakt zouden worden, en zwaar gestraft en laten opdraaien voor de totale kosten die er mee gemoeid door hen te laten opbrengen kunnen ze dat niet dan dwangarbeid voor minstens 1 jaar in een verslaafden opvang cq. tehuis voor geestesgestoorden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.