Diederik Gommers woest over wegrenactie coalitie: ‘Verwacht geen heldendaden’ meer van de zorg zonder salarisverhoging!

Diederik Gommers mocht woensdagavond langskomen bij Op1 om te reageren op de bizarre actie van de coalitiepartijen in de Tweede Kamer gisteren. Die renden namelijk massaal weg op het moment dat er (hoofdelijk) gestemd zou worden over een salarisverhoging voor zorgpersoneel. Door de Kamer plots te verlaten zorgde de coalitie ervoor dat het quorum niet gehaald werd, waardoor er niet gestemd kón worden. 

Applaudisseren voor zorgpersoneel… de coalitiepartijen maakten er de afgelopen maanden zo ongeveer een nationale obsessie van. We moesten allemaal bij een open raam gaan staan, op het balkon of in de tuin en heel hard klappen voor al die dokters en verpleegsters die aan de ‘frontlinie’ strijden tegen corona.

Ja, ja, de zorg was het allerbelangrijkste in Nederland.

Dat was allemaal een theatervoorstelling. Flauwekul. Drama. De coalitie heeft lak aan de zorg. Dat werd gisteravond maar weer eens bewezen toen er een (hoofdelijke) stemming zou plaatsvinden over een salarisverhoging voor zorgpersoneel. De zielige coalitiegenoten renden letterlijk allemaal de Kamer uit zodat het quorum niet gehaald werd en de stemming niet door kon gaan.

Wanstaltig.

Diederik Gommers — de IC-man — werd daar later op de avond mee geconfronteerd door Charles Groenwappie, bij Op1. Gommers’ reactie op de actie van de coalitie liet weinig aan de verbeelding over. “Ze verwachten dat we leveren, maar iedere keer gebeurt dit,” aldus Gommers. “Verwacht geen geweldige dingen en heldendaden als we hier niet over kunnen praten.”

Tja. Daar valt eigenlijk niets tegen in te brengen. Behalve dan natuurlijk dat hij zegt dat als er “geen geld” voor is dat “gewoon” eerlijk gezegd moet worden.

Dat geld is er heus wel, Diederik. Nog maar een week geleden kreeg het Franse zorgpersoneel een lekkere salarisverhoging — betaald met de EU-bijdrage van Nederland.

Als wij Franse doktoren, artsen, en verplegers een salarisverhoging kunnen geven, dan moeten we dat al helemaal kunnen doen voor ons eigen zorgpersoneel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. NEXIT.

  Heldendaden ?

  Ze deden toch waar ze voor aangenomen zijn en voor betaald worden ?
  Vreemde gedachtegang om iemand tot held te bombarderen.

  Zorg dat de mensen de juiste werkdruk krijgen door een vermindering van de achterlijke bureaucratie en werkdruk.

  De politiek is een slang , wie dat nog niet heeft gezien moet naar hans anders om zijn roze bril bij te stellen.

  stem sociaal , stem PVV

  1. Fortiori

   Als ik hier wel eens lees worden B & W voortdurend helden genoemd. En daar blijft bij woest toneelspel en harde woorden.

  2. Meriadoc Brandebok

   In de eerste drie alinea’s ben ik het, voor de verandering, met je eens, Nexit.

  3. Gebande3

   Met zijn handen in zijn zakken roept Nexit op veilige afstand: Dat is toch hun werk.
   Mocht een verpleegkundige er anders over denken en overgaan tot fysieke verbouwing van Nexit, is dit een van de weinige momenten dat ik geweld goedkeur.

   1. Oepsie

    En weer een lafaard op de lijn. Wees een vent en schrijf waar ik je vinden kan, zodat ik je zorgverzekering (die betaald wordt vanuit je uitkering) rendabel kan maken.

    1. EvertB

     Gebande3 is te vinden in de boksschool.

     Heeft u ook een zorgverzekering, oepsie?

  4. RPML

   Voor iedereen die vóór een salarisverhoging van het zorgpersoneel is lijkt het mij wel te billijken om zorgmedewerkers uit Brabant een flinke salarisverhoging te geven omdat ze gedurende een aantal maanden harder hebben moeten werken, en personeel uit Groningen een flinke salarisverlaging omdat ze in die periode werkelijk helemaal niets te doen hadden; kankerpatiënten moesten wachten op de corona-patiënten die niet kwamen. Oh wacht, het werkt alleen maar één kant op…

  5. Logica

   Dat ben ik met je eens Nexit. In de ouderenzorg wordt trouwens slecht betaald. Ziekenhuispersoneel daarentegen hebben een goed salaris. Dan kunnen we ook andere groepen wel een extraatje geven zoals het UWV personeel dat een gigantische hoeveelheid nieuwe regelingen en aanvragen voor de kiezen heeft gekregen. Er zullen wel meer groepen zijn.

 2. Blondie

  Verschrikkelijk Links Nederland moet zich KAPOT schamen.
  Het Linkse Rutte Kartel wordt gesteund door Links Nederland dus de schuld is klip en klaar.

  Het Linkse Rutte Kartel incl Links Nederland laten de zorg in NEDERLAND in de drek zakken.

  Rutte jij grote onbenul, kom achter je grijns vandaan en pak je koffer er r.t op.

 3. Ritter

  Voor alle duidelijkheid………………het was een motie van de PVV voor salarisverhoging voor zorgmedewerkers.

  Naar mijn idee een goede motie omdat werken in de zorg zwaar is en de zorgmedewekers er best wat bij kunnen krijgen.

  1. Piet51

   @Ritter
   Voor alle duidelijkheid, er is helemaal niets weggestemd. Er wordt binnenkort gestemd, helemaal volgens de door de Kamer zelf gemaakte afspraken. Die afspraken zijn nu ook zwart op wit te raadplegen. Er wordt gewoon iets later gestemd, nadat er intern voorbereidend overleg is geweest.

   1. Ernest Stern

    h**ps://twitter.com/Paul_van_Meenen/status/1293647045664935936?s=20

    1. Piet51

     @Ernest Stern
     De bedoelde brief is te lezen op: tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/brief_voorzitter_13-5_inzake_verruiming_werkzaamheden_tweede_kamer.pdf

     Het lijkt allemaal in scene gezet door Wilders met als enige doel om zijn coalitiecollega’s te kijk te kunnen zetten. En dat is gelukt.

 4. Willem Bever

  Diederik,
  Vebazingwekkend dat een goed opgeleide man zoals jij je hierover druk maakt.
  Zeker jij kan zien (nu ook met wat inside) hoe onze regering werkelijk ieder in NL bij de neus neemt wat uiteindelijk geld kost en niets oplevert

  Zoals eerder gezegd het beschikbare geld in NL is reeds weggegeven aan frankrijk italie etc…..pech dus

  Zoals elke nederlander staan ook de zorgmedewerkers achteraan de rij in nl als er salarisverhogingen worden toegekend

  Bedenk dit volgend jaar….

 5. Gebande3

  Heer Gommers, u vertegenwoordigt helaas geen boeren.
  Dan was Baudet voor u de barricades opgegaan.
  Nu is hij gewoon op vakantie gebleven.

  1. Stanly2000

   Kokkie, misschien wel samen met de Prins Klaas de Eerste van Breda.

 6. Piet51

  Opmerkelijk te zien, dat nu links de zwarte piet toegespeeld krijgt. Zijn SP, GL, PvdA nu ineens niet links meer, terwijl zij wel met Wilders de vloer aanveegden met de “gevluchte” kamerleden?

  Maar nog opvallender is, dat in de commentaren het nu zpo wprdt voorgesteld alsof de salarisverhoging van de baan is. Niets is minder waar, er is alleen nog noiet gestremd. Iemand die goed opgelet heeft, heeft de voorzitter horen zeggen dat de stemming niet kan plaatsvinden en op een later tijdstip (letterlijke woorden van de voorzitter) gehouden zal worden. En ook de uitleg van de coalitiepartijen wordt volledig genegeerd, namelijk dat een hoofdelijke stemming op dat moment tegen de afgesproken regels zou zijn.

  De actie van sommige kamerleden verdient niet de schoonheidsprijs, vooral de manier waarop, maar is verder storm in een glas water. Dat Gommers het bij Op1 niet meteen allemaal op een rij had toen hij ermee geconfronteerd werd is begrijpelijk. Maar nu op DDS, na een paar uurtjes slapen, zou men beheerster moeten reageren.

  De verontwaardiging van de oppositie wordt bovendien zeker ook beïnvloed door de aanstaande verkiezingen die nu al wat koorts en andere opwinding veroorzaken. De bal lag voor de oppositie a.h.w. klaar voor het coalitiedoel.

 7. George D

  Het is ten hemel schreiend dat de coalitie partijen vluchten om hoofdelijk te stemmen over een salarisverhoging van de zorg medewerkers. Hier zie je dat wij een regeringscoalitie hebben van, walgelijk tuig. Gewoon schorem is het en niet anders. Een grote bek over de zorghelden. Klappen en op pannetjes slaan. En nu op een vunzige manier de zorg medewerkers een rot schop nageven. Zeg dan gewoon nee, geen salarisverhoging. Door wat een vies naar volk wordt Nederland geregeerd. Om te kotsen. Miljarden verdwijnen in de zakken van leeglopers, foute landen en overige handophouders/bedelaars. En de eigen bevolking wordt op een vreselijke manier uitgeknepen. COALITIE, MET RUTTE VOOROP SCHAAM JE !!!!!!!!

 8. J.C.

  Dus als het even spannend wordt en er moet verantwoordelijkheid worden genomen rennen bepaalde politieke partijen weg. Ik heb een déjà vu: zeiden Mark Rutte van de VVD en Buma van het CDA dit niet in 2012 over de PVV, toen de door het CDA bedrogen PVV het gedoogakkoord beëindigde? En kijk nu in 2020 eens wie er hard wegrennen als het even spannend wordt en er moet verantwoordelijkheid worden genomen. Hier komt dus (alsnog) een aap uit de mouw………..

  Het is aan de mensen in de zorg ook niet te verkopen, dat Mark Rutte van de VVD (samen met het CDA, de CU en D66) miljarden aan Frankrijk schenkt (om de salarissen in de zorg te verhogen, en tegen de mensen in de zorg in Nederland keihard beweert dat er geen geld is voor salarisverhoging. Wat een gotspe, wat een schande, wat een wanvertoning….).

 9. rexm

  Zou zeggen, vul de lijst maar aan, van diegene die straks voor het tribunaal moeten verschijnen.
  Diegene die zijn weggelopen, een goede corona is toegewenst.

  1. Telex

   Nee Bunky het kalf is al verdronken, wacht maar tot we uit onze slaap ontwaken en dan realiseren dat we niet steeds hadden moeten roepen ” ze hadden er iets aan moeten doen” Zij die er wel iets aan willen doen worden gedemoniseerd op scholen en media dit is de nieuwe kerk!

 10. Bunky01

  Je achter procedures verschuilen is natuurlijk de gegarandeerde weg naar het ontlopen van je verantwoordelijkheid. Het toont ook de volslagen minachting aan voor de zorgmedewerkers. Uit een hoofdelijke stemming zal blijken wie er echt betrokken is. Nu worden de zaken in de achterkamertjes weer geregeld. En ja, onze centen zijn inmiddels naar jankend en geldverspillend zuid europa gegaan. Politici; opgelet bijltjesdag komt rap naderbij. Op een dag zal het volk zich tegen jullie keren en dat zal een storm zijn die alles wegvaagt.

 11. Che

  testing

 12. Telex

  Bonussen naar de top loos gebabbel op tv spreadsheetjes presentaties en quasie interlectuele vragen zorgpersoneel loopt echte risico en krijgt oh ja waarderingsgeklap. Misschien kunnen ze beter in de zoveelste onzinnige commissie gaan zitten verdient in ieder geval beter!

 13. harte385

  De regering geeft veel liever miljarden aan het super corrupte EU en landen als Italië en Frankrijk i.p.v. te zorgen voor eigen land en bevolking. Wordt hoogtijd dat die hele meute op pleurt en zo snel mogelijk een echte regering voor Nederland en de Nederlanders.
  Kom op FVD en PVV laat ze eens een poepie ruiken deze asociale oplichters

 14. Bilderberg

  Ik vind het erg gewiekst van Wilders om onaangekondigd deze motie in te dienen, omdat hij weet dat de coalitie hier eerst over zou moeten overleggen voordat ze kunnen stemmen, en daar geen tijd meer voor was, waardoor het nu over komt alsof de coalitie is “weggerend”.
  Wilders had ook een week geleden aan kunnen kondigen dat hij deze motie zou indienen, dan was het vooroverleg door de coalitie, en de stemming er gewoon geweest (en de motie er waarschijnlijk wederom niet doorheen gekomen).
  Dit lijken de meeste reageerders hier niet te (willen) beseffen..

  1. J.C.

   @Bilderberg

   Wat een gekunstelde redenering om geforceerd de heer Wilders te kunnen “beschuldigen”

  2. Piet51

   @Bilderberg
   Het tevoren aankondigen van een hoofdelijke stemming was één van de afspraken die de Kamer een tijdje geleden zelf gemaakt heeft i.v.m. de corona-situatie. Het was dus allemaal te verwachten. De vraag alleen was, of de coalitiepartijen het aan zouden durven om hier zo procedureel mee om te gaan. Het was fraaier geweest als ze dat anders hadden gepresenteerd en toegelicht.

   1. Kretoloog

    Je lult weer uit je nek, Piet 51, zoals altijd. Een motie dient een kamerlid in, afhankelijk van hoe een debat verloopt. Dat kun je moeilijk een week tevoren voorspellen.

    Het gedrag van de coalitie in deze is uiterst laf, en dat gaat ze opbreken. En jouw gedrag hier op DDS is net zo laf. Je bent maar een min mannetje.

    1. Piet51

     @Kretoloog
     Dank voor je reactie, afgezien van je kwalificatie dan. Lees de brief van 13 mei 2020 van Arib, waarin de gang van zaken precies wordt uitgelegd en ook voorzien is in hoofdelijke stemmingen op het laatste moment. Zie:

     tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/brief_voorzitter_13-5_inzake_verruiming_werkzaamheden_tweede_kamer.pdf

     In de haast vergat Wilders zelf onm een datum voor de stemming af te spreken. Het ging hem dus helemaal niet om die stemming, zo lijkt het. Heel slim, maar dit gaat hem opbreken.

     Nee hoor, excuus hoeft echt niet. Ik ben je oordelen inmiddels gewend.

  3. Piet51

   Voor alle duidelijkheid is hier de brief van voorzitter Arib te lezen, waarin de gang van zeken in de Tweede Kamer wordt toegelicht. Het is een brief van 13 mei 2020 die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat:

   tweedekamer.nl/sites/default/files/atoms/files/brief_voorzitter_13-5_inzake_verruiming_werkzaamheden_tweede_kamer.pdf

   Wilders wist al lang, dat wat hij wilde met zijn motie, een onmiddellijke hoofdelijke stemming, niet mogelijk was.

   1. J.C.

    @Piet51

    Het kan voor coalitiepartijen geen verassing zijn geweest, dat de PVV een loonsverhoging voor de medewerkers in de zorg wil………………..dus een vooraankondiging was overbodig.

    Overigens wat vind je van de steeds opnieuw per direct invoeren van allerlei maatregelen, zonder vooraankondiging door de coalitie?

    1. Piet51

     @J.C.
     Je begrijpt het niet. Het gaat namelijk niet om de inhoud, maar om de actie “vooraankondiging van een hoofdelijke stemming”. Dat kan inderdaad op het laatste moment nodig blijken. Maar ook daarin voorziet de procedure van voorzitter Arib, d.d. 13 mei. Zij maakt ook duidelijk waarom die voorbereidingstijd nodig is. Dat Wilders niet naar de datum van die hoofdelijke stemming vraagt, maakt al aannemelijk, dat het hem daar helemaal niet om gaat. Hij wil waarschijnlijk gewoon even die chaos, de kans die de coalitie hen wat naïef biedt.

     1. J.C.

      @Piet51

      Je hebt zeker nog niet gelezen, dat er ruim van tevoren hoofdelijke stemming door de heer Wilders van de PVV was aangekondigd en dat Jetten van D66 zelf heeft toegegeven en het betreurt, dat men de Tweede Kamer is ontvlucht om aan het quorum te ontkomen, en daar niet meteen transparant over is geweest.

    2. Oepsie

     Je schrijft naar Piet met zijn IQ van 51 punten. Zijn hele leven lang al, moet hij elke dag ‘dank u wel’ zeggen, omdat hij al jaren zijn handje ophoudt. Denkt , de wijsheid in pacht te hebben, maar valt in herhalingen. Pretendeert enig nut gehad te hebben voor de maatschappij, maar hij heeft alleen maar geld gekost, tot de dag van vandaag. Een vervelende en badinerende zultkop.

     1. Piet51

      @Oepsie
      Je zit fout. Ik heb het zeer naar mijn zin. Het enige wat mij nu en dan tegenstaat is het vermoeden, dat ik mijn hele leven al meer belasting mag betalen dan jij in je leven tot nu bruto verdient. Maar ik doe het wel met plezier.

      En inderdaad, ik zeg elke dag wel minstens eenmaal “dankuwel”. Niets mis mee, lijkt me.

      Lees nou die brief van Arib eens en vraag je af of die negatieve reacties hier wel terecht zijn.

   2. Stanly2000

    Piet, indien bekend was bij Wilders dat een hoofdelijke stemming niet mogelijk was, dan was dit ook bij de anderen bekend neem ik aan. Waarom moesten dan 32 leden van de coalitie wegvluchten? Waren ze toch bang om hun stem te laten horen of moesten ze nog eerst de kartelbevelen afwachten?

    1. Piet51

     @Stanly2000
     Dat zijn zeker terechte vragen. Maar ik weet ook niet wat wegvluchten precies is en of dat niet een interpretatie van het rustig wegwandelen was.
     Die brief van Arib, die elk kamerlid heeft ontvangen, heb ik hier al twee keer genoemd, incl. link, en dus kun je zelf lezen hoe duidelijk die procedure is. Een nieuwe datum had bij wijze van spreken ook de volgende dag kunnen zijn. Veel haast was er in elk geval niet.
     Wilders heeft heel slim gebruik gemaakt van de kans die de situatie en het gedrag van de coalitieleden hem gaven.

     1. Stanly2000

      Piet, u kunt het wegwandelen noemen, ik noem het wegvluchten. Het blijkt dat rond etenstijd al gevraagd is aan Wilders of er een hoofdelijke zou aankomen. Er zou dus wel afgeweken kunnen worden van de brief van Arib. Kijk zelf een naar het commentaar van de Telegraaf “Coalitiepartijen ‘vluchten’: dit gebeurde achter de schermen”.

     2. Kretoloog

      Piet 51 lult maar door en lult maar door. Komt met allerlei brieven op de proppen die kant noch wal raken.

      De feiten zijn dat de fractiesecretarissen van VVD en CDA, Sophia Hermans resp. Madeleine van Toorenburg hun fracties via apps gesommeerd hebben het de Kamer te verlaten. Daardoor was er geen quorum meer aanwezig en moest de stemming worden verdaagd.

      De rest is gelul, en daar is Piet51 zeer bedreven in.

     3. Piet51

      @Kretoloog en Stanly2000
      Jullie info, zonder bron, is niet strijdig met wat ik als verklaring schrijf. Ik heb het niet over allerlei brieven, die Kretoloog blijkbaar niet gelezen herft. Het is er maar één en in simpele taal gesteld.
      Ook als Wilders rond etenstijd al gevraagd is of er een hoofdelijke stemming komt (bron graag en ik ken zijn eventuele antwoord niet) blijft het reglement gelden. Mensen die er in vakantietijd niet zijn, kunnen er waarschijnlijk over een uurtje ook niet zijn. Daarom gaat het nu juist.

      Jullie redeneren en redeneren maar, terwijl ik gewoon naar een schriftelijk vastgelegde procedure verwijs. Wilders is hier degene die probeert een slaatje te slaan uit een voor iedereen ongewenste situatie. En dat zal hem zeker nog verweten worden. Zelfs als die appjes van fractiesecretarissen en die vraag aan Wilders er waren, want ook dat zijn oplossingen voor door Wilders bewust gecreëerde problemen.

     4. Stanly2000

      Piet, ik heb je de bron gegeven, maar wie niet kijkt of kijken wil?

     5. Piet51

      @Stanly2000
      Ik heb wel degelijk gekeken, maar niets gezien van wegvluchtende kamerleden of over een aan Wilders gestelde vraag naar een hoofdelijke stemming, en dat was de vraag. Het is gewoon een analyse van de niet zo objectieve Wouter de Winther van de Telegraaf.
      Ik zag wel dat Wouter de Winther handig om de brief van Arib heendraait en met een slap verhaal komt over coalitie afspraken van jaren geleden. Dit is voor mij ook een signaal, dat het allemaal niet zo duidelijk ligt.

     6. Stanly2000

      Tuurlijk Piet, die Wouter de Winther is niet objectief!

 15. Marija

  Geen woorden voor.
  Wat een huichelaars, onderkruipsels en nog meer.
  Al dat handgeklap, bloemen en blabla, allemaal zonder betekenis.
  Natuurlijk is er wel voldoende geld, het gaat alleen naar de verkeerde personen, zoals managers, gelukszoekers, eigen zakken etcetera.
  Gadverdamme wat een land is dit toch geworden.
  Slappe hap aan de leiding met eigenbelang voorop.

 16. Ploppert

  17 maart 2021 gan we heerlijk applaudiseren voor het gevallen coalitie-oplichters-geldgraaiers-kabinet-leugenaar-ratRutte 3.

 17. J.C.

  Mijn comment bij dit item is al 2 uur niet geplaatst, omdat deze eerst beoordeeld moest worden (zo vermeldde DDS). Er staat geen onvertogen woord in mijn comment, dus het is mij niet duidelijk waarom deze niet geplaatst wordt?

 18. macsjang

  Overduidelijk welk krapuul over NL regeert. Mss bij Macron een paar miljard weghalen?

 19. Sando

  De regeering wordt de nieuwe moordernaars!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.