Draaideur relschopper met enkelband wordt opgepakt – blijkt vaker betrokken te zijn bij relletjes

De politiedienst in Utrecht heeft gisteravond een relschopper opgepakt, die doodleuk relletjes met de politie aan het uitlokken was. Tot verrassing van het Utrechtse korps droeg de relschopper een enkelband, maar het boeide hem klaarblijkelijk vrij weinig. Wel of geen enkelband zulke draaideur-crimineeltjes blijven toch wel doorgaan. De politie zegt de aanhouding niet te kunnen ontkennen – overigens kunnen ze het ook niet bevestigen, dit mogen/kunnen ze niet. Het zou gaan om een 17 jarige jongen uit Kanaleneiland, die dus aan het rellen was terwijl hij een enkelband droeg. Die enkelband had hij natuurlijk wegens eerdere vergrijpen, maar het dragen van een enkelband verhinderde hem niet om doodleuk de confrontatie met de politie op te zoeken.

In Utrecht dreigt de situatie uit de hand te lopen. Op sociale media liepen jongeren al berichten te posten dat wat er in Den Haag gebeurt, kinderspel is vergeleken met wat de jongens uit de Domstad zullen doen. De afgelopen dagen was het al enorm onrustig in diverse wijken.

Zolang Utrecht een locoburgemeester heeft die van de knuffelpartij GroenLinks is, moeten we niet verwachten dat de politie kordaat gaat optreden. Dit overigens tot onvrede van de politieagenten zelf, zij hekelen het huidige beleid.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. CLoVis

   
  Terwijl hij eigenlijk ingesloten was
  voelde hij zich vast buitengesloten.

  1. hans-e-pans

   Als er een ding bekend is, is het dat als je een Noord-Afrikaan, of iemand uit die contreien/regio, niet kort houdt hij brutaal zal worden.

   Met andere woorden “je krijgt wat je toelaat”, het ging dus al fout toen hun verre voorouders hierheen gehaald werden c.q. toegelaten.

 2. Edjan

  Als die jongens een type verachten, is dat wel de zelf benoemde intellectueel met zijn pseudo vaderlijk gezwam en zijn pseudo objectiviteit. De zeveraars die stellen dat die jongens in Nederland geboren zijn en rellen omdat de blanken van alles fout doen. Zij spugen op die laffe landverraders die hen laten weten dat zij alles mogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.