Politieagenten niet blij met aanpak rellende jongeren Utrecht: ‘Dweilen met de open kraan’

Binnen de gelederen van de Utrechtse politiedienst rommelt het. Tal van agenten staan niet achter het huidige beleid, zij zien liever dat rellende jongeren gewoon gearresteerd worden in plaats van een ‘foei!’. Zij willen dat de nadruk meer komt te liggen op het arresteren van de jongeren die de rellen organiseren. Sinds vrijdag is de politie bezig om rellende jongeren in bedwang te houden. In Ondiep, Kanaleneiland en Zuilen is het enorm onrustig. 


Bij de politiedienst is er veel onbegrip voor het huidige beleid. Veel herrieschoppers die zijn opgepakt zien zij een dag later weer op straat. Dit slappe beleid zorgt ervoor dat veel agenten ontevreden zijn, en dat is meer dan terecht. Zij riskeren hun gezondheid, pakken relschoppers op, en diezelfde relschoppers komen er met een ‘foei!’ weg. Dat is natuurlijk niet uit te leggen aan je eigen politie agenten.

Eén agent zegt dat het voornamelijk gaat om Marokkaanse jongeren, en dat ze precies weten wie het zijn. Dus ze kunnen dit probleem veel makkelijker oplossen namelijk door deze jongeren in de ochtend van hun bed te lichten.

“We kennen die gasten uit onze wijk en we zouden ze ’s ochtends gewoon van hun bed kunnen lichten”, zegt een politieman uit de wijk Kanaleneiland. “In plaats daarvan moeten we ’s nachts achter ze aan rennen.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Heras

  ….maar, maar de jongens zijn zo zielig….ah nee, veel te harde aanpak.
  Nee, van hun bed lichten?….we kunnen er toch ook over praten.
  Weet je wat? verhoog de uitkeringen, misschien werkt dat.
  De hardwerkende Nederlander betaalt wel. Dat doen we met alles toch?

 2. frans9

  Dit is het beleid van Martin Sitalsing, hoofdcommissaris van de regionale politici afdeling Midden-Nederland. Ik zou zeggen weg met deze man en plaats maken voor een echte leider voor zijn mannen die de rust in de samenleving kan terug brengen.

 3. Gascoine

  De gefrusteerde agenten zijn slachtoffer van een voor íedereen onbegrijpelijk beleid, wie het beleid doorziet mag het zeggen!
  Ik zou het toejuichen als het softe beleid wordt afgestraft bij de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar, er moet in heel Europa een andere wind gaan waaien!
  De anti nationalistische aansturing uit Brussel en eurofiele politici dragen de hoofdschuld van de overal heersende chaos!
  Niemand kán of wilt het toegeven maar de EU is een mislukte naïeve droom gebleken!

  1. Rene van der Grijp

   “De gefrusteerde agenten zijn slachtoffer van een voor íedereen onbegrijpelijk beleid, wie het beleid doorziet mag het zeggen!”

   Het beleid is gebaseerd op het heersende paradigma en dat is, om een lang verhaal kort te maken, dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn.

   Of anders gezegd, als je maar genoeg toegeeft de ander ook wel wat toe zal geven.

   Deze typisch linkse gedachte werkt binnen de westerse (schuld)cultuur soms, maar lang niet altijd. Als je te maken hebt met de islamitische (schaamte)cultuur werkt het juist averechts.

   Dat hebben ze daarboven nog steeds niet begrepen.

   Komt omdat de betreffende wetenschappen (sociologie ed) volledig verlinkst zijn. Zuivere wetenschap heeft plaats gemaakt voor ideologie. En zodra ze toe moeten geven dat hun ideologie op wensdenken berust in plaats van op feiten stort hun wereld in. Dus blijven ze voortsukkelen op een doodlopende weg.

   1. hans-e-pans

    Dit stukje heb ik al eerder geplaatst op site’s van het internet, dus hier ook maar.

    Waarom hebben agenten een pistool heb ik heb me al vaker afgevraagd. Volgens mij voor de show en het geeft ze een stoer uiterlijk.

    Doordat ze het zo druk hebben kunnen ze geen schietoefeningen houden, dus ze zullen hun pistool waarschijnlijk nooit gebruiken, om vooral geen collega agenten te verwonden.

    Agenten hebben over het algemeen een goede conditie want als ze achternagezeten worden lopen ze altijd ver vooruit, oefening baart kunst dus in dit geval conditie.

    De politie, en waarschijnlijk ook het leger, zijn de enige instanties in Nederland met een geweldsvolmacht, die ze echter nooit of vrijwel nooit gebruiken.
    De cultuurparels in de grote steden weten dat natuurlijk donders goed en handelen daarnaar.

    De jongelui, ze doe hun aanduiding eer aan, ze zijn jong en lui en waarschijnlijk moe en als ze zich vervelen stuur ze dan op hun eigen kosten naar het land waar hun ouders of grootouders vandaan komen/kwamen, kunnen ze met eigen ogen aanschouwen dat ze het hier in vergelijk met daar helemaal niet slecht hebben.

    Als ze zich daar dan ook vervelen en rotzooi maken, misschien wil de politie en justitie daar ze dan wel voor enige tijd een gastvrij onderdak verlenen in de staatshotels die men daar overigens gewoon gevangenissen noemt.

 4. Chalres Bingley

  Het liefst oppakken en bij herhaling paspoort afpakken(Nederlands pp wel te verstaan) en droppen in t Rifgebergte.
  Dit soort beesten plaatsen zichzelf buiten de maatschappij maar klagen over dat ze geen werk of stage kunnen vinden..
  Niet zo gek als je kijkt naar de afgelopen 5 decennia ,waarin ze zich zelf in grote mate hebben geprofileerd als straattuig crimineel maffia berovers van voornamelijk oude Nederlanders.
  Ipv alle kansen die ze hebben gekregen met beide handen aan te pakken…
  Al 5 decennia worden ze gepamperd door de linker zijde en alle uwv’s gemeentes en dat soort instanties.

 5. LifeBuddy

  Het wordt nu toch wel tijd dat de agenten lid worden van een andere partij. Als je lid bent van een ultra sLinkse partij [waar cnv/fnv ook onder vallen] ben je zelf nederland aan het afbreken.

  1. Gascoine

   lifebuddy@
   Bij de screening voor de politieopleiding mag écht niet blijken dat iemand sympathiseert met `rechts’, dan wordt je meteen afgewezen!
   Zó is dat!

   1. JFU

    Klopt het linkse gif is overal verspreid, net als het corona virus….maar daar komen we vanaf.

  2. Brenda Welsh

   Agenten hoeven toch geen lid te worden van een politieke partij ?

   1. Chee

    @brenda hoeft toch niet te reageren op dds ,hij kan toch ook gewoon in de spiegel praten

   2. evil knievel

    Als ik hun was,richtte ik de “Partij Voor Moslim Gummieknuppelende Helden!” op!😜
    Mijn stem hebben ze,bij deze,alvast!😁

 6. h4d3z

  Gelijk buiten gooien die rifapen

 7. RvdBe

  Strenger straffen helpt niet volgens linkse politici, het is gebleken dat als je 2 keer zo zwaar straft ze toch in herhaling vallen.
  Het blijkt dat tuig welke 2 uur werkstraf hadden gekregen voor een vergrijp en bij een volgend vergrijp 4 uur kregen, daarna toch weer in herhaling vielen.

 8. Reinoud van Gelre

  Politie agenten of politieagenten, Bart?

  1. Reinoud van Gelre

   Dat ziet er beter uit, Bart!😉

   1. Bart Reijmerink

    Slordig van me ja :/

 9. NEXIT.

  toch fijn dat de politiebazen achter hun personeel staan ! of staan de politiebazen achter de amok makende kutmarokkaantjes die nog steeds met fluwelen handschoentjes aangepakt moeten worden van de bazen en de polkitiek

  stem sociaal , stem PVV

 10. Duckday

  Nog een clubhuis er bij een laptop sportschool aai over hun bol verhoogde uitkering de subsidie vloeit rijkelijk het kan niet op DE politiek is volledig de weg kwijt en smijten met ons belasting geld Het ene smoes na het andere specialisten worden opgetrommeld met de grootste onzin naar buiten want zo zielig.Buurtvaders die een leuke euro er aan bij verdienen.Steeds maar ontkennen wegkijken nieumand mag de waarheid weten.Breek het kartel en stem op die partijen die opkomen voor veiligheid en harde aanpak.Niet het beleid kom maar binnen STOP er MEE

 11. Bunky01

  Van bed lichten en op de grote markt in het openbaar aan de ouderwetse schandpaal zetten. Vervolgens in het openbaar 12 zweepslagen. Bij herhaling : ……………

 12. Broodnuchter

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  Direct en genadeloos neer knuppelen. Dat is pas duidelijke taal die wordt begrepen.

 13. evil knievel

  Alleen maar met de lange lat over de ruggen van anti corona demonstranten,meneer met de blauwe pet!😡
  Degene die schuldig zijn aan nieuwe besmettingen (BLM demonstratie,Suikerfeest!) met rust laten!😊

  Mvg,

  GroensLinks,VVD,D666 n de rest van NLs verlakkend kartel!

 14. macsjang

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.