Eindelijk! Fleur Agema gaat los op Hugo de Jonge: ‘Hij kan niks!’

PVV-Kamerlid Fleur Agema heeft het overduidelijk helemaal gehad met zorgminister en CDA-lijsttrekker (haha!) Hugo de Jonge. Op Twitter maakt ze duidelijk dat ze totaal geen vertrouwen meer in hem heeft… én dat ze vraagtekens zet bij de strategie achter zijn beleid.

Nieuwsuur berichtte maandagavond dat er een “tekort aan handschoenen is in verpleeghuizen.” Dit terwijl we al zes maanden bezig zijn met het ‘nieuwe Chinese coronavirus.’

Natuurlijk is dat volstrekt onacceptabel.

En het ergste? Dit is typerend voor het beleid van Hugo de Jonge. Hij loopt de hele dag rond in zijn flitse schoenen, staat te stralen voor de camera, roept continu dat het virus “heel erg!” is… maar beleidsmatig doet hij er vervolgens alles aan om ouderen vooral niet te beschermen.

Fleur Agema is dan ook helemaal klaar met de CDA-bewindsman:

Inderdaad, hij kan niks.

Nou ja, niks… misschien is dat niet helemaal waar. Hij is namelijk heel erg goed in het promoten van een vaccin en in mensen bang maken. Wat dat betreft is hij echt de Lionel Messi van de Nederlandse politiek.

Gelukkig kijkt Agema daar ook doorheen, of zo lijkt het tenminste. Kijk maar:

Ja, waarom kan het alleen een vaccin? Zal dat iets te maken hebben met de banden van De Jonge persoonlijk met de farmaceutische industrie en dan specifiek met de bedrijven die hard een ‘vaccin’ aan het ontwikkelen zijn? Of met de banden van de politiek in het algemeen met die industrie?

Dit is nou eindelijk iets van de PVV waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. En dan wel op een positieve manier. Want Geert Wilders zelf roept alleen maar dat er meer, meer, meer harde maatregelen genomen moeten worden. Als je deze tweets leest krijg je de indruk dat Agema daar anders in staat; dat zij beseft dat de autoriteiten dit virus gebruiken als excuus om er allemaal vergaande, dictatoriale regels doorheen te jassen… regels die de manier waarop wij leven drastisch veranderen en wel op een manier die overheden meer macht dan ooit geeft.

Het zou beter zijn voor de PVV als zij de voorvrouw wordt op dit onderwerp en Wilders een stapje opzij doet met zijn “meer, meer, meer” harde maatregelen (tegen een virus waaraan op magische wijze bijna niemand meer overlijdt, terwijl ze wel steeds roepen dat ‘het aantal gevallen toeneemt!’).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. HierBenIk

  Gewoon een topwijf!

  1. Heinz

   Stop maar ! Dat geldt voor Kajsa Ollongren.

   1. NEXIT.

    hahahaha , en de wapenfeiten of kennis rubriek van die heks is ?

    1. Mireille

     De kiezer behoeden voor het geven van een ja of nee mening over zaken waarvan zij geen verstand hebben met verstrekkende gevolgen. zie de Brexit.

     1. NEXIT.

      De brexit is een succes mijn liefste . Bedrijven willen graag dicht bij huis blijven maar toch onder het juk van Brussel vandaan. Vluchten naar de UK is dan een makkelijke stap. U houdt toch hopelijk wel de actualiteiten bij ?

      De rekening van het vertrek van de UK ligt grotendeels bij Nederland net zoals de euro bonds van rutte waar je zo trots op bent. Kennelijk ben je een coalitie papegaai en heb je geen enkel inzicht wat de kosten voor Nederland zijn geworden voor het buitenland beleid van de coalitie.

     2. Grasmaaier

      Meent Mireille dat burgers te dom zijn om te stemmen over de toekomst van hun eigen land?

     3. Mireille

      @Grasmaaier, als het om stemmen gaat van hoogbejaarden die nog met beide benen in het koloniale verleden (zoals in het Brexit geval) gaat, wel !

     4. Maurits Dekker

      Mireille :
      “De kiezer behoeden voor het geven van een ja of nee mening over zaken waarvan zij geen verstand hebben met verstrekkende gevolgen. zie de Brexit.”

      Dat u behoed wilt worden voor het geven van een mening over zaken waar u geen verstand van heeft wil nog niet zeggen dat alle andere kiezers net zo stom zijn als u zelf.
      Maar dat snapt u natuurlijk ook niet!

     5. Grasmaaier

      Ook hoogbejaarden die nog met beide benen in het koloniale verleden staan hebben evenveel recht op kiezen en stemmen als alle anderen.

      Ben jij soms zo’n jong grietje die van mening is dat alleen de jeugd over de toekomst van een land mag beslissen? Dat mensen met een jou onwelgevallige mening hun kop moeten houden?

      Democratie betekent volk, het hele volk.

     6. Meriadoc Brandebok

      De burgers zijn inderdaad te stupide om het eigen land te besturen. Democratie is het minste van alle kwaden. Er moet een bestuurlijke elite zijn om een coherent beleid neer te zetten. De huidige grondwet van Nederland is dan ook door een elite gemaakt en functioneert prima.

      De landen waar de burgers de macht hebben zijn non-landen zonder betekenis. Zwitserland en dergelijke.

     7. NEXIT.

      quote Ben jij soms zo’n jong grietje die van mening is dat alleen de jeugd over de toekomst van een land mag beslissen? end

      de aandoenlijke houdt wel van jong maar is bejaard

     8. Ernest Stern

      De Brexit was inderdaad het resultaat van populistische misleiding die leidde tot een ramp.
      Eens met Mireille.

     9. Willem Bever

      M:
      Ik denk graag zelf en ik heb niemand nodig die voor me denkt
      Democratie heet dat ……recht op eigen mening ook al is deze afwijkend

     10. Logica

      Mireille, zullen we de Engelsen over 3 jaar vragen of ze de Brexit nog steeds een goede stap vonden? Ik zeg dat dat een volmondig ja wordt. Zetten we er een mooie fles wijn op?

 2. Reinoud van Gelre

  Willen jullie meer of minder Wilders bij de PVV?! Minder, minder, minder!!

  Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd wat zij van die PVV kan gaan maken, als zij eventueel het stokje overneemt.

  1. Jannes-46

   Laat Geert nou maar gewoon minder, minder, minder roepen in het kader van het terugdringen van het berbarisme. Lijkt mij gezien de recente maatschappelijke ontwikkelingen meer dan terecht.

 3. ikweetwatikwil

  Fijn , nu gaan we tweedeling zaaien bij de PVV. Kijken of dat lukt. De PVV doet het goed en dat mag niet. Fleur en Geert zijn geweldig ,ieder op zijn/haar manier.

  1. Jannes-46

   Vergeet de zeer spreekvaardige Martin Bosma niet.

   1. NEXIT.

    Lijkt me een goed span om het karretje te trekken

 4. Blondie

  Inderdaad Fleur deze de Jonge is een fatje, hij drijft op zijn lullo schoenen en voor de rest is het niks.

  Zo’n tekort aan handschoenen is typerend voor het Linkse Rutte Kartel, er moet ruimte komen in de verzorgingshuizen.

  Er vallen te weinig oudere mensen om.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 5. RPML

  Over de deal van E. 700.000.000,- die de Jonge maakte met de pharmaceuten is de Kamer vertrouwelijk geïnformeerd, en vervolgens is deze informatie tot staatsgeheim gebombardeerd omdat deze ‘informatie ernstige schade kan toebrengen aan het belang van Nederland of zijn bondgenoten’… dan heb je dus echt iets te verbergen…

  h++ps://www.ad.nl/binnenland/mondkapjes-vaccins-en-tests-zijn-een-aanslag-op-de-schatkist~a871f67e/

  1. Gebande3

   Mooi artikel.
   Bron AD:
   De rekening voor de coronabestrijding loopt nu al in de miljarden. Nederland gaf de afgelopen maanden bijna 1,5 miljard euro uit aan mondkapjes en andere hulpmiddelen. Voor coronavaccins is 700 miljoen euro vrijgemaakt, voor tests 300 miljoen.
   Vanaf halverwege maart heeft het kabinet alles op alles gezet om onze zorg te voorzien van voldoende beschermende middelen en beademingsapparatuur. Ook is Nederland sinds enkele weken actief op jacht naar vaccins. Voor het eerst geeft het kabinet nu inzicht in de kosten onder aan de streep. Die lopen op tot enkele miljarden. Vooralsnog was er 88 miljard euro beschikbaar voor de zorg.

   De rekening voor beschermingsmateriaal en beademingsapparatuur bedraagt bijna 1,5 miljard euro (zie tabel hieronder). Zo verwacht de overheid 930 miljoen euro uit te geven aan ongeveer 1,4 miljard mondmaskers, 30 miljoen euro aan 500 miljoen handschoenen, 300 miljoen euro aan 80 miljoen isolatiejassen en 10 miljoen euro aan miljoenen beschermingsbrillen en halterschorten.

   De ongeveer 4000 beademingsapparaten die zijn aangekocht kosten 150 miljoen euro, maar zijn deels nog onderweg. Er waren er aanvankelijk 6000 besteld voor 250 miljoen euro, maar die bleken niet allemaal nodig. Daarom is een aantal orders geannuleerd.

   1. NEXIT.

    4000 beademings apparaten die staan te verstoffen en een krankzinnige mondkapjes plicht en 1,5 meter maatregel

    bedankt voor de bevestiging van het wanbeleid frituurkampioen

   2. Blitzkrieg

    Gebande3 :

    Quote : “De rekening voor de coronabestrijding loopt nu al in de miljarden. Nederland gaf de afgelopen maanden bijna 1,5 miljard euro uit aan mondkapjes en andere hulpmiddelen.”

    Hopla 1.5 miljard in de prullebak…
    h**ps://twitter.com/WakkerGeluid/status/1288545715787112448?s=20

    Quote : “Voor coronavaccins is 700 miljoen euro vrijgemaakt, voor tests 300 miljoen.”
    Hopla 700 miljoen in de prullebak voor een groot corruptie met van Dissel en Astrazeneca?!

    Quote : “Voor coronavaccins is 700 miljoen euro vrijgemaakt, voor tests 300 miljoen.”
    Hopla 700 miljoen in de prullebak voor een test die niet werkt, zelfs gommers geeft dat toe.

    Heel erg duidelijk over de PCR, er is geen test voor covdi19
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=g8Z7tsQw3gA&t=112

    Zelfs Gommers van het OMT heeft kritiek op de PCR test, er is geen test voor covdi19
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=z7TDn_LUM8I

    Er is bestaat GEEN test voor covid19!

    Voorlopig zijn er dus vooral vele miljarden weggesmeten om een politieke leugen in stand te houden.

    1. RPML

     De eerste politicus die verantwoordelijkheid neemt moet nog geboren worden. Macht willen ze allemaal, verantwoordelijkheid nimmer. Ze zijn meesters in het afschuiven van verantwoordelijkheden en dus wordt het spelletje straks dat het RIVM ‘slechts’ adviezen gaf, en de overheid ‘slechts’ blind ging op de ‘adviezen’ van het RIVM omdat ze zelf geen kennis zouden gehad hebben. Alles pleit er dus voor één of meerdere onafhankelijke instituten a la RIVM te hebben, en niet een gepolitiseerd overheidsorgaan dat ‘slechts’ adviezen geeft en uit hetzelfde hout gesneden is: het hebben van macht maar geen verantwoordelijkheid willen dragen.

    2. Piet51

     @Blitzkrieg
     Waar heb je gelezen, dat de corona-test niet werkt? Er zijn veel ononderbouwde berichten in omloop waar dit wordt beweerd. Er zijn veel meer berichten in omloop die de waarde van de PCR-test bevestigen en ook aangeven op welke punten de PCR-test geen uitsluitsel geeft. Dat is vooral de besmettelijkheid van de geteste persoon. De test geeft met grote zekerheid aan of er virusdeeltjes in een patiënt zitten. Dat wijst op besmetting. Maar als die besmetting langere tijd geleden is geweest, is een patiënt waarschijnlijk niet meer besmettelijk. Andere symptomen van corona kunnen dan uitsluitsel geven.
     Gommers heeft nooit gezegd, dat de gebruikte test nutteloos is. In een wat onzorgvuldige volzin leek hij dat te zeggen, maar hij corrigeerde dat korte tijd later zelf al. Hij vindt dat een test alleen onvoldoende is, ook de symptomen moeten beoordeeld worden. Dus net zoals ik hierboven schreef.

     Je zou beter kunnen ophouden met het verspreiden van dergelijke onzin. Check anders even snel op realiteitsgehalte van beweringen.

     1. NEXIT.

      bladieblabla malle pietje

      ga eerst even opzoeken dat beademing bij corona nadelig werkt dombo

     2. NO8DO

      Neanderthaler Nexit denkt dat de nadelen van hogedruk beademing voor alle beademing geldt.
      Achja Nexit, dat zegt genoeg.

     3. NEXIT.

      pppppppff , enz

   3. Maurits Dekker

    “De ongeveer 4000 beademingsapparaten die zijn aangekocht kosten 150 miljoen euro, maar zijn deels nog onderweg.

    Deze beademingsapparaten kunnen, zodra ze aangekomen zijn, direct op marktplaats gezet worden. Gebruik van deze apparaten bleek namelijk funest voor de patiënten op de ic’s.

    De 2e golf moet nog beginnen, maar nu is er al weer een tekort aan handschoenen in de verpleeghuizen. Hugo de Jonge is een flapdrol die helemaal geen regie heeft en ook geen idee hoe hij dit wel kan krijgen.
    De AFREKENING volgt op 17 MAART 2021.

    1. Piet51

     @Maurits Dekker
     Waar heb je gehoord, dat die 4000 beademingsapparaten funest zijn voor ic-patiënten?

     1. NEXIT.

      ppppppppffffffff . volg het nieuws dekzwabber , google is je vrind

      blabla bladieblabla malle pietje

     2. Piet51

      @NEXIT.
      “Dekzwabber”, ik begin zowaar waardering te krijgen voor de fantasie waarmee je scheldwoorden tevoorschijn tovert. Deze klinkt zelfs wel vriendelijk.

      Maar ik had natuurlijk al lang gegoogled en kwam toen alleen een uiterst dubieuze website tegen, die door DDS geblokkeerd wordt, bij het noemen alleen al. Die kon ik me niet als bron voorstellen. Verder is er niets te vinden over gevaar voor patiënten. De verwijzingen geven vreemde vergelijkingen van de soort van appels met peren. Zoals aan het begin van de crisis het aantal overleden beademde, dus zeer zieke patiënten, met het algemene sterftecijfer in een ziekenhuis.

     3. NEXIT.

      blabla bladiebla malle pietje

      enz

     4. Piet51

      @NEXIT.
      Kom, kom, je kunt het best, inhoudelijk reageren. Als je het maar probeert en je best doet.

     5. Ernest Stern

      “Kom, kom, je kunt het best, inhoudelijk reageren.”

      Ik heb slecht nieuws voor je, Piet51, dat kan NEXIT niet.

 6. DubbelZout

  “ Want Geert Wilders zelf roept alleen maar dat er meer, meer, meer”

  Geert riep toch “minder minder minder”
  Ik snap het ff niet meer

  1. NEXIT.

   QUOTE Ik snap het ff niet meer END

   Dat heb jij al snel.

 7. AidemediA

  Wat een achterhaald verhaal, dat de jonge niks kan, dat is al bekend sinds zijn aantreden als minister. Maar zo lopen er wel meer rond in het kabinet van pinokkio. Maar dat komt over een paar jaar wel aan het licht, net zoals ex minister henk kamp afgelopen week over zichzelf liet weten. De puinhopen van rutte, zullen de geschiedenis ingaan als de slechtste kabinetten ooit.

 8. Che

  Een geneesmiddel is nu belangrijker dan een vaccin, daar heeft het schreeuwvrouwtje gelijk in.

  1. NEXIT.

   een geneesmiddel tegen een (muterend) virus

   😂🤣😂🤣😂🤣

   dommer kan je ze niet hebben

 9. Cootje

  Zaken gaan over lijken , er is geen ene zakenman met schone handen, dus als Corona toeslaat bij een kostenpost en die halveert , snijdt het mes aan twee kanten. Moet je je verhaal wel met droge ogen vertellen , dus huilt Hugo af en toe met een oog en probeert verder stevig in zijn mooie schoenen te staan.

 10. NO8DO

  Geverfde schoenen is hier een groter probleem dan een geverfd kapsel.
  Schoenen kan je uitttrekken.

  1. Jannes-46

   Om er vervolgens naast te gaan lopen.

 11. HD

  Als je het maar goed doet in de peilingen.

 12. HD

  En Fleur heeft maar één paspoort, en dat is in de tweede kamer heel bijzonder.

 13. Ernest Stern

  Fleur Agema heeft in haar leven nooit enige bestuurlijke verantwoordelijkheid gedragen, net zoals Geert Wilders. Het zijn roepers aan de zijlijn, stuurlui die nimmer een schip betraden.

  Ik kan voor dit soort dwaalgeesten weinig respect opbrengen.

  1. NEXIT.

   enz

  2. George D

   Ernest, prima analyse. Ahum. U volgt zeker nooit de Kamerdebatten. PVV en FvD zitten niet in de coalitie, maar leggen sinds het aantreden van de kabinetten rutte steeds de vinger op de zere plekken. Maar daar heeft de coalitie maling aan. Echter na verloop van tijd komen de foute beslissingen aan het licht. En er is een tekort aan van alles. Zorg, politie, indexeringen al jaren lang, beheersbare immigratie, een redelijke nivellering, een goed plan voor Groningen, criminaliteit bij de belastingdienst toeslagen. En ga maar door. Er zijn partijen zoals de PVV en FvD die daar voor opkomen. En u kunt voor deze “dwaalgeesten” weinig respect opbrengen. Nou dat zegt wat over uw politieke inzicht. Succes verder met uw slaapwandelen.

 14. LifeBuddy

  Hugo de Jonge is gewoon een kwakzalver. Hij wil dat iedereen elkaar besmet, zodat de sterkste overblijft. Heel de wereld heeft de voetbal Weer opgepakt, maar Samen met die vvd pinokkio kunnen ze nog geen potje voetbal organiseren. Daarbij geven ze de maffia hier nog een hoog podium.kots

 15. Heras

  We gaan niet stemmen op een partij dat verplichte vaccinatie wil.
  Ik ben vrij geboren en wil vrij blijven.

  1. NEXIT.

   vrij blijven ?

   Je bent momenteel slaaf van de salonsocialisten zoals timmerfrans want iemand moet voor die 25000 euris zorgen die hij maandelijks mee naar huis sleept

 16. Cycle25

  Wat wil je dan, PABO vent de Jonge…getraind om kleuters/kinderen iets over te brengen.

  En zo staat hij er ook bij, als een kinderjuf..

 17. Rieks

  OK, maar kan Fleur Agema dan wel iets? Heb me altijd al afgevraagd hoe ze daar is gekomen. Maar wel een ton per jaar vangen.

  1. toetssteen

   @Rieks
   Zoekt u eens op haar naam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.