Gefeliciteerd Mark Zuckerberg! Corona maakt alles kapot, maar Facebook CEO heeft nu 100 miljard

Oh, geweldig nieuws voor Mark Zuckerberg. De CEO en oprichter van Facebook hoort sinds vandaag namelijk bij de club van mannen (en vrouwen) die persoonlijk 100 miljard dollar (85 miljard euro) waard zijn.

Dat bericht Nu.nl. De website baseert zich daarbij op de miljardairsindex van Bloomberg.

Hoe Zuckerberg dit deed? Nou, de aandelen van Facebook zijn lekker aan het stijgen. Aangezien hij flink wat aandelen bezit is dat ongelooflijk goed nieuws voor hem.

Sterker nog, hij moet nu nog maar twee mannen voor zich laten. Jeff Bezos van Amazon en … Bill Gates. Jawel, de oprichter van Microsoft die zogenaamd al zijn rijkdom “weggeeft” om vaccines te ontwikkelen en mensen te helpen is tegenwoordig de tweede rijkste man ter wereld met een vermogen van MEER dan honderd miljard dollar.

Maar goed, dat is een ander verhaal. Nu gaat het om Facebook en Zuckerberg.

Zuck bezit 13 procent van de aandelen van Facebook. Daarmee heeft hij de meeste zeggenschap binnen zijn bedrijf. De reden dat de aandelen opeens gestegen zijn is dat Facebook een nieuwe app heeft geïntroduceerd, Reels geheten. Die app gaat de concurrentiestrijd aan met TikTok, een Chinese app die door de Amerikaanse overheid gewantrouwd wordt en waar tegen zelfs al actie genomen is.

Het moet bijzonder prettig zijn voor Zuckerberg, Bezos en Gates dat ze hun vermogen zo snel zien toenemen. De hele wereld gaat gebukt onder de vreselijke coronacrisis, behalve zij. Zij zijn rijker dan ooit — en zelfs rijker dan de rijkste mensen ooit geweest zijn. Vergeleken met deze drie mannen waren de “superrijken” van vorige eeuwen arme sloebers.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je dan al vier mondkapjes! Kopen dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Che

  Een ”flutstukje” van en conservatief liberaal.
  Het slaat dus nergens op.

  1. combat le pelicule

   Aldus anti-Nederlandse nedermoslim che

   1. Che

    Zeg kwispelende christenhondje, moet jij niet demonstreren bij de abortuskliniek?
    Neem wel genoeg water mee, anders ga je gestrekt.

    1. combat le pelicule

     Aldus geesteszieke che, dé antichristelijke nedermoslim en voorstander van het bewust vermoorden van weerloze, recht op leven hebbende, ongeboren baby’s…

     1. Che

      Vrij naar Pim
      – zalig zijn de onnozelen van geest

     2. combat le pelicule

      Ook voor che is er redding..

     3. Rood

      Ach en Che!

  2. Grasmaaier

   Wonderlijk dat een evangelische SP’er het zo geweldig vindt dat mensen bizar, extreem en buitenissig rijk worden.

   Ergens moet Sarko de boot hebben gemist.

   1. Che

    Waar zie je dat ik het geweldig vindt.
    Het zijn kapitalistische uitwassen waar ik mij niet meer zo druk om maak.

    We worden een dagje ouder.

 2. EvertB

  “Het moet bijzonder prettig zijn voor Zuckerberg, Bezos en Gates dat ze hun vermogen zo snel zien toenemen.”

  En toch: iemand die 1 miljard dollar heeft kan wel net zo gelukkig zijn als iemand die 100 miljard dollar heeft.

  1. Grasmaaier

   Ik zal het je nog sterker vertellen: geluk is onbetaalbaar en helemaal niet te koop.

 3. Logica

  Klopt, de rijken worden steeds rijker en hier in Nederland kunnen zelfs gezinnen met een modaal inkomen niet meer rondkomen. Geholpen door de democraten in de VS en de linkse media, ook in ons land, worden we steeds meer in een hoekje gedrukt.

  Stem PVV of FVD, het is de allerlaatste kans. Zij moeten het ook nog maar bewijzen maar de overige partijen hebben bewezen alleen geïnteresseerd te zijn in de multinationals en hun mooie baantjes als burgemeester of iets leuks in Brussel. Je kunt op een kleine partij stemmen maar het is nu de laatste kans. De PVV of FVD moet de grootste worden. Ook dan zal het nog lastig worden een kabinet te vormen maar er is echt geen andere keus. Zelfs de CU heeft al haar principes opzij gezet om te kunnen regeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.