Henk Ottens nieuwe marionet Henk Krol blijkt grote graaier: declareert zich ongans aan stroopwafels en privéreisjes

Voormalig 50PLUS-boegbeeld Henk Krol blijkt er op los gegraaid te hebben als fractievoorzitter van z’n voormalige partij, zo moet de conclusie luiden nadat een interne notitie over z’n declaratiegedrag vandaag door het NRC Handelsblad geopenbaard is. Graaiopa Henk declareerde echt alles, van stroopwafels tot privé-uitjes.

Als fractievoorzitter van een partij in de Tweede Kamer ontvang je een hoop poen. Je verdient er zo’n ton per jaar mee – geen onaardig bedrag, dus. Maar voor Henk Krol (ex-50PLUS) was dat kennelijk nog niet genoeg, zo kan het NRC Handelsblad concluderen op basis van een rapport dat z’n voormalige partij 50PLUS liet opstellen over het totaal de spuigaten uitgelopen declaratiegedrag van de ouderenmenner uit Noord-Brabant, die tegenwoordig bijbeunt als de nieuwe loopjongen van de gesjeesde bankier Henk Otten. Het NRC:

“Een partij stroopwafels ter waarde van 43 euro. Een advocatenrekening van 758 euro. Kilometerdeclaraties voor privétripjes. En relatiegeschenken ter waarde van 113,80 euro: voormalig fractievoorzitter van 50Plus Henk Krol kreeg afgelopen maart, vlak voor zijn vertrek bij die partij, een merkwaardige lijst met declaraties van het partijbestuur gepresenteerd. En vragen over het waaróm van die declaraties bij de partij. En over de rechtmatigheid ervan.”

Geldwolf Henk had een manier gevonden om z’n riante inkomen te verhogen: hij diende allerlei declaraties in bij de partij die weinig of niets met z’n werkzaamheden te maken hadden. Die hoefde de partij dan niet uit te keren, maar hij kon ze vervolgens wél aftrekken van de belasting. Een win-winsituatie voor ome Henk die volhield zo de regels niet te schenden, maar wel iets meer de rijke sugar daddy kon blijven uithangen.

Een hoogleraar staatsrecht vertelt in dezelfde krant echter dat Henks declaraties echter toch níét zo koosjer waren als hij ze zelf deed voorkomen: “Waardoor volgens Elzinga al snel een beeld ontstaat van „heimelijkheid, dubbele declaraties en kwetsbaarheden die een Tweede Kamerlid zich niet kan veroorloven”, schrijft hij.

Aan de affaire kwam een einde toen zowel het partijbestuur als Henk Krol opstapten bij 50PLUS. Het nieuwe bestuur heeft de informatie niet, maar Henk de stroopwafeldeclaratiekoning zit nu weer veilig en wel onder de pannen bij Henk Ottens Partij voor de Toekomst. Waar hij, ongetwijfeld, zichzelf weer tien slagen in de rondte kan declareren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Was dat niet al bekend? Die vent deed toch ook iets schimmigs bij de Gaykrant?

  🤦‍♂️

 2. Kretoloog

  Een grote graaier zou ik Henk Krol niet willen noemen. Eerder een kleine krabbelaar: Paar eurootjes extra, een dubbele declaratie, vergoeding ontvangen en toch declareren, dat soort kruimelwerk.

  Dat krabbelen komt heel veel voor onder bestuurders en politici. Een bekend voorbeeld is Co Verdaas, zelfs nog een blauwe maandag staatssecretaris geweest, die een fake-woonadres opgaf en zo extra kon declareren. En was het niet Wouter Bos, de PvdA-leider die een zonnebril declareerde?

  Wat wel duidelijk is: Henk Krol is een volstrekt onbetrouwbare vent. Ondanks zijn charme. Ik heb goede hoop dat zijn Partij voor de Toekomst met lege handen (= 0 zetels) komt te staan na de verkiezingen,

 3. Yoyo

  Stroopwafel -Henkie is zo gek nog niet; hij doet lekker mee in de Nederlandse politieke beerput, niks menselijks is hem vreemd.
  Of het moreel aanvaardbaar is , dat is uiteindelijk aan de kiezer uiteindelijk.
  Ik vind het wel een grappige man.

 4. Che

  500 tot 1000 euro per jaar, klein bier.
  De beste man heeft financieel al geen beste naam, maar door samenwerking met Ottens ruikt DDS bloed.

  Leuk dat je ook een abbo hePt op de NRC, Tim.
  Toch wel éen van de beste kranten.

 5. Pauline Kummer

  Henk brengt het met charme. Dat wil de oudere burger, die over het algemeen goed in de slappenwas zit, die oude knuffelbeer vergeven. Hij is niet gewelddadig, wil niemand dood hebben. Is een soort Bommel. Gaat nergens serieus op in en improviseert maar een beetje.

  1. Logica

   Klopt Pauline, de uitstraling blijft nog steeds de belangrijkste factor voor mensen om hun stem te bepalen. Het leuke koppie van Klaver, de vaderlijke Wim Kok, de betrouwbare en hoopgevende uitstraling van Rutte, etc.

   Mensen die niet zo geïnteresseerd zijn in politiek kijken vooral daar naar. Ik stem op inhoud en ga dus voor de PVV en FVD (Ik heb een machtiging). Die zullen het dan ook nog maar moeten laten zien maar ze verdienen de kans.

 6. Meena

  Krol en Otten hebben elkaar gevonden soort zoekt soort.

 7. Adriaen van Bergen

  De pensioenpremies van zijn personeel verdween ook al in zijn eigen grote zakken.

 8. Logica

  Tja, dat is een waardeloze mentaliteit van Otten. Rest wel de vraag of dit ook naar buiten was gekomen als hij nog pais en vree bij 50+ had gezeten.

  Johan Derksen, jij gaat je toch niet bij dit clubje graaiers voegen hè?

 9. knabbel-001

  Gun die oudjes toch een stroopwafel…ze hebben al zo weinig

 10. Vliegenvanger

  Henk Krol ontpopt zich ook al als zakkenvuller. Dus die kan zijn zaakje ook wel afsluiten. Hoop dat zijn partij nu ook ten gronde gaat, zakkenvullers meer kunnen we niet gebruiken.

 11. Telex

  Dan is “onze” Henk nu in goed gezelschap 2 graaiers bij elkaar.

 12. macsjang

  Is al decennia lang een gladde graaier en dat kan hier allemaal ongestraft. Van mij mag ie
  de kiesdrempel niet halen en daar bovenop ook nog
  reetketelsteen krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.