dijkhoff bier

Na blunder van wegloopsessie wil schaamteloze VVD-kruidenier Klaas Dijkhoff nog altijd geen verhoging zorgsalarissen

Geen categorieaug 14 2020, 9:00
In een interview met RTL Nieuws stelt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dat hij nog altijd geen brood ziet in het verhogen van zorgsalarissen. Ondanks dat hij en z'n coalitiemakkers keihard nat zijn gegaan met hun lelijke wegloopactie, kunnen zorgmedewerkers nog altijd fluiten naar een eerlijke beloning voor hun belangrijke werk.
Ondanks dat coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie keihard op hun falie hebben gekregen voor hun volstrekt onafzichtelijke wegloopactie in de Tweede Kamer afgelopen woensdag, zijn ze nog altijd niet van zins om zorgpersoneel eindelijk eens fatsoenlijk te betalen. Het is al jaren een waarheid als een koe dat zorghulpverleners zeer belangrijk werk doen - des te belangrijker nu de corona-pandemie nog altijd niet wil overwaaien - maar daar ook op een deugdelijke manier financieel voor gecompenseerd worden? Dat dan weer niet.
Nou ja, het Franse zorgpersoneel wel. Die krijgen €2000 extra. Maar hun Nederlandse collega's? Haha, nou, die moeten maar even wachten wat VVD-bons Klaas Dijkhoff kan uitonderhandelen met z'n collega's van mede-coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie. Misschien krijgen ze er dan een paar grijpstuivers bij, maar misschien ook niet. Dijkhoff weigert om het verhogen van de zorgsalarissen tot prioriteit te bombarderen en blijft voor de camera's van RTL pruttelen over de VVD-obsessie 'economie'.
Dan weten we het wel weer, hè? Er worden miljarden vrijgemaakt voor vliegmaatschappijen en zelfs Elon Musks Tesla krijgt miljoenen bijgestort. Maar fatsoenlijk betalen voor de zorghelden die ons door de coronacrisis slepen? Nah, dat is heus niet zo belangrijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten