Honderden mensen protesteren tegen coronamaatregelen in Den Haag

Op het Malieveld in Den Haag zijn enkele honderden mensen bijeen om te protesteren tegen de huidige coronamaatregelen. De activisten hebben het protest omgedoopt in de ‘Dag van de Democratie’. Een massaal protest, zoals eerder dit jaar, is tot nu toe uitgebleven.

Momenteel staan er enkele honderden mensen op het Malieveld die de moeite hebben genomen om te demonstreren tegen het coronabeleid van premier Mark Rutte en vice-premier Hugo de Jonge. Het aantal demonstranten staat wel in schil contrast met een eerdere betoging waarbij een veelvoud aan mensen aanwezig was.

Op 21 juni van dit jaar gingen namelijk nog duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de coronamaatregelen van de overheid.

De politie is nog steeds aanwezig in Den Haag, maar heeft van te voren ingecalculeerd dat het protest van vandaag waarschijnlijk geen wanordelijkheden zal veroorzaken.

Kortom: Rutte en De Jonge hoeven in ieder geval niet hun vakantie te onderbreken vanwege chaotisch Haagse taferelen.

De actiegroep Virus Waanzin wilde in juni al twee keer eerder demonstreren maar kreeg toen gek genoeg geen toestemming. Andere demonstraties zoals die van de BLM-beweging werden toen echter wel toegestaan.

Update: In Duitsland kwamen vandaag meer dan 20.000 mensen in Berlijn bijeen om te betogen tegen de coronamaatregelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Adriaen

  Voor de BLM-beweging ligt heel Afrika open om te demonstreren.
  Dat maakt in Nederland ruimte vrij voor demonstraties die er echt toe doen.
  Win-win lijkt mij.

 2. Paardenmiddel

  Goed zo. Ook in het buitenland komt de bevolking in opstand tegen de leugen.
  Onze hele economie is naar de knoppen.
  Ps: wat een misleidende reclame door dds, over mondkapjes. ” blijf gezond””..

  1. Jack Flash

   In Berlijn zeer velen.Op het Malieveld toch gauw een 2000.
   DDS verkoopt mondkapjes, dat is duidelijk.

   1. Blitzkrieg

    Jack Flash :
    h**ps://twitter.com/BenjAlvarez1/status/1289488793507045376?s=19

    Bijna een miljoen mensen!

 3. frans9

  Knettergekke mensen met pop gelul door de media weer de nodige aandacht krijgen. Zeker met de huidige stand van zaken voor het welzijn en economisch levens gevaarlijk.
  Lekker veel aandacht aan besteden dan gaan we zeker naar de klote.

 4. combat le pelicule

  We zien het draagvlak voor de maatregelen hard achteruit gaan, mensen gaan echt nadenken en dat siert de mens…

 5. Koolvis

  Tienduizenden zien die mondkapjes plicht wel zitten.

  1. Happytissue

   Men wil alleen in de winkel zijn en dat iedereen voor hun opzij gaat. Want ja, zielig, pandemie, slachtoffer en mensenschuw. Bovendien de baas heeft geen zicht meer op ze met thuiswerk en ze worden niet meer gepest door collega’s.
   Win-win denken ze, dat er over een paar maanden geen werk is voor een tik geit vergeten ze even, moeder Marlies die niet kon werken vanwege de kinderen kan dat nu wel vanaf huis en die doet dat voor minder dan de typ geit dat doet, dus het heldere licht wat heeft zitten huilen om de situatie omdat het in zijn straatje paste kan nu echt huilen omdat er geen werk is.

  2. combat le pellicule

   Precies, nazidictatuur over een verzonnen griepje.

   1. combat le pelicule

    pellicule

  3. Robert75

   @Koolvis Ja en dat geloof jij? Dat lees ik wel vaker. Bv dat de meerderheid voor een mondkapjesplicht is. Maar wel vreemd dan dat ik nauwelijks mondkapjes zie op straat. Ik zie maar sporadisch mensen met een mondkapje op lopen. Ik mag er van uit gaan dat mensen die zeggen voorstander te zijn van zo’n plicht al vrijwillig die mondkapjes opzetten.

  4. DubbelZout

   Ok, we gooien alles weer open en doen of corona niets voorstelt
   Maar dan ook all the way: geen ziekenhuis opnames en al helemaal geen IC opnames
   Gewoon lekker dood laten gaan, evt. een extra paracetamolletje, maar dat is het dan ook wel
   Zoiets ?

 6. johanjha

  Het waren er geen enkele honderden het waren er 3500 die aan het demonstreren waren. Ik zal dit stukje even door sturen dat je het ontkent dat het er duizenden waren .
  En wel direct aan Willem Engel.

 7. johanjha

  In juli 0 corona doden. In augustus 0 corona doden wel 1 ic opname . Wel meer besmettingen door meer testen, maar 98% van de bevolking word niet ziek en of heeft milde last. Dus voor 2% bv mensen die al ziek zijn en dus onder liggende aan doeningen heeft moet de hele economie naar de klote.
  In middels weten we dat de griep van 2018, 8000 doden waren te betreuren. Toen ging het land en de economie ook niet op slot.

 8. NationalSniper

  Graag bericht aanpassen, het waren er duizenden.
  Ik was er vanaf 13:00 ongeveer. Toen waren er enkele honderden mensen. Al snel stroomde het malieveld vol, vanaf 14:00 en verder waren er enkele duizenden mensen.

  En de hypocrisie ook. Politie klagen dat er te weinig afstand werd gehouden (dat viel in de praktijk wel mee mensen waren niet in elkaars nek aan het hijgen maar stonden op normale afstand van elkaar). Dan loop je vervolgens langs terrassen in Den Haag, niemand die daar afstand hield en mensen aan 1 tafel die duidelijk geen huishouden zijn. Dat viel me een andere keer in Den Haag ook al op. En ook in andere plaatsen.
  Er is gewoon geen draagvlak voor die 1,5m, dus stoppen er mee. Voor mondkapjes ook niet anders zou de meerderheid die nu al dragen. Want waar je voor bent doe je zelf.

  Het is erg voor die ouderen en mensen met bovenliggend lijden die op de ICs kwamen (maar dat gebeurd met griep ook) maar moet je daarvoor het hele land de afgrond in sturen? De ICs zijn nagenoeg leeg en het aantal sterfgevallen van mensen die (ook) SARS-CoV-2 hebben is ook vrijwel niets meer.
  De Corona maatregelen maken alles kapot: samenleving (hoe moet je daten of relaties aangaan), economie (hoe gaan we de zorg betalen straks) en volksgezondheid (mondkapjes social distancing, stress angst, spanning zijn funest voor psychische gezondheid, lichamelijke gezondheid en weerstand).

  Gewoon weer normaal doen is het beste voor de algemene volksgezondheid. Combineer dat met het deltaplan ventilatie van Maurice de Hond + luchtbevochtigers en ionisatieapparaten. Daarnaast medicatie als HCQ + zink en andere medicijnen niet toelaten en je kunt het aantal slachtoffers flink beperken.
  Dan heb je oplossing zonder schendingen van grondwet, grondrechten, mensenrechten, zelfbeschikkingsrecht, integriteit eigen lichaam en burgerrechten.

  Vrijheid is belangrijker dan levens. Daarom zijn er zoveel voor gestorven. Wie zegt dat het andersom is zegt dat we niet hadden moeten worden bevrijd en al die geallieerde militairen thuis hadden moeten blijven.

  Kwaliteit van leven (dus in vrijheid) is belangrijker dan leven. Het middel is zoveel erger dan de kwaal, dat was mijn huisarts met mij eens. En steeds meer medici staat op (zie brandbrief GGZ en Open Debat).

  Ik stel voor dat de mensen die de maatregelen steunen deze gezamenlijk betalen, achteraan komen bij de regulier zorg en psychische zorg, hun hele inkomen inleveren (dat gebeurt nu namelijk met ondernemers en laat de voorstanders de lockdown betalen), geen recht meer hebben op overheidsvoorzieningen, sociale voorzieningen en andere overheidshulp/voorzieningen (daar is geen geld voor door de maatregeleen), nooit meer iemand aanraken, binnen blijven en 24/7 een mondkapje dragen.

  Verder kunnen ze verhuizen naar Noord-Korea: elke dag lockdown. 🙂

  1. Gerda2

   Wat betreft de bezoekers aantallen heb je gelijk.
   Ik zag live beelden en daar kon je zien dat er veel meer mensen aanwezig waren.
   Kenneth heeft zijn buitenwerk niet zo goed gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.