Hoppa! Zorgwerkers slaan terug naar wegloop-VVD’ers: ‘Als jullie zorg nodig hebben, mag ik ook zo de kamer uit?!’

Kijk dan! Twee dappere zorgmedewerkers maken eventjes korte metten met het laffe wegrennen uit de Kamer van coalitie-parlementariërs. “Als jullie straks zorg nodig hebben, mag ik dan ook zeggen: het komt me even niet uit?”

Kwade hulpverleners zijn nog altijd niet te spreken over de wijze waarop VVD’ers – met in hun kielzog CDA’ers, D66’ers en enkele CU’ers – afgelopen woensdag als dolle paarden de Kamer uitrenden, om maar niet te hoeven stemmen over een motie om hen ietsje beter te betalen. Sterker nog: ze vragen de politici zich af te vragen hoe het zou voelen als juist zij de ruimte zouden verlaten, in plaats van een zorgbehoevende parlementariër te verplegen.

De Volkskrant maakte een alleraardigste rondgang langs ’s lands zorgpersoneelbestand, en kwam vooral boze verpleegkundigen tegen. Al jaren werken zij hard, voor een zeer mager salaris. En na de loeizware coronacrisis eindelijk eens waardering ontvangen? Nou vergeet het maar.

Verzorger Regina Vlot uit Ede stelt:

“Weet je wat ik dacht toen die politici uit de Tweede Kamer wegliepen? Als jullie straks zorg nodig hebben, mag ik dan ook zo de kamer uitlopen? Mag ik dan ook zeggen: het komt me even niet uit?”

En kwaliteitsverpleegkundige Caroline Smeets uit Zuid-Holland voegt daar aan toe:

“De politici die gisteren weggingen, zeggen nu dat de stemming niet op tijd was aangekondigd. Zelf krijgen wij continu te maken met onverwachte complicaties, waar we meteen een oplossing voor moeten vinden. Dan rennen we niet weg.”

Er zal spoedig alsnog hoofdelijk gestemd worden over de motie om zorgsalarissen te verhogen. Maar zoals VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff al aangaf: grote kans dat de maatregel alsnog sneuvelt. Want ja, geld geven aan “de economie” (lees: grote bedrijven), dat is ook ontzettend belangrijk, hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. gjverweg

  De dienst die aan het ziekenbed staat en altijd in noodgeval verdienen alle lof en eer.

  De heren in Den Haag zijn mij het d..dschi..n niet waard

 2. ikweetwatikwil

  De regeringspartijen zijn geen knip voor de neus waard. Wie daar nog op gaat stemmen is dat ook niet. Wat een kinderachtige vieze weglopers.
  Willen we daar door geregeerd worden????? Nee, nee, nee. Geef mij maar minder minder, minder.

 3. Blondie

  Deze laffe j…..en , vluchten weg uit het kamergebouw naar hun hol.

  VVD aan de top 14 laffe volksvertegenwoordigers.
  D’66 op twee met 10 laffe volksvertegenwoordigers.
  CDA op drie met 8 laffe volksvertegenwoordigers.
  CU op vier met 2 laffe volksvertegenwoordigers.

  O.A. Pia Dijkstra , Jan Paternotte , Gert Jan Segers , Madeleine Toorenburg , Pieter Heerma , Mark Harbers enz enz.

  Let voortaan beter op je voorkeur stem.

  1. Bilderberg

   er waren er zelfs die de niet de moeite namen om terug te komen van vakantie

  2. Yoyo

   De namen zijn bekend en staan inmiddels op de blacklist in diverse ziekenhuizen.

   “Nog even geduld meneer Segers…het personeel heeft even pauze”….

   1. Arbeider65

    Maar zuster ik krijg geen adem meet. Corona, weet U wel……

 4. jhak

  Gewoon laten STIKKEN als die kamersukkels op de ic terecht komen.

 5. Duckday

  Straks komt er weer stemmen.Vegeet niet die namen en partijen die zomaar wegliepen en nu met een *** SMOES komen die mensen horen niet meer in de politiek.BREEK het KARTEN en denk na op wie u gaat stemmen. Zorg er ook voor dat de foto,s en namen die in de krant staan opgeplekt moeten worden in de bus en tram halten of waar dan ook. Zorg dat ze geen stem krijen dit kabinet maakt meer kapot dan ons lief is.
  Er zijn twee partijen die opkomen voor dit land en zijn bewoners🥰

 6. Vliegenvanger

  Wij hebben een regering met kinderachtige idioten. Lafbekken zijn het, mensen reken ze het zwaar aan met de verkiezingen volgend jaar. Loop ook massaal weg bij de wegloopt partijen. Dat tuig denkt dat ze zich alles kunnen perimenteren.

  1. Oepsie

   Als ‘woordkunstenaar’, mag ik zeggen, dat als ik ze tegenkom tijdens hun verkooppraatjes aangaande volgende verkiezingen. Dat ik ze “voor hun muil schop en dat ik ze zal klappen”. Wat een smerig triefel. Ik zou mij niet meer durven vertonen.

 7. gargamel

  Dr. Bert Keizer, oud-verpleeghuisarts en auteur, heeft zich verbaasd over de juichstemming rond de ‘zorghelden’ op de IC’s. “Terwijl er op datzelfde moment in de verpleeghuizen sprake was van wat men op onvergeeflijke wijze kenschetste als ‘een stille ramp’,” schrijft hij in Medisch Contact.

  “Pas toen het aantal ic-bedden terugliep, begon iedereen mee te huilen met wat er in de verpleeghuizen gebeurde en mocht de voorzitter van Verenso zelfs aanschuiven bij het Outbreak Management Team, tsjonge. Binnen de sector wist men vanaf het desastreuze begin in Brabantse huizen dat dit een zeer ernstig probleem zou gaan worden. De aard van de populatie en de indeling van de gebouwen maakten doortastende cohortering van besmette bewoners tot een soms vrijwel ondoenlijke ingreep. Vanaf begin maart poogden specialisten ouderengeneeskunde personeel en patiënten te laten testen. Het werd hen botweg geweigerd.”

  “De verwaarlozing van het verpleeghuis komt voort uit de gedachte dat daar voornamelijk mensen zitten die op de rand van de dood toeven en die maar één klein zetje nodig hebben om hopla van alle gedoe af te zijn. En als corona nou die taak op zich neemt, wie zijn wij dan om te zeuren? In deze ‘visie’ is het verpleeghuis eigenlijk gewoon een groot hospice.”

  “Als extra zout in de wonde was er het aanhoudende liegen, ik herhaal, liegen, van ministers, GGD-hoofden en andere bobo’s over de beschikbaarheid van beschermende middelen en testen. ‘Hang de mondkapjes maar te drogen’, kreeg men te horen, het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) stuurde afgekeurde partijen.”

  Bron(nen): Medisch Contact

  1. Maurits Dekker

   Ik durf met grote stelligheid te beweren dat de corona-slachtoffers in de verzorgingshuizen bewust zijn vermoord door onze overheid.

 8. Gelul

  Ik heb vandaag van de weg lopers hun foto’s op Facebook geplaatst met de woorden opslaan tot 17 maart 2021.
  Ik vraag me af of de volgende stemming over het zelfde onderwerp met de zelfde personen gaat gebeuren, dat zou eerlijk zijn.

 9. Maurits Dekker

  Geachte kamerleden,

  U heeft het giga druk, dus ik val maar met de deur in huis met belangrijke informatie, waar u wat aan heeft:
  Ik ben moleculair geneticus, en ben dat vanuit de biochemie geworden aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tevens inmiddels ook meer dan 20 jaar werkzaam in de farmaceutische & medische industrie.

  Ik heb zelf ruime ervaring met PCR, omdat dit in mijn universitaire vorming zat als biochemicus/moleculaire genetica hoofdvak. Dus ik weet goed hoe de vork in de steel zit.

  Even los van de vraag of de aan u gerapporteerde positieve PCR test aantallen nou procentueel erg weinig voorstellen, en er in relatieve zin eigenlijk weinig aan de hand is, is er iets veel wezenlijkers, wat u echt moet weten:
  De GGD’s presenteren u een ‘toename’ in absolute cijfers van positieve PCR test uitslagen. (helaas niet procentueel…). Een positieve PCR uitslag toont louter en alleen aan, of er bij iemand (een stukje) viraal RNA in neus slijmvies zat….
  Iemand bij wie de test positief is, BETEKENT NIET, dat die persoon ook daadwerkelijk klinisch is geïnfecteerd, ziek is, of ziek gaat worden. Dat kan een PCR uitslag helemaal niet aantonen. Daar is deze moleculair biologische assay niet voor. Daar heb je namelijk extra klinische parameters voor nodig, want de PCR detecteert niet eens, of er intact virus RNA aanwezig was in de persoon, noch kun je iets zeggen of het virus infectieus is, of is geweest.

  Ik maak mij ernstig zorgen, omdat u nu onterecht de indruk heeft, dat het aantal potentieel zieke mensen met corona zal gaan toenemen, maar dat is dus niet correct!
  U, of een van uw medewerkers, kan mij contacten voor verdere toelichting hierover. Maar u kunt dit eigenlijk aan elke klinisch biochemicus vragen.
  U kunt dit ook heel makkelijk zelf verifiëren. De GGD verzamelt al weken/maanden, al data van wie positief getest is. (+ BCO)
  En aangezien de incubatie tijd van het virus zo ongeveer 1 week is (max 12 dagen), kunt u zowel retrospectief, alsook prospectief zo zien, of er allemaal extra zieken bij zijn gekomen, resp. zullen komen binnen 1 dikke week. Dat is niet het geval. En ik voorspel u, dat dit ook niet zal gebeuren. Een klein deel van corona zieken komt soms ook in ziekenhuis terecht, maar ook de ziekenhuis opnames zitten de afgelopen maanden op een nullijn. Dus u kunt eigenlijk al zien dat daar niets additiefs gebeurd is, of gebeurt.
  Dus hier aan kunt u al zien, dat die positieve PCR uitslagen nergens toe leiden.

  U stuurt nu uw beleid en maatregelen op basis van angst voor extra “besmettingen”, maar die term is dus een zeer misleidende term voor de positieve PCR test uitslagen, die niets meer betekenen, dan wat vermoedelijk oude fragmentjes RNA van het virus, of soms zelfs een ander verwant virus. Het gaat daarbij ook nog eens om hooguit amper 1–2 % van alle geteste personen. Helaas blijft de media de term “besmettingen” maar gebruiken, maar zij realiseren zich niet wat de implicaties hiervan zijn, en weten zij niet eens wat PCR inhoudt. Ik wel. En vele vakgenoten met mij ook.

  U zult begrijpen, dat ik mij daarom ernstig zorgen maak, want ik zie dat er hele verkeerde conclusies worden getrokken.

  Met vriendelijke groeten,

  Drs. Mario Ortiz biochemicus, medical advisor farma.

 10. HD

  Laten we al die huichelaars vergeten wanneer ze zorg nodig hebben.

  1. Jack Flash

   Na jarenlang wegkijken kan weglopen er ook nog wel bij.
   Een vandaag kon het gisteren niet nalaten om even een oud filmpje te tonen van boze PVV’ers die de zaal uitliepen om iets wat volstrekt niets met gisteren te maken had alsof de PVV’ers het hadden uitgevonden.
   Wat een slechte journalistiek.

   1. Jannes-46

    Dat viel mij ook op. Bij de NPO probeerde men weer heel “objectief” die wegloopactie te downplayen of liever in goed Nederlands, te bagatelliseren door appels met peren te gaan vergelijken. Bij de NPO hebben ze echt niet in de gaten hoe zielig, deerniswekkend en rancuneus ze eigenlijk zijn. Wel staan te juichen als de één of andere BLM-rapper zijn met een spraakgebrek ten gehore gebrachte taalverloedering de ether in slingert, maar daarnaast Geert Wilders stelselmatig proberen onderuit te halen, en dat allemaal op kosten van de belastingbetaler. Schande!

 11. Bunky01

  Kamerleden worden gekozen als volksvertegenwoordiger. Met andere woorden zij zijn in dienst (ten dienste) van de burger die door middel van belastingheffingen het salaris van het kamerlid betaald. Zwart wit gesproken; u bent in dienst van het volk. Weglopen voor een stemming (= werk) geldt dus als werkweigering. Op werkweigering staat ontslag op staande voet. Knoop dat in de dove oren beste kamerleden. U bent tuig van de bovenste plank, gewetenloos, leugenachtig, schijnheilig en onbekwaam. Het zou u sieren nu op te donderen en wel voorgoed !

 12. Genoeg van linkse dictatuur

  Beste zorgmedewerkers, als er een weglopend politicie, of een ander persoon van die partij wordt opgenomen, leg die persoon in de kelder neer en laat ze lekker weg rotten. Zo behandelen ze jullie ook.

  1. NEXIT.

   ach , de mensen in de zorg weten nu wie wel voor ze vecht en welke laffe honden weglopen met een dubbele agenda

   stem sociaal , stem PVV

 13. Sando

  Ga eens NIET je stem uitbrengen de volgende keer IK DOE MEE!!

  1. NEXIT.

   Das een slecht advis want de linkse bakfiets gang gaat zeker stemmen.

   Stem massaal buiten het partijkartel

   Dat is dus FvD of PVV.

   Ik zeg , stem sociaal , stem PVV

  2. Logica

   Nee Santo. Niet stemmen is scoort gaan met alles. Stem eens op PVV of FVD. Ze verdienen een kans. De overige grote partijen denken herzelfde over de EU, klimaatdroevenis en massa immigratie. Als ontevreden mensen niet stemmen dan zal Rutte zijn beleid kunnen voortzetten. Dat betekent meer immigratie met de enorme kosten die hieraan hangen, meer miljarden naar de EU, etc. Het betekent ook hogere woningnood en hogere zorgkosten, meer criminaliteit, etc.

 14. Vogel

  Of je nu wel of niet voor loonsverhoging bent, je mag daar gerust je mening over geven, maar als je partij je opdracht geeft om weg te lopen zodat er niet gestemd kan worden. Dan ben je als politicus niets waard. En gewoon een laffe zakkenvuller
  Ik schaam me dood voor die hufters, en ja volgend ga ik echt niet meer stemmen op 1 van deze partijen

 15. Vogel

  Juist wel je stem uitbrengen,
  Maar dan niet op 1 van deze partijen

 16. harte385

  Ik stel voor om het zelfde te doen weglopen als er een van de weglopers of familie van hen binnen wordt gebracht.

 17. Logica

  De zorgmedewerkers gaan heus wel wat krijgen. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de credits naar Wilders en Baudet gaan en dus zal het morgen ongetwijfeld, op Prinsjesdag dus, bekend gemaakt worden. Maar reken niet op een te hoog bedrag natuurlijk. Ik gok op een bedrag van 1000 euro bruto, heel misschien 1500 bruto. Daar gaat dan wel de helft vanaf aan belastingen. Ben benieuwd en duim voor jullie.

 18. Kleurloze Politiek

  Tuurlijk he … vervang de naam Trump in Ali of Achmed en de dit land is weer te klein voor rechtse gekken van dds.. want Ali of Achmed is tegen het Homo huwlijk en dat betekent Foeiii
  Maar als het uit een westers land komt dan is oke…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.