Italië ‘schooiert’ opnieuw om geld: ‘Wil 28,5 miljard euro (!) aan EU-centen voor financiering werktijdverkorting’

De Italiaanse regering heeft bij de Europese Unie een verzoek ingediend voor een ‘lening’ van 28,5 miljard euro. Dit om de werktijdverkortingsregelingen van lidstaten te kunnen financieren. Net wanneer je dacht dat het wel even welletjes was met het uitdelen van geld komt er weer een bedelend land om de hoek kijken…

De Italiaanse ministers Roberto Gualtieri (Economie) en Nunzia Catalfo (Arbeid) verantwoorden hun hoge vraagprijs met het effect dat de coronamaatregelen hebben op de -toch al onstabiele- Italiaanse economie. Daarom vragen ze ook -zonder enig schaamrood op de kaken- een Europese lening aan van maar liefst 28,5 miljard euro. Ach ja, het is het proberen natuurlijk waard.

Zelf doet de Italiaanse overheid daar wel weer iets goeds voor terug, zo stellen ze zelf. Het spaarvarken (in het Italiaans: Salvadanaio) is geleegd waardoor de Italianen zelf 12,5 miljard opzij kunnen zetten om de werkgelegenheid in eigen land nog enigszins op peil te houden.

De Italianen komen op een strategisch slim moment met hun bizarre miljardenaanvraag. De Europese Unie heeft namelijk aangegeven dat ze vanaf volgende maand leningen aangaan om het zogeheten SURE-instrument te bekostigen. Het doel van de EU is om uiteindelijk 100 miljard euro beschikbaar te stellen aan noodlijdende lidstaten in ruil voor een gunstige lening.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. RvdBe

  Haha die Italianen denken zeker dat we gekke Henkie zijn zeker, daar gaat Rutte nooit mee instemmen…..zei hij….

  1. SubTec

   Jij en ik denken waarschijnlijk hetzelfde..
   Rutte zal weer betalen want hij heeft immers weer een “handrem”… ehhh… ach, laat maar.

  2. C.oitus

   Haha, nee dat doet onze grote leider niet. Een van de sterkste leider uit de menselijke geschiedenis.

  3. hans-e-pans

   De situatie is nog veel erger. De Italianen weten dat we gekke Henkie zijn, en daar gaan ze op zijn Italiaans gebruik van maken.

  4. Logica

   Nou Rvdbe, reken maar dat Rutte eerst 2 keer keihard nee zegt om te laten zien dat hij denkt om het Nederlands belang en vervolgens ja zegt maar hierbij waanzinnig veel keiharde garanties heeft binnengesleept. Wie trapt nog in de praatjes van Rutte? Ik denk nog veel teveel mensen.

   Oh ja, vanaf januari 2021 komen er Europese belastingen. Dat gaat NOOIT gebeuren, zei Rutte. Zucht.

 2. SubTec

  Ach, de Leugenaar Rutte had een handrem bedongen…. O, wacht… dat bleek een leugen te zijn.

 3. Roependeindewoestijn

  Oh ja hoor, en daarom heeft de meerderheid TEGEN de EU gestemd…..

 4. Rood

  Rutte tekent gewoon bij het kruisje. Alweer een goede reden om VVD te stemmen.

  1. combat le pelicule

   Uiteraard en blind.

 5. P.Sisterons

  Rutte kaalgeschoren en met pek en veren het land uit want hij/zij hangt veel teveel aan de rokken van die moffenmagoggel.

 6. Bes Tolen

  Ik betwijfel of er nog echte democratieën bestaan in het westen. Het is meer een reclame artikel geworden, die overal dus ook in het westen wordt aangeprezen. Maar de bevolking is verward en zwaar geïndoctrineerd. Italië wordt vanuit het Vaticaan gemanipuleerd wat als gevolg heeft dat een groot deel van de bevolking daar zich tegenover stelt. Het zuiden stemt massaal voor ”Rome”. Dat wel ja. Berlusconi heeft het vijf keer geprobeerd om nodige veranderingen aan te brengen maar steeds na twee jaar was de trukendoos van Rome weer voldoende gevuld om hem weg te krijgen. Tot de trucs behoort ook zware laster dat de machtigste organisatie van de wereld zich altijd al permitteert. Berlusconi kon ontkennen en dat deed hij maar er zijn altijd voldoende mensen waaronder rechters, die in de trucs geloven. Ondertussen zit er weer een Rome welgevallige regering. Die wordt natuurlijk ook door de meeste Nederlanders en die zijn ontzettend dom, als de beste oplossing gezien. Zo diep is de Nederlandse bevolking wel gezonken. Domme dwazen en het worden steeds meer domme ratten goed voor de multicult, die ”Rome” zo graag wil want tegenover een blanke bevolking draagt ze de schuld van veel in Europa uitgevoerde genocides en ze is o zo bang dat waarheden, die haar bestaan kunnen aantasten, naar boven komen. En dat wordt juist tijd.

  1. Piet51

   @Bes Tolen

   Je uit hier wel heel erg lovende woorden over je landgenoten, ook nog eens over de meerderheid: ” … de meeste Nederlanders … zijn ontzettend dom … . Zo diep is de Nederlandse bevolking wel gezonken. Domme dwazen en het worden steeds meer domme ratten goed voor de multicult.”

   Toch fijn, dat we constructieve meedenkers hebben zoals jij, die het beste met Nederland voor zeggen te hebben.

   1. evil knievel

    Gooi jezelf maar niet weg Pietje,jij kan r ook wat van!😁

    1. Piet51

     @evil knievel
     Hoe zo, “jij kan r ook wat van!”? Ik kan me niet herinneren ooit op alle landgenoten afgegeven te hebben en ze te hebben weggezet als “ontzettend dom”, “domme dwazen” en “domme ratten”. Er is een klein, haast verwaarloosbaar deel van de Nederlanders, waarmee ik het politiek oneens ben. Maar dat deel is zo klein en niet bedreigend voor onze welvaart, dat ik ze hun plek en zelfs een eigen politieke vertegenwoordiging gun.

   2. combat le pellicule

    De intellectuelen vormen in Nederland helaas een kleinen minderheid. Die stemmen op het FvD maar dat blijft dus een kleine partij.
    Zo komt er nooit verandering.

  2. Grasmaaier

   Is Bes Tolen een getraumatiseerde ex-katholiek? Met zijn constante kritiek op het Vaticaan & ‘Rome’ ga je het haast denken.

   Ik zie Rome als een (in Europa) sterk verzwakt instituut dat kampt met een niet te stelpen leegloop, alle macht heeft zien verdampen en moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.

   Maar wellicht heb ik het mis: ik ben goddank ook geen katholiek.

 7. NEXIT.

  Laat ze eerst eens beginnen met werken kunnen we daarna over verkorting nadenken. Dankzij pinokkio prutte mag ik tot mijn 67 ste in de vijfploegendienst blijven werken.

  De EU is een onbetaalbare molensteen. Liefst gisteren een NEXIT

  stem sociaal , stem PVV

 8. JFU

  Komt helemaal goed hoor….Rutte weer even een toneelstukje opvoeren zo van ‘dat gaat niet gebeuren”, om daarna weer te tekenen bij het kruisje. Kassa!

 9. NoDoubt

  VVD partij voor ONvrijheid en ONdemocratie

  1. NEXIT.

   gewoon nog een linkse club in het linkse landschap , vvd mag de “D ” wel aanpassen

 10. werikke

  en als wij niet betalen dan zijn ze boos en dat kan rutte er niet bij hebben. klote zooi en de media beschermt rutte en hele klote zooi wel en de burger trapt erin. waneer komt er eens eindelijk een revolutie dat ook de hardwerkende nederlander met 62 met pensioen kan en niet nog 6 jaar moet betalen voor de rest van europa

 11. George D

  Tuurlijk willen de Italianen er nog zo’n 28,5 miljard euro erbij. Het noodfonds is er tenslotte ook gekomen. De betalende landen trappen er wel weer in. Nu kan het nog, want waarschijnlijk is dat volgend jaar afgelopen, want dan gaan ze stemmen in Hollandia. Het zal mij benieuwen wanneer Spanje, Frankrijk, Polen, Hongarije, Griekenland enz, ook nog “iets” meer willen. Want ja die Nederlander ( Pinokkio ) durft toch geen nee te zeggen. Één Europa, zeg maar EU, weg ermee. Terug naar de EEG is een beter en een veel goedkoper handels verdrag.

 12. Blondie

  Ik snap het niet zo goed, Rutte is toch gewoon consequent.

  Op Maandag is het NEE.
  Op Dinsdag is het JA.
  Op Woensdag is hij alles weer vergeten.

  Liegen en bedriegen is hem niet vreemd.
  Ook aan jou de vraag Rutte, waar zijn onze jaarlijkse griepdoden.?

  1. macsjang

   Op donderdag meldt ie dat hij via een (nietszeggend) inlegvelletje nog “iets” heeft bedongen.
   Op vrijdag meldt ie apetrots dat hij een mooie deal heeft afgesloten, waardoor Ingrid en Henk voor de zoveelste keer de klos zijn ten faveure van de knoflooklanden. ’t Blijft meuren.

 13. Appelstroop

  Schaamteloos

 14. evil knievel

  U roept,…wij draaien/Betalen!😩

 15. Bes Tolen

  Grasmaaier. Tachtig procent van de grootbanken is direct of indirect aan het Vaticaan gelieerd. Schatrijke families. Wat het godsgeloof betreft bent u te ”optimistisch”. De indoctrinatie, die nu in de westerse wereld plaats vindt, is in het voordeel van Rome. Wat samenwerking betreft is er veel taboe of te wel de bevolking wordt onkundig en voor de gek gehouden. Rome is nog altijd veruit de grootste organisatie in de wereld. Let u bijvoorbeeld op de criticasters van Trump. Dan heb je veelal groepen, die in het voordeel van Rome ageren. Vooral waar je geen kritiek op mag hebben, is moeilijk te bestrijden. Zo werkt het wel.

 16. ts_tle

  Slimme gasten daar. Lekker genieten van het leven en laat die Hollanders maar werken!

  Geef ze groot gelijk!

 17. P.Sisterons

  Mama Mia, ik wil ook een gratis pizza.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.