Zo gaat OVERVERHIT NEDERLAND om met warmste dag augustus ooit: Schietpartij op strand, gewelddadige overval op YouTube-ster + meer GEWELD!

Zo gaat OVERVERHIT NEDERLAND om met warmste dag augustus ooit: Schietpartij op strand, gewelddadige overval op YouTube-ster + meer GEWELD!

Bron: Photomann7 / Shutterstock

Het was vandaag uitzonderlijk warm. Sterker nog: het was de warmste 8 augustus ooit gemeten. Met een temperatuur van bijna 35 graden (34,6) graden in De Bilt werd het oude dagrecord van 32,9 graden verbroken. En dat leidde bij enkele oververhitte testosteronbommetjes tot een zonnesteek in hun hersenpan...

In de 'Lieve stad Amsterdam' werd -onder toeziend oog van vele tientallen mensen- een man neergeschoten aan het Anton Schleperspad bij een populair waterrecreatiegebied aan De Nieuwe Meer. Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest zelfs worden gereanimeerd. Stadszender AT5 heeft een foto in handen van net na de schietpartij.

Update: Het slachtoffer -een 24-jarige man- is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. De dader is nog steeds voortvluchtig.

In Den Haag waren het verkeersregelaars die het moesten ontgelden. Daar werden verkeersregelaars meermaals lastiggevallen door 'verhitte automobilisten', aldus Omroep West. Vooral in en rondom Scheveningen kregen automobilisten het vaak aan de stok met verkeersregelaars.

Buiten de Randstad ging het er niet veel beter aan toe. In het Noord-Brabantse Uden sloegen vier mensen op de vlucht nadat ze een gewapende overval hadden gepleegd in het huis van YouTube-ster Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials. De bewoners van het huis zouden zijn bedreigd met een vuurwapen.

Ook oververhitte testosteronbommetjes in België
Bij onze zuiderburen was het ook warm. In het Belgische Blankenberge brak een massale vechtpartij op het strand uit. Volgens Vlaamse media gingen tientallen mensen elkaar te lijf. Volgens Het Nieuwsblad werden daarbij zelfs parasols en ander materiaal van beachbars gebruikt om elkaar en de opgetrommelde politie te molesteren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties