Kabinet maakt economie kapot door draconische maatregelen en dan: ‘Geen geld voor zorgpersoneel. Sorry!’

Het is ongelooflijk hoe dit kabinet opereert. Bruter dan Rutte 3 wordt het niet.  

Zorgpersoneel krijgt al maanden te horen van onze regering dat ze heel belangrijk zijn. Dat we van ze houden. Dat we dankbaar zijn. Oh ja, ze zijn geweldig. Applaus! Maar als datzelfde personeel vraagt of er misschien een loonsverhoging kan komen omdat ze maar nauwelijks rondkomen reageert het kabinet als volgt:

Het kabinet kan vanwege de economische krimp dit jaar geen structurele loonsverhoging geven aan zorgmedewerkers. Dat schrijven ministers Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) dinsdag in een Kamerbrief.

Walgelijk. Onethisch tot en met. Belachelijk. Funest voor de moraal van deze mensen. Misselijkmakend.

Je moet je voorstellen dat je in de zorg werkt. Als, zeg, verpleegster. Je werkt je elke dag in het zweet om mensen gezond te maken — mensen die zonder jouw hulp extreem lijden en mogelijk zelfs overlijden. Vervolgens zie je De Jonge en Rutte elke week heel trots applaudisseren voor je. Oh ja, ze zijn zo trots en waarderen je harde werk echt.

Heel echt.

Tot de vraag komt of er misschien een loonsverhoging inzit omdat jij en je collega’s aan het einde van de maand niets overhouden — of zelfs de maand steeds weer in het rood eindigen. Dan verdwijnt de dankbaarheid in een flits en krijg je te horen dat je je bek moet houden, dat er geen geld voor je is. Maar dat geld is er wel voor Italië en Frankrijk. Dat dan weer wel.

Als gezegd: het is om misselijk van te worden.

Waardeer jij mijn werk voor DDS? Steun me dan actief op BackMe. Dat kan via een maandelijkse (kleine) bijdrage of eenmalig. Alle steun is welkom zodat ik als blogger onafhankelijk wordt van adverteerders én de oude msm.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ritter

  Geen geld voor het zorgpersoneel in Nederland………………………….maar wel veel geld naar Italië en Frankrijk.

 2. gjverweg

  Een vies en smerig spelletje. Mochten ze dringend hulp nodig zijn dan….

 3. Che

  Vriendin werkt in het ziekenhuis, is gewoon ons werk en vind dat gezeur om meer geld idioot

  Ga niet solliciteren naar een ban, dus …

  Wielerschoenen, helm, broek en shirt, ze liggen klaar.

  1. Chee

   @che heeft geen vriendin en kent alleen mensen in de gezondheidszorg die hem verzorgen zijn hulp van zijn verzorgingstehuis en de doctor die jaren geleden zijn prostaat heeft weggehaald.
   Verder droomt hij dat hij joop Zoetemelk is.

  2. Stanly2000

   Sarko,
   Zie actie SP voor meer salaris in de Zorg!

 4. Adriaen

  Een miljardje hier en daar of naar een ander nooddruftig land is geen enkel probleem maar onze helden kunnen stikken.
  Hoe lang gaat die kruik nog te water?

  1. Meriadoc Brandebok

   Van de rijksbegroting wordt zo’n 10% aan de Zorg uitgekeerd, terwijl slechts 1,7% wordt besteedt aan de ontwikkelingssamenwerking.

   1. Chalres Bingley

    Dat is 1,7% teveel ,laat die luie vruchten plukkende gasten maar lekker werken en hun land opbouwen net als werkend Nederland(waar brandewijntje niet bijhoort).
    Kijk maar op YouTube de oneindige hoeveelheid filmpjes over Chinese (staats) bedrijven geld pompen in de infrastructuur in Afrikaanse landen en met lokale mensen werken.
    Zodra je dat ziet weet je het is niet de moeite waard om maar 1stuiver heen te sturen.
    Niet komen opdagen na betalen salaris als het geld op is weer denken te kunnen werken te laat ,niet doen wat er van je gevraagd word ,diesel stelen uit trucks en chovels.
    Ook als er lokale bedrijven zijn om bepaalde deals mee te doen gaat het bijna altijd mis omdat ze zich zo goed als nooit aan afspraken houden.
    @brandewijntje neem er nog een paar.

    @brandewijntje neem nog maar een glaasje..

 5. Chee

  Het gaat er asociaal aan toe in Nederland.
  Gelukszoekers krijgen direct huis en uitkering en alles gratis zonder ook ooit maar 1vinger uitgestoken in de maatschappij en de meesten gaan dat ook nooit doen.
  Geld naar Italië die niet goed belasting innen en waar de maffia bloeit als nooit te voren.
  Griekenland dat geld zien we ook nooit meer terug.
  Er is een record aan mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken
  Zorgpersoneel werkt hard en krijgt er niks bij.
  Ga zo door kabinet Rutte met politieke zelfmoord ,zijn we eindelijks van je verlost.

  1. Henk42

   Klopt chee laat Rutte zo lekker doorgaan ,fvd groeit met de dag als kool.

 6. Bilderberg

  De zorg krijg toch 8% loonsverhoging volgens de laatste CAO afspraken? En de € 1.000,00 neto krijgen ze ook.

  1. Chee

   Iemand die zein Nederlands niet op ordu heeft ,vint ik niet de moeite waard om te beantworden.

 7. harte385

  Geen Geld voor Nederland maar des te meer miljarden naar Zuid Europa en miljoenen naar de rest van de wereld. Maar Nederland moet en zal ten ondergaan onder Rutte

 8. Meriadoc Brandebok

  De loonsverhoging komt uit de koker van een stel buiten de realiteit staande oppositiepartijen die puntjes voor de verkiezingen wil scoren.

  Niemand heeft een indicatie van wie de rekening van de salarisverhoging moet betalen. Met een economische krimp van 8,5% in het Tweede kwartaal 2020, en een verwachte economische krimp van rond de 5% en een verwachte stijging van miljarden (!) aan kosten om de salarisverhoging te financieren, kan de rekening slechts bij de kiezer worden neergelegd. Er

  Dat betekent dat ofwel de premies met een paar tientjes omhoog gaan, ofwel de belastingen moeten worden verhoogd, teneinde de kosten op te vangen. Voor de mensen die de extra premie niet kunnen betalen, moet een compensatie van enkele tientjes worden uitgekeerd (hetgeen ook weer tot extra bezuinigingen leidt).

  Al dat gezemel over geld naar Frankrijk is een nonstandpunt. Ook dat geld is belastinggeld.

  1. Chalres Bingley

   @meradoc brandewijn
   Al dat gezemel over geld naar Frankrijk is een nonstandpunt. Ook dat geld is belastinggeld(ons belastinggeld) de Fransen Italianen Spanjaarden en Grieken vroeg met pensioen en de hardwerkende Nederlanders moeten volgens de Italianen solidair zijn met hun die weinig belasting betalen groot deel van de economie zwart corruptie en bovendien de gemiddelde zuideuropeaan heeft veel meer bezittingen dan de noordeuropeaan.
   U heeft een op zijn minst hersenbeschadiging.

   1. Meriadoc Brandebok

    Precies, in die lijn moet de hardwerkende Nederlander ook de salarisverhoging in de zorg betalen, terwijl de zorg al ruim 8% loonsverhoging heeft losgekregen. En dat, terwijl de burger de rekening van de coronacrisis ook nog eens krijgt gepresenteerd.

    Die subsidie aan Frankrijk is overigens eenmalig (en wordt gedeeld betaald tussen lidstaten) en bovendien ook nog eens door de Europese Commissie geleend. De salarisverhoging is structureel, dat wordt een structurele premie- of belastingverhoging.

    Daarnaast moet de burger een miljardenbezuiniging op de zorg verdragen, aangezien het BBP door de coronacrisis is gekrompen.

    Welke sukkel heeft de structurele loonsverhoging van een sector eigenlijk bedacht?

    1. Chalres Bingley

     Die subsidie aan Frankrijk is overigens eenmalig (en wordt gedeeld betaald tussen lidstaten) en bovendien ook nog eens door de Europese Commissie geleend. De salarisverhoging is structureel, dat wordt een structurele premie- of belastingverhoging
     Leugen het is geen lening het is een gift.

     Welke sukkel heeft de structurele loonsverhoging van een sector eigenlijk bedacht?

     Als er hier altijd iemand is die schreeuwt over cao en rechten dan is u dat wel.

     1. Meriadoc Brandebok

      “Leugen het is geen lening het is een gift.”

      Het complete bedrag van het steunpakket wordt door de Europese Commissie geleend op de kapitaalmarkt en verdeelt over de lidstaten. Het procent aan subsidies wordt dan later door Nederland, en andere betalers, weer terugbetaald. Een loonsverhoging moet direct worden opgebracht door de burger en is veel duurder. Dat maakt het geld naar de pizza-landen onvergelijkbaar.

    2. Stanly2000

     Guus, weet u eigenlijk wel wat een structurele loonsverhoging is? Wees blij dat er een sukkel is geweest die bedacht heeft!

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Plons! D66-minister Kaag smijt €100 miljoen in bodemloze put zodat andere landen hun coronacrisis kunnen bestrijden
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/plons-d66-minister-kaag-smijt-e100-miljoen-in-bodemloze-put-zodat-andere-landen-hun-coronacrisis-kunnen-bestrijden/

  3. Aborifa

   Er werken 1,3 mio mensen in de zorg = 1,3 mio stemmen.
   Iedereen weet dat structurele salarisverhoging niet maar.
   Maar links kan gratis stemmen winnen door die mensen meer salaris te beloven.
   Cynisch links.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, hier zitten SP en PVV achter. Ze beloven de zorg gouden bergen, in ruil voor hun stem volgend jaar. Vieze politieke spelletjes.

 9. RPML

  Het is politiek gewin om te pleiten voor een salarisverhoging voor medisch personeel. Buiten het feit dat zij een CAO hebben die buiten de (gebruikelijke) regelgeving staat waardoor zij wél alle verhogingen in de afgelopen jaren hebben ontvangen, doen ze gewoon hun werk, net als de medewerker van de supermarkt in c-tijd, de koeriers voor de restaurants etc etc

  Ik zou willen pleiten voor een bijdrage van 10% van de salarissen van overheidsambtenaren; een solidariteitstoeslag voor de rest van de werkenden die hun dikke salarissen betalen, en die nu op de blaren zitten van de maatregelen van hun kaste… wedden dat de Kamer weer leegloopt bij een hoofdelijke stemming?

 10. Bunky01

  Alle geld gaat de EU in en wij bijten op een houtje. Rutte en cs zijn totaal ontspoord en van de pot gerukt. Stem ze weg! Holland DE pinautomaat van Europa.

 11. Heras

  Rutte, de man die alles vernielen kan.
  Tien jaar wanbeleid zorgt ervoor dat nederland wegzakt en dat de werkeloosheid met ruim 10% zal stijgen. De grote economische klap moet nog komen.

 12. Duckday

  Dit kabinet dat mijarden aan het buitenland weggeeft moet snel opstappen.Zorg eens voor de inwoner van dit land kleed de bevolking niet uit. Miljarden gaan over de balk.
  Stop dit handje klap kabinet.
  Stem PVV of FVD geef deze twee partijen een kans we zitten al in een beerput misschien dat deze twee partijen er ons uit kunnen halen.

 13. Telex

  Reaguursels de meesten van jullie hebben een verontwaardigd gevoel terecht m.i!
  Ik vraag mij alleen af waar u allemaal op stemt en/of zelfs het partijprogramma heeft gelezen EN af en toe checkt of de daad ook bij het woord gevoegd wordt daar in Den Haag?
  We weten nu wie de weglopers zijn, en let op mijn woorden ze zitten er na de verkiezingen volgend jaar nog steeds, kunnen we blijven schrijven nietwaar?

 14. Bes Tolen

  Het salarisniveau ligt in Nederland vrij algemeen laag. [Dat is het gevolg van confessionele politiek sinds dat soort hier bestaat]. Helemaal dom is het dat de overheid het zich permitteert bepaalde groepen deskundigen, naar verhouding tamelijk gering in aantal, niet naar hun hoge opleiding te willen honoreren. ”Bijkomend” is dat de ontwikkeling van werkniveau veelal onvoldoende tot zwaar onvoldoende is. Er is veel
  meer mogelijk. De deskundigen krijgen de kans niet. Onbenut. Dergelijke banen leiden tot frustratie en na honderd jaar ambtenarij tot onbegrip in de Tweede Kamer want door groot gebrek aan elementaire kennis snapt de politiek nooit hoe grote gebreken bij het uitoefenen van de overheidstaak tot stand zijn gekomen.
  Ergerlijk is, dat de politiek al sinds jaar en dag heel veel jongeren van bepaalde universitaire studies bijvoorbeeld in de geneeskunde uit sluit. Dat terwijl ze de geschikte en vereiste vooropleiding met einddiploma hebben. Maar wat wel gebeurt en dat is ook sinds jaar en dag dat er een massa buitenlandse studenten hier eenvoudig wel toegang krijgen tot de bepaalde studies. En daarenboven afgestudeerden (nou, nou) uit het (vaak verre) buitenland hier in grote getale worden aangenomen in allerlei functies. Maar het is nog erger. Er zijn veel hier afgestudeerden, die uit het buitenland komen en er zijn vaak onvoldoende geschikt tot helemaal ongeschikt. Dezer jaren zijn er zelfs een groot aantal met ouderdomspensioen gegaan. Het aantal dat slecht heeft gepresteerd is groot. Specifieke redenen. Het gaat hier dus om een euvel van oude datum. Nog erger is dat van die buitenlanders zich met dubieuze praktijken bezig hielden maar niet met hun vak. Ze hadden soms wel enige Nederlanders in loondienst, die het vak uitoefenden. Ja, zo zit Nederland in elkaar. Wie bedenkt zoiets? De multiculti met de ambtenarij? Het zit er dik in.

 15. Michael M

  Er kan door economische krimp geen structureel loonsverhoging worden gegeven aan zorgpersoneel dat het gevecht aanging met Corona waarnaast 21 zorgpersoneel overleed aan de gevolgen van deze gevaarlijke virus maar ze hadden wel 22 miljard euro klaarliggen voor het potje in Brussel dat rechtstreeks naar Italië ging. Snappen de mensen vandaag de dag eindelijk eens een keer dat we van Brussel en Rutte af moeten en dat ons volk teveel geld kwijt is aan Brussel en Rutte. Dat we onmiddellijk terug moeten naar een eigen munt zodat we onszelf kunnen redden. 20 jaar lang is het een zooitje en 20 jaar lang wordt ons voorgelogen dat het nog steeds goed gaat met Europa. Weet u met wie het goed gaat? Met de tienduizenden parlementariërs ambtenaren welke allemaal een graai doen uit de pot met monopolie geld dat de euro heet en daar stinkend rijk van worden en niet de 600 miljoen Europeanen welke door Brussel als code wordt gezien.

 16. Kleurloos

  Typisch PVV en FvD adepten
  Geert zit al 15 jaar in oppositie en heeft niet ding klaar gekregen behalve dan die valse beloftes doen over de Islam waar zelfs geen kleuter meer in gelooft.
  En FvD die denken over het water te kunnen lopen..
  Door maar te blèren en onnozele standpunten te roepen.
  Baudet die zich door elke media nieuws laat mee sleuren zonder maar ook even na te vragen hoe concreet en of echtheid klopt.
  Al 10 keer op zijn neus gevallen.
  Eerst een motie voor een strenge Lockdown indienen en achteraf roepen dat het kabinet angst zaait.
  Hoe geloofwaardig ben je zelf dan nog als je je zelf als partij of partijvoorzitter averechts spreekt.
  Spreekt iedere keer voor zijn beurt.
  Kiest voor de Russen als het over de MH17 ramp gaat alsof hij zelf op de plaats van delict was.
  Terwijl een politicus zich bij dit soort rampen zich altijd bescheiden dient te houden tot dat er uit een officiële onderzoek is vastgesteld dat de echte oorzaak of toedracht is.

  Dat je antie koningshuis bent moet je vooral zelf weten.
  Maar om nu je eigen staat en land zo tegen te werken getuigt pas van ontoelaatbare manier
  Landverraad.

  En dan zogenaamde verkiezingscampagnes voeren met trots en behoud van eigen cultuur.

  Nou nee Baudet want een echte trotse Hollandse man is voor de Oranje Familie voor de koningshuis voor Koning.

  Of nee Baudet is van de Blanke overheersing Blanke Ras Blanke supérieure staat.
  Sorry Baudet maar jij bent alles behalve trots op Nederlands

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.