Kijk! Trump maakt schokkende janboel van interview over corona en gaat compleet nat

Donald Trump heeft zichzelf weer eens op de kaart gezet als een president die geen flauw idee heeft waar het over gaat, een bende maakt van statistieken en er geen enkel probleem mee heeft om glashard te liegen op camera – zelfs als een kleuter met een internetverbinding nog wel de beweringen kan checken. Hij kreeg het voor elkaar bij Axios.

Terwijl Donald Trump hoopt op een herverkiezing, heeft de Amerikaanse president zichzelf een behoorlijk slechte dienst bewezen door compleet door het ijs te zakken in een nieuw interview dat HBO-programma Axios afnam bij de Republikein. Interviewer Jonathan Swan wist de president met kinderlijke eenvoud verbaal in mootjes te hakken toen het coronavirus ter sprake kwam.

Het interview werd vorige week opgenomen en gisteren uitgezonden, en toont een president die niet verder komt dan het tonen van wat uitgeprinte grafieken over de nogal spaaklopende bestrijding van het coronavirus in de Verenigde Staten, die hij zelf ook niet goed kon interpreteren.

Trump lijkt de meegebrachte A4’tjes zelf ook pas voor het eerst te zien, en kent het verschil niet tussen het meten van ‘aantal doden ten opzichte van het aantal besmettingen’ en het ‘aantal doden ten opzichte van de totale bevolking’. De vastgoedondernemer pikt alleen de gegevens eruit die nog wel een soort van een aardig beeld schetsen van de totale gezondheidskundige en economische ramp die onder zijn bewind is aangericht in Amerika. Maar feiten die een completer, en schokkender, beeld geven, laat hij weg. Sterker nog: hij vertelt interviewer Swan dat hij die gegevens niet kan en mag gebruiken: “You can’t do that.”

Ook slaat Trump een flater als het gaat om de nagedachtenis aan de overleden politicus John Lewis, een antiracist van het eerste uur die postuum nog een tik krijgt vanwege het feit dat hij niet naar de inauguratie van de New Yorker kwam. Ook blijkt de bewoner van het Witte Huis weinig op te hebben met de mensen die – mede door het desastreuze beleid dat hij voert – overleden aan corona:

Trump: “I think It’s under control.”

“How? A thousand Americans are dying a day.”

Trump: “They are dying. That’s true. And it is what it is.”

Over sterven gesproken. Zijn kansen om in november een tweede termijn binnen te slepen, zijn dat momenteel ook aan het doen.

Het gehele interview (38 minuten) is hier terug te kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Je zou denken dat dit een parodie is. En dat iemand Trump op een komische wijze naspeelt.

  Maar het is echt.

  🤦‍♂️

  1. Robert75

   Hoezo hij heeft toch gelijk? Er zit toch een groot verschil tussen het aantal doden tov populatie en het aantal doden tov het aantal besmettingen. Je moet het toch bekijken op basis van besmettingen en niet populatie. Des te meer tests je doet des te meer besmettingen je hebt.

   1. Piet51

    @Robert75
    Wat een onzin. Laten we het fictieve geval nemen van een land dat één test doet die een positief resultaat geeft, één besmetting dus, en die persoon overleeft die besmetting. Dan was 0% van de besmettingen dodelijk. Maar dan zal niemand zich toch op de borst slaan, dat men een uitstekend corona-beleid voert, dat tot nul doden leidt?
    Effectief corona-beleid is gericht op de gezondheid van de bevolking en om dat te beoordelen moet je de besmettingen, ziekenhuisopnames, IC-opnames en sterfgevallen bekijken, zoals zich dat in de totale bevolking voordoet. Dat is niet zo ingewikkeld om te begrijpen, lijkt me.

    En inderdaad, hoe meer tests je doet, hoe meer besmettingen je meet. Maar dat is iets heel anders en in de vergelijking met andere landen een moeilijk te hanteren verhoudingsgetal.

    1. Robert75

     Dat is natuurlijk compleet onzinnig wat je nu beweerd je kan ook totaal anders redeneren. Als een land minder doet testen zullen ze ook minder gevallen hebben. Mensen die het virus hebben opgelopen en daar aan gestorven zijn worden dan ook niet meegerekend bij het aantal overledenen. Het aantal overledenen ligt bij die landen dus vele malen hoger als de statistieken uitwijzen. Buiten dat om zegt het vele testen en het percentage weinig overledenen iets over de behandeling is zo’n land. Mensen die het virus hebben worden dan ook goed behandeld waardoor het aantal slachtoffers meevalt.

     Dus het is maar hoe je het bekijkt.

     1. Piet51

      @Robert75
      Ik begrijp wat je schrijft, ben het er ook mee eens, maar zie niet hoe dat je tot de conclusie brengt, dat mijn bewering compleet onzinnig is.

    2. Beukman

     Met meer tests spoor je niet alleen meer mensen op die besmet zijn, je spoort ook meer mensen op die niet besmet zijn.

     De verhouding tussen die twee geeft een nauwkeurigere indicatie over het aantal besmettingen onder de totale bevolking naarmate er meer mensen getest zijn.

     Meer testen is dus goed, maar Donalds bewering dat je maar beter minder kan testen omdat meer testen alleen maar leidt tot meer gevallen, is dus onzin.

     1. Piet51

      @Beukman
      Het is zelfs nog iets ingewikkelder, zodat het misschien ook Trumps onpeilbare denkvermogen overstijgt. Als je meer test, test je waarschijnlijk ook personen zonder of met zo lichte klachten dat ze eerder nooit een test hadden laten afnemen. Onder deze “onzichtbare” gevallen zitten dus nu ook besmettingen die eerder nooit opgemerkt zouden zijn, toen alleen ernstiger klachten getest werden. Daarom kan bij veel meer testen het percentage ziektegevallen ook disproportioneel stijgen. Kortom er valt zo maar niet zo heel veel uit te concluderen. Maar deze redenering nadert hogere wiskunde en statistisch inzicht en daarop is Trump nog nooit betrapt.

 2. Beukman

  Oef, wat pijnlijk.

  Net zo pijnlijk als het interview van een paar weken terug, waar hij precies zo met papieren met statistieken zat te hannesen alvorens ze – verkeerd – te interpreteren. Hij maakte toen precies dezelfde fout met “mortality rate” als hier.

  In dat interview pochte hij ook over een zeer moeilijke intelligentietest die hij had gedaan. Wat bleek? In die test moest je bij een tekening van een olifant opschrijven wat voor dier je zag. Tot de moeilijkste vragen hoorde: 7 aftrekken van 100.

  Samenvatting van dat hilarische interview:
  youtube.com/watch?v=FjtRbz1LE4Y

  Hele interview:
  youtube.com/watch?v=W6XdpDOH1JA 

  1. Piet51

   @Beukman
   Best wel ingewikkeld om 7 af te trekken van de 100. Met mijn IQ van 51, volgens sommigen hier, moet ik daar welk even over nadenken. Maar veel interessanter is of Trump het goede antwoord gaf.

   1. Beukman

    Piet, hier meer over deze test:

    theguardian.com/us-news/2020/jul/21/donald-trump-cognitive-test-closer-look

    Ik moet wel iets rectificeren. Het betreft geen intelligentietest zoals ik beweerde, maar:

    The test the president boasted about passing does not measure IQ but is typically used to check for early signs of dementia

  2. Canta

   Beukman
   Bedankt voor de verwijzing naar Youtube. Als je daar naar luistert dan hebben we te maken met een president die het beter doet dan welke president in de geschiedenis van de VS. Ik heb zelden iemand zoveel veren in eigen r..t horen steken. Dat moet ondertussen een meterslange staart zijn geworden.

   1. Beukman

    “Een stabiel genie” noemt hij zichzelf. En zo is het!

 3. Peter Loosduinen

  Ach, je kunt hier wel lacherig over doen, maar we hebben hier te maken met een beresluw kereltje dat erg goed voorbereid is.
  Slim en goed geprobeerd !
  Maar nu , beste Tim, laat dit menneke onze Sleepy Joe eens interviewen………
  Dan kun je pas echt lachen !!!
  Joe Biden valt of in slaap of begint te stotteren en krijgt abrupt hartklachten.
  God bless Trump !

  1. Antihedo

   Goed voorbereid? Het probleem van Trump is dat de hele coronapandemie hem geen reet interesseert en ook het aantal doden niet. Trump is alleen geïnteresseert in Trump.

   1. Rood

    “coronapandemie”

    Nee hoor, het is een propagandapandemie.

 4. Peter Loosduinen

  Ach, vergeet ook voormalig president Bush niet !!
  Tijdens een staatsbezoek van de Braziliaanse president Fernando Cardoso vroeg hij aan hem : ” Do you have blacks, too ? ”
  Als dat geen blunder is,dan weet ik het niet.

  1. Bloemkust

   Sara Palin spande wat dit soort dingen betreft betreft wel de kroon.

 5. DubbelZout

  Riiiiteeeeer, zeg er eens wat van !
  Ze zetten je baasje hier weer compleet voor lul
  Dit kan toch niet…

 6. DubbelZout

  Achter jouw waarheid uit het complot-wappieskamp aan bedoel je zeker
  Over nep gesproken: jouw Nederlands is nog nepper dan nep

  1. Bullshit10

   Dubbel zout
   Loop jij lekker maar áchter die leugenaars aan het zal je duur komen te staan flapdrol
   Filmpje niet gezien met arno wellens zeker zou die maar gaan bekijken
   Bruikbare idioot

   1. DubbelZout

    Nee, wel naar dat filmpje met complot-gekkie Pieter Stuurman
    Maar wellicht heeft 1 van jouw medepatienten wel interesse
    Je kunt het in ieder geval aan je begeleider

    1. Rood

     “complot-gekkie”

     Nog zo’n linksfascist die is getopt om zelf na te denken.

     1. Bloemkust

      Bill Gates zit erachter.

 7. Adriaen van Bergen

  Als je alleen maar kan kiezen tussen Trump en Biden, dan zal je toch voor Trump moeten gaan. Biden is nog 5 jaar ouder en vertoont duidelijk tekenen van dementie.
  De democraten willen ook niet dat hij in debat gaat met Trump.

  1. George Knight

   De claim dat vice-president Biden tekenen van dementie vertoont is ongegrond. Dat is rechtsreeks uit het boekje van de Republikeinen. Wat de afgelopen maanden duidelijk heeft gemaakt is dat de geestelijke stabiliteit van president Trump verre van geweldig is.

   Het is inderdaad zo dat sommige Democraten niet willen dat Biden in debat gaat met Trump. Maar het team van Biden wil juist wel dat hun man met Trump in debat gaat. Er staan drie debatten gepland. Dat hebben ze afgelopen juni aan team Trump laten weten, maar dat heeft nog niet geantwoord. Dat is verklaarbaar vanuit het feit dat Trump de laatste maanden een onsamenhangende indruk maakt. Op hoofdpunten zoals COVID-19 en de economie heeft Trump chaotisch gehandeld. Dat zal hem door Biden in de debatten ingepeperd worden.

   Steeds meer Republikeinen zijn ervan overtuigd dat Trump niet gaat voor het land, maar voor zichzelf. Ze zijn er zelfs steeds meer van overtuigd dat hij de Republikeinse partij met zich mee willen slepen in zijn val. Republikeinen dreigen immers niet alleen het Witte Huis, maar ook de Senaat te verliezen.

   Het probleem voor de Republikeinen is op welk moment ze krachtig afstand moeten nemen van Trump om de politieke schade te beperken. Doen ze dat te vroeg, dan maken ze zich kwetsbaar voor Trumps tweets en ontstaat er een strijd tussen Republikeinen onderling. Doen ze dat te laat, dan kan de partij belangrijke functies verliezen en loopt het achter voldongen feiten aan.

   1. Rene van der Grijp

    “De claim dat vice-president Biden tekenen van dementie vertoont is ongegrond.”

    ht*ps://thehill.com/opinion/campaign/505562-biden-must-release-results-of-his-cognitive-decline-tests-voters-need-to

 8. Cycle25

  Liever Trump en 4 jaar geen oorlog, dan democraten en opnieuw mondiaal matten.

  Met Biden rollen we een oorlog in met Rusland of Syrië, de democraten hebben nog een appeltje te schillen.

  En Europa ? Die mag toekijken, net zoals de Balkan..

 9. Peet64

  Het is de leukste bezigheid van dit moment om Trump te bashen en DDS doet dapper mee. Alleen als zogenaamd rechts medium zou het goed zijn om ook de afweging te
  maken wat het alternatief voor de onhandige Trump zou zijn. Amerika wordt overspoeld door Marxistische opstandelingen, gesteund door de democraten en gefinancieerd door China (check eens hoeveel universiteiten geld uit China krijgen waardoor men ook geen kritiek op China of de Democraten mag hebben, uit angst dat de subsidies wegvallen of er geen visa meer worden gegeven voor reizen naar China) Het is ongelooflijk hoe democratische burgemeesters de opstandelingen steunen, de situatie uit de hand laten lopen en vervolgens de schuld op Trump schuiven. (Politiegeweld tegen zwarten was onder Obama zelfs erger dan onder Trump.Nu doet Obama alsof het een Trump probleem is) Dus je kan wel dingen vermelden over Trump maar al die heftige termen die hem voor volslagen idioot uitmaken zijn koren op de molen van een beweging waar wij later allemaal spijt van krijgen. En dat beseft Trump, die niet financieel afhankelijk is en zich dat ook niet laat maken, heel goed en juist daarom heeft hij toch zoveel aanhang.

  1. DubbelZout

   Nee hoor, Trump bashed zichzelf
   Het zijn vervolgens zijn aanhangers die direct de Calimerokaart trekken
   Ik moet wel zeggen dat de manier waarop hij het doet opzich ook een kwaliteit is
   Ik bedoel: je moet het maar kunnen om al onzin te verkondigen zonder ook maar 1 spier te verrekken, maar vrolijk wordt ik er niet van

 10. Mart

  Gelukkig hebben jullie een vèèl slimmere nr one,en in Brussel zitten er een heel hok vol.

 11. Bes Tolen

  Of Martin Luther King blij met hem, Lewis, was, geloof ik zo niet. Martin Luther King hield zijn uitspraken fris en dat kan niet van Lewis gezegd worden. De publiciteit van nu in verband met het overlijden van Lewis getuigt niet van goede smaak.

 12. Bes Tolen

  Trump doet dingen als de goedkope posttarieven, die China verkreeg omdat ze als ontwikkelingsland werd beschouwd, niet meer te accepteren. Die regeling was al zestig jaar zo. De VS trad uit de internationale postorganisatie, die zich onvoldoende wilde aanpassen. Andere landen accepteerden in 2019 nog een jarenlange overgangssituatie en subsidiëren dus grote Chinese bedrijven door het grootste deel van de verzendkosten voor eigen rekening te nemen. Trump is bezig. Niet zo maar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.