vlcsnap 2020 08 04 07h55m32s542

Kijk! Trump maakt schokkende janboel van interview over corona en gaat compleet nat

Geen categorieaug 04 2020, 8:00
Donald Trump heeft zichzelf weer eens op de kaart gezet als een president die geen flauw idee heeft waar het over gaat, een bende maakt van statistieken en er geen enkel probleem mee heeft om glashard te liegen op camera - zelfs als een kleuter met een internetverbinding nog wel de beweringen kan checken. Hij kreeg het voor elkaar bij Axios.
Terwijl Donald Trump hoopt op een herverkiezing, heeft de Amerikaanse president zichzelf een behoorlijk slechte dienst bewezen door compleet door het ijs te zakken in een nieuw interview dat HBO-programma Axios afnam bij de Republikein. Interviewer Jonathan Swan wist de president met kinderlijke eenvoud verbaal in mootjes te hakken toen het coronavirus ter sprake kwam.
Het interview werd vorige week opgenomen en gisteren uitgezonden, en toont een president die niet verder komt dan het tonen van wat uitgeprinte grafieken over de nogal spaaklopende bestrijding van het coronavirus in de Verenigde Staten, die hij zelf ook niet goed kon interpreteren.
Trump lijkt de meegebrachte A4'tjes zelf ook pas voor het eerst te zien, en kent het verschil niet tussen het meten van 'aantal doden ten opzichte van het aantal besmettingen' en het 'aantal doden ten opzichte van de totale bevolking'. De vastgoedondernemer pikt alleen de gegevens eruit die nog wel een soort van een aardig beeld schetsen van de totale gezondheidskundige en economische ramp die onder zijn bewind is aangericht in Amerika. Maar feiten die een completer, en schokkender, beeld geven, laat hij weg. Sterker nog: hij vertelt interviewer Swan dat hij die gegevens niet kan en mag gebruiken: "You can't do that."
Ook slaat Trump een flater als het gaat om de nagedachtenis aan de overleden politicus John Lewis, een antiracist van het eerste uur die postuum nog een tik krijgt vanwege het feit dat hij niet naar de inauguratie van de New Yorker kwam. Ook blijkt de bewoner van het Witte Huis weinig op te hebben met de mensen die - mede door het desastreuze beleid dat hij voert - overleden aan corona:

Trump: "I think It's under control."

"How? A thousand Americans are dying a day."

Trump: "They are dying. That's true. And it is what it is."

Over sterven gesproken. Zijn kansen om in november een tweede termijn binnen te slepen, zijn dat momenteel ook aan het doen.
Het gehele interview (38 minuten) is hier terug te kijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten