Bizar! ‘Spionage-apparatuur’ gevonden bij Russische diplomaat in Nederland

De relatie tussen Nederland en Rusland was al niet zo goed. En na het nieuws dat er ‘spionage-apparatuur’ is gevonden in een auto van een Russische diplomaat in Nederland, zal dat er niet veel beter op worden. 

Tenminste: als we het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken moeten geloven. Volgens hen zou er in de auto van een Russische diplomaat een apparaat zijn gevonden, waarmee de auto kan worden gevolgd. Deze diplomaat zou een militair zijn. Zelfs Dominique Kuhling, plaatsvervangend ambassadeur van Nederland in Moskou, is volgens de NOS door het ministerie in Rusland zelfs ter verantwoording geroepen.

“Zij kreeg te horen dat er onmiddellijk uitgebreide maatregelen moeten worden genomen om dergelijke incidenten te voorkomen. Zulke onvriendelijke acties maken de toch al moeizame band tussen beide landen nog ingewikkelder.”

Minister-president Mark Rutte wilde zoals gewoonlijk ‘geen commentaar’ geven. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er onderzoek naar dit voorval zal worden gedaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Henk42

  Wie zal en daar neer hebben gelegd ,de Nederlanders of de Russen zelf of een andere partij die belang bij heeft om de relatie met Nederland nog meer te verstoren…..

  1. hans-e-pans

   Volgens mij zo’n bontkraagje.

   1. Henk42

    Bontkraagjes zijn sowieso kudvolk net als Finnen.

 2. NEXIT.

  ach spionage en contra spionage . Een spelletje van alle tijden om erachter te komen wat er uitgevreten word. De Russen moeten niet zo janken als verwende kleine kinderen.

  Overigens welke relatie heeft Rusland nog met de EU ? Misschien wou timmerfrans zijn vrienden volgen. Timmerfrans vreest de slager dat vette vol gevreten varken

 3. andergeluid

  Dat hebben we toch al allemaal ze noemen het ook wel de smart telefoon of Tablet of smart tv
  en de vele app’s kunnen ze alles van je te weten komen.
  Over Bizar Spionage apparatuur gesproken.
  Word wakker

 4. Appelstroop

  Een mobiele telefoon?

 5. LifeBuddy

  Alle maffia van over heel de wereld weet nederland te vinden, omdat ze rijk kunnen worden over de rug van het werkvolk. Het ergste is nog dat de maffia aangemoedigd wordt door de ultra sLinkse.

  1. Bloemkust

   etc

 6. kees cup

  Ach, niet echt origineel van de Russen, maar zo’n beschuldiging is toch wel een eer voor een sneu landje als Nederland, dat meestal niet echt voor vol wordt aangezien in de grote-mensen-wereld.
  Zulke beschuldigingen zouden vaak waar kunnen zijn, is heel normaal in dat diplomaten wereldje, maar omdat de Russen niet bepaald in hun eerste leugentje gestikt zijn, ben ik geneigd om deze juist NIET te geloven.
  Tja, ‘jokkebrokken’ , een door hen zelf opgebouwde reputatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.