Lage opkomst bij zure protesten tegen coronamaatregelen, maar in Enschede zat de sfeer er in: politie kreeg zelfs applaus

NU.nl, in samenwerking met AT5, doen verslag van het protest tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam. Daar kwam zo’n tachtig man op af en liep men rond met zure teksten als “1,5 meter? Nee! Rutte rot op” en “Geef mijn muilkorf maar aan Hugo”. Enschede daarentegen trok zo’n 300 man, en de politie kreeg zelfs applaus.
De protesten zijn allemaal gericht tegen dezelfde maatregelen. Men is het oneens met de anderhalvemeterregel, met het moeten dragen van een mondkapje én met de komst van een coronaspoedwet, die tegen de mensenrechten in zou druisen. En dat terwijl het aantal besmettingen (vooral in Amsterdam) nog steeds reden tot zorg geeft.

In Amsterdam, waar daadwerkelijk een mondkapjesplicht gaat gelden, is de opkomst verrassend laag en lijkt de sfeer ook wat agressiever (als ik de leuzen zo lees) dan in Enschede. De enkele tientallen die er om twaalf uur stonden, werden volledig nat geplensd door de enige regenbui van afgelopen week. Toch stonden ze er een uur later weer met pakweg 300 man! En de politie die er voor de veiligheid omheen stond, kreeg applaus van de demonstranten. Het protest in Enschede lijkt ook een wat meer nationalistischer karakter te hebben, omdat ze met Nederlandse vlaggen rondlopen en ‘Wij zijn Nederland’ roepen.

Het zijn volgens mij dus niet overal dezelfde types die tegen die maatregelen protesteren, waardoor ik eigenlijk wel benieuwd ben naar hun beweegredenen. Als ik het zo in moet schatten lijkt de club in Amsterdam het gevaar van het virus niet te erkennen, terwijl de club in Enschede meer moeite heeft met de (in)effectiviteit van de maatregelen. Jammer dat de artikelen daar niets over zeggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. NEXIT.

  Uiteraard zijn de opkomsten laag. Vele demonstraties zijn gefrustreerd door linkse burgemeesters die de protesten uit elkaar lieten slaan door het blauw. NORMALE mensen met een baan , koophuis , gezinnnetje en een betaalrekening kunnen niet demonstreren want als ze je vast zetten verlies je je baan en als ze willen plukken zijn al je vermogensbestanddelen bekent.

  Linkse mafklappers met een uitkering en sociale huurwoning met maximale huurtoeslag hebben niets te verliezen en schoppen graag een rel of verstoren demonstratie die hun goedkeuring niet kan wegdraaien. Het fascisme is aan de winnende hand.

  stem sociaal stem PVV

  1. DubbelZout

   “Het fascisme is aan de winnende hand”

   Dat moet jou als PVV-er toch vrolijk stemmen

   1. NEXIT.

    kennelijk heb je werkelijk geen idee wat je zegt linkse adept.

   2. Adriaen van Bergen

    Fascisten (net als de N@zies) zijn links. Kijk maar na als je het niet gelooft.

  2. LifeBuddy

   Nexit, 100% geweldig. Het fascisme is hier Dubbelgezoute.

 2. andergeluid

  Wel gek dat hij 1 augustus malieveld vergeet meer dan 2000 mensen
  maar daar heeft hij het niet over.
  En gek als er een linkse demonstratie is het uitgemeten op de hele media te zien is.
  en als er een demonstratie van een ander geluid is er niets te vinden is en filmpjes overal verwijdert worden.
  dan hoor je ook bijna niets in de media alleen cijfers van opkomst die helemaal niet kloppen.
  en waarom worden deze mensen ook niet gehoord in de media en op tv ???

 3. Pauline Kummer

  Enschede en ook Almelo, Hengelo en vooral Oldenzaal in het mooie Twente is zeer gastvrij. De gezelligheid is aan de winnende hand. Othmar bier uit Ootmarsum is voortreffelijk. In het mooie stadje waar het bier vandaan komt zijn vele kunstgaleries en goede hotels. Een verrukking om daar te mogen wonen. De burgers houden ook goed rekening met elkaar.

 4. Gerda2

  Wout Willemsen schrijft: Het zijn volgens mij dus niet overal dezelfde types die tegen die maatregelen protesteren, waardoor ik eigenlijk wel benieuwd ben naar hun beweegredenen.

  Ga er eens naar toe en ga in gesprek met mensen. Doe zelf onderzoek.

  1. Blondie

   Inderdaad Gerda2.

   Laat W.W. niet de zelfde fout maken als Rutte.

   Rutte die praat niet MET ons.
   Rutte die praat OVER ons.

   1. Bloemkust

    Wat een onzin. Hij gaat met iedereen desgevraagd op de foto, hij nodigt mensen uit het veld uit op zijn werkkamer, hij gaat langs bij bedrijven, etcetera etcetera. Niet dat ik VVD stem, maar je moet mensen beoordelen op hun feitelijkheden.

    1. NEXIT.

     hahahahaha , en dan zegt hij A en doet B

     de pathologische leugenaar rutte beloofd erg veel maar geeft erg weinig

     Zit nog steeds op 1000 euris netto te wachten en een onderste steen die boven zou moeten komen bijvoorbeeld

     1. TIXEN

      Iedereen heeft toch wel 1000 euries. Je kan niks uitgeven al meer dan 4 maanden. Vliegen op eigen risico…gesloten resorts… Sparen is in.

  2. NEXIT.

   quote Doe zelf onderzoek. end
   Kan je rekenen ? ………………………………

   Veel te moeilijk voor roeptoeters zelfstandig onderzoek te doen. Dat terwijl met de vele media een literatuur studie appeltje – eitje is.

 5. NationalSniper

  Die demo’s waren vrij onbekend en een dag na de demonstratie in Den Haag met enkele duizenden mensen (waarvan de media loog dat het er maar honderden waren).
  In Berlijn waren een miljoen mensen aan het demonstreren tegen de Corona dictatuur.

  Ik had misschien naar Amsterdam willen gaan maar had er gewoon geen energie voor. De dag ervoor al naar Den Haag geweest naar de demonstratie tegen het regime en de krankzinnige illegale maatregelen.

  Gewoon weer normaal doen met z’n allen is het beste voor de algemene volksgezondheid, economie en samenleving. Dat de zorg ook nog betaald moet worden en de maatregelen voor meer druk op de zorg zorgen dat lijken de coronagekkies niet te (willen) begrijpen.

  Het virus is vergelijkbaar met griep (IFR in dezelfde range) en daarvoor maken we ook niet het land kapot. Ouderen en zieken sterven helaas. Moet je daarvoor iedereen straffen en het land de afgrond in duwen?

  Helaas zullen velen het pas snappen als ze zelf werkloos, failliet, dakloos, depressief zijn en het leven niet meer zien zitten. Want dat dit andere overkomt kan ze niets schelen. Geen empathie. Maar wel moraalridder en Corona SJW spelen. Dat het land kapot gaat boeit ze niets.
  Dat de democratie in feite niet meer bestaat ook niet (spoedwet = machtsgreep, maatregelen zijn niet door parlement gegaan, moties worden niet uitgevoerd, WOB verzoeken genegeerd).

  Er zijn overigens ook echt effectieve maatregelen die niet in strijd zijn met grondwet, rechtstaat, democratie, mensenrechten, burgerrechten, integriteit eigen lichaam en zelfbeschikkingsrecht.

  Bijvoorbeeld het Deltaplan ventilatie van Maurice de Hond. Laat zoveel mogelijk ventileren. Ramen, deuren open. Ventilatiesystemen zoveel mogelijk lucht van buiten halen of goede filters. Zet luchtbevochtigers en ionisator apparaten neer.
  Laat HCQ+ Zink voorschrijven door huisartsen.

  Het klopt gewoon allemaal van geen kant.
  Waarom wordt er zelfs maar geen enkel advies gegeven voor goede ventilatie? Dat is altijd al gezond. Dat het helpt tegen virussen is algemeen bekend en baad het niet dan schaadt het niet.
  Waarom wordt HCQ+ Zink nog steeds niet toegestaan? Het artikel in de Lancet hier tegen bleek frauduleus en is teruggetrokken.
  Waarom niets over luchtbevochtiging?
  Waarom niets over ionisatie?
  Waarom de 1,5m buiten en zelfs mondkapjes door dictatoriale burgemeesters terwijl bekend is dat je buiten niet wordt besmet en beken is dat social distancing heel ongezond is?
  Waarom mondkapjes in OV terwijl die geen enkele bescherming bieden en zelfs ongezond zijn?
  Waarom zijn ouderen binnen opgesloten zonder ventilatie waarbij het virus ze door het ventilatiesysteem besmette?
  Waarom de tunnelvisie naar een vaccin? Hoe weten ze van te voren dat het effectief zal zijn tegen alle verschillende snel muterende stammen van SARS-CoV-2?

  Het beleid veroorzaakt een tweede golf. Zou dat misschien de bedoeling zijn? De lockdown zo lang mogelijk in stand houden?
  Een soort van Chinese samenleving invoeren? De noodzaak van vaccin in stand houden?

  Niets klopt. Het virus komt uit een Chinees lab. Bewust? Ongeluk?
  Omdat China zoveel onwaarheden vertelde (zoals dat het niet van mens op mens ging) kon het zich makkelijk verspreiden naar het westen.
  China is de baas over WHO. Toen Taiwan aangaf dat het wel van mens op mens ging werd dat land genegeerd. RIVM en CDCs lopen achter WHO aan.

  In hoeverre kunnen we de Chinese aanpak zien als een oorlogsdaad aan de rest van de wereld? Wat minimaal moet gebeuren is alle bedrijven en productie weghalen uit China en economische sancties. WHO en EU opdoeken en mogelijk VN ook.
  Verder met z’n allen Taiwan erkennen, er ambassades plaatsen en troepen stationeren. NAVO uitbreiden met Taiwan, Japan, Zuid-Korea, Israël, Australië en Nieuw Zeeland (en Turkije er uit gooien).
  De sancties pas stoppen als China alle schade door COVID-19 heeft vergoed.
  Uiteraard wanbeleid politici die de lockdowns hebben ingevoerd de gevangenis in wetens schending grondwet en andere wetten.

 6. Earthly Joe

  Iedere keer wanneer ik zo een vooringenomen lange titel lees, weet ik gewoon dat de kans erg groot is dat die domme Tukker het geschreven heeft. Wat een onnozele ziel zeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.