List en bedrog: gezondheidsverklaring medewerkers slachterij is schijnmaatregel

FNV-bestuurder John Klijn noemt de gezondheidsverklaring van slachterij Van Rooi Meat een farce, het is volgens hem een ‘fakemaatregel’. Al langer spelen er vragen hoe het met de gezondheidsvoorschriften zit bij slachterijen. Want mocht het daar mis gaan, dan kan het eventuele gevolgen hebben voor de samenleving. Volgens Klijn is zo’n gezondheidsverklaring complete onzin. In slachterijen werken vooral arbeidsmigranten, die volgens hem absoluut geen ‘nee’ gaan zeggen tegen werken. Zij zijn hier maar voor één reden, en dat is natuurlijk geld verdienen.

„Zo’n verklaring is een wassen neus. Denk je nou echt dat een immigrant die om 05.00 uur in het busje stapt om te gaan werken gaat invullen dat hij ziek is? Hij heeft natuurlijk allang besloten dat hij overal ’ja’ op gaat zeggen. In het ergste geval krijgt hij anders geen geld”

Dit zegt Klijn naar aanleiding van een schandaal van afgelopen weekend. Het bleek namelijk dat werknemers van slachterij Van Rooi Meat gewoon hadden gewerkt, ook al hadden sommige coronaklachten. Ziek melden? Geen denken aan!

De enige manier om dit aan te pakken zijn steekproeven aldus Klijn. Want deze mensen die vanuit Oost-Europa komen, gaan niet vrijwillig twee weken in quarantaine in Nederland.

„Elke week een flinke steekproef. Wij roepen dit al tijden, maar het gebeurt niet. Een blinde ziet dat het niet goed gaat.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Heinz

  Alles voor het geld, economie krijgt voorrang buiten gezondheid, Bolsonaro effect.

 2. J.Rademaker

  Sommige werknemers liepen al maanden met klachten volgens NOS.
  Maanden met covid klachten, spotje wakker dier en fnv.

 3. LifeBuddy

  ”Ziek melden? Geen denken aan!” Een paar maanden werken en ze kunnen een uitkering krijgen.

 4. NEXIT.

  Dat snapt elk normaal denkend mens. Tevens zijn deze verklaringen verboden

 5. ervi

  Stel, ik heb gereserveerd bij een restaurant. Ik kom daar en personeel vraagt of ik Corona-achtige klachten heb. Ik ben wat snotterig maar eerlijk en zeg: Ja.
  “Sorry, wij mogen U niet toelaten”, is wat ik te horen krijg.
  Ik ga enigszins teleurgesteld, maar wel trots dat ik zo eerlijk was, naar huis.

  Who the fuck are you kidding!!

 6. 56RdK

  Natuurlijk werkt zo’n formulier niet. Net zoals die ongein als je een restaurant wil bezoeken, werkt fraude en leugens in de hand, dat weet elke boerelul!

  Economisch (eigen)belang gaat boven de volksgezondheid. En zéker onder Rutte c.s.
  Die met halfzachte maatregelen komen die alleen maar tot verwarring, chaos, fraude en leugens leiden.
  I.p.v. een korte maar gronde aanpak. Want hadden we dat gehad, waren geen tienduizend Coronadoden te betreuren, hadden we nu niet in een economische en sociale dip gezeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.