Mark Rutte ziet rellen met lede ogen aan! “Dit is gewoon idioot”

Minister-president Mark Rutte heeft hard uitgehaald naar de ‘jongeren’ die ‘uit verveling’ de straten van Utrecht en Den Haag onveilig maken. De premier stak niet onder stoelen of banken wat hij van de relschoppers vindt. Hij noemde ze onder meer ‘losgeslagen tuig‘. 

“Dit is compleet zinloos en onacceptabel gedrag waarbij ik me echt afvraag wat die ouders aan het doen zijn dat ze dit toelaten. Ik ben geen socioloog en dat wil ik ook helemaal niet zijn. Dit is gewoon idioot gedrag waar ik geen verklaringen voor ga zoeken. Dit hoort te stoppen.”

De rellen zijn inderdaad van de zotte. En dan moet je in sommige media vernemen dat de oorzaak van de rellen ‘verveling’ is. Rellen zijn een vorm van geweld en voor geweld kan geen enkele reden zijn. ‘Verveling’ is wat mij betreft dan ook geen oorzaak, maar niets minder dan een slap excuus.

Uiteraard waren naast Mark Rutte ook Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Rob Jetten (D66) er als de kippen bij om hun afschuw over de rellen uit te spreken. Segers noemde de situatie ‘vreselijk’ en Jetten vindt het “onacceptabel dat mensen zonder aanleiding dingen gaan slopen”. Allemaal leuk en aardig dat de heren politici zich stuk voor stuk uitspreken tegen deze belachelijke gebeurtenissen. Maar wanneer gaat er nou iets concreets aan gedaan worden, zodat er een halt kan worden toegeroepen tegen deze rellen? Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. plakband

  Rutte, Segers en Jetten hebben hun zegje gezegd.
  En dan, net als bij een motie, over tot de orde van de dag.
  Er gebeurt dus niets.

  Stem deze nep-volksvertegenwoordigers weg.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  1. hans-e-pans

   Er niet te uitgebreid over praten en ze vooral niet duiden want ze zijn slachtoffers van het systeem, dat is al een vreselijk zware straf voor de daders, heeft hun hele toekomst naar de kloten geholpen en ze een trauma bezorgt.

  2. pakwatjepakkenkan

   ‘nee joh ! haha ! het is de verveling van en het warme weer haha dit zijn geen doorgesnoven hooligans maar kindertjes waar de warmte naar het hoofd is gestegen joh haha en dan gaan de kindertjes zich vervelen en gaan de straat op plasticmessen en klappertjespistolen die ze net gewonnen hebben op de kermis haha het is uiterst verschrikkelijk wat hier gebeurt haha maar nee joh we hoeven en kunnen er niets aan doen haha nee joh waait wel wel over haha de temperatuur is al aanzienlijk aan het dalen en dan vervelen de kindertjes zich niet meer nee joh het komt allemaal goed haha hier is het vaasje nog een keer haha nee joh

   mvg,

   M. Rutte

 2. Ernest Stern

  Baudet wil het leger inzetten.

  🤪

  1. Aardvark blues

   Doodseskaders zoals in Manilla op de Phillippijnen bevolen door Rodrigo Duterte lijkt mij nog een veel beter idee!

  2. NEXIT.

   alsof die speelgoed geweertjes met beperkte munitie het verschil gaan maken ! hahahahaha sukkeltje ernst weer in de bocht

  3. Ad Fundum

   Onze kazernes zijn opgedoekt of staan te koop. Leeg te aanvaarden. Bezemschoon !

  4. Oepsie

   Blablabla speklapje. Je houdt het klein, maar genoeg om je te ontmaskeren Dopper/Flopper/ wesley.

  5. Cycle25

   Welk leger ?

  6. hans-e-pans

   Meneer Baudet kunt u mij vertellen welk leger, of wilt u er een aantal huren van een ander land, dan kan ik Marokko wel aanbevelen, heeft als bijkomend voordeel dat die het tuig kunnen verstaan en opdrachten kunnen geven. Nu nog uitzoeken welke nationaliteit dat tuig heeft naast het Nederlandse.

  7. evil knievel

   N u wil t liefst,voor de zoveelste x,gratis kickboxlessen,n aai over de krulletjes,jeugdhonken,(die overigens door hunnie zelf weer worden afgebroken) iftars houden,theedrinken & foeigesprekjes!?🤨
   Ik weet niet waar u de laatste jaren heeft uitgehangen,(denk met t hoofd in de wolkjes van alle zegeltjes,zoals alle fruitgebakjes)maar dit heeft de sLinkse deuggleuven bende dus al jaren geprobeerd maar daar zijn zij (& vooral WIJ )dus genadig hard mee op de koffie gekomen,K*T!!🙈
   Bedankt hiervoor nog om dit van onze belastingcenten te hebben gedaan!👍😘
   Liever geef ik deze dus ook persoonlijk uit om idd t leger op dit rappaille los te laten n niet met losse flodders te schieten!😁

 3. Eppo123

  Eens er zal niets gebeuren. Dat politci soms nog durven te spreken over keiharde maatregelen. Die bestaan in de Nederlandse samenleving niet.
  Waarom niet van te voren bepaalde strafmaten inclusief consequenties kenbaar maken? Als ik door het rood rijd of x-KM te hard rijd, weet ik ook vooraf hoeveel de boete zal bedragen. Dat kun je ook doen bij mensen met een dubbele nationaliteit. U wordt een aantal keren opgepakt voor extreme geweldpleging of zware misdrijven, dan wordt u uit de Nederlandse samenleving verwijderd. Gewoon een punten systeem invoeren, heel simpel.

  1. Koolvis

   Wat dacht je? Amputatie ! Politie beledigen, stukje tong eraf. Volgende keer, helemaal.
   Middelvinger opsteken? Breken, op meerdere plekken. Trapbeweging? Terugtrappen tegen de knieën.

   1. Shadow1100

    En bij verkrachting…..?

 4. Rene van der Grijp

  Rutte:”Dit is gewoon idioot gedrag waar ik geen verklaringen voor ga zoeken. Dit hoort te stoppen.”

  De premier ten voeten uit. Hij zoekt geen verklaring. Tja, hoe denkt hij het probleem dan op te lossen?

  1. Cycle25

   Geen idee, VVD ers zijn oververtegenwoordigd wijken die niets eens weten hoe dit tuig er uit ziet.

   Geen verklaring zoeken = vooral doorgaan

   Rutte’s stormtroepen is allang een feit, en dat weet Nederland

   VVD gaat voor dit tuig…wellicht uit verveling…

   1. Blitzkrieg

    Cycle25 :
    h**ps://twitter.com/markdehollander/status/1294888439171686401?s=20

 5. Piet Klein

  De coalitie partijen, Rutte, Segers, Jette hebben de neiging om commentator te worden op wat er in de samenleving plaats vindt. Maar zij zitten in het centrum van de macht. Zij moeten de regie geven om dit stoppen en mogelijk achterliggende oorzaken aan te pakken. Maar daar doen ze precies het tegenovergestelde. Toen Wilders riep minder Marokkanen en later toevoegde dat het vooral om het crimineel en onaangepast gedrag ging waren de heren niet thuis. Eén lang circus van het ontkennen van problematiek alleen omdat je bang bent dat het Wilders meer stemmen oplevert en je niet in staat bent stemmen te houden ook als je de problematiek erkent. Niet bereid het debat te starten. Het is ingewikkeld omdat dit geweld van bepaalde etnische groepen komt. Daarmee is direct de valkuil dat hele groepen apart worden gezet, en de andere valkuil is dat men last krijgt van invers racisme. Men durft het niet aan te pakken omdat men bang is als racist te worden weggezet. In dit geweld zijn bepaalde etnische groepen oververtegenwoordigd, maar dat betekent niet dat iedereen van die groepen fout is. En ook deze etnische groepen hebben niet het alleenrecht op gedonder, kijk bijvoorbeeld naar de hooligans. Er ligt een verdere segregatie op de loer. We dreigen elkaar meer te gaan verliezen als we niet duidelijk zijn als we er niet in slagen oorzaken weg te nemen. Als we blijven toe staan dan sommige moskeeën de slachtoffer rol cultiveren, het anti westers sentiment cultiveren dan gaat het niet goed. Als we maar mensen blijven binnenhalen die moeite hebben de Nederlandse waarden te begrijpen en bovendien de huizenmarkt compleet uit het lood is en migranten die te grote delen van de migranten die wel binnen kwamen niet goed aan het werk komen. En we zien dat buurtwerkers komen uitleggen waarom dit plaats vindt. Er wordt niet duidelijk gemaakt wat de mogelijkheden en kansen zijn in deze maatschappij. Er wordt niet duidelijk gemaakt dat er genoeg kansen zijn maar dat je zelf de regie moet pakken. Er wordt niet duidelijk gemaakt dat je muziek moet kunnen maken om in een band te spelen, moet kunnen dansen voordat je bij het dansgezelschap mag meedoen, dat je niet moet kijken welke baan je niet krijgt, maar welke baan je aankunt en hoe je je daar verkoopt. Maar al dit gedonder en het gedonder van BLM slachtoffer circus en werkt uiterst contraproductief. Tegelijkertijd zien we dan we moeizaam maar werk kunnen maken voor de kwaliteiten. Als je dan als zittende macht, politici, gespecialiseerd in ontkennen, niet verder komt dan te roepen dit moet stoppen, is het misschien een goed idee om dat stoppen ook eens op je zelf te betrekken. 12 jaar Rutte is de cursus hoe verbouw ik een land in wanorde.

  1. M. Brandenburg

   Nee het word juist makkelijk gemaakt omdat het geweld juist van specifieke benoembare groepen gepleegd word. Om problemen op te losen start alles bij benoemen, dat er uit de gedragingen van een ethnische groep naar voren komt dat zijn inherent geweldadig en oinopgevoed zijn dan is dat zo, het is geen enkel probleem om vervolgens vanuit die insteek het probleem op te lossen. Onkruid verwijder je met wortel en al, je bestrijd onkruid niet door ook de rozen uit de grond te rukken, of alles te bespuiten met een niets ontzient gif. Je zal keihard efficient en effectief moeten ingrijpen, als daarmee de ethniciteit keihard het daglicht ziet dan is dat zo, maar ethnisiteit is geen reden om dan maar half zacht in te grijpen omdat we bang zijn, wat de Woke maar niet wakkere linkse idioten er van denken. Desnoods trek je nationaliteiten en verblijfsvergunningen in, het is al waanzin, dat om dit geweldadig en geimporteerd tuig een nationaliteit te geven we een bepaling in het wetboek hebben toegevoegd. Het is heel simpel zoals de aanvulling erin kwam, kan hij er ook weer uit, misdragingen hebben consequenties, en we hoeven niet te roepen wat als ze maar een paspoort hebben, want dat hebben ze nooit, en is het links tuig van Antifa, dan flikker je ze voor minimaal tien jaar zonder voorwaardelijk de bak in. Je lost problemen op door de wortel te verwijderen en te straffen op een manier die indruk maakt, ga maar geweldadig reageren in het rifgebergte waar je voorouders vandaan komen, gaan we kijken hoe dat afloopt. Alles wat binnenkomt een eed laten afleggen en een contract laten tekenen, elke actie tegen de geldende normen en waarden van het oorspronkelijke bewoners resulteert in het verlies van de nationaliteit en verblijfsvergunning. Na je gevangenisstraf zonder kans op vervoregde vrijlating volgt direct begeleide uitzetting waar we je met passpoort of zonder als je hem spontaan kwijt bent op het vliegtuig zetten naar je gelieve vaderland.

   1. NEXIT-

    Het “vaderland” heeft het deze mensen ,die alles hebben achtergelaten, onmogelijk gemaakt een menswaardig bestaan op te bouwen. Om die reden hebben zij veelal hun leven gewaagd om elders “iets” van bestaansrecht te vinden en daaraan te willen werken. Een enkeling vindt dit vreemd.

 6. Heras

  Hahaha, die mark. Jan Klaassen doet reclame voor vvd. De partij die commandeert om niet in te grijpen, want zielig…

 7. Maurits Dekker

  Rutte:”Dit is gewoon idioot gedrag waar ik geen verklaringen voor ga zoeken. Dit hoort te stoppen.”

  Rutte had 10 jaar de mogelijkheid om het te stoppen.
  Maar 10 jaar lang deed hij helemaal niets.
  Nu aan het einde van zijn loopbaan als MP doet hij nog een slappe poging.
  Rutte Rot Op!

 8. AS210854

  Nee Rutte, jij bent een idioot omdat je het in al die jaren dat je aan de macht bent , zover hebt laten komen. Zie zie je maar weer, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Nu is het zover.

 9. LifeBuddy

  De ultra sLinkse subsidiekraan dichtzetten, zou misschien een klein beetje helpen.

 10. NEXIT.

  Hoelang is deze flapdrol minister president ? De nu ontstane maatschappelijke situatie is toch een direct gevolg van zijn beleid omdat hij als een blind paard achter mutti merkel aanrent met “wir schaffen das ” Je krokodillen tranen zijn misplaatst prutte en je bent een huichelaar en een beroeps hypocriet.

  De gewone man is de dupe van jouw achterlijke linkse pappenn en nathouden beleid. Je bent een waardeloze vent

  stem sociaal , stem PVV

 11. Timber

  Meer dan 2000 jaar later en mensen vergeten hun geschiedenis.

  J. Caesar: Brood en spelen. Daarom werkt de Corona maatregelen niet op lange termijn.

  1. NEXIT.

   geheel correct, rutte zijn vertaling , geef ze voedselbanken en toeslagen

 12. gjverweg

  Heren Politici, kom eens met die kloten van het pluce af en doe eens wat nuttigs dan miljarden weggeven aan zinloze doelen…

  1. NEXIT.

   u vraagt een wonder we doen het onmogelijke 🙂 🙂

 13. Blondie

  Dit is het resultaat van jou beleid Mark Rutte, alleen jij draag hier schuld aan, alleen jij moest de PVV de grond inboren, alleen jij sprak een Cordon sanitair uit over het FVD.

  Dus Rutte, dit is een van de resultaten van je totaal mislukte regeerperiodes.

  RUTTUP.

  1. Jack Flash

   “Dit is gewoon idioot”
   Dit is het nieuwe normaal gecreëerd door
   Mark Rutte

 14. Yoyo

  Hee, krijg nou wat…!!
  Mark R. Is wakker!!
  Dat werd wel tijd.
  Maar nu is het 2 voor twaalf, na 10 jaar winterslaap.
  Los het maar op, en gauw een beetje!
  Alle middelen zijn toegestaan voor mijn part.

 15. Sando

  Doe niet zo interessant rutte even met wilders praten of is dat te min en ga ook eens naar de rechtbank van wilders .Weet je nog?? de uitspraak toen!! Man laat mij en de nederlanders niet lachen.

 16. Xenon

  Op 25 augustus 1970 greep het Korps Mariniers zelfstandig
  in op de dam in Amsterdam omdat ze de provo’s helemaal
  zat waren en Den haag niet ingreep.
  Tijd voor harde actie in de schilderswijk,kanaleneiland,scheveningen
  enzovoort…niet wachten op Den haag…gewoon actie

 17. Bunky01

  Beste Mark, hoelang ben je met kornuiten al aan de macht ? Je hebt geen ene moer aan de onveiligheid / criminaliteit gedaan. En nu staan jullie weer te janken. Jullie zijn ALLEMAAL de schaamte voorbij. Eerstdaags zal de bevolking het zo zat zijn dat er door het volk puin geruimd gaat worden let er dan wel op dat ook jullie rekenschap gevraagd zal worden van jullie doen en laten.

  1. Koolvis

   U maakt zich wel een bijzondere voorstelling over de bereidheid van de bevolking om puin te gaan ruimen en om rekenschap te gaan vragen. Als het op inspanning aankomt
   nemen ze liever een verfrissing dan zich moe te maken. Doet u zelf mee ?

   1. Koolvis

    Kunt u een voorbeeld geven van hoe uw leven erop is vooruit gegaan met Wilders en hoe dat dat denkbeeldig beter wordt wanneer hij zijn gang mag gaan. Ik ben zeer benieuwd.

  2. Ernest Stern

   De criminaliteit daalt al 20 jaar gestaag. Het is in Nederland no ooi zo veilig geweest als nu.

   Dom gezwatel dus.

   1. Ernest Stern

    Zie ook: ht*ps://www.brainwash.nl/bijdrage/nederland-wordt-steeds-veiliger-en-dat-willen-we-maar-niet-geloven

    1. NEXIT.

     enz

   2. evil knievel

    Doe eens n wandelingetje door Schilderswijk,Overvecht,Kanaleneiland,Z.O & (helaas) nog wat van dees (tegenwoordig) pr8ige stadsdelen,meisjesonderbroek!😜
    T liefst,hand in hand met je bipsmaatje!😁😂😘

 18. Gascoine

  Indien het voetvolk ziet en merkt dat een regering min of meer stuurloos is en regeert in de waan van de dag, niet weet waar ze mee bezig zijn,is dat logisch voeding voor anarchie!

 19. Rene van der Grijp

  Niet begrijpend zegt Rutte: “Waarom laten de ouders dit toe?”

  Leestip voor Mark: Nicolai Sennels, Deens psycholoog. “Why islam creates monsters”. Citaat:

  “Ten slotte; de vierde psychologische factor die de moslims kwetsbaar maakt voor de gewelddadige boodschap in de koran betreft tolerantie. Terwijl westerse samenlevingen in het algemeen een goed persoon definiëren als open en tolerant wordt moslims verteld dat zij superieur zijn aan niet-moslims en dat zij bestemd zijn om niet-moslims te domineren en dat zij zich sociaal en emotioneel moeten distantiëren van niet-moslims. De vele hatelijke en mensonterende verzen in de koran en in de hadiths tegen niet-moslims lijken sterk op de psychologische propaganda die de leiders tegen hun eigen mensen gebruiken om ze mentaal voor te bereiden op het bestrijden en het doden van de vijand. Het doden van een ander persoon is gemakkelijker als je hem haat en hem niet volledig als mens ziet.”

 20. JFU

  Zoals altijd is de politiek geschokt door deze rellen en keuren het af.
  Maar er iets aan doen is voor hen een brug te ver….dus…er veranderd niets
  Het tuig is de baas.

 21. AidemediA

  rutte, “Dit is idioot”. Nou weet je wie idioot is, rutte zelf. Hij en die andere moslimvriendelijke kutpartijen hebben Nederland met dit zooitje schorem opgescheept. Wat een l*l de behanger is dit schertsfiguur. Het proces tegen G. Wilders gaat gewoon door, die alleen maar tot drie keer minder marokkanen heeft gezegd. En de marokkaantjes zelf gebruiken geweld, gooien met vuurwerk, schelden onze agenten uit, overtreden de corona regels, stelen en roven als dat het een lieve lust is. En rutte is van slag. Rijp voor een opname in een psychiatrisch ziekenhuis voor een jaartje of dertig.

 22. Response

  En de poorten staan en blijven wagenwijd open om meer van dit tuig te verwelkomen dankzij de huidige coalitie en steun van de extreem linkse partijen, jaar in jaar uit.

 23. evil knievel

  PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES,LANDVERLAKKERS!!😂

 24. Telex

  Daar is Mark Rutte weer met een ferme uitspraak. Je zou jezelf kunnen wijsmaken dat hij het nu ECHT helemaal zat is en de verkiezingen nog HEEL ver weg. De beuk gaat er nu DAADWERKELIJK in! Zijn ze helemaal gek geworden dit wordt niet geaccepteerd!
  En volgende week zal “hier naar gevraagd” een zweverig antwoord volgen, dat de aandacht van het werkelijke onderwerp verduistert via Julianadorp over Vaals naar NPO Hilversum wordt getransporteerd en weer wordt er niets gedaan! EN HIJ KOMT ER WEER MEE WEG!

 25. Vliegenvanger

  Er is niemand in deze regering die durft in tegrijpen. De linkse blinde paarden hebben oogkleppen op. Daardoor horen ze soms wat, maar zien ze niks. En als ze niks zien hoeven
  ze ook niet in tegrijpen. Roeptoetere doen ze soms wel, maar meer gebeurt er niet. Angsthazen zijn het stuk voor stuk. Als ze beslissingen moeten nemen lopen ze weg. Zielepieten.

 26. harte385

  Met zachte woorden of harde woorden los je dit niet op!! Maar dankzij Rutten en zijn bende is alles in Nederland zodanig uitgehold dat er nergens en met niets actie kan worden onder nomen. Vele miljarden geven ze weg maar eigen land blijft berooid achter en zit met de gebakken peren omdat deze heren (regering tuig) zich belangrijker vind dan de burgers en goed heel goed voor zich zelf zorgen op alle gebieden zoals salaris pensioen, en witte voetjes halen bij de bedrijf toppen en Corrupte EU mafia

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.