Ondernemers Bazaar Beverwijk negeren massaal de regels! Burgemeester overweegt algehele sluiting

Zaterdagavond kregen ondernemers die een winkelzaak hebben in de Bazaar Beverwijk een vervelende mededeling. De grootste drie hallen zouden dicht moeten van de gemeente, want hier was het onmogelijk om je aan de 1,5 meter te houden. Ondernemers waren het gisteren niet eens met deze boodschap, want de economische malaise was al gigantisch, zij gingen alsnog open. Nu vreest de gemeente verregaande escalatie, en overweegt zelfs een algehele sluiting van de Bazaar.Anarchistische taferelen, dat is de beste omschrijving voor wat er gisteren gebeurde in de Bazaar. Ondernemers hadden lak aan de boodschap van de burgemeester. Wat volgde was een oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid: de winkels blijven open.

Dit was natuurlijk een recept voor chaos, want niet kort daarna stond de politie op de stoep. Die alsnog vier hallen ging sluiten, of de ondernemers dit nu vrijwillig wilden of niet. De hallen moesten dicht!

Burgemeester Smit van Beverwijk is niet te spreken over het gedrag van de ondernemers, die enorm onverantwoord bezig zijn.

“Ik heb me verbaasd over hun houding. Het besmettingsrisico is er namelijk enorm. Het zou jammer zijn als de hele Bazaar moet sluiten”

Afgelopen week vonden er al gesprekken plaats tussen ondernemers en de gemeente. Ondernemers nemen het de gemeente voornamelijk kwalijk dat ze pas zaterdagavond te horen kregen dat zij de volgende dag niet meer open mochten. Volgens de gemeente was de communicatie wel duidelijk. Zij hadden zaterdag een check gedaan, en geconcludeerd dat de veiligheid in geding was. Vandaar de sluiting aldus de gemeente.

“We hebben vrijdag een gesprek gehad met alle betrokkenen en een bezoek gebracht aan De Bazaar en dat was echt niet om te vieren dat het goed gaat. Dat weten zij ook. In dat gesprek is duidelijk gemaakt dat er maatregelen moeten worden getroffen om de afstand te kunnen bewaren”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. JochemX

  “Het besmettingsrisico is er namelijk enorm.” Aldus de burgemeester-viroloog Smit. Welk bewijs heeft de man? Veel doden en ernstig zieken na een bezoek? Dacht het niet.

 2. NEXIT.

  Onzinnige regels moet je ook massaal negeren. Dat heet burgerlijke ongehoorzaamheid.
  De druk op de zorg is verleden tijd dus de grondslag voor de regels is ook verdwenen.

  Hopelijk gaan we straks bij een influenza golfje ook niet in lockdown.

  Stop de corona idioterie , vecht terug voor uw vrijheid !

 3. Cootje

  Allochtonen ondernemers hebben hun eigen wetten , laat de burgemeester een bakkie thee zetten , de lokale politici kunnen een voorbeeld nemen aan het succesvol intrigeren die de landelijke politici al 50 jaar handhaven , wegkijken en pamperen en een bakkie thee , in Nederland heb je een zuivere tweedeling in de politiek. Met een button uit 1873 vooraan staan , en met een allochtonen probleem achteraan of het wegkijken er van , dus de bazaar zal wel open blijven , geen ME

  1. JochemX

   @Cootje, je hebt gelijk, maar daar gaat het hier niet om, het gaat om de onzinnige corona-maatregelen die werkelijk nergens op slaan.

  2. A-BBa

   Ik schat dat zo’n 80 procent van de verkopers op de Bazaar ‘Nederlanders’ met een dubbel paspoort zijn. Die hebben hun eigen wetten, de onze respecteren ze niet. Maar waarom zouden ze ook? Ze komen toch overal mee weg.

 4. Oepsie

  Waar is die foto gemaakt? In Damascus of Gaza?

  1. NEXIT.

   dappermarkt of plein 40-45 behoort ook tot de mogelijkheden

 5. 56RdK

  Wat denkt die gemeente nou eigenlijk?
  Dat volk dat in die hallen werkt en (ver)koopt zijn hoofdzakelijk Allah-gezinden.
  En d a t volk heeft zo en zo al schijt aan Nederlanders c.q. het hier geldend ongelovig gezag, normen en waarden.

  Dus lui van de gemeente, nog méér thee gaan drinken bij ze, nog méér naar de moskee, nog méér knielen en oh ja, vooral veel subsidies verstrekken, anders krijgen ‘gelovige landen’ hier teveel invloed.

 6. Blondie

  Geeft WA niet gewoon het voorbeeld, aan de burgers van Nederland.

  Deze hele Corona hype is een spel, om de Nederlandse burgers angst aan te jagen en hun laatste restje vrijheid te ontnemen.
  En via het afromen van de oudjes en een ophokplicht in combinatie met de volgapp een soort enkelband voor iedere Nederlander.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 7. SubTec

  Laat die burgemeester eerst maar eens met feiten komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.