Ook Frankrijk neemt strengere maatregelen en gaat over tot mondkapjesplicht op kantoor

Per 1 september wordt in Frankrijk de mondkapjesplicht voor de meeste werkplekken ingevoerd. “Veel wetenschappers zeggen dat als meerdere mensen samen in een kleine ruimte zijn, het zeker uitmaakt als ze mondkapjes dragen”, zei de Franse minister van Werkgelegenheid Elisabeth Borne, die kennelijk totaal andere wetenschappers spreekt dan men bij het RIVM doet.
In Frankrijk zijn ze niet vies van rigoureuze maatregelen. Even leek het erop dat ze het virus onder controle hadden gekregen met hun strenge lockdown, maar ook daar laait het net zo hard weer op! Frankrijk dreigt de grip te verliezen, beweren deskundigen, en dus is het weer tijd voor nieuwe maatregelen.

De nieuwe mondkapjesplicht zou vooral moeten dienen als alternatief voor thuiswerken, wat volgens de Franse minister nog steeds de voorkeur van iedereen zou moeten zijn. Thuiswerken kan natuurlijk niet zomaar voor iedere functie, dus lijkt de mondkapjesplicht the next best thing te zijn.

Maar het meest opvallende is toch wel dat deze Franse minister beweert dat het dragen van mondkapjes volgens “veel wetenschappers” toch “zeker uitmaakt”. Dat is nogal wat anders dan ‘zou kunnen werken’ of ‘we nemen het zekere voor het onzekere’. Laatst kwam Italië ook al met de invoering van een mondkapjesplicht, dus wat weten beide regeringen dat het RIVM niet weet?

Zowel Frankrijk als Italië richten hun beleid in ieder geval wel alleen op drukke en/of kleine ruimtes. Ze laten het in ieder geval niet over aan gemeenten en voorkomen zo onduidelijkheden. Ook vermijden ze een algemene mondkapjesplicht voor buitenshuis, waar volgens mij iedereen het wel over eens is dat dat onzinnig is. Ik ben benieuwd of het gaat werken en of het beleid in Nederland er door beïnvloed gaat worden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Heras

  Dat is het laatste wat ik doe, zo’n ding voor.
  Trouwens in amerika gaat het proces tegen verplichte vaccins van billy gates verder.

  1. Jack Flash

   Gezichtsbedekkende kledij is vernedering.
   Het boevengilde zal er baat bij hebben.
   Geen signalementen meer beschikbaar bij opsporing verzocht en van de messentrekkers op straat..Nu in de omringende landen is de opmaat voor later hier.
   Het zal overheden een worst wezen, hun plannetjes worden gestaag uitgevoerd.

 2. Kretoloog

  Mondkapjes helpen niet, m.u.v. de medische gezichtsmaskers. Maar die blijven exclusief voor medici en verzorgend personeel.

  Wat de regeringen in Frankrijk en Italië nu aan maatregelen nemen, is een vorm van ongebreidelde machtsuitoefening op de bevolking. Met volksgezondheid heeft het allemaal weinig van doen.

  1. Jack Flash

   Kretoloog@Ik weet het.De enigste keer dat ik ze droeg was met autospuiten en bij een stoffige houtzagerij.

 3. SubTec

  Alles wordt voorbereid voor de volgende Lockdown als is er geen COVID19 meer.
  Daarna “vrijwillige” vaccinatie waarbij iedereen die deze “vrijwillige” vaccinatie niet neemt verantwoordelijk gemaakt zal worden dat door hen deze nep-maatregelen niet versoepeld kunnen worden
  TJAAATJING.. kassa Pharma industrie

  1. Marija

   Ja familie van de Jonge, kassa.

 4. NEXIT.

  mondkapjes verplichten terwijl we weten dat er totaal geen effectieve werking vanuit gaat behalve wat mogelijke suggestieve bijverschijnselen

  1. Jack Flash

   “Behalve wat suggestieve bijverschijnselen”
   Het zal angstneurosen versterken, intimiteit tussen mensen verstoren, achterdocht aanwakkeren, vervreemding van mekaar veroorzaken, smetvrees stimuleren.
   Een perverse brutale manier om toch achter uw voordeur te komen van een zwaar psychische intimiderend kaliber.

   1. NEXIT.

    exact , mooi omschreven

   2. Marija

    Maart 2021 met grote letters in de agenda

    STEM NIET OP REGERENDE PARTIJEN MAAR KIES
    PVV OF FVD.

 5. Rood

  Mondiale druk opvoeren met het oog op de vaccinatiedrang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.