Prof. Keller kijkt naar het aantal corona-ziekenhuisopnames: ‘Niks dat op het begin van een 2e golf lijkt’

We krijgen de hele dag te horen dat er een tweede coronavirus golf aankomt. Oh ja, het zal helemaal uit de hand lopen. Sterker nog, dat doet het al. Want, zeggen ze, het aantal gevallen neemt razendsnel toe! Oh nee. Hans!

Prof. Dr. Ir. Wouter J. Keller hoort net als wij allemaal mediafiguren en politici dagelijks roepen dat we heel, heel, heel voorzichtig moeten zijn omdat er een nieuwe golf aankomt. Ja, ja, dat verdomde nieuwe Chinese coronavirus is écht om zich heen aan het slaan. Het blijft maar doorgaan. Gottegottegod.

Nou, zegt Keller, dat valt nogal mee. Als je naar de andere cijfers kijkt zie je namelijk al heel snel dat die tweede golf er niet eens bijna is.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft dus al tijden gelijk — en dan ook nog eens op een laag niveau.

Hoe kan dat? Als er meer “gevallen” zijn zou het aantal opnames ook moeten stijgen. Datzelfde geldt natuurlijk voor het aantal doden. Dit nieuwe coronavirus is volgens de autoriteiten immers extreem gevaarlijk én dodelijk.

Maar dat is niet het geval. We hebben meer gevallen weer… maar het aantal ziekenhuisopnames en doden blijft gelijk.

Wat is daar de verklaring voor?

Kan het zijn dat er eigenlijk vooral meer “gevallen” zijn omdat er op grote schaal getest wordt, iets wat prof. Keller ook al een tijd zegt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. RPML

  De ‘deal’ was dat we ons lieten ophokken omdat de IC’s overstroomden en de gezondheidszorg het niet aankon, daarna zouden de beperkingen weer opgeheven worden. Al MAANDEN vreten ze uit hun neus op de IC’s en ondertussen worden ons weer meer beperkingen opgelegd, niet omdat de IC’s dreigen te overstromen maar omdat de indicator plots het aantal besmettingen is geworden in plaats van de IC-bezetting. Van de testmethode is inmiddels genoegzaam bekend dat deze geen uitsluitsel geeft of iemand COVID19 heeft of niet, en de mensen die ‘besmet’ zijn belanden niet op de IC… hoelang pikt dit land deze leugens nog?

  1. Rood

   @RPML: Zou het jou verbazen als al deze maatregelen, die inderdaad niet in verhouding staan met de dreiging, tot doel hebben de wil tot vaccinatie aan te wakkeren?

   Rutte geeft 325 miljoen aan GAVI. Deze club wordt gesponsord door Billy Gates en de WHO. Billy Gates heeft gezegd: ‘But for the world at large, normalcy only returns when we’ve largely vaccinated the entire global population.’* (FT 9-4-2020)

   Ook Ab Osterhaus (Telegraaf 21-8-2020) heeft het gezegd: “Je moet niet vergeten dat we praten over het vaccineren van de gehele wereldbevolking.” Deze meneer adviseert onze regering!

   *Maar voor de wereld in het algemeen komt de normalisering pas terug als we de hele wereldbevolking grotendeels hebben gevaccineerd.

   1. RPML

    @Rood

    Politici willen 100% van de macht en 0% van het risico, wat is er dan gemakkelijker om over te gaan tot verplichte vaccinatie om die 0% gegarandeerd te krijgen? Zodra er één deugdenker aan de deur staat te kloppen dat er tóch doden kunnen vallen als er niet gevaccineerd wordt, dan kiezen ze voor de gemakkelijke weg: 0% risico en dus verplicht vaccineren. Over de consequenties denken ze niet na, zie de Mexicaanse Griep waarbij hetzelfde spelletje is gespeeld, de overheid onder druk gezet door de farmacie, vaccinatie van de complete jeugd en er dan achter komen dat het vaccin toch niet zo betrouwbaar was….

    1. NEXIT.

     Ben benieuwd wat de rechter oordeelt. Is de integriteit van het eigen lichaam een groter goed dan de volksgezondheid als 99 % van het stemvee zich heeft laten enten ?

     1. Rood

      “Ben benieuwd wat de rechter oordeelt.”

      Ik heb niet de indruk dat de rechterlijke macht nog zo onpartijdig is in deze dagen, jij wel?

     2. RPML

      De rechter laat het algemeen belang prevaleren boven het persoonlijk belang. Rutte heeft in zijn eerste toespraak heel duidelijk gezegd dat de volksgezondheid voorgaat op de economische gevolgen… gelopen race denk ik…

     3. Rood

      @RPML: Wanneer de volksgezondheid dusdanig in gevaar is dan wordt dat wel begrepen, maar wat er nu gaande is kun je zelfs iemand met een LVB niet meer verkopen.

     4. NEXIT.

      Ik heb 0,00 vertrouwen in de rechtelijke macht maar de integriteit van het eigen lichaam is een grondwet recht. Hier heeft men een 75% meerderheid voor nodig om het te wijzigen.

      De vrijwillig aangeboden griepprik onder dwang weiger ik ook al meerdere jaren. Het is beter dat u uw man overtuigd de prik wel te nemen want hij is risicogroep en kan zelfs sterven wordt dan verteld door de heren doktoren. Gelukkig staat mijn vrouw met beide benen op de grond en hebben we hier geen verschil van mening over

     5. RPML

      1 griepprik is E. 20,- kassa voor de huisarts 😉

  2. Ernest Stern

   “omdat de indicator plots het aantal besmettingen is geworden in plaats van de IC-bezetting”

   Dat is ook heel verstandig. Als je IC-opnames hanteert als indicator voor maatregelen ben je per definitie te laat.

   1. NEXIT.

    pppppppfffff , dom links adept , als het aantal besmettingen zo significant stijgt zou het aantal opnames ook moeten meestijgen als het virus zo dodelijk is als men wil doen geloven.

    Het aantal besmettingen explodeert en het I.C opnames blijft rond de 40 hangen.

    Ben je nu echt zo dom of gewoon de tr0l die blijft stangen miesgasser

   2. RPML

    We hebben 4 miljoen rokers in Nederland, in de logica van Quispel dienen we in lockdown te gaan want er sterven jaarlijks 20.000 mensen aan roken en er zijn al 4 miljoen besmettingen geconstateerd

    1. NEXIT.

     ach , de narcist weet niet beter , na twee reacties staat ie nu op te laden voor de spiegel voor de volgende onzin.

    2. Willem Bever

     🙂

    3. Meriadoc Brandebok

     Als rokers voor een overbezetting op de IC zorgen, zal het roken ook worden aangepakt, afgezien van dat rookruimtes in horeca en overheidsgebouwen al zijn verboden, men een pakje wilde beprijzen met 10 euro en roken aldus vooral in de buitenlucht dient te gebeuren.

     1. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Dat hangt er maar net vanaf of de overheid er baat bij heeft of niet.

     2. NEXIT.

      het roken is aangepakt op een dictatoriale manier.
      Een vrije keus in het leven is beperkt door een roverheid.

      Het begin van het einde

     3. Meriadoc Brandebok

      Wat voor een baat heeft de overheid er dan bij, Blitzkrieg?

      Een economische crisis als gevolg van noodmaatregelen betekent minder belastinginkomsten.

     4. NEXIT.

      eeeehhhhhhhhh , een berg accijnzen

     5. Ernest Stern

      “het roken is aangepakt op een dictatoriale manier.”

      Nee hoor, die beperking wordt door het overgrote deel van de bevolking gesteund.

     6. Meriadoc Brandebok

      @Nexit

      Je kiest er misschien voor om je longen aan gort te roken, maar de astmatische patiënt kiest er niet voor om jouw rook te inhaleren als je in de buurt van die patoënt zit te paffen.

      Ook hier geldt dat rokers die de longen van henzelf dan wel die van anderen naar de eeuwige jachtvelden helpen, een belasting op het zorgstelsel vormen.

     7. NEXIT.

      Quote Meriadoc Brandebok 12 minuten geleden Beantwoorden
      Als rokers voor een overbezetting op de IC zorgen end

      aaaahhhhhh , dus het aantal besmettingen is NIET de maatstaf ?

      I rest my case zou w.i.m zeggen

     8. NEXIT.

      QUOTE Ook hier geldt dat rokers die de longen van henzelf dan wel die van anderen naar de eeuwige jachtvelden helpen, een belasting op het zorgstelsel vormen. END

      Die miljoen sportblessures betaalt iedereen nartuurlijk braaf zelf of zwets je gewoon weer uit je nek met non-argumenten zwetsmeijer

     9. Meriadoc Brandebok

      @Nexit

      Als het aantal besmettingen omhoog gaat, weet je dat de IC-opnames ook omhoog gaan.

     10. NEXIT.

      quote Meriadoc Brandebok 6 minuten geleden
      @Nexit

      Als het aantal besmettingen omhoog gaat, weet je dat de IC-opnames ook omhoog gaan. end

      En waar zijn de cijfers vindbaar tr0l ? Zijn er nog steeds minder dan 50 en dus in geen verhouding met het aantal geconstateerde besmettingen

     11. Meriadoc Brandebok

      @Nexit

      Blessures loop je niet alleen op als je een topsporter bent natuurlijk. En het is niet een keuze om een verwonding op te lopen bij het sporten. Maar het is wel een keuze om te roken en een halve meter teer op je longen te storten.

     12. Meriadoc Brandebok

      @Nexit

      h**ps://www.nporadio1.nl/binnenland/25799-de-coronacijfers-van-vandaag

    4. Ernest Stern

     Roken is geen besmettelijke ziekte. Als je het wenst te beperken ligt een lockdown niet voor de hand.

     RPML en logica, het blijft een lastige combinatie.

     1. Rood

      enz

   3. Rood

    etc

  3. Blondie

   Kijk RPML.

   Zolang het Linkse Rutte Kartel uit de wind wordt gehouden door de media, is er niets aan de hand voor deze Linkse Leugenclub.

   En inderdaad de keukens en de restaurant’s in de Ziekenhuizen draaien op ca 30 % van hun capaciteit.

   Het afstoten van personen met onderliggende ziekte’s in de ziekenhuizen, gaat voor de Rutte clan zijn vruchten afwerpen, opschoning en ophokken passen in dit Linkse Nederland.

   1. RPML

    Ik kan het je nog sterker vertellen: in de ‘top’ van de crisis waren er tig ziekenhuizen in Brabant met lege IC’s terwijl de kranten schreven dat het in diezelfde ziekenhuizen de spuigaten uit liep. Het is dat ik het IC-hoofd persoonlijk ken, anders had ik het ook niet kunnen geloven.

    1. Rood

     @RPML: Als je zelf kunt rekenen en buiten de staatsomroepen, staatscouranten en andere leugenmedia omgaat dan is de som snel gemaakt.

     Een eenvoudig voorbeeld:

     Op dit moment zijn er (wereldwijd) 817.619 corona-doden te betreuren, overigens zijn er 16.380.092 hersteld, maar dat terzijde.

     Het aantal doden bedraagt 0.01% van de wereldbevolking terwijl de hele wereld op slot is gegooid, economieën wankelen, de fundamentele vrijheden zijn weggenomen en de farmaceutische industrieën, via de overheden, inzetten op wereldwijde vaccinatie.

     Wie nu nog slaapt wordt waarschijnlijk niet meer wakker.

     Bronnen:
     ht’ps://www.worldometers.info/coronavirus/
     ht’ps://www.worldometers.info/world-population/

     ================

     Uitwerking van de som:

     7.8 miljard : 100 = 78 miljoen
     817.619 : 78.000.000 = 0,01%

     1. NEXIT.

      750000 doden bij de laatste griepgolf
      nagenoeg gelijk aan verkoudheid virus corona

    2. EvertB

     Dat is verrassend nieuws, RPML.
     Welke tig ziekenhuizen hadden toen lege IC’s? Wil jij de namen even posten? Dan zorg ik ervoor dat dit een item op de NPO wordt.

     1. NEXIT.

      ben je wel eens in een ziekenhuis geweest in die periode poepprater ?

     2. RPML

      Geldrop en Tilburg

     3. NEXIT.

      dus vanavond uitzending bij de npo of praat evert poep

     4. Ernest Stern

      Je zwetst uit je nek, RPML. Lieg je bewust of is dit gewoon domheid?

      ht*ps://www.etz.nl/Over-ETZ/Nieuws/2020/02/Laatste-informatie-Coronavirus

     5. Rood

      etc

     6. NEXIT.

      heb je de feiten al nagetrokken of reageer je weer uit je nek mislukte trekpop

     7. RPML

      Ook het Diakonessen in Utrecht heeft ‘slechts’ een paar patiënten gehad terwijl ze 2 operatiekamers hadden omgebouwd tot IC. Alle operaties waren stilgelegd.

     8. Ernest Stern

      Hier wat informatie over de IC in Geldrop, RPML.

      ht*ps://www.ed.nl/geldrop-mierlo-nuenen/ic-verpleegkundige-st-anna-ziekenhuis-de-mensen-zijn-echt-op-heel-erg-moe~a5f43273/?referrer=https://www.google.nl/

     9. Rood

      enz

     10. RPML

      “Je zwetst uit je nek, RPML. Lieg je bewust of is dit gewoon domheid?”

      Als jij eens wat meer zou Googelen op je eigen uitspraken zou dat een hoop domheid op deze site schelen. Vandaag ook alweer 2x

     11. NEXIT.

      RPMl heeft iemand gesproken uit het ziekenhuis en de linkse fantasten komen dan met linken en verhalen die RPML juist tegen spreekt

      Hoe dom kan je zijn w.i.m ?

     12. RPML

      “dus vanavond uitzending bij de npo of praat evert poep”

      Tuurlijk niet, de NPO doet niet aan hoor en wederhoor anders waren alle leugens van de Kamer allang doorgeprikt

     13. Ernest Stern

      Conclusie, op de IC’s van de ziekenhuizen in Geldrop en Tilburg lagen wel degelijk veel Corona-patienten. RPML zat er weer naast.

     14. RPML

      Vergeet niet dat ook ziekenhuizen commerciële instellingen zijn; ze gaan pas met patiënten schuiven als ze het echt niet meer aankunnen. Maar als het ene ziekenhuis er 15 heeft liggen gaat hij er echt niet 5 doorschuiven naar de ander, zeker niet als alle andere inkomsten praktisch zijn stilgevallen. En zo kon het dus gebeuren dat er ziekenhuizen behoorlijk vol lagen, terwijl er vlak in de buurt anderen nauwelijks (of geen) patiënten hadden.

    3. Ernest Stern

     Welke ziekenhuizen hadden in de top van de Corona-crisis lege IC’s, RPML?

     1. NEXIT.

      enz

     2. Rood

      etc

    4. RPML

     “Conclusie, op de IC’s van de ziekenhuizen in Geldrop en…”

     I rest my case toch zeker? Pleaaaassse Quispel, schrijf het nog eens jongen!

     1. Ernest Stern

      Inderdaad, I rest my case. Je viel weer door de mand.

     2. NEXIT.

      enz

     3. RPML

      Is goed jongen. Google je ook nog even op Diakonessen en Tilburg, je hebt in je eigen belevingswereld pas 1/3 zogenaamd ‘bewezen’ toch?

      Google daarna nog eens op ‘warmtepomp en energieverbruik’, ‘Elektrische vs dieselauto’, ‘Biomassa klimaatneutraal’, ‘stijging zeespiegel’ en ‘zonnepanelen en klimaatneutraal’.

      Op ‘dwangmiddelen bij van het gas af’ heb ik vandaag al voor je gedaan, service van de zaak.

      Ik onderhoud me ondertussen wel met mensen uit de praktijk, die hebben de beste informatie zonder media-filter; vanuit je geblurde huis is de wereld toch al zo troebel

 2. NEXIT.

  Er is ook geen tweede golf. Duizenden besmettingen volgens ons kabinet en nagenoeg geen I.C opnames. Ik zou zeggen ga je ouwe moer in de zeik nemen want ik trap niet in die linkse populistische propaganda.

  1. Mireille

   U lijkt mij een notoire dwarsligger in alle opzichten. U probeert uzelf niet eens te verdiepen in welke materie dan ook. Alleen uit op de controverse.

   1. NEXIT.

    enz

    1. Ernest Stern

     Hoe zielig ben je als je op een debatforum weinig anders kunt dan honderd keer Enz. te typen?

     1. Rood

      etc

     2. Hardline

      Minder zielig dan Multatuli, iedere discussie waaraan hij wil meedoen verliest hij. De door hem misbruikte argumentatie is bedroevend simpel, en erger nog.. onwaar.

      Dit zal hij echter niet willen toegeven, dat kunnen autisten doorgaans niet.

      Hulp kan hij wel zoeken, maar dan komt zijn grootheidswaanzin om de hoek kijken.

      Vandaar zijn zielige pogingen om op de man te spelen, immers argumenten kan hij niet inbrengen

     3. NEXIT.

      enz

     4. Rood

      Raak!

  2. Heinz

   Kijk eens onder je schoenen, goochem ! Gezien ?

   1. NEXIT.

    nee , brandschoon bijgoochem

    1. Rood

     @N: Heinz komt af en toe even langszij om niets te zeggen, herken je dat?

 3. Blondie

  Kijk DDS moet waarschijnlijk ook eens durven vertellen, dat die club die tegen al die leugens demonstreert, gewoon gelijk heeft.

  Linkse Leugens zijn geen uitzondering, Rutte is het beste voorbeeld.

 4. Adriaen van Bergen

  Men weet nog heel weinig van dit virus.
  Maar wel dat het een tweede golf veroorzaakt?
  volgens mij is dit een complottheorie.
  De vraag is wie deze 2e golf complottheorie in de ruimte heeft gestuurd?
  De WHO? De Chinezen?
  Zeg het maar.

 5. Ernest Stern

  Het aantal besmettingen neemt toe maar het aantal doden ligt lager, enerzijds omdat daar een vertraging in zit (het aantal opnames neemt wel toe) en de behandelingen rap verbeteren; minder mensen moeten naar de IC en minder mensen overlijden op de IC.

  Het risico van dit soort verhalen is dat mensen zich minder goed aan de maatregelen gaan houden. DDS zou op dit punt zijn verantwoordelijkheid moeten beseffen.

  1. NEXIT.

   de maatregelen waren bedoeld om de druk op de zorg te beheersen heer professor en dat doel is behaald , er zijn geen I.C opnames meer flapdrol. Duurde wel erg lang die onzin reactie. Heb je lang over moeten denken !

   enz dus verder

  2. Rood

   enz

 6. NEXIT.

  de linkse klabakken alhier die altijd hebben lopen beweren dat er uit de duizenden besmettingen een stijging op de I.C moet volgen zijn wel erg stil.

  De conclusie dat corona een hoax is moet erg pijn doen.
  Wanneer draait prutte alle noodmaatregelen terug want al de maatregelen zijn aantoonbaar zinloos als het aantal besmettingen met factor 1000 stijgt en de opnames gelijk blijven.

  De noodmaatregelen waren noodzakelijk om de druk op de zorg te beheersen dus hou nu eens voor 1 keer woord pinokkio en hef die belachelijke maatregelen op.

  1. Willem Bever

   Nexit;
   Ben het met je eens….maar follow the money
   Opheffen zal niet gebeuren door voortschrijdend inzicht; de financiële belangen zijn gewoon te groot.

   Zoals ik al eerder zei de change gaat komen als de medici zich massaal gaan roeren en deze hoax debunken…pas dan zal de burger hopelijk gaan nadenken en het verzet tegen onze coronamaffia gaan toenemen.
   Het begin is er en is hopelijk groot genoeg als slugo en flutte beginnen over de 2e lockdown

 7. knabbel-001

  Er wordt ten zeerste aangeraden om alleen te testen als je klachten hebt…je zal zien dat het aantal besmettingen terug loopt. Mooi toch?

 8. SubTec

  Autopsie van 150 Corona “slachtoffers” heeft uitgewezen dat NIET EEN aan Covid19 was overleden.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=4srXqT8vlFY&t=55m15s

  De Corona pandemie is een door WHO verzonnen nep-pandemie!
  Maak je zorgen waarom Rutte III zonder ook maar een spier te vertrekken ons land daarvoor ruïneert !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.