Spelen met levens! Werknemers slachterij Van Rooi: ‘we moesten liegen over gezondheidsklachten’

Medewerkers van slachterij Van Rooi Meat uit Helmond komen met een schokkende onthulling: ze zeggen de afgelopen twee maanden met coronaklachten te hebben doorgewerkt, en dat ze van hun werkgever moesten liegen over hun gezondheid. Geld was weer belangrijker dan mensenlevens…
Een deel van de werknemers vulde bij voorbaat al ‘nee’ in bij de vraag of ze ziek waren, maar anderen verklaren juist dat ze dit onder druk van een leidinggevende hebben moeten aankruisen. In beide gevallen werd het gedaan uit angst om hun baan te verliezen.

Directeur Marc van Rooi ontkent natuurlijk alles, of heeft er niets van meegekregen. En dat zal die waarschijnlijk ook niet krijgen, want het klokken luiden van de werknemers heeft ook niet bepaald het gewenste effect gehad. De GGD en Veiligheidsregio laten het volgende weten: “Per brief is Van Rooi Meat dit weekend medegedeeld dat er onaangekondigde controles van de gezondheidsverklaringen gaan plaatsvinden.”

Van Rooi Meat moest eind mei al twee weken dicht vanwege de vele coronabesmettingen die de GGD er had geconstateerd. Toen zou het bedrijf ook al bepaalde steekproeven hebben gemanipuleerd door bepaalde arbeidsmigranten die dag niet op het werk te laten verschijnen. Die werknemers kregen ze uiteraard in beeld door eerst zélf al met een enquête te achterhalen wie klachten had en wie niet.

De GGD keek in juni echter alleen nog maar naar ingevulde gezondheidsverklaringen van de werknemers, waar dus vrij makkelijk mee kon worden gefraudeerd. Nou, laat zo’n bedrijf vooral weten dat je onaangekondigde controles gaat uitvoeren. Dat zal ze leren!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. ReJa

  Onze min of meer eeuwige student Wout Willemsen denkt dat in de private sector het geld uit de lucht komt vallen? HR wordt in de volksmond niet voor niets Holiday Resort genoemd.

 2. NEXIT.

  ?

 3. NEXIT.

  broodje aap verhaal , zie de site van de AVG

 4. TIXEN

  !
  Zoals zij die steeds aangeven dat het minder is dan een vaag zomer griepje. En die.zijn er hier nog steeds.

 5. ervi

  Dit soort misstanden wordt in de hand gewerkt door de vrije Eurozone. Oostblokkers zijn goedkoop, hebben geen rechten en worden gemakkelijk weer aan de kant gezet. Laten zich dus wel onder druk zetten.
  Nu kan een ieder er wel schande van spreken dat die Roemeentjes/Pooltjes met gezondheidsklachten aan het werk KONDEN ( blijft vrije keus hoor);
  in de zorgsector mochten en mogen zorgmedewerkers alleen thuisblijven als ze behalve klachten als verkoudheid, keelpijn en hoesten, daarbij verhoging/koorts boven de 38 C. hadden/hebben.Want vitaal beroep.
  En dan in de meeste instellingen zonder of veel te laat met beschermende middelen met voor de Verpleeghuissector rampzalige gevolgen. Duizenden doden.
  Over schandalig gesproken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.