Trump geeft Microsoft groen licht! Overnamegesprekken met TikTok gaan verder

In eerste instantie wilde Trump niks weten van een mogelijke overname van TikTok door Microsoft, maar na een gesprek met Microsoft is Trump toch van gedachte veranderd. Trump wil nu niet meer de app verbieden, maar realiseert zich dat een overname door Microsoft geen slecht idee is. Hierdoor kunnen de gesprekken tussen beide techbedrijven worden hervat!De draai van Trump kan best gezien worden als een verrassing. Aangezien onder andere Microsoft afgelopen week nog werd ‘verhoord’ door het Congres. Dit vanwege hun alsmaar groeiende invloed. Toch heeft Trump zijn mening veranderd; liever een Amerikaans bedrijf dat TikTok runt, dan dat de Chinezen het doen. Deze strategie past uiteraard perfect in het plaatje van de anti-China-politiek van Trump.

Voor Microsoft is dit een belangrijke ontwikkeling, zij kunnen met de overname van TikTok in één klap concurreren met andere grote bedrijven op de markt van sociale media.

Voor de Amerikaanse overheid is deze zet ook van belang. Zij vertrouwen de Chinezen niet met al die Amerikaanse data, TikTok wordt door 100 miljoen Amerikanen gebruikt. De Amerikaanse overheid vreest namelijk dat de Chinezen bij de Amerikaanse gebruikersdata kan komen.

Wanneer Microsoft de Amerikaanse tak van TikTok in handen krijgt komen de servers voor de Amerikaanse gebruikers in de Verenigde Staten te staan. Iets wat natuurlijk goed valt bij de Amerikaanse overheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Beukman

  Trump heeft het de TikTok-gebruikers nog niet vergeven dat ze in juni zijn rally in Tulsa hebben gesaboteerd. Anders is zijn behoefte niet te verklaren om het bedrijf opeens dwars te willen zitten. Het is ook evident dat de data van gebruikers niet veiliger bij Microsoft zullen zijn dan bij China.

  1. Aardvark blues

   Moet je niet effe janken om het niet bekend maken van zijn belastingaangifte Bukman?

   1. Beukman

    Je bedoelt dat Donald zijn verkiezingsbelofte heeft gebroken, en nu het ene proces na het andere voert om te voorkomen dat zijn belastinggevens alsnog openbaar worden gemaakt, terwijl er desondanks toch nog trouwe fans zijn die geloven dat hij heus niets te verbergen heeft?

    Misschien een andere keer Blues, maar we hebben het nu even over TikTok.

    1. Aardvark blues

     Wat interesseert mij nu als Nederlander zijnde wat de President van Amerika met zijn belastingaangifte doet, ik ben niet zo’n politiek correcte deugkneus zoals jij, er zijn wel belangrijkere zaken in de wereld om je druk om te maken, de islam ellende en immigratie richting West Europa b.v.

  2. Ritter

   Beukman

   Trump is zowat de enige die tegenstand durft te geven aan de machts politiek van China.

   De EU klaagt allang over China maar durft openlijk weinig te doen tegen China in het verleden. Nu wel omdat ze zich verstoppen achter de rug van Trump. Daarom komen steeds meer landen met een “China beleid”.

   Trump heeft behalve Tik Tok ook Huawei op de korrel. En daarmee voorkomen dat China gegevens krijgt waarmee de communistische partij van China kan doen wat het wil.

   En ja, de gegevens van de gebruikers zijn veiliger bij Microsoft dan bij de communistische partij van China.

   In China is een bedrijf verplicht om gegevens van gebruikers te delen met de regering.
   In de VS is dat niet zo en zijn er ook onafhankelijke rechters waar de bedrijven naar toe kunnen stappen. In China is dat niet zo.

  3. M. Brandenburg

   De geestelijk demente Beukman komt weer met zijn onzin, ja Trump heeft dat belooft, echter zoals ook publiek geheim is dat Trump op al een tijdje word geaudit door de belastingdienst in de VS, en elke linkse l*l weet dit, elke linkse l*l weet ook dat je op die momenten helemaal niets publiek maakt, zoals elke linkse l*l ook weet dat je dat vooral moet verzwijgen in je doorzichtine pogingen iemand zwart te maken.

   De geestelijk demente Beukman kan maar niet verkroppen dat Trump de meest transparante president is van de laatste 150 jaar. Bij de vorig dropl*l die president was, mochten we niet eens weten hoe slecht zijn cijfers waren en hoe groot de donatie van zijn blanke familie was om hem de Universiteit in te krijgen die hem zonder die donatie niet eens zag staan. Alles van die president is afgesloten van het publiek, en de belastingaangifte die hij ooit produceerde had het SSN van iemand uit een staat waar Odombo nooit was geweest. Maar laten we ons vooral druk maken om iemand die zijn geld heeft verdiend met private ondernemingen, en laten we geen aandacht besteden aan presidenten als Obama die hun vermogen 300X zagen toenemen terwijl ze president waren, links wil namelijk nooit weten wat de eigen viezerikken allemaal uitspoken met gemeenschapsgeld.

   1. Beukman

    Maar laten we ons vooral druk maken om iemand die zijn geld heeft verdiend met private ondernemingen

    aldus Brandenburg.

    De hele grap, beste Brandenburg, is dat het nog maar de vraag is of Donald al dat geld zelf heeft verdiend, zoals hij zelf altijd heeft beweerd. Boze tongen beweren dat hij teert op het kapitaal van zijn vader, dat hij voor een deel heeft verwanseld maar waarvan nog een heleboel over is.
    Juist inzage in zijn belastingen zou in 1 klap duidelijk kunnen maken dat Donald zijn geld zelf eerlijk heeft verdiend.

    Ook zou dan duidelijk worden dat Trump niet de wet heeft overtreden door campagnegeld te gebruiken als smeergeld voor een p0rnoster om haar haar mond te laten houden. Kortom, door inzage zou Donald in 1 keer van alle blaam gezuiverd worden.

    Je zou zeggen: waarom doet hij dat dan niet? Waarom stelt hij zichzelf boven de wet; per slot moet iedere burger openheid geven als hem dat wordt gevraagd?

    De interessantste vraag is echter waarom mensen zoals jij menen dat Trump boven de wet staat. Misschien kan jij eens inzage geven in jouw eigen ideën hierover?

 2. Ritter

  “De draai van Trump kan best gezien worden als een verrassing”
  ————-
  Het is geen verrassing voor degene die weet hoe Trump opereert.

  Trump heeft het goed gespeeld; maximale druk uitgeoefend op Tik Tok.

  Mensen die geen kennis hebben hoe Trump onderhandel moeten zijn boek maar eens lezen: “The Art of the Deal”.

 3. M. Brandenburg

  “De Amerikaanse overheid vreest namelijk dat de Chinezen bij de Amerikaanse gebruikersdata kan komen.”

  Kunnen we ons gewoon bij de feiten houden? IEDEREEN vreest dat de Chinezen bij de data van gebruikers kan komen, het is al volledig aangetoont dat de software van de Chinezen volachterdeurtjes zit die toegang geven tot alles. Zelfs tot gegeven van Apps die al zijn verwijdert, en alles wordt doorgespeeld naar de CCP, ik begrijp niet dat we doen alsof enkel de Amrekiaanse overheid dit vreest, iedereen met gezond verstand zou dit vrezen, nogmaals het is namelijk al aangetoond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.