Verrassing! Progressive, eurofiele D66’er Alexander Pechtold spreekt “regelmatig” met nep-VVD’er Rutte

Het zal helemaal niemand verbazen, maar toch: Alexander Pechtold zegt in De Telegraaf dat hij “regelmatig” contact heeft met zijn oude makker, Mark Rutte. Gezellig!

Gevraagd met wie Pechtold tegenwoordig het meeste contact heeft, nu hij zelf niet meer actief is in de politiek, antwoordt hij: “Heel regelmatig met Rutte. Die belt eens in de zoveel tijd om te vragen hoe het met me is. Ik stuur hem ook wel een sms’je als hij nachtenlang met zijn Europese collega’s in Brussel zit te onderhandelen.”

Wat er dan in zo’n berichtje staat? “Hou vol.” Want Pechtold deelt Ruttes doelen, natuurlijk. Beide heren zijn voor meer, meer, meer Europa en minder, minder, minder nationale soevereiniteit. Natuurlijk, Pechtold zegt voor de goede orde nog even snel dat hij en Rutte net wat anders aankijken tegen de EU, maar ja, dat is puur voor de bühne. Hij is immers van D66 en moet toch nog iets van onderscheid maken.

Anders dan zijn woorden spreken zijn daden boekdelen. Hij en Rutte zijn natuurlijke bondgenoten, en beide heren zijn zich daar maar al te zeer van bewust.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je dan al vier mondkapjes! Kopen dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Che

  Kijk, dat zijn dus echte liberalen.
  Hoed u voor de conservatieve liberaal !!

  1. Gebande3

   Een echte liberaal luistert naar anderen zonder op voorhand te veroordelen.

 2. DubbelZout

  Ja en ?
  Met Thierry is geen fatsoenlijk gesprek te voeren
  Sterker nog waarom zou Thierry überhaupt met iemand van “het kartel” willen praten aangezien zij uit zijn “op de vernietiging van Nederland”

  1. Logica

   Dubbelzout zegt dat met Baudet geen gesprek te voeren is. Waar blijkt dat uit?

 3. Opa73

  Dus Pecholt kunnen we dadelijk ergens al CvK of burgemeester van een grote stad verwachten een kruiwagen heeft hij al.

  1. Blondie

   Opa73.

   Deze Pechtold ontvangt als Directeur van het CBR, een slordige 600.000 Euro aan salaris en andere tegemoetkomingen.
   Een bedrijfswoning en een auto met chauffeur spreekt vanzelf.

   Welke gemeente is in staat dit bedrag te betalen.

  2. Lesley Bowen

   Op uw leeftijd zou ik mij over Pechtold niet al te druk maken.

   1. Rood

    etc

   2. NEXIT.

    misbruik van wachtgeld is misbruikgeld ongeacht de leeftijd van opa aandoenlijke

 4. Aardvark blues

  Misschien liggen die twee elkaar wel te kontebonken in dat appartementje van die Pechhulp in Scheveningen, ik zou er niet van opkijken.

  1. Che

   @A
   U komt binnenkort uit de kast?
   Schaam u niet…

   1. combat le pelicule

    Aldus antichristelijke ped*seksuele nedermoslim che

    1. Logica

     Che heb ik nooit op een argument kunnen betrappen. Hij heeft ze klaarblijkelijk niet. Last hem maar lekker links spuien. Hij heeft het klaarblijkelijk nodig.

     1. Piet51

      @Logica
      Natuurlijk heeft Che het nodig om zich links te uiten. Daar is m.i. niets mis mee. Ik heb hetzelfde nodig en doe dat dan ook met veel plezier. En bovendien hebben ook alle zeer gewaardeerde rechtse deelnemers diezelfde behoeften. Het is alleen jammer, dat zoveel deelnemers hier die terechte behoeften alleen maar tonen in de vorm van schelden en tieren, een heel enkele uitzondering daargelaten.

   2. Meriadoc Brandebok

    Aardvark heeft een heuse kamer voor zulke doeleinden. Hij weet waarover hij praat.

 5. Response

  Met Alexander Penthouse is de puinhoop bij het CBR er niet minder op geworden.

 6. Rood

  Ze zijn uit hetzelfde GroenLink-hout

 7. P.Sisterons

  och ja, een drol komt altijd bovendrijven.

 8. Aborifa

  Pechtold is niet belangrijk. Wel zijn nalatenschap bij D66 Kaag, Ollongren, Jetten. Zuivere Groen Links communisten die echter niet onder nitwit Klaver willen dienen.

 9. J.C.

  Mark Rutte en Alexander Pechtold zijn beiden bezoekers van de Bilderberg conferenties….

  1. Aborifa

   Klaver, Asscher en Marijnissen ook.

  2. Piet51

   @J.C.
   Jij bent wel heel goed op de hoogte en je hebt een fabelachtig geheugen. Pechtold was inderdaad met Rutte en Koningin Beatrix aanwezig bij de Bilderbergconferentie van 2012. En nu vermoed ik zo maar, dat ook jij er vanuit gaat, dat bij dergelijke conferenties plannen worden gesmeed voor de verdeling van macht over de hele aarde. Het zijn daarom volgens jou afkeurenswaardige bijeenkomsten. En dat alleen, omdat er niet meer bekend wordt gemaakt dan de agenda en de deelnemers. Want men wenst niet, dat deelnemers worden geremd in hun spreken en handelen, als via notulen dat wereldwijd bekend wordt. Jij gaat er waarschijnlijk ook vanuit, dat in die zin geremde deelnemers even waardevol meedoen als met die rem erop.

   1. Logica

    Piet51, van alle linkse reflecteren hier ben jij de enige die nog weleens argumenten inbrengt hier en dus de enige die serieus te nemen is. Ik had net een lang stuk geschreven boordevol argumenten maar die zijn niet geplaatst. Vermoedelijk te groot.

    Nu dan maar even kort 2 vragen:
    1. Wat vindt u de taak van de Nederlandse overheid in algemene zin en
    2. Hoe vindt u dat 10 jaar Rutte aan die taak heeft voldaan.

    1. Logica

     Niet letten op de spelfouten, ik kan het niet corrigeren zoals op YOU TUBE wel kan. Soms worden er worden gemaakt die ik niet wil.

     1. Logica

      woorden , weer zo’n voorbeeld.

    2. Piet51

     @Logica
     Twee korte reacties:
     1. Het is niet zo relevant wat ik de taak van de overheid vind, maar wat daarover in de wetgeving staat. Dat kon je zelf ook opzoeken, maar ik help je (zie overheid.nl en rijksoverheid.nl):

     De overheid is van iedereen, voor iedereen, altijd, overal. Van geboorte-aangifte tot de wet op de lijkbezorging, van het stimuleren van theaterbezoek tot het bestrijden van de zware misdaad. Op tal van terreinen neemt de overheid maatregelen, vaardigt wetten uit, ziet toe op naleving. Op veel andere terreinen speelt de overheid een meer terughoudende rol, stelt slechts algemene voorwaarden. Zo wordt het overleg over lonen en arbeidsvoorwaarden overgelaten aan de werkgevers en de vakbonden. En een organisatie of vereniging van ouders kan binnen zekere grenzen zelf een school oprichten.

     De overheid is het hoogste gezag op een bepaald grondgebied. In Nederland hebben we een parlementaire democratie. Daarin heeft de volksvertegenwoordiging, het parlement, het laatste woord. Verder bestaat de overheid uit een regering met een staatshoofd. Dat is in Nederland de koning of de koningin. Ook de gekozen volksvertegenwoordigers in de provincie (de provinciale staten) en bestuurders van de provincie (Gedeputeerden en Commissaris van de Koning) zijn onderdeel van de overheid. Net zoals de volksvertegenwoordigers in de gemeenten (gemeenteraden) en de gemeentebestuurders (wethouders en burgemeester) bij de overheid horen. Bij de overheid werken tienduizenden ambtenaren. Sommigen bereiden beleid en wetgeving voor, anderen voeren beleid uit (politiemensen, militairen, leraren in het openbare onderwijs).

     De Grondwet regelt in grote lijnen hoe de overheid eruit ziet. De Grondwet regelt ook welke rechten burgers hebben tegenover die overheid en welke plichten de overheid heeft tegenover de burgers.

     2. Ik vind, dat Rutte de afgelopen jaren optimaal aan die opdracht heeft voldaan. Hij is voor mij een uitstekende leider van een indirect door de bevolking gekozen meerderheidskabinet. Helaas is hij lid van de voor mij verkeerde partij, maar dat maakt hem als leider niet minder sterk. Hij weet verschillende belangen te verbinden tot een meerderheid, hoewel velen voorspelden dat zijn kabinetten een kort leven beschoren zouden zijn. Kortom, Rutte mag van mij blijven, hopelijk wel met naast rechtse vooral veel meer linkse invloed.

 10. Logica

  Het verhaal klopt. De feiten spreken voor zich.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.