VVD-prominent Henk Kamp over slechte asielprocedures: ‘Ik voel me daar zelf medeverantwoordelijk voor’

In een openhartig interview blikt VVD-prominent Henk Kamp terug op zijn tijd als VVD-politicus. Als minister had hij veel te maken met het migratiebeleid, en terugkijkend op deze periode ziet hij zijn gemaakte fouten, en dingen waar hij en zijn partij niks aan konden doen. Het rommelt flink bij de IND, Integratie en Naturalisatiedienst, de laatste paar maanden. De wachtlijsten voor migratie zijn eindeloos lang. Bij een procedure wat te lang duurt, moet de overheid een boete betalen. Dit gebeurt nu dus wekelijks. Ook in de tijd van Kamp waren er al problemen bij de IND.

„Nee. En ik voel me daar zelf ook medeverantwoordelijk voor. Ik heb ruim elf en een half jaar deel uitgemaakt van het kabinet. Als een van de weinigen in Nederland zat ik op een plek waar je daar echt invloed op kunt uitoefenen. Ik vind niet dat het geworden is wat ik zelf graag zou zien.”

Het grootste probleem van de migratie in Nederland, is dat het geen gecontroleerde migratie is. Het overkomt ons land steeds. In feite is Nederland hier dus nooit goed op voorbereid, het gaat vanaf het begin al fout. Het is interessant dat Kamp dit ook zo openlijk zegt. Veel kritische oppositiepartijen roepen dit al geruime tijd, dat het al fout gaat bij de ‘deur’. Fortuyn was hier het bekendste voorbeeld van – en niet vergeten: VVD-mastodont Bolkestein.

„Immigratie in Nederland is niet echt een gecontroleerd proces geweest. Het is ons overkomen. Grote groepen gastarbeiders uit rurale gebieden in Turkije en Marokko zijn hier naartoe gehaald om in fabrieken te werken. Daarna is een groep asielmigranten gekomen die voor een verblijfsvergunning zijn geselecteerd op basis van of het erg genoeg was wat hen was gebeurd. Er is niet gekeken naar wat de kans was dat mensen zouden slagen in deze samenleving. Of men een klik had met Nederland of met de vrijheid en verdraagzaamheid die kenmerkend is voor ons land. Dat is jammer voor de betrokkenen en ook jammer voor de samenleving als geheel.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Kretoloog

  Schijnheilige klootzak, die Henk Kamp.
  Verantwoordelijk voor heel veel narigheid waarmee we nu te kampen hebben. Zoals ongebreidelde immigratie, verhoging AOW-leeftijd, korting pensioenen, zorgbezuinigingen.

  Type: rechts beleid prediken, links beleid uitvoeren. Kamp heeft de pest aan Wilders en Baudet, en dat zegt al genoeg over zijn hypocriete standpunten.

  1. hans-e-pans

   Daar had hij, en met hem vele Kamerleden toentertijd aan moeten denken, en niet labbekakkerig achteraf.

   Een Nederlands spreekwoord/gezegde luid. “Regeren is vooruitzien.” dat was toentertijd een manco waaraan Kamerleden en de regeringen totaal geen kaas van hadden gegeten.

   Dat manco is bij de huidige Kamerleden en regeringen nog steeds zo en misschien zelfs erger. Je zou het ook toekomstblind kunnen noemen.

  2. RvdBe

   Hypocriet, achteraf zijn ongelijk toegeven, degene die al 20 jaar waarschuwen in cordon sanitair duwen en vooral negeren en als fascist weg zetten.
   Walgelijke klootzak.

 2. George D

  Henk Kamp. De minister die zijn minachting naar oppositie Kamerleden en anders denkende mensen, niet onder stoelen of banken schoof. Hij wist het altijd beter, met z’n arrogante gedrag. Ook vvd-er. Wat deze machtswellusteling op z’n geweten heeft, zou een verplichting in moeten houden, dat hij minstens een jaar of vijf in een azc zou moeten wonen.

 3. lucinde

  Typische VVD’er
  “ dingen waar hij en zijn partij niks aan konden doen. ”

  Zijn partij heeft er alles aan kunnen doen, maar zijn doelgroep, poenerige werkgevers willen goedkope arbeidskrachten!

  De VVD kon er ALLES aan doen, jaren aan de macht.

  Kan me voorstellen dat politiek rechts georiënteerde stemmer je vanzelf bij partijen uitkomt die gouden bergen beloven.

  Niet D66, maar de VVD is het slechtste wat Nederland kon overkomen.

 4. Blondie

  Weer zo’n VVD leugen, het interesseert hem geen K…E wat hij voor vernielingen in de Nederlandse samenleving heeft achtergelaten.

  De VVD is Linksaf gegaan en willen kost wat kost blijven regeren in naam van de club van Opa Bernhard.

  Straf volgend jaar dit Linkse Rutte Kartel af.

  Stop met Schengen.
  NEXIT.
  Ruttup.

 5. HD

  Dit zakkenvullend VVD gajes is de schaamte voorbij, wat een ongelofelijke hufter zeg.
  Laten we hopen dat we deze landverraders snel voor het volkstribunaal kunnen slepen.
  Om te beginnen kunnen we ze ontdoen van hun vergaarde rijkdom en weelde, datgeen wat ze van de werkende Nederlanders hebben gestolen.

 6. Gascoine

  De asielzoekers hadden een klik met Nederland en/of met de vrijheid en verdraagzaamheid die kenmerkend is voor ons land??????
  De dankbaarheid getoond aan de Nederlanders voor bovenstaande redenen, en de gulheid van de overheid mbt huisvesting inclusief een uitkering laat te wensen over!!!
  GUTHEIT IST DUMMHEIT!
  Immers géén tot zeer weinig van deze nieuwe inwoners gaan/willen investeren in de Nederlandse samenleving, dan wel kunnen/willen zichzelf bedruipen, door te voorzien in eigen levensonderhoud door arbeidzaamheid!

 7. Ritter

  Waar een wil is , is een weg.

  Maar de wil om de massa immigratie effectief af te remmen is alleen aanwezig bij de PVV en FVD.

  Andere partijen belijden het alleen maar met de mond (VVD, CDA) en niet met effectieve maatregelen.

  En daarom gaat het al jaren zoals het gaat met dit issue en zal er niets veranderen.

  1. Vanduinen

   Hoezo? Gaat Wilders sorteren wie wel en wie niet? Wilders wil het door anderen laten oplossen net als FvD.

   1. Blondie

    Wilders gaat voor de beste oplossing.

    Stoppen met Schengen.
    NEXIT.
    Ruttup.

 8. ikweetwatikwil

  Ondertussen zit je met de gemaakte fouten . Als dat met elke toekomstige “linkse” regering zo gaat , staat ons nog meer “foute boel” te wachten en zitten straks met een regering van buitenlanders . Daar zijn we jarig mee.
  Wie dan het hardst jankt, zien we aan VVDers.

 9. NO8DO

  Wat heerlijk om te lezen.
  Waar eerst de PvdA (onterecht) de totale schuld kreeg van de immigratie probleem, ligt nu de focus (terecht) bij de werkgevers vertegenwoordigde VVD.
  Zou de werkelijke verantwoordelijke voor de gezinshereniging ook de rekening krijgen?

  1. NO8D0

   Sorry maakte een foutje …niet alleen PvdA maar het hele partijkartel is schuldig aan deze invasie van islamieten ,die voor ons een gevaar leveren in de samenleving.
   Het is schadelijk dat dit islamitisch gajus onze straten onveilig maken en vooral ouderen beroven.

 10. plakband

  VVD verkiezingsretoriek.
  Klinkt als ‘Wir haben es nicht gewüszt’.

  1. Pauline Kummer

   “gewusst”

   1. plakband

    SlingeraapjePK,
    Bedankt voor uw nuttige correctie.
    Het is nu veel duidelijker.

 11. HD

  Ik begin steeds bozer te worden

 12. NEXIT.

  vreemd, regenten komen altijd terug op hun achterlijke beleid na hun actieve rol en aan het einde van hun wachtgeld periode

 13. Cycle25

  VVD lul, met z’n verantwoordelijkheid..de dienstenrichtlijn van je maatje Bolkenstein heeft de boel hier gesloopt, en Rutte heeft Nederland op de kaart gezet als : Asielkamp…Henk KAMP !!

  VVD is de grootste demagoog in dit volksspel, zijn het geen mensen….dan maar fiscale brievenbussen.

  Liberalen doen alles…maar ook alles voor….geld.

 14. Michael M

  Nederland gaat ten onder in zijn eigen goedgezindheid. Met dank aan links.

 15. 56RdK

  Verkiezingen in aantocht!

  Eerst worden de VVD-kippetjes ingezet met hun na ruim 10 jaar Rutte loos gebral (Dylan, Bente), nu dan deze hansworst! Nu een andere strategie dus, die van “Ik was erbij, maar …”

  Deze VVD-lul die ons opgezadeld heeft met milieuvervuilende windmolens die ook nog verantwoordelijk zijn voor massale slachtingen onder vogels en onder zeedieren.
  Windmolens die ook nog extreem veel aan onderhoudskosten vragen en dus zéker niet duurzaam zijn.

  Deze VVD-lul, wil nu laten overkomen dat hij spijt heeft, onder andere aan het gegeven dat hij na al die jaren mee heeft geholpen om alle kanslozen hier ruimschoots en ongebreideld toegang te geven.

  Tja, verstokte VVD-aanhang zal hier zeker intrappen, maar daar zijn het dan ook VVD’ers voor, dom en kortzichtig. De rest van Nederland weet beter!

  1. pro2nd

   Zo lang men blijft stemmen op het partij cartel zal er niets veranderen. De Globalisten blijven de dienst uitmaken achter de schermen en zolang we dit accepteren zijn we het er mee eens, interesseert het ons niet of zien we het niet meer door de voortdurende media propaganda.

 16. SubTec

  Standaard VVD.
  Luid “Mea culpa” roepen, toneelspelen alsof je het erg vindt en vervolgens doorgaan op de oude voet.
  Je bent gewoon dom als je er nu wéér in trapt.

 17. Bes Tolen

  De schuldigen aan het onheil zijn m.i. op hetzelfde niveau schuldig als zware oorlogsmisdadigers. Daar zouden ze dan ook overeenkomstig voor gestraft moeten worden. Dan kan niet naar goede bedoelingen worden gekeken maar uitsluitend naar de zeer ernstige gevolgen voor het volk van Nederland. Ondertussen gaan hufters en verraders hun eigen gang zonder dat hen iets in de weg wordt gelegd. In tegendeel veelal zijn zij degenen, die invloed op het de Nederlanders fnuikende en onterende beleid hebben.

 18. pro2nd

  Massa migratie is geen vergissing, maar onderdeel van replacement migration.
  Replacement migration is uitvoerig bestudeerd door de UN en wordt als “oplossing” gezien voor de daling van de autochtone bevolking in westerse landen.
  De culturele problemen die dit veroorzaakt dienen weer een ander agenda punt, het breekt de soevereiniteit van de zelfstandige landen en maakt eenwoording eenvoudiger.
  Het einddoel is een globale super staat, opgedeeld in 10 bestuursregio’s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.