Watertekort in Nederland? Drinkwaterbedrijven bezorgd over enorm hoge watervraag

Drinkwaterbedrijven in Nederland luiden de noodklok, er is een extreem hoge vraag naar drinkwater en het is nog maar de vraag of deze bedrijven de vraag aan kunnen. Afgelopen week was het tropisch warm in Nederland, en ook deze week blijft het flink warm, wat de druk op de drinkwaterbedrijven alleen maar vergroot. Nederlanders moeten zuinig doen met water, anders raakt de dagelijkse voorraad op!Het waterconsumptierecord is verpletterd, de afgelopen dagen zijn er gigantische hoeveelheden drinkwater opgenomen door Nederlanders. Dit komt door meerdere factoren: de hitte en corona. Vanwege de coronacrisis zijn meer mensen dan ooit thuis in Nederland, ook vakanties worden nu overwegend in Nederland gehouden. Wat de druk op drinkwaterbedrijven enorm vergroot.

,,Iedereen moet heel zuinig omgaan met drinkwater, anders raakt de dagelijkse voorraad op”

Drinkwaterbedrijven kunnen het besproeien van de tuinen niet verbieden, dat moet het Ministerie van Waterstaat en Infrastructuur doen, maar de bedrijven raden het wel aan. Het gaat de komende dagen spannend worden voor deze bedrijven, de afgelopen dagen konden zij de vraag al nauwelijks aan.

Vitens zag bijvoorbeeld een stijging van 30 tot 50% per huishouden wat betreft de waterconsumptie. Dat is gigantische stijging, die flink wat gevolgen kan hebben. De waterdruk kan door deze vraag flink verminderen of in het ergste geval zelfs wegvallen, wat betekent dat er wellicht niet eens meer stromend water uit je kraan komt.

Komende dagen zal de druk voorlopig nog niet afnemen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. SubTec

  Moeten we misschien niet meer zo vaak onze handen wassen.

  1. Maurits Dekker

   Nog beter is het om het wassen van de auto een weekje uit te stellen.

  2. ko vadis

   In plaats van windmolens, ontzilting eiland in de Noordzee voor de broodnodige (zoet) water voorziening in de nabije toekomst.

   1. JochemX

    Ko, er worden miljoenen liters water jaarlijks geloosd. Een paar grote waterbassins liggen meer voor de hand als vrij goedkope oplossing.

 2. Kretoloog

  Nou ja zeg, doen de mensen eens wat de regering vraagt: In Nederland blijven, is het weer niet goed. Logisch toch dat er meer water wordt verbruikt als minder mensen naar het buitenland op vakantie gaan.

  Maar daar hadden Rutte en De Jonge niet bij stil gestaan. Die denken niet na, die staan altijd op de automatische piloot. Als een soort robots (want Jetten is zeker niet de enige).

  Het zijn me ook een stelletje sukkels daar in Den Haag.

  1. Oepsie

   Ik heb voor 16.468 Pleuri een regenopvang laten plaatsen met een leiding voor de was en een leiding voor de WC en alle pompen en filters op zonnepanelen energie. En is het nu nog niet genoeg? Tieft toch op mafklappers Nederland het land van water. Wat een lachertje!

 3. P.Sisterons

  Verbeteringen aan het waternet zal wel verboden zijn door Bruskou.

 4. P.Sisterons

  @Oepsie. Je hebt je precies voor 16.468 Pleuri in je zak laten schijten. Heeft die laaggeletterde rifrat je toch te pakken gehad. Meelij-meelij-meelij.

  1. Oepsie

   Ik begrijp aan je taal gebruik, dat jij nog geen 16,47 Euro op tafel kan leggen, en je weet al helemaal niet, wat ik jaarlijks aan water gebruikte en wat daar de prijs van was. Dom reageren, is meestal de drang van een onrendabele heeft ook te maken met jaloezie. Go fuck yourself asswipe!

 5. Cycle25

  Waterbedrijven zouden ook van te voren de piek kunnen inschatten, half Nederland thuis, 30+ graden en dan klagen.

  Het typeert dit land, overal schaarste…wat goed voor de prijs is.

 6. P.Sisterons

  @Oepsie
  Je reactie verklaart meteen waarom ik nog meer meelij met je heb dan dat ik al had.
  Hier lopen opscheppen dat je een extra krediet hebt moeten aanvragen om bij Feras in het gevlij te komen helpt je niet verder hoor. Als je niet tegen een geintje kunt, zul je wel bij het zure janhagel van Rutte behoren.

  1. DennisEijs

   En met zulk warm weer neem ik graag een (wel lekker wat frisser) douchje, want je zweet je het apelazerus. En daardoor ook weer wat meer wasjes met door zweet doordrenkte T-shirts etc.
   Ik vind hygiëne echt wel belangrijk hoor.

 7. harte385

  Wat een dome bedrijfstak is dit, ze weten dat er ieder jaar wel zo’n periode heeft en dit is al jaren zo!!! Ze houden het geld wat ze roven liever in eigen zak dan dat ze het investeren in de verbetering om deze perioden te kunnen overbruggen. Of om bv een tweede leidingnet aan te leggen een voor puur drink water en een voor minder kwaliteit water voor wassen en douche en ander activiteiten. Maar de directie en aandeelhouders stoppen vele miljoenen liever in eigen zak.

 8. DennisEijs

  Ja ik was mijn handen stuk, voor stuk. Ik drink meer water (frisdrank is te suikerig)
  Ik maak meer ijsklontjes. En ga zo maar door.
  Natuurlijk verbruiken we dan meer water.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.