Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt maar blijft boven de 1.000, ziekenhuisopname blijft ook toenemen

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is zondag met 1.087 gestegen. Dat betekent een daling ten opzichte van de dagen ervoor, maar allemaal nog steeds boven de duizend. Opvallend is wel dat het aantal opgenomen coronapatiënten nu op het hoogste niveau sinds 1 juli ligt.
Nederland staat er nog steeds goed voor, blijkt uit de gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Ja, het aantal besmettingen is nog flink, maar woensdag stond de teller op 1.140 nieuwe gevallen, zaterdag waren dit er 1.231 en nu zijn het er dus 1.087. Het schommelt en we praten nog steeds over aanzienlijke aantallen, maar het effect van het virus blijft nog altijd beperkt.

Patiënten komen wel in het ziekenhuis terecht, maar eindigen veel minder vaak op de intensive care. Daar liggen er nu 36 en buiten de ic zijn er 148 corona-opnames. Ze worden steeds vaker op tijd geholpen en krijgen ook de juiste middelen toegediend om te voorkomen dat de gezondheidssituatie escaleert.

Aan de ene kant is dat gunstig, want de overlevingskans is daardoor veel hoger. Maar aan de andere kant legt het wel druk op de ziekenhuizen en neemt die druk mogelijk nog steeds toe. Ik vraag me af of de capaciteit voor acute zorg ook op de lange termijn voldoende blijft. Over middelen maak ik me niet zo’n zorgen, maar het kost wel veel mankracht die misschien ook voor andere acute gevallen nodig is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. toetssteen

  Terechte vraag. Het antwoord is: lege ic’s en de patiënten die zorg nodig hebben kunnen het fijn uitzoeken.
  Zelf kankerpatiënt, nee mijnheer, u had in maart opgeroepen moeten worden, maar…… Inmiddels september, maar de sound of silence. En ik ben zeker de enige niet. Het is een schandaal!

  1. Blondie

   @toetssteen.

   Dit is het probleem wat ik en veel van mijn leeftijdsgenoten al maanden ondervinden.
   Het is gewoon een komplot, om veel personen met een onderliggende ziekte, van de berg af te duwen het Rutte ravijn in.
   Verschrikkelijk, wat een asociaal land is Nederland geworden.
   Rutte is niet alleen een leugenaar, maar ook een levensbedreigende factor geworden, voor de oudere Nederlanders.

   Wie zijn al die personen, die op het punt staan om aan Corona, om te vallen vlgs Rutte.
   Waar zijn de ziekenhuizen, die deze pure Corona gevallen huisvesten.
   Wie zijn de doden die aan puur Corona zijn overleden, dus zonder onderliggende ziektes.
   .

  2. M. Brandenburg

   Het aantal bezette IC bedden is al twee man den gemiddeld 33 bedden op 17 miljoen mensen dat is verwaarloosbaar, per dag worden 1000 besmettingen geregistreed, we haan nu van 33 gemiddeld naar een eerste week met 36 opnames op het IC. met 8 weken 1000 besmettingen per dag, nu 36 bedden op het IC bezet, wil zeggen dat 0.063% van de besmettingen op de IC terecht is gekomen, dat ligt ver onder wat normaal is met de griep!

  3. hans-e-pans

   Nu blijkt dat door het vele testen steeds meer mensen besmet zijn/geweest met Corona/Covid-19, maar daar dan geen last van hebben krijgen/ziek worden dan kan je binnenkort ook in Nederland aannemen/zeggen dat er een grote mate van groepsimmuniteit is ontstaan.

 2. homefront

  Aantal op de IC is 0.00020338983% van de Nederlandse bevolking en nog steeds houd deze achterlijke regering ons aan het lijntje…

  1. Petrazoveel

   Helaas gelooft het gros van de bevolking het sprookje over de 1000 besmettingen per dag.

   1. homefront

    Ik kom echt mensen tegen die zich als parasieten gedragen en denken dat een ander iets heeft nog veel erger vind ik dat dit soort mensen denkt dat ze voor mij moeten beslissen of het veilig is…echt, mensen zijn echt gek geworden…

   2. M. Brandenburg

    Ik geloof absoluut in die 1000 per dag, en ik geloof ook dat dit in Januari al is begonnen ik geloof ook daar degene die het zwakst waren het snelst zijn besmet geraakt en de zwakste ondertussen al bijna allemaal zijn overleden, immers ze waren allemaal al in de nadagen van hun leven en hadden bijna allemaal 2 levensbedreigende gezondheidsproblemen. Vandaar dat we die gigantische piek in elk land exact hetzelfde patroon zien volgen, waar het patroon absoluut hetzelfde is in landen waar men in lockdown is gegaan en landen waar men geen ene donder heeft gedaan, wat direct aantoont dat de maatregelen helemaal niet voorkomen hebben, anders zou er namelijk een gigantisch verschil zijn in landen waar men iedereen opgehokt heeft en landen waar iedereen gewoon zijn leven heeft geleefd. Ze riepen bijvoorbeeld in Juni dat het in Zweden op dat moment helemaal los ging drie maanden later is daar in de data helemaal niets van te zien, veel alarmisme, veel bangmakerij maar het virus zelf is op het moment niet erger dan een griep, je ziet nu het zelfde als met de griep, net zo veel mensen opgenomen en zelfs nog minder mensen op de IC. Opvallend dat in het artikel word beweerd dat mensen die nu in het ziekenhuis behandeld wat erger voorkomt, maar het WHO en het RIVM houden al maanden lang vol zonder ooit mensen die met klachten in het ziekenhuis kwamen in een proef te hebben betrokken, maar enkel laboratorium proeven hebben gedaan, of enkel getest hebben op mensen die waarschijnlijk al te ver waren en men een hail mary probeerden, dat er gene behandleing is, dus nu is die behandeling er ineens wel? En dat word verder niet met de bevolking gedeeld, is dat om degene die wel succes hadden met behandelen en daar direct mee begonnen en niet wachtte tot de patienten op sterven lagen succes mee hadden in het donker te houden?

    Er is ook een reden waarom niet getest word wie al het virus heeft gehad en dus immuun is, de overheid en het RIVM doen er alles aan om maar niet op het punt te komen dat herd immunitie moet worden toegeven. Want we hebben geen idee wie er vanaf Januari al besmet is geweest, terwijl we weten dat 98% van de besmettingen niets merken. en maar een klein deel van degene die extreme problemen komen te overlijden. op 26 april waren er 37.000 mensen die met ernstige klachten zich in het ziekenhuis hebben gemeld, enkel degene die niet werden weggestuurd en werden opgenomen zijn getest, wanneer we dus uitgaan van de data die we nu hebben en dat 98% helemaal niets merkt en we voor het gemak ervan uitgaan dat die 2% allemaal doodziek zijn geworden en dat die ALLEMAAL zijn opgenomen, omdat zij allemaal tot die 37.000 behoorden, dan had je op dat moment buiten het ziekenhuis dus meer dan 1.8 miljoen besmette mensen die helemaal niets merkten van het feit dat zij besmet waren! Het word nog erger wanneer je beseft dat die 37.000 niet de volledige 2% was maar een deel van die 2%. Ga je dan zo door rekenen, dan is momenteel al veel meer dan de helft van het land besmet geweest.

    1. homefront

     “Ik geloof absoluut in die 1000 per dag”

     Uiteraard, en tevens logisch want ze houden dit bij, maar het gaat dus nergens over.
     Je betoog is precies waar het om draait en is paniek zaaien..

 3. LifeBuddy

  Bedankt moslims met jullie suikerfeest. Alle 7 Zuren jaren, worden allemaal Zoet.

  1. Adriaen van Bergen

   Volgens die idioot Erdogan, raken moslims helemaal niet besmet, dus laat ze lekker bij elkaar komen.

 4. Bolland

  Ter volledigheid het aantal doden deze week 13!!!

  Per dag!!! gaan er 13 mensen dood aan een accidentele val(bron CBS)

  Niemand vindt aantal Coronadoden blijkbaar belangrijk meer, gaat om besmettingen, en rekken tot griepgolf er is dan kunnen ze nog langer doorgaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.