Brexit-EU-soap gaat door: ‘Britse regering wil eerdere afspraken met EU tenietdoen’

De Britten blijven de EU pesten, en waarschijnlijk kunnen we hiervoor binnenkort weer een solidariteits-preek verwachten van Frans Timmermans. De Britten willen een wetsvoorstel indienen dat belangrijke delen van het uittredingsakkoord met de EU tenietdoen. De EU-bazen zullen wel klamme handjes krijgen van dit idee. 


De Financial Time meldt dat er drie anonieme bronnen deze informatie hebben gedeeld met het medium. Volgens een van de bronnen kunnen we deze week de aankondiging van dit voorstel verwachten. Boris Johnson zou hiermee flink wat chaos en hectiek kunnen veroorzaken bij de EU, maar ook de relatie tussen de EU en Engeland – die al niet heel goed is – zou hierdoor ook ondermijnd kunnen worden.

Johnson zelf gaf al aan geen voorstander te zijn van een speciaal verdrag tussen zijn land en de EU. Johnson zet in op een handelsrelatie volgens de regels van de World Trade Organisation, iets wat Australië ook heeft.

Echter zit de EU hier natuurlijk helemaal niet op te wachten. De EU wil een ‘exclusief’ akkoord. Maar BoJo denkt hier anders over, volgens de bronnen van Financial Time gaat hij ook regels ‘schenden’ omtrent de grenzen met Ierland. Iets wat natuurlijk heel gevoelig ligt binnen zowel de EU als Ierland.

De Brexit-soap is hiermee terug van weggeweest lijkt het!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. .nexit2021

  Brussel blijft de Britten plagen

 2. Pauline Kummer

  Niet alles is wat het lijkt. Dunkt mij.

  1. Factor

   etc

   1. Wesley Benley

    Lugar-Jehovah clan

    etc

    1. Factor

     enz

 3. Cor Grijpstra

  De man is een echte gokker.

  Gaat handen schudden met corona patienten en nu zet hij de relatie tussen de EU en Engeland op het spel.

  1. henk43

   Erger nog .Hij komt afspraken niet na .Onbetrouwbaar sujet!

   1. Cootje

    Bedoelen jullie Pinokkio RUTTE ? Is een kei in zijn afspraken nakomen , maar die Johnson maakt er zeker in België Duitsland Nederland Denemarken en Zweden er een hoop zenuwachtig , die zuid Europese hand ophouders zal het een worst wezen. Maar het uitspelen Europa is begonnen en gaat lukken, vertel maar van niet tegen al de naar Engeland exporteurs

   2. .nexit2021

    Boris is een absolute topper en laat zich niet ringeloren door timmerfrans en zijn vrindjes.

    Wen er maar aan , die BREXIT is een feit en de arrogante regentjes hebben het nakijken

 4. werikke

  De EU en dus ook de media is niet te vertrouwen niemand zou een goede deal afslaan en de EU manipuleerd al jaren . De brexit was een juiste stap maar men doet alles om beeld te schetsen dat als je tegen de EU bent dat je dan fout bent. Ik geef ze gelijk en hoop dat ooit bij de nederlanders het besef komt dat wij de melkkoe zijn van de EU niets met VOC mentaliteit etc gewoon de slappelingen vertegenwoordigd door de grootste leugenaar van deze regering.

 5. Blondie

  Boris en Donald doen gewoon wat goed is voor hun eigen land, in tegenstelling wat Rutte doet, die zorgt goed voor andere landen en laat de Nederlandse bevolking, verzuipen in zijn leugens.

  NEXIT.

  1. Vanduinen

   Bolsonaro pakte het ook goed op. Met hard werken krijg je niet te maken met het Corona virus. En Boris heeft niet in het ziekenhuis gelegen met het Corona virus. Allemaal onzin, toch?

   1. Piet51

    Bolsonaro is besmet geweest met het corona-virus en een paar keer positief getest, evenals zijn vrouw. Volgens mij zijn ze niet erg ziek geweest. Zijn landgenoten zijn er veel slechter aan toe.
    Johnson heeft ernstig ziek, corona, in het ziekenhuis gelegen, kreeg zuurstof, maar is nog net niet op de IC beland. Zijn eigen verhaal laat horen hoe ziek hij was.

    1. .nexit2021

     dit ouwe gebral is bij iedereen bekent , wat is je punt precies malle pietje ?

  2. DubbelZout

   U bent vernoemd naar de hond van de man die ook het beste voorhad met de bevolking, althans een gedeelte daarvan
   Verbaast mij niets dat u als een blinde kip achter zgn. “sterke leiders” aan loopt

 6. Grasmaaier

  Heerlijk volk die Britten: trots, niemands knecht en op de mooie manier eigenwijs. Wat benijd ik hen dat ze er op het juiste moment zijn uitgestapt!

  Klaas Knot heeft de euro en daarmee de EU al vaarwel gezegd, de zuidelijke landen overleven de coronacrisis niet en daarmee begint een teloorgang die zelfs de zwartste scenario’s zal overtreffen.

  Arm Europa, leve de Britten.

  1. Ernest Stern

   De Brits e economie is totaal ingestort. De Brexit heeft de Corona-ellende slechts verdiept en het land mist de steunmaatregelen van de EU.

   Arm Engeland.

   ht*ps://edition.cnn.com/2020/08/12/economy/uk-economy-gdp/index.html

   1. Factor

    etc

    1. Wesley Benley

     Lugar–Jehovah clan

     enz

     1. Factor

      enz

     2. Wesley Benley

      etc

   2. Grasmaaier

    CNN, ha ha ha…. grapjas. Het propagandakanaal van de gevestigde orde.

    De economie van Nederland is (door corona) ook ingestort. Evenals van het merendeel van de overige Europese landen. Alsmede van een groot deel van de landen wereldwijd.

    Wat was uw punt?

    1. Ernest Stern

     Ik vrees dat je deze bron evenzeer afwijst.

     ht*ps://www.theguardian.com/politics/2020/jul/28/brexit-will-deliver-double-shock-to-uk-economy-study-finds-coronavirus

     1. Factor

      enz

    2. Meriadoc Brandebok

     De economie van de Nederlanders is niet zo ingestort als die van de Britten, want het was algemeen bestand tegen een recessie. De Britten hadden al een hoge staatsschuld en gaan nu Italië achterna, zonder de Europese Unie om bij te springen.

     Grasmaaier stopt zijn oren voor de feiten.

     1. Beukman

      Bovendien raakt het land de EU kwijt als afzetmarkt (bijna 50 procent van de export) tenzij het zich alsnog onderwerpt aan de regels die er in de EU gelden, en loopt het het risico in de klauwen van de VS terecht te komen, die de binnenlandse farmaceutische markt opeisen alsmede het recht om onbeperkt chloorkippen en andere griezelzaken te importeren.

      Tel daarbij op het nakende conflict met Ierland en het plaatje wordt duidelijk: “Take back contr0l”? HAHAHAHAHA!

     2. .nexit2021

      hahahahahahaha , dom adept , alle handelscontracten zijn nog volledig intact ! De Britten gaan gewoon door met handel onder de geldende T.I.R regelingen. Niemand die daar iets aan kan doen.

      Ben je nu echt zo dom ? Heb je nu werkelijk niet door dat enkel het EU parlement gewipt is ? De handelscontracten staan volledig los hoewel Brussel ze graag wil koppelen.

      De BREXIT ontkenners gaan gewoon door met hun aperte onzin.

      Nu nog een NEXIT en ook wij zijn verlost van regenten die 25000 euris per maand roven uit de staatsruif

     3. Beukman

      Geloof toch niet alles wat ze zeggen, knul. Om Barnier te citeren, en het is maar een voorbeeld:

      Britse vrachtwagens, die door heel Europa zouden kunnen rijden zónder zich aan milieuvoorschriften, verplichte rusttijden en andere
      regels te houden die wél voor EU-trucks gelden. Dat maakt Britse vrachtwagens natuurlijk goedkoper. Dat is oneigenlijke concurrentie voor de Europeanen. Hetzelfde krijg je als het VK wel de markt op mag, maar zich niet meer aan EU-staatssteunregels hoeft te houden: dan worden Britse bedrijven voorgetrokken vergeleken met Europese.

      En zo gaat het maar door. De droom van een vrij, onbureaucratisch, optimistisch ‘Global Britain’ dreigt een nachtmerrie te worden. Als er geen deal komt, worden Britse producten in Europese havens geweerd, verliezen Londense banken hun EU-‘paspoort’ en vervalt zelfs de erkenning en tenuitvoerlegging van rechtelijke beslissingen over en weer. Dan raken er heel, heel, heel veel mensen in het nieuwe, miezerig soevereine VK enorm gedupeerd.

     4. .nexit2021

      dom adept ,

      1. Zijn de T.I.R regelingen in tact en bruikbaar ? graag ja of nee is voldoende
      2. Zijn de handelsverplichtingen in E.E.G 1970 rechtsgeldig of niet ? graag een ja of nee is voldoende

      Wordt zo moe van dat stomme gewauwel van je

     5. Meriadoc Brandebok

      Ondertussen, om de ramp compleet te maken, wint de Schotse onafhankelijkheidsbeweging terrein. In een economisch slechte tijd kan dat tot het uiteenvallen van de Unie leiden.

     6. Ernest Stern

      De Brexit is een schrijnend anachronisme. De globalisering is allang een feit, technologisch, economisch, monetair en politiek, maar de Britten denken nog dat we in de 19e dan wel 20e eeuw leven.
      Hun slogan is taking back contról maar het enige terrein waarop ze die contról terugkrijgen is economisch en technologisch niet meer relevant en er valt weinig geld meer in te verdienen.
      De Brexit is een garantie voor economische, en dus geo-politieke, neergang en die zie je zich nu al aftekenen.

     7. Beukman

      Jij snapt het echt niet he, zuigmannetje. TIR blijft uiteraard gewoon van toepassing.
      Echter zullen Britse vrachtwagens zich aan Europese regels moeten houden als ze op Europese wegen rijden. In concreto betekent dit ze zich aan alle milieuvoorschriften, verplichte rusttijden en andere zullen moeten houden die ook voor EU-trucks gelden.

     8. .nexit2021

      dus je hele bangmakerij over 50% van de export verliezen zijn aperte onzin dank je. Je kan de Britten dus ophouden aan de grens met formaliteiten maar niet tegen houden.

      Voor de rest wauwel je weer uit je nek want elke vrachtwagen uit welk land ter wereld mag in Europa rijden met de goedkeuringen van het land van herkomst. Uiteraard dient een ieder de verkeersregels te respecteren geldig in het land waar men rijdt. Ze hebben dus helemaal niets te maken met eisen omtrent uitstoot en motortype die gelden in de EU. Uiteraard gelden de lokale milieuzones weer wel als obstakel.

      je kakelt echt als een kip zonder kop verneukmannetje om een punt te maken wat er niet is.

      leve de BREXIT op naar de NEXIT

     9. Beukman

      Wil je het nou niet snappen, ventje? Export vanuit GB naar de EU zal zonder handelsovereenkomst gigantisch dalen door de herinvoering van importheffingen en door andere handelsbelemmeringen.

      Hier, iets te lezen voor jou. Om je te ontwikkelen.

      unctad.org/en/pages/newsdetails.aspx?OriginalVersionID=2286

     10. .nexit2021

      Wil je het nou niet snappen, ventje? Je hebt net erkent dat er overeenkomsten zijn

      Je misplaatste bangmakerij mist elke onderbouwing tr0l
      Er zijn GEEN handelsbelemmeringen anders dan dat wat Brussel wil opleggen. Wat wil je niet begrijpen ventje

     11. Beukman

      Er zijn GEEN handelsbelemmeringen anders dan dat wat Brussel wil opleggen.

      Juist! Je hebt je dus al die tijd van de domme gehouden, kereltje. Tr0llen is je eerste natuur, zeg ik het zo goed?

     12. Factor

      Zuigman, zuigen man!

     13. .nexit2021

      HEHEHE , eindelijk , het vern3ukmannetje is overstag en erkent dat Brussel de BREXIT frustreert uit pure frustratie ondanks dat er geldende handelsakkoorden zijn.

      De zuigtr0l is van mening dat Brussel de boel mag frustreren omdat Brussel denkt de baas te zijn !

      😂🤣😂🤣😂

      Dank je voor de erkenning zuigtr0l en nogmaals dank dat je aangeeft dat je eerdere beweringen allemaal zuigerij is.

      NEXIT aub want welk normaal denkend mens wil deze chantage goedkeuren en aan mee werken ?

      stem sociaal , stem PVV voor de NEXIT

     14. Beukman

      EU frustreert Brexit, t@rreltje? Het enige dat de EU doet is zeggen: “Als je mee wil doen, moet je je aan onze spelregels houden. En anders rot je maar een eind op.”

      Toen de Britten nog in de unie zaten was dat geen probleem. Wie in de unie zit, krijgt automatisch alle voordelen die daarbij horen.
      Maar de Britten wilden zo graag take back contr0le HAHAHAHA!!, en stapte eruit.
      Nou, dan moeten ze het zelf maar weten. Voor niet-leden gelden er andere spelregels dan voor wel-leden. ALLE landen in de EU zeggen tegen GB: bekijk het maar.

      Wat is daar zo moeilijk aan te begrijpen mafklapper? You can’t eat the cake and have it, zoals de Britten notabene zelf zeggen.

     15. Wesley Benley

      Het toepassen van conceptuele obstructie is een geliefkoosd bedrijf van zuigertjes zoals LugarNexit, en het is in de hectische stilte van de pensioengerechtigde leeftijd voor alt-rechtstokkies zo hij ook zo makkelijk om daar lekker aan toe te geven .

     16. .nexit2021

      in de vrije wereld dicteert brussel niet de regeltjes flapdrol al denken ze het wel

      De regentjes trekken gewoon aan het kortste eind wen er maar aan zuigtr0l

     17. Factor

      etc

  2. Piet51

   @Grasmaaier
   Ik schreef eerder op een vergelijkbaar bericht van jou, dat Klaas Knot in zijn H.J. Schoo-lezing van afgelopen dinsdag de Euro helemaal niet vaarwel heeft gezegd. Hij staat volledig achter de EU en de Euro, maar wil beide wel versterken. We moeten volgens hem nu ingrijpen. En hij geeft twee maatregelen als de oplossing: loonsverhoging en belastingverlagingen. De koopkracht bij ons groeit dan, waarvan de zuidelijke landen op de interne EU-markt gaan profiteren. Hij heeft inderdaad aangegeven, dat na nog één of twee crises de euro het heel moeilijk krijgt en ingrijpender maatregelen nodig zijn. Kijk nog maar eens terug bij Op1 van dinsdagavond, waar hij e.e.a. in “normale mensen”-taal nog eens uitlegt. Daar blijkt nog niet eens de schijn van een vaarwel tegen de Euro.

   Verder komt die mooie manier van eigenwijs zijn bij Johnson op het zelfde neer als onbetrouwbaar zijn. Eerst een verdrag sluiten, daar mooi weer mee spelen in je eigen land, en vervolgens, binnen korte tijd dat verdrag weer opzeggen. Het lijkt Trump wel.

   1. Grasmaaier

    De Schoo-lezing heb ik niet gelezen. De headlines in vrijwel alle media gaven echter aan wat ik schreef.

    Los daarvan is het duidelijk dat de EU in volle vaart op een ijsberg afstevent en natuurlijk speelt het orkest (waaronder dan Klaas Knot) gewoon door.

    Niet gek dat jij Trump en Johnson vanuit jouw visie onbetrouwbaar vindt. Ik zie het als vechten voor je onafhankelijkheid zonder je iets door de onderdrukker gezegd te laten zijn.

    Trouwens: Trump draait als een tierelier – in Texas is hij Sleepy Joe al voorbij in de peilingen. Donald wint met twee vingers in zijn neus, dat is duidelijk.

    Trump & Johnson: een duo naar mijn hart.

    1. Ernest Stern

     “ – in Texas is hij Sleepy Joe al voorbij in de peilingen”

     Geestig, Texas is een geheide rode staat en Biden heeft daar in de peilingen nooit voorgestaan

     Het bijzondere van de situatie is dat er een reële kans bestaat dat Texas sedert decennia in meerderheid voor Biden kiest.

     1. Factor

      enz

     2. .nexit2021

      etc

    2. Piet51

     @Grasmaaier
     Beste Grasmaaier. Ik heb de afgelopen jaren geleerd, dat je alles zelf moet nagaan, zowel uitingen door rechts als door links. Veel wordt verdraaid of onvolledig gepubliceerd. Ik heb die media die jij gelezen hebt en die het afscheid van Knot van de Euro hebben gemeld, niet kunnen vinden. Knot had een uitermate genuanceerd verhaal over EU en euro. Dat kan met enige fantasie op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. ’s Avonds in Op1 gaf Knot de interpretatie die HIJ bedoelde, maar dat kun je natuurlijk naar eigen inzichten uitleggen. In ieder geval is duidelijk, dat Knot heel grote voordelen zag en ziet in de EU en de euro, in centen veel meer dan we betalen. Van vaarwel zeggen is geen sprake. Anderen denken daar ongetwijfeld anders over, maar moeten niet Knot als argument gebruiken.

     V.w.b. de Amerikaanse verkiezingen is Texas heel spannend. Het verschil wordt nu geraamd op gemiddeld 3,5% in het voordeel van Trump (zie fivethirtyeight.com). Maar het verschil was altijd heel groot en is de afgelopen maanden bijna nul geweest. Het kan nog alle kanten op.

     Ik ben het met je eens, dat Johnson vecht voor zijn onafhankelijkheid. Maar dat moet hij niet doen door onbetrouwbaar te worden. Daarmee snijdt hij uiteindelijk in eigen vlees. Hij had veel beter eerder zij poot stijf kunnen houden en geen deal kunnen sluiten. Dat was dat vervelend voor EU en VK, maar wel heel duidelijk en in ieder geval niet onbetrouwbaar. Nu worden nieuwe verdragen alleen maar moeilijker, want wat zullen ze uiteindelijk waard zijn?

     Trump vecht ook voor onafhankelijkheid, maar dan van hem zelf. teveel Amerikanen hebben last van zijn beleid, sommigen hebben het zelf niet eens in de gaten.

    3. Gebande3

     De gras*aaier roept vanuit Duitsland:
     Trump & Johnson: een duo naar mijn hart.

     Is die sukkel naar het land van Mutti Merkel verhuisd.

     1. Grasmaaier

      Goed gezien kokkie! Ik was liever geemigreerd naar de USA of Great Britain, maar in beide landen krijg ik (gezien mijn leeftijd) geen verblijfsvergunning. Jammer hoor.

      Maar wonen in een van de mooiste natuurgebieden van Europa is ook niet verkeerd. Ik ben net terug van een prachtige wandeling op de grens van woud en open veld met adembenemende vergezichten.

      Trouwens: alles is beter dan moeten wonen in die overbevolkte, smerige open inrichting Nederland genaamd. Hoe gaat het overigens met je patatzakie in Lloret de Mar?

   2. Cootje

    Nog een geloofwaardig bericht piet , maar geen rekening gehouden met een keiharde brexit , een tweede Corona golf , en de waarde van de Turkse lira zakt als een baksteen , hoelang blijft deze premier gastheer spelen voor al die opvreters ? En welke loonsverhoging in Nederland en Duitsland met 7/8% werkeloosheid en in zuid Europa 30/40% ? Als de financiële markten het zat zijn en met ze alle naar de nood uitgang vliegen is het te laat . Of denk jij dat de Franse bedrijven nog te redden zijn . Het mooi weer verhaal knot is achterhaald

   3. .nexit2021

    quote Piet51 4 uur geleden Beantwoorden
    @Grasmaaier
    Ik schreef eerder op een vergelijkbaar bericht van jou, end

    Koop jij de arrogantie ergens blabla bladieblabla malle pietje ?

    Geen mens kan zo ontwikkeld zijn of je moet in de psychiatrie lopen als chronisch patient

    1. Wesley Benley

     Bla bla nexit

     1. .nexit2021

      enz

     2. Factor

      etc

 7. Cootje

  Toch zoveel respect voor die Engelsen. Die laten zich niet kietelen door Frankrijk en zijn zuid Europese dievenbende . Die gaan net als wij en onze kinderen 7/8 jaar armoe tegemoet , maar zuid Europa is failliet en die komen het de eerste 25/30 jaar niet meer te boven, en solidariteit heeft Grenzen

 8. rexm

  Nu krijgt de EU koekje van eigen deeg, eerst al die tijd de Engelse jennen, nu is het omgedraaid.
  Er maar zeggen dat de economie van Engeland op zijn reet licht, ja wij trekken volle zalen in Europa, wij betalen nog voor die mafia staten, nee eerlijk het gaat heel goed in Europa.
  Die Britten hebben de EU helemaal niet nodig.
  Nexit

 9. Mart

  En gelijk heeft BoJo…die europeese graaiers willen gewoon te veel voor een”opzegging”.

 10. M. Brandenburg

  Bart is bijzonder slcht op de hoogte van Brexit en de odnderhandelingern, misschien dat de bron voor Bart de NOS of de andere EU kanalen zijn??

  Er zijn nog geen afspraken, er zijn mogelijke toezeggingen, echter dat is allemaal enkel en alleen indien er een overeenkomst komt, waarbij de eisen van de EU al meerdere malen zijn weggelachen, nee het VK zal niet instemmen met welk plan dan ook waarbij het EU gerechtshof leidend is, elke deal met de EU zal enkel kunnen plaatsvinden met onafhankelijk instituties die geraadplaagd kunnen worden indien men het niet met elkaar eens is, geen enkele WC-eend institutie zal worden erkend in welk verdrag dan ook. Daarnaast krijgt de EU geen toegang tot de Britse wateren, afspraken kunnen per land geregeld worden, dat de EU totalitair de dienst wil uitmaken binnen de Britse wateren gaat niet gebeuren, ook niet na de oorlogsdreiging van Frankrijk. Wil Nederland toegang voor haar vissers dan is het aan Nederland om dit te onderhandelen. Tevens bepaald het VK wie het eiland opkomt en niet de EU, de EU wil de omvolking ook voor het VK laten gelden, de Britten gaan hier wijselijk niet in mee, immigranten zijn nog steeds welkom in het VK, afhankelijk van de noodzaak, zij die de taal machtig zijn, aantoonbare scholing en kwaliteiten hebben en via de voordeur binnen komen met een baangarantie zijn nog steeds welkom. Al deze zaken maken dat die deal er nog niet is, immers de EU wil ook na een vertrek de alleenheerser zijn op de eilanden. Tel hierbij op dat illegalen door de EU militair begeleid worden om door te kunnen varen naar het VK, en Frankrijk 33 miljoen wil om haar achterdeur op slot te houden, werkt niet mee om de Britten vriendelijk te laten onderhandelen, de Britten hebben dit al afgewezen en hebben nu hun eigen militairen ingezet om de bootjes begeleid door EU marine buiten de eigen wateren te houden, indien Frankrijk hier een oorlog over wil, dan gaan de Britten die niet uit de weg, willen we een gewapend conflict voorkomen, dan zal de EU haar geimporteerde kansloze gelukszoekers zelf moeten huisvesten, in plaats van deze door te sturen naar een land dat hier per direct een eind aan wil maken.

  Al deze punten spelen nog, en er is geen overeenkomst, het VK weet dat buiten de EU een veel grotere afzetmarkt is dan binnen de EU alwaar zij eerst zelf hun afnemers via tientallen miljarden eerst zelf moet financieren, de Britten zien dan ook lachend dat zij nu al 67 miljard in hun zak houden omdat ze niet meedoen aan het grote EU niveleringsplan tussen landen.

  Het VK bereid zich simpelweg voor op het no-deal vertrek, zelfs Barnier is nu van zijn macht ontdaan omdat hij publiekelijk heeft toegegeven dta het vertrek van het VK een onoverkoombare klap voor de EU is. We hebben nog een week denk ik en dan horen we dat er een no-deal exit komt, waarbij het VK souverein en als volledig baas in eigen huis hun nu al grotere economische groeit gigantisch hard gaan uitbreiden, en de bevolking daar er enkel maar de voordelen, in hun vrijheid, economisch dan wel persoonlijk direct gaan voelen.

 11. Drollevanger

  Dus Engeland wil nu verder zonder bemoeienis van de EU verder.
  Kunnen ze mooi onze handel met Rusland overnemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.