Hoe dan? 'GGD raakt 132 coronatests kwijt'

Hoe dan? 'GGD raakt 132 coronatests kwijt'

Vorige week is de GGD Zaanstreek-Waterland 132 coronatests kwijtgeraakt. Niemand weet precies hoe het is gebeurd, maar het is dus gebeurd. Fijn om te weten dat coronatests dus in een klap kunnen 'verdwijnen'. Je zou maar afhankelijk zijn van het testresultaat om op vakantie te gaan of weer aan het werk te gaan.

De gedupeerden mensen konden gelukkig gisteren en vandaag met voorrang opnieuw worden getest, maar het is natuurlijk schandalig dat dit kan gebeuren. Ook doet dit weinig goeds aan het imago van de GGD, die al vaak genoeg onder vuur ligt de laatste tijd.

„We snappen er zelf ook niets van, maar het had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Er wordt momenteel tot op de bodem uitgezocht waar het mis ging.”

Hoe kwam men erachter? Normaliter word je binnen 48 uur geïnformeerd over de uitslag van de test. Dit gebeurde dus niet bij meer dan 100 man. Veel van deze mensen besloten daarom om voor de zekerheid de GGD te bellen, en daarom ging er een belletje rinkelen bij de GGD. Er klopte namelijk iets niet.

„Mensen krijgen normaal gesproken binnen 48 uur bericht over de uitslag. Als het langer duurt bellen ze ons. Toen wel erg veel mensen belden zijn we in ons systeem gaan kijken en bleek dat de buisjes nog niet getest waren. Dan gaat er een belletje rinkelen.”

De speurtocht naar de verdwenen tests gaat ondertussen door. Toch is het een opmerkelijk situatie want hoe kan je nu 132 tests kwijtraken?

Laten we hopen dat mensen niet te veel hinder hebben ondervonden en hierdoor iets moesten cancelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties