Brexit-EU-soap gaat door: 'Britse regering wil eerdere afspraken met EU tenietdoen'

Brexit-EU-soap gaat door: 'Britse regering wil eerdere afspraken met EU tenietdoen'

Boris Johnson. Bron: ComposedPix / Shutterstock.com.

De Britten blijven de EU pesten, en waarschijnlijk kunnen we hiervoor binnenkort weer een solidariteits-preek verwachten van Frans Timmermans. De Britten willen een wetsvoorstel indienen dat belangrijke delen van het uittredingsakkoord met de EU tenietdoen. De EU-bazen zullen wel klamme handjes krijgen van dit idee.

De Financial Time meldt dat er drie anonieme bronnen deze informatie hebben gedeeld met het medium. Volgens een van de bronnen kunnen we deze week de aankondiging van dit voorstel verwachten. Boris Johnson zou hiermee flink wat chaos en hectiek kunnen veroorzaken bij de EU, maar ook de relatie tussen de EU en Engeland - die al niet heel goed is - zou hierdoor ook ondermijnd kunnen worden.

Johnson zelf gaf al aan geen voorstander te zijn van een speciaal verdrag tussen zijn land en de EU. Johnson zet in op een handelsrelatie volgens de regels van de World Trade Organisation, iets wat Australië ook heeft.

Echter zit de EU hier natuurlijk helemaal niet op te wachten. De EU wil een 'exclusief' akkoord. Maar BoJo denkt hier anders over, volgens de bronnen van Financial Time gaat hij ook regels 'schenden' omtrent de grenzen met Ierland. Iets wat natuurlijk heel gevoelig ligt binnen zowel de EU als Ierland.

De Brexit-soap is hiermee terug van weggeweest lijkt het!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties