Code Oranje in zee met Richard de Mos en Peter Plasman: ‘Er moet duidelijkheid komen in de asielprocedure’

De aspirant Tweede Kamer-partij Code Oranje houdt vandaag een persconferentie, al dagen gingen er geruchten rond omtrent Richard de Mos en Peter Plasman. Want zouden deze twee groepen de handen ineenslaan? Het antwoord is ja! De Mos wordt lijsttrekker van de partij Code Oranje, en advocaat Peter Plasman zijn running mate. 


Het gehele weekend gingen de geruchten al rond, maar vanochtend bevestigt Code Oranje dit nieuws met een persbericht op haar site.

“Ondertussen zien wij in Richard de Mos een zeer aansprekende politicus, die bij uitstek in staat is een andere wind te laten waaien in ons land. Hij is wars van bestuurlijke taal en van naar-binnen-gekeerde-partijpolitiek. Hij maakt werk van praktische oplossingen voor concrete problemen. Hij doet dit zonder aanziens des persoons. Dat maakt hem populair: Richard de Mos is onorthodox en vernieuwend. Kortom, hij laat al jarenlang zien dat politiek anders kan. Mét de mensen in plaats van óver de mensen. Daardoor Is hij een aansprekend en concreet voorbeeld van de politiek waar Code Oranje voor staat.”

Maar welke koers wil de partij gaan varen met De Mos en Plasman? Dat wordt nu bekend gemaakt bij de persconferentie waar onze redacteur Kenneth Steffers aanwezig is.

Over de asielprocedure, waar natuurlijk al jaren veel te doen over is, is Plasman vrij duidelijk: er moet meer duidelijkheid komen. Voor zowel asielzoekers als voor ons.

 

Er was natuurlijk veel te doen over het duo De Mos en Plasman, wat hoe zit hun relatie nu precies in elkaar. Vandaag geeft Plasman hier duidelijkheid over.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Een nieuwe Messias om te verheerlijken of een te vertrappen PVV afvallige?
  Laten we het maar eens afwachten.

  1. vandaag

   enz !

 2. Mogguh

  Peter Plasman, mag ik even passen, ik ben het geteisem nog niet vergeten wat dat figuur meende te moeten verdedigen!!!

  1. ZWEEDSE K0K

   Theo Hiddema is één van Nederlands bekendste en meest eigenzinnige strafpleiters. Hij hielp weduwe Rost-Van Tonningen aan een staatspensioen en eiste een miljoen voor de Bende van Venlo.

   1. vandaag

    tja , heeft nu wel iedereen recht op een advocaat of niet , die kansloze asielzoekers lopen 6 jaar lang kansloos te procederen Dat zijn er tienduizenden per jaar

    je bent wederom selectief verontwaardigd

    1. ZWEEDSE K0K

     vandaag 17 minuten geleden Beantwoorden
     klopt , maar als advocaat hoef je niet elke verdachte te verdedigen. Maar goed , moraal staat niet hoog in die kringen

     1. vandaag

      je geeft WEER geen antwoord op de vraag miesgasser

      gelukszoekers procederen 6 jaar of meer in een kansloze situatie flapdrol dus wat wil JIJ nu zeggen met je voorbeelden friteur slaaf

  2. Cor Grijpstra

   @M
   Iedere verdachte heeft recht op een advocaat.

   1. vandaag

    klopt , maar als advocaat hoef je niet elke verdachte te verdedigen. Maar goed , moraal staat niet hoog in die kringen

 3. Cor Grijpstra

  De rechtszaak tegen de Mos, is die voor of na de verkiezing?

  1. vandaag

   moet je aan het OM vragen. die stellen steeds uit. Kan ook niet anders want de aanvragen zijn allen keurig via b&w gegaan.

 4. vandaag

  Je kan procedures maken tot je een ons weegt maar als advocaten en actie groepjes de boel oneindig weten te vertragen en te rekken omdat die beroepsmogelijkheden er zijn gaat niets werken. Tel daarbij het ambtenarren legioen die een wel belegde boterham uit deze problematiek trekken en iedereen kan begrijpen dat procedures hier niet werken.

  Het gajes uit veilige landen dient direct verwijderd te worden uit Nederland. Ze zijn kansloos in de procedures die ook niet voor hun bedoeld zijn.

  De groep die krakend en rovend door Nederland trekt onder de naam ” we are here ” moeten direct opgepakt worden en vast gezet worden. De opvang in Amsterdam van dit tuig moet direct gestopt worden. Dit signaal zal uitdragen dat het afgelopen is met generale pardonnen en gedoog regelingen.

  Vanuit Den Haag moet er het besef komen dat mensen opvangen altijd moet kunnen – liefst in hun eigen regio door hun eigen buurlanden – maar dat verblijfsvergunningen voor onbepaalde tijd niet verstrekt worden.

  17.000.000 mensen op 33.000 km2 dat is vol. Erg vol. Om het kaf van het koren te scheiden moet crimineel tuig direct uitgezet worden. Met een dubbele nationaliteit is dit geen enkel probleem.

  Als laatste moet de verplichting komen dat asiel niet in Nederland aangevraagd kan worden maar enkel in de ambassade van een veilig land het dichts bijzijnde van het thuisland.

  Het moet afgelopen zijn met de linkse gedoog politiek. Handhaving en een strakke regie zal de gedachte van Nederland lui lekkerland indammen

 5. Kretoloog

  Code Oranje is een initiatief van Bert Blase (door sommigen ook Bert Blaaskaak genoemd), burgemeester van Heerhugowaard. Een echte partijhopper, hij was eerder lid van de PvdA en daarvoor van een Ouderenpartij.

  Bert B heeft ook de naam Code Oranje bedacht, in deze Coronatijd bepaald een ongelukkige keuze.

  Richard de Mos is een leuke politicus, maar wel uitsluitend voor Den Haag. Peter Plasman is een misser, een draaiende wasmachine heeft nog meer charisma dan hij.

  Al met al lijkt dit de zoveelste kansloze partij voor de landelijke politiek.

  1. Piet51

   @Kretoloog
   Bijna niet voor te stellen, maar ik het helemaal met je eens. De feiten kloppen en de conclusie kan ik onderschrijven. De Mos is en echte Hagenees. Het is moeilijk voor te stellen, dat hij buiten Den Haag zijn grote kwaliteit, mensen op straat en op zijn kantoor aanspreken en hun zegje laten doen, met succes zal kunnen inzetten. Zijn vooruitzicht op een rechtszaak laat ik nog even niet meespelen.
   Plasman heeft zijn krediet bij mij verspeeld, toen hij de vorige verkiezingen met een “pret-partij”, de Niet-Stemmers, probeerde mee te doen. Zo ga je niet met de Nederlandse politiek om.

   1. Vriend

    Ik schat Code Oranje in op twee kamerzetels. (De eerste keer dat ik de naam las dacht ik dat er een nieuwe Oranje-vereniging bijgekomen was om koningsdag extra luister bij te zetten).

    1. Piet51

     @Vriend
     Richard de Mos lijkt me niet iemand die grote groepen mensen overal in het land zal aanspreken. Hij moet het hebben van zijn charisma, dat alleen effect heeft in persoonlijke contacten, tot nu vooral in Den Haag. In de PVV heb ik hem ook niet dat succes zien hebben, al zat Wilders daar al te veel persoonlijke ambities misschien wat in de weg (niet negatief bedoeld, hoor!). Ook heb ik de indruk, vooral door naar mezelf te kijken, dat de manier van presenteren en spreken mensen in het Oosten van ons land minder zal aanspreken. Ik ben daar geboren en getogen en woon er nog steeds. Overigens lijkt hij me geen beroerde vent.

     Plasman vind ik een weinig zeggende figuur. Als advocaat in bepaalde zaken misschien heel sterk, maar meer zie ik niet.

     Mijn conclusie: geen zetels. En verder maakt de dreigende rechtszaak De Mos nogal kwetsbaar. Wilders spint garen bij zijn eigen zaak, maar bij De Mos zie ik dat nog niet zo zitten. Ik hoop voor hem, dat hij zich niet spiegelt aan Wilders. Dat wordt gemakkelijk een teleurstelling.

     1. vandaag

      mijn conclusie blabla bladiebla bla

     2. Vriend

      Zowel De Mos als Plasman hebben landelijke bekendheid. De Mos door zijn PVV-tijd en doordat zijn stappen en initiatieven al jaren breed uitgemeten worden door o.a. GeenStijl. Plasman doordat zijn gezicht veelvuldig op TV is geweest in/bij allerlei zaken. Bovendien doen advocaten (Hiddema) het nogal goed in de politiek.

      De optelsom maakt vrijwel zeker dat ze een zetel halen, en niemand hoeft gek op te kijken als het er twee worden.

   2. vandaag

    blabla bladieblabla

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.