D66-minister van Engelshoven zet “inclusieve” haatoorlog voort: ‘Werken te veel witte mannen in hoger onderwijs!’

Minister Ingrid van Engelshoven ligt onder vuur, omdat zij universiteiten en hbo’s quota probeert op te leggen waarmee een “teveel” aan witte mannen in functies bij universiteiten kan worden aangepakt. Er moet een “diverser samengestelde werkomgeving” komen, vindt de D66-bewindsvrouw.

Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) verhardt haar diversiteittaal. Er werken nu niet te weinig zwarte mensen of vrouwen aan universiteiten, nee, er werken gewoon te veel witte mannen. En dat is de sociaal-libera quotamevrouw een doorn in het oog:

“Minister Van Engelshoven komt vandaag, samen met organisaties in het hoger onderwijs, met een actieplan om universiteiten diverser te maken. Op de instellingen werken nu nog te veel witte mannen en dat moet anders, vinden ze.

Van Engelshoven zei in het NOS Radio 1 Journaal dat “de wetenschap niet altijd een veilige werkomgeving” is. Ze wees op “nare incidenten met intimidatie van vrouwelijke medewerkers” en zei dat een diverser samengestelde werkomgeving daartegen kan helpen.”

Op Twitter regent het afwijzingen voor het plan van Van Engelshoven om witte mannen uit hun functie te zetten. Het Haarlemse PvdA-raadslid Maarten Wiedemeijer stelt: “Inclusiviteit gaat er wat mij betreft om dat groepen die nu onder vertegenwoordigd zijn naar binnen te halen, niet om groepen die over vertegenwoordigd te zijn weg te duwen.” Hij wil “verbindende communicatie in plaats van een conflictmodel.”

Ook sociale geograaf en GroenLinkser Josse de Voogd is niet te spreken over de ideeën van de D66’er, die beweert dat witte mannen uit lagere sociale klassen zullen boeten voor de ambities van de minister: “Aangezien veel van die witte mannen stevig in het zadel zitten, zullen jonge mannen met achterstanden qua klasse/ziekte etc hiervoor de prijs betalen.”

Nederlands Dagblad-columnist Chris Aalberts wijst daarentegen op de totaal verkeerd gestelde prioriteiten: “Hele sector klaagt steen en been. Maar wel diversiteitsplannetjes,” kucht hij, en beschuldigt de minister nergens ‘oog voor te hebben.’

Kortom: het lijkt erop dat Van Engelshoven toch écht te ver gaat met haar plannen om diversiteit binnen universiteiten en hbo’s af te dwingen door witte mannen eruit te willen werken. Lekker bezig, dus, zo relatief vlak voor de verkiezingen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Jack Flash

  “Teveel witte mannen”
  Racisme ten top anno 2020.
  Hadden we vroeger geen last van.

  1. NO8D0

   Een excuus Truus zoals van engelshoven, gaat pleiten voor excuus negers en nog meer excuus trusen.

 2. Adriaen van Bergen

  Laat de rappers(m/v) met een PhD natuur- wis- en/of scheikunde maar komen.
  Volgens mevr van Engelshoven zijn daar nog bosjes van.

  1. hans-e-pans

   Je schijnt in Zuid-Afrika een ..gerstam te hebben die ze bosjesmensen (mannen en vrouwen) noemen, misschien dat die nog wat PhD natuur- wis- en/of scheikunden over hebben die wel hier willen komen werken.

 3. Heras

  Nou, het rare mens spreekt niet namens mij, als vrouw.

  Mijn mening: BLANKE mannen kunnen net zo goed of slecht functioneren als BLANKE vrouwen.
  Kijk naar jezelf; functioneer jij goed??? Wel een hoog salaris maar geen bijdrage geleverd voor de samenleving.
  Dus, nee Engelshoven, je spreekt niet namens mij en vele vrouwen.

  1. shidaian

   Dat mens is echt de weg kwijt Trouwens heel D66 is de weg kwijt Totaal verwarde persoon en dient voor haar eigen veiligheid en die van ons behandeld en begeleid worden en uit haar ambt gezet.

 4. Adriaen

  Zodra er iets zinnigs en verstaanbaar uit de mond van mevrouw van Engelshoven valt te noteren zullen we naar haar luisteren.
  Het lijkt wel of D66 nog alleen uit wereldvreemde zwamneuzen bestaat.
  T’is toch niet besmettelijk?

  1. andergeluid

   Is dit niet de vrouw die UH UH UH UH om de 3 seconde roept ??? ials ik haar hoor dan word ik er misselijk van dan sap ik gauw verder.
   en voor de rest komt er ook niets zinnigs uit

   1. AS210854

    Ja dat is zij. 😂😂😂😂😂😂

 5. Blondie

  Toen Hans en Hans D’66 oprichtte, was het hoofdpunt het laten ontploffen van het achterhaalde politieke stelsel.

  Nu is dat hele punt verdwenen uit hun program de reden is simpel, D’66 is nu de aanvoerder van de stroming, die men wilde laten ontploffen.

  Hans en Hans draaien zich om in hun graf.

 6. Smek

  Ik vind dat er te veel zwarte zijn, kijk bijvoorbeeld eens op AT5 het een en al zwart wat je ziet. Voel mij ook zwaar gediscrimineerd. En wie is in godsnaam van Engelshoven.

 7. Piet Klein

  Verkiezingstijd. Herken de echte populisten. Mevr. Van Engelshoven, er klopt helemaal niets van u en uw rapport. Als u een enquête zou houden onder de wetenschappelijke staf dan zou u eenvoudig kunnen vast stellen dat nagenoeg niemand ook maar de intentie heeft te selecteren om andere kwaliteiten dan de top kwaliteiten die men in de wetenschap zoekt. In u rapport wordt dat dan verborgen racisme, maar u en uw rapport zijn openlijke onkunde. Bij de top orkesten houden ze blind auditions. De kandidaat speelt achter een zwart doek. De leden van het orkest beoordelen alleen op de kwaliteit van wat ze horen. Maar het bekt lekker in verkiezingstijd om heel de wetenschappelijke wereld van racisme en sekse voorkeur te beschuldigen en daarna de (te kiezen) held uit te hangen door er voor op te komen. U overweegt nog maar, wees man sorry een vrouw, u zit aan het stuur, u kunt NU maatregelen nemen. U bent een ongekende populist. In spelen op het slachtoffer gevoel van sommigen, daarmee deze slachtoffer rol versterken. Maar goed als u dan meent het licht te hebben gezien, dan ook graag een quotum voor sport waar bijvoorbeeld bij basketbal donkere mensen oververtegenwoordigd zijn, bij marathons waar Afrikaners te vaak winnen (voor u althans voor mij niet), in de jazz muziek waar donkere mensen oververtegenwoordigd zijn, in uw kabinet van ministers dat alleen maar uit blanken bestaat (voor u witten). Bovendien ga naar de eerste de beste medische instelling, naar de eerste de beste GGD-instellingen waar vrouwen oververtegenwoordigd zijn. U bent populist, die gif zaait in de samenleving op zoek naar stemmen. Hoe was het ook alweer D66, hoog opgeleid en nu nog leren nadenken.

  1. Yoyo

   Piet++++++++++

 8. Eppo123

  Er moet een “diverser samengestelde werkomgeving” komen, vindt de D66-bewindsvrouw. Er zou ook een ‘diverser’ samengesteld, aantal delinquenten moeten zijn.

 9. Yoyo

  Wat een enge lui bij dat D66.
  Het feit dat ze het over ” wit” heeft, zegt al genoeg.
  Het is gewoon blank. Punt.
  Inclusiviteit is mooi als het over BTW gaat!

 10. Vrijedenkert

  Wanneer wordt dat wit wijf van Engelshoven gewipt uit haar functie en de laan uitgetrapt?

  Tekorten in het onderwijs en zij wil mensen werkzaam op universiteiten ontslaan omdat ze blank zijn…
  Heel simpel dat blank D666-wijf moet weg want functioneert niet!

 11. palko

  Het zou minister Ingrid van Engelshoven sieren als ze kritiek gaat leveren op de samenstelling van gevangenisbevolking. Daar mag best wat wit bij, vindt u ook niet mw. van Engelshoven?

 12. HD

  Laten we meer Marokkanen doen, kunnen ze leren hoe je het beste een mes kunt gebruiken.

 13. nexit nu

  vrouwen hebben geen bestaansrecht in het onderwijs door de islamitische overheersing van de islamitische leerlingen.

  Dat wijf is knettergek en rijp voor een vogelaartje

 14. pasco

  Zet de witte mannen in de WW, pensioen, wachtgeld of wat dan ook, en laat al die werkschuwe licht en zwaar gepigmenteerden maar eens werken voor hun geld!
  Basisloon uiteraard!

 15. LifeBuddy

  Als Van Engelshoven witte mannen uit hun functie zet en we krijgen daarvoor in de plaats moslims, dan krijgen alle leerlingen hun diploma bij een pakje boter. In de jaren 1960-1970 ging het er in belgie ook zo aan toe.

 16. Rene van der Grijp

  Het heksenkwartet van D66:

  Kaag
  Ollongren
  Van Engelshoven
  In ’t Veld

 17. tata

  Dan wordt het hoog tijd dat onze donkere medemens eerst langer in de school- en collegebanken plaatsneemt wat het komt niet vanzelf aanwaaien.

 18. HD

  Blanken zijn nu eenmaal beter, hoef je niet over te discussiëren.
  Alles wat niet blank is zijn wel beter in het vernielen van onze tradities, en het verkrachten van onze normen en waarden, en onze dochters.

 19. Factor

  D66=wegmetons

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.