Dijkhoff uit ferme taal: ‘Als mensen zich niet aan de regels houden, dan komt er weer een lockdown’

Politicus Klaas Dijkhoff van de VVD meent dat de nieuwe maatregelen niet genoeg zullen zijn om het aantal besmettingen te verlagen. Volgens Dijkhoff is het vrij logisch dat als mensen massaal de regels blijven overtreden we vanzelf weer in een lockdown belanden. De burgerlijke ongehoorzaamheid neemt de afgelopen weken alleen maar toe, en waar leidt het toe? Een nieuwe lockdown….


Het ‘dreigement’ van Dijkhoff komt overigens niet uit de lucht vallen. Het aantal besmettingen rijst de pan uit, Nederlanders negeren massaal de regels en de IC’s zien de drukte ook weer toenemen. Het is dus niet gek dat politici van de coalitie met dit soort uitspraken komen.

,,Als bij elke maatregel heel veel Nederlanders randjes opzoeken, of stiekem toch dingen doen, dan helpt niks meer. Dan moeten we uiteindelijk in een totale lockdown, met enorm veel schade.”

Dijkhoff kaart hier een terecht punt aan, het negeren van de regels kan in theorie verschrikkelijke gevolgen hebben voor het land. Een nieuwe lockdown zou economisch gezien rampzalig zijn. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat we een nieuwe lockdown krijgen. Experts melden al langer dat de cijfers met de week slechter worden.

Het is alleen de vraag hoe een deel van de Nederlanders gaat reageren op een mogelijke lockdown. We zien nu al dat de sfeer enorm gespannen is. Mensen zijn het zat, en overtreden expres de regels om een statement te maken. Dus als we in een lockdown terechtkomen ben ik oprecht benieuwd hoe mensen zich dan gaan gedragen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Chalres Bingley

  Hij probeert een beetje over te komen als een boze vader die zich geen raad meer weet met de situatie van het moment.
  Als je ondeugend bent dan mag niemand meer de deur uit en geen snoep meer voor iedereen ben iedereen gaat op rantsoen en tv kijken alleen nog het journaal.
  Wat een domme sukkel.

  1. Cootje

   Als je maar een leuke knappe vechtgenoot hebt , hoef je niet meer jaloers te wezen en kan je Corona overleven. Maar altijd tomaten soep eten ??

 2. JochemX

  Bart, gooi er nog eens een schepje bovenop in de bangmakerij. Volstrekt onbetrouwbare tests rechtvaardigen kennelijk volstrekt onzinnige voorschriften.

  1. Cor Grijpstra

   @J
   Opname van corona patienten op de IC neemt toe.

 3. Xan

  Nieuwe lockdown komt er toch wel, griep bestaat immers niet meer…

 4. Cootje

  Dijkhoff luid de ondergang van zijn clubje in , want Corona gaat in de Europa en Nederland naar de knockdown fase . Die hier een recessie en een groot aantal faillisementen gaat opleveren , en in Zuid-Europa de banken doen omvallen want die en hun landen zijn niet meer te redden die zijn failliet . Het Brusselse gewest met zakkenvullers staat en gaat instorten , en de internationale banken hadden en hebben al problemen zat en in zuid Europa maar een klein zetje nodig , want eerlijk verdienen en 750 miljoen€ boete betalen kan je niet eeuwig blijven doen. De uitbreiding Corona zuid Europa is heel verontrustend en daar zitten veel politici nu met hun stoeltje te schuiven .

  1. Cor Grijpstra

   @Cootje
   Je bent vergeten- uit de EU, terug naar de gulden.
   PVV en het FvD zullen hier garen bij spinnen.

 5. Brenda Welsh

  Verstandige mensen reageren met begrip voor de situatie. Zij nemen het kalm op en nemen de aanbevelingen en voorschriften serieus. Alleen de angsthazen volharden in hun ontkenning, een virus zie je niet en dus het bestaat niet. Iedereen komt toch wel eens op de IC van een ziekenhuis ?

 6. vanmorgen

  “Dijkhoff kaart hier een terecht punt aan, het negeren van de regels kan in theorie verschrikkelijke gevolgen hebben voor het land. Een nieuwe lockdown zou economisch gezien rampzalig zijn. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat we een nieuwe lockdown krijgen.”

  Een goede zaak dat DDS op het punt van Corona ferme steun geeft aan het regeringsbeleid.

 7. Ernest Stern

  Dijkhoff trekt gewoon een logische conclusie uit de feiten.

  1. Tom Bombadil

   Ehm nee, dijkhof neemt informatie over van het rivm….. Het rivm is al meerdere malen in opspraak gekomen door het verspreiden van informatie die niet klopt of verdraait informatie zodat het hun uitkomt. Daarbij is grapperhaus al zijn geloofwaardigheid verloren als minister. Ik woon in het noorden van het land. Hier zou een lockdown niet te verdedigen zijn door de weinige gevallen hier.

   1. Ernest Stern

    Het RIVM moest sturen in de mist van een virus waar we, zeker in het begin, weinig van wisten. Het is heel makkelijk om met de wijsheid van de koe in de kont het RIVM verwijten te maken over inschattingsfouten.
    Zonder het RIVM hadden we het virus niet in de greep gekregen en we zien in de V.S. welke rampen ontstaan als we de wetenschappers niet volgen in hun adviezen.

    1. Chalres Bingley

     @ernestje komt weer met een hoop blokletters ,husselt ze door elkaar en drukt op plaats reactie.
     Het RIVM heeft heel veel onzin verspreid over het corona virus en met name in t begin.
     Het virus komt niet hier.
     Het virus gaat niet van mens op mens.
     Het virus is niet zo besmettelijk.
     Te laat een halve lockdown.
     Na meer kennis over het virus nog 1.5 meter afstand binnen in een gebouw(kansloos ivm aerosolen verspreiding).
     Een 2 e lockdown aankondigen(komt snel)

    2. SubTec

     En de landen die niets gedaan hebben zoals bv Zweden?
     Die hebben net zo weinig “slachtoffers” als wij…. alleen is hun bevolking nog happy en hun economie nog in tact.
     RIVM is een criminele organisatie !
     Niet voor niets dat Trump ze de laan uit gestuurd heeft !

    3. werikke

     het wordt tijd voor populistisch rechts. Dat zou een goed antwoord zijn op linkse gekkies .

  2. leukeditter

   het feit is dat jij een halve gare idioot bent die de zaak hier op zit te ruien..hoop dat ze je pakken binnekort

  3. SubTec

   De feiten zijn dat er geen slachtoffers zijn en ook nooit zijn geweest!

   Dus een lockdown is onzinnig en niets anders dan een maatregel om de bevolking te onderdrukken !

 8. LifeBuddy

  Wat een Farce, ”‘Als mensen zich niet aan de regels houden, dan komt er weer een lockdown’”. Dijkhoff weet zeker Niet dat we nog Nooit een Lockdown gehad hebben, omdat we de zuidelijke landen moesten redden.[Desnoods over *ijke]. Dijkhoff zou zomaar de tweelingbroer kunnen zijn van Ernest

 9. JFU

  Hij weet dat dit dreigement nergens op slaat. Bangmakerij, angst zaaien is deze club goed in. De economie staat op instorten, en dan zulke onzinnige uitspraken doen geeft aan dat ze volledig de weg kwijt zijn.
  Ergens hopen ze dat de IC’s volkomen zodat ze dan hun gelijk hebben bewezen. Gebeurt dat hopelijk niet, dan hebben ze toch wel iets uit te leggen toch?

  1. Henk42

   Dijkhof produceert een hoop onzin.
   Er liggen nagenoeg geen corona patiënten op de ic’s .
   Het virus is volgens vele virologen afgezwakt.
   De economie is waar deze minister zich druk over zou moeten maken.
   Een verwachte en erg onderschatte cijfers van cpb van 7 a 8 procent economische daling dit jaar en volgend jaar een stijging is natuurlijk geen realiteit.
   De now regeling houd een keer op omdat kosten niet meer te dragen zijn, en vanaf dat moment gaan de ontslagen komen.
   In heel veel branches liggen de activiteiten op 50% of minder ,personeel word nog wel doorbetaald.
   Maar dat houd simpelweg op…door een uitkering minder uitgaven in de supermarkt luxeproducten etc etc waardoor een sneeuwbal gaat rollen.
   Hier hoeft je geen economie voor gestudeerd te hebben.

 10. RPML

  Toen er nauwelijks getest werd overstroomden de IC’s, nu er volop getest wordt blijven de IC’s leeg… rara hoe kan dat?

  Waren er veel meer besmettingen in maart? Zwakt het virus af? Is de testmethode wel geschikt en is ‘besmet’ wel besmet? Treft het nu de jongeren in plaats van de ouderen en treedt er groepsimmuniteit op? Houden de ouderen nu voldoende afstand van jongeren en elkaar?

  Het dreigement voor een 2de lockdown is gebaseerd op lucht

  1. Piet51

   @RPML
   “Toen er nauwelijks getest werd overstroomden de IC’s, nu er volop getest wordt blijven de IC’s leeg… rara hoe kan dat?”

   Je stelt wel een boel vragen. Maar de antwoorden daarop worden elke dag een paar maal gegeven. Met de maatregelen worden grote groepen kwetsbaarder mensen voorlopig nog beschermd. Waarom denk je anders, dat in Spanje, waar ze wat gemakkelijker en vooral later met maatregelen omgingen, zoveel slachtoffers vallen? Aan onze situatie kun je zien hoeveel nut die maatregelen gehad hebben en blijkbaar nog steeds hebben. Behalve natuurlijk als teveel mensen die maatregelen aan hun laars blijven lappen.

   Je vragen en de antwoorden: De meeste virologen zien geen verzwakking van het virus. Ze vinden de testmethode zeer geschikt, de beste die er is, mits deskundig toegepast en dus is “besmet” besmet. En positief getest is niet hetzelfde als besmet, maar ook dat is al tig keer uitgelegd en geen nieuws. Er waren in maart in ieder geval meer slachtoffers (ernstig zieken en doden) dan nu, maar of er ook meer besmettingen waren is gissen. In ieder geval worden kwetsbare groepen beschermd en schermen ze zichzelf af.

   Het grootste gevaar voor onze samenleving en de welvaart zijn voorlopig zij die het niet zo nauw meer nemen met de maatregelen.

 11. Ploppert

  Van lockdown naar: SHUT UP AND KNOKDOWN.

 12. plakband

  Dijkhoff uit ferme taal: ‘Als mensen zich niet aan de regels houden, dan komt er weer een lockdown’

  Mijn kleinzoon, middelbare school zegt hetzelfde.
  Je hoeft dus geen over het paard getilde politicus te zijn om open deuren in te trappen.

  Stem deze prutsers weg zodra het kan.
  Stdm PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 13. Blondie

  Deze Dijkhoff is een grootsmoel, wat doet hij op dit moment aan de Linkse volksopstand van in Amsterdam.

  Linkse droppies, die massaal hand in hand op de rijbaan zitten en de Politie kijkt ernaar en hoopt dat er een oude Dame voorbij komt van VirusWaanzin.
  Want dan gaat men weer los met de lange lat, op die oude dame.
  De Linkse droppies, moet men van hogerhand met rust laten, tegen de avond pakt men er 6 op en brengt deze met veel tromgeroffel weer terug naar hun kraakpand, met voor ieder een cadeau bon.

  Wilders noemde Nederland corrupt.

 14. SubTec

  Een lockdown voor een griep die zo mild is dat je niet eens slachtoffers hebt.

  Dit heeft niets meer met Corona te doen, dit is een aanval op Nederland!
  Rutte III moet zo snel mogelijk afgezet worden en in zijn geheel wegens landverraad voor een rechter gebracht worden!

 15. SubTec

  Wat mij betreft is iedereen die nu nog op een van de “oude” partijen stemt een vijand van Nederland.

 16. Lex

  Hij moet dienstbaar zijn aan het volk en de bevolking vertegenwoordigen, in plaats voor deze cajona “zware griep” de mensen nog banger te maken.

  Mensen bang en angstig maken daar de politiek en de media erg goed in.

  MEDIA = VIRUS

  Robert Jensen heeft groot gelijk.

  Ik ga binnenkort een Shirt bij hem bestellen.

 17. Yoyo

  Ze hebben Klaas Winterslaap aangesloten op het lichtnet, ( groene stroom uiteraard)en er komt weer krasse taal uit zn bakkies!

  Klaas,ga maar weer een dutje doen, wel zo rustig .

 18. Wim Vreeswijk

  Als mensen levensmoe worden van deze verschrikkelijke regeringsdespoten is dat hun vrije keuze, of wordt hen dat ook al verboden ?

 19. Pescador

  Als er wat meer mensen wakker worden krijgen we misschien wel een burgeroorlog. Het wordt echt tijd dat iedereen opstaat die dit kabinet de gevangenis in trapt.

 20. vandaag

  baard eraf , snorretje inkorten en hij kan zo door !

 21. Florissa

  Grapperhaus heeft ook overal maling aan, maar die heeft van zijn partij een vrijbrief gekregen,inplaats van een schop onder zijn kont .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.