Doorgeslagen CDA’er Anne Kuik wil “betaalde seks” STRAFBAAR maken

Ah kijk. Vanwege het coronavirus worden al onze vrijheden al afgeschaft… al onze vrijheden behalve een paar. CDA-Kamerlid Anne Kuik vindt dat niet ver genoeg gaan en wil daarom dat mensen nog een vrijheid wordt ontnomen; de vrijheid om te doen en laten wat je wil met je eigen lichaam.

Op Twitter deelt Kuik heel trots het krantenartikel waarin ze uitlegt wat ze wil: een totaal prostitutieverbod. Geen bordelen, geen betaalde seks. “Toestemming om seks te hebben afkopen? Betaalde seks is niet meer van deze tijd!” stelt ze. “Stel koper strafbaar en maak een einde aan de misstanden in de prostitutie. Alle steun voor het burgerinitiatief ‘ik ben onbetaalbaar’ voor het gelijksheidsmodel #exxpose.”

Er is wereldwijd een enorm probleem: mensenhandel. Er zijn vrouwen (en ook mannen en, het allerergste, zelfs kinderen) die in de prostitutie worden gedwongen. Dat is werkelijk vreselijk en moet keihard bestreden worden. Daar kan en mag geen enkele onduidelijkheid over bestaan.

Maar dit voorstel van Kuik gaat veel te ver. De vraag is namelijk niet “heb ik het recht om seks te kopen” maar “heb ik het recht om, als ik dat wil, seks te verkopen?” Dus, “heb ik het recht te doen en laten met mijn lichaam wat ík wil, ook als een CDA-mevrouwtje dat immoreel vindt?”

Het antwoord op die vraag moet natuurlijk: “Jazeker!” zijn. In een vrije, liberale samenleving moet je dat recht hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Michael M

  Anne Kuik, we zitten hier niet in Dubai, Qatar, Iran, dit is Nederland. En Prostitutie is ons westerse cultuur. Zoek een baantje op kantoor. Kamerlid zijn is niets voor U.

  1. B. Pascal

   Betaalde seks, is totaal nutteloos. Het mag dan van alle tijden zijn, maar een normale zaak is het niet. Seksualiteit dient geborgd te zijn tussen één man en één vrouw. Dat is het veiligste voor alle mensen. Alle overige vormen, dienen we niet te bestraffen, maar wel te beperken. Dat is alles, wie het bovenstaande niet voorstaat, is decadent. Ook al ontken je duizendmaal dat het bent, dat veranderd er niets aan. Een poes, kan wel ontkennen een poes te zijn, maar uiteindelijk bewijst ze het tegendeel.

   1. Sabreur

    Wat een nonsens… Geheel vanuit UW beleveniswereld neergezet, zonder empathie voor mensen die er anders over denken.

    “Seksualiteit dient geborgd te zijn tussen één man en één vrouw. Dat is het veiligste voor alle mensen.”
    U beweert hiermee dat homofilie en biseksualiteit abnormaal én onveilig is. U beweert met het woord ‘dient’ ook dat er een verplichting moet zijn om een vrouw en een man te laten huwen. En dan: “wie het bovenstaande niet voorstaat, is decadent.”
    Oef… zullen we alle homo’s, vrijgezellen en andersdenkenden dan maar preventief ruimen, zodat uw heilstaat niet in gevaar komt?

    Prostitutie is het oudste vak ter wereld. Als dit niet normaal zou zijn, dan was het allang verdwenen. Er is namelijk altijd behoefte aan seks. Seks staat niet voor niets op de eerste trede van de pyramide van Mazlov. Essentieel om te kunnen stijgen in ontwikkeling als mens. Er zijn genoeg mensen die geen passende partner hebben. Wat moeten die dan? Moeten die meisjes en vrouwen dan maar aanranden? U zult ongetwijfeld willen wijzen dat er ook iets bestaat als celibaat. Nou, we hebben kunnen zien waar dát toe leidt.

    U bent waarschijnlijk gelukkig met uw partner, maar u bent niet alleen op deze wereld.

    1. B. Pascal

     Je hebt een dubbele moraal. Niemand adviseert zijn kind om het vak “h*er” te kiezen. De wereld achter de protitutie, iedereen weet de ellende.

   2. Gebande3

    Seksualiteit dient geborgd te zijn tussen één man en één vrouw.
    Dat is het veiligste voor alle mensen.
    Alle overige vormen, dienen we niet te bestraffen, maar wel te beperken.

    Kenneth zal u kunnen waarderen.

    1. Ernest Stern

     Homohaat is op dit blog meer regel dan uitzondering.

   3. Smek

    Ongelooflijk B.Pascal volgens mij kom je onder een tegel vandaan.

   4. Oepsie

    ??????????????

 2. plakband

  Doorgeslagen CDA’er Anne Kuik wil “betaalde seks” STRAFBAAR maken.

  Dit voorstel is een afleidingsmanoeuvre.
  Grapperhaus moet uit de schijnwerpers.
  Dan kan hij zijn krokodillentranen drogen en de middelvinger opsteken naar het volk.
  Een verachtelijke aktie van het CDA.
  STEM DEZE CHARLATANS WEG.

  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  1. B. Pascal

   FVD wil immers ook wel een beperking hoor, men steelt het van FVD.

 3. Eppo123

  Als de prostitutie wordt afgeschaft, dan ben ik benieuwd hoe politici (van lokaal t/m landelijk) door het stof zullen gaan, wanneer zij zich net als bij Corona niet aan de regels houden.

  1. Edjan

   @Eppo123: +++++++

   1. plakband

    Eppo123 – Hoe gaan ze dan door het stof ?
    Huilebalken, net als Grapperhaus.
    Daarna middelvinger opsteken naar de belastingbetaler.
    Wat hij denkt: “Ich habe es gesschafft”

 4. Mogguh

  Het CDA is niet van deze tijd om dit strafbaar te willen stellen, dan gaat de prostitutie ondergronds en lachen de mensensmokkelaars/pooiers in hun vuistje.

 5. Cor Grijpstra

  “heb ik het recht te doen en laten met mijn lichaam wat ík wil”
  Klopt, inclusief abortus.

  1. Jack Flash

   Wat zullen de meisjes van plezier hier blij mee zijn.

 6. Blondie

  Geloof mij Anna alles is in deze wereld te koop.

  Zelfs de waarheid, ja toch Grapperhaus en Omtzigt.

 7. Gebande3

  Wat sneu voor de breezersh0ertjes.
  Nog minder, minder, minder omzet voor de horeca.

 8. Yoyo

  Bij de mening van Anne Kuik, is het voornamelijk spruitjes wat ik ruik!

 9. Vrijedenkert

  Wil madam Kuik dat al deze dames hun diensten gratis gaan aanbieden?
  En wie gaat dan betalen voor al die perverse individuen die niet meer aan hun trekken komen en over de schreef gaan?
  Deze dames voorzien in een behoefte en als die wegvalt onstaan er gegarandeerd problemen…

 10. EvertB

  “Als ik het theater binnenkom en de mensen beginnen dit nummer al te neuriën…”

  h**ps://tinyurl.com/y6hoqh8e

 11. nexit nu

  bemoei je met je kippen hypocriete trut

 12. Meriadoc Brandebok

  Ik ben het volledig met Kuik eens. Het is walgelijk dat mannen vrouwen geld betalen om “gebruik” te maken van haar lichaam. Het is niet normaal: men denkt dat het normaal is, maar dat is het niet. Vaak zijn vrouwen nog gedwongen door hun pooier, geïmporteerd door nietsontziende mensenhandelaren en worden ze misbruikt onder afschuwelijke omstandigheden.

  Men moet dit onmiddellijk strafbaar gaan stellen. Het is krankzinnig dat dit kan.

  1. Neerlander

   Kuik is gewoon beetje jaloers, zij moet zelf geld geven anders wil niemand haar doen.

  2. Grasmaaier

   De puritein Brandebok pleit voor de nieuwe totale preutsheid, ingegeven door de gereformeerde ouderlingen van zijn kerk.

   Hij denkt het oudste beroep ter wereld te kunnen verbieden, indachtig de Grote Drooglegging in de USA wat ook zo’n daverend succes was. En de War on Dru*gs is eveneens op alle fronten gewonnen.

   Vrouwenhandel moet zeker sterker en strenger aangepakt worden. Maar denken dat je prostitutie kunt verbieden past alleen in de gedachtegang van een simpele zonderling die geen contact heeft met de realiteit.

   1. Meriadoc Brandebok

    We zouden er inderdaad goed aan doen de totale verloedering eens tegen te gaan. Het is van de gekken dat mannen vrouwen als handelswaar kunnen bekijken op het “red light district” en hen kunnen bezoeken. Dat iets al eeuwen plaatsvindt, betekent niet dat het te laat is om het tij te keren.

    Men kan de aandacht bijvoorbeeld op Zweden richten, het Scandinavische land met een min of meer gelijke cultuur, die wetgeving heeft ingevoerd om de prostitutie aan banden te leggen.

    1. Grasmaaier

     Als je de totale verloedering te lijf wilt gaan, doe je er goed aan eens te kijken in de Schilderswijk in Den Haag, in Overvecht in Utrecht en in die vele tientallen getto’s en no-go areas waar Nederlanders en hulpdiensten zich niet meer durven vertonen.

     Brandebok is helemaal in de Heere Heere en denkt serieus prostitutie te kunnen uitroeien. Stiekem is hij waarschijnlijk zelf een notoire ho*erenloper die zich daardoor zondig voelt en zich voor de buitenwereld hard (haha) maakt om de zedenmeester uit te hangen.

     Nogmaals: pak de vrouwenhandel streng aan, maar laat de ho*eren, callgirls en escortdames die het uit vrije wil en voor het geld doen, met rust.

     1. Meriadoc Brandebok

      Persoonlijk heb ik niet de illusie dat we prostitutie kunnen uitroeien (kon het maar), maar we kunnen het wel op alle mogelijke manieren tegengaan. Het meest effectieve middel is thans wetgeving zoals die in Zweden is ingevoerd.

      Wat betreft het bezoeken van prostituees reflecteer je waarschijnlijk op jezelf. Niet voor niets rijd je elke zaterdagavond naar Amsterdam.

     2. Grasmaaier

      Dat is het enge van jouw soort griezels: het inperken van vrijheden, het dwingend opleggen van de eigen puriteinse en preutse moraal aan anderen en dat nog normaal vinden ook. Flikker op vieze rioolrat, blijf met je tengels van alles af. Houd het bij de kleine kindertjes die je op je zondagsschooltje betast.

      Leve de vrijheid, ongebondenheid, het hedonisme en het avontuur – weg met alle godsdiensten, dwang en de burgerlijke truttenmoraal van Meriadoc Brandebok de betaalde overheidstr0l.

     3. Grasmaaier

      “Op één punt is Luhrs het eens met Exxpose: er moet iets veranderen aan het prostitutiebeleid in Nederland. Maar in plaats van het kopen van seks illegaal te maken, wil Luhrs het juist decriminaliseren, zoals dat is gebeurd in Nieuw-Zeeland. “Sekswerkers moeten dezelfde rechten hebben als andere werknemers.”

      Ook Amnesty International pleit voor zo’n beleid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een sekswerker baat heeft bij een legaal bestaan, zegt de mensenrechtenorganisatie. Als er dan sprake is van problemen, kunnen zij makkelijker naar de politie stappen. Geweld tegen vrouwen en mensenhandel kan het best voorkomen worden als sekswerk wordt gedecriminaliseerd.

      Amnesty is zich bewust van de kwalijke praktijken die met prostitutie gepaard kunnen gaan en de mogelijk schadelijke gevolgen van prostitutie, maar stelt dat het strafbaar stellen van sekswerk en het vervolgen van sekswerkers nóg meer schadelijke gevolgen heeft.

      Bron: NOS / Prostitutiebeleid naar Zweeds model (met dank aan EvertB)

     4. Beukman

      Allemaal leuk, Maaiman, maar in Amsterdam bijvoorbeeld heeft de legalisering van prostitutie geleid tot een explosieve toename van vrouwenhandel. Inmiddels is de situatie zo dat een groot deel van de vrouwen het werk gedwongen doet. Het is dus een structureel probleem.

      Daarnaast zijn zeer veel van de vrouwen die er zitten in hun jeugd getraumatiseerd, verkracht door hun vader, dat soort dingen.

      Mede om die reden verklaar ik een man die naar de h0eren gaat als een zieke eikel die het probleem van uitbuiting rechtstreeks in stand houdt. Hoeveel van de h0erenlopers zouden het oke vinden als hun dochter daar zat?

      Helaas is er geen kant en klare oplossing voorhanden, want zoals je zelf al schrijft: prostitutie is van alle tijden en dat ben je niet eventjes uit.

     5. nexit nu

      De domme sukkel verneukmannetje probeert het weer om te draaien. Door de achterlijke linkse politiek om krankzinnige regels op te stellen voor prostitutie , het sluiten van honderden panden , verplichte registratie van vrouwen hebben vele besloten om “ondergronds ” hun werk thuis voort te zetten

      De vraag op de markt bleef echter zodat zuid europese criminelen meisjes uit hun thuisland hier exploiteren omdat de vraag hoog is nu de dames van plezier hun werkterrein verlegd hebben.

      linkse symbool politiek is de reden dat ook hier criminaliteit ontstaat door linkse deugneuzen . Linkse stommelingen denken dat ze alles kunnen reguleren volgens hun verziekte normen

     6. Meriadoc Brandebok

      @Grasmaaier

      Met het verbieden van prostitutie schep je voor vrouwen juist nieuwe vrijheden die zij nu niet kennen. Zoals Beukman de dubbele maat al aangeeft: bezoekers van protituees zullen zelf wit wegtrekken bij het idee dat hun eigen dochter achter de ramen zit. Wat zou jij er trouwens van zeggen als jouw kind er zat, zou je dan nog voor vrijheid blijheid pleiten?

      Negen van de tien prostituees wordt uitgebuit, leeft een gevaarlijk leven, moet geld afstaan aan een pooier, is verslaafd, wordt mishandeld en heeft te maken met figuren die er riskante seksuele ideeën op na houden. Zelf zijn ze misschien gewend geraakt aan het leven – mensen zijn er gewend aan geraakt, menen dat het normaal is.

      Maar geen enkele man heeft het recht om tegen geld gebruik te maken van het lichaam van een vrouw!

     7. Grasmaaier

      Neukman en Brandegeit: “Sekswerkers moeten dezelfde rechten hebben als andere werknemers. Geweld tegen vrouwen en mensenhandel kan het best voorkomen worden als sekswerk wordt gedecriminaliseerd.

      Het model heeft er in Zweden toe geleid dat er meer geweld is, omdat de ‘slechte’ klanten overblijven, zegt Luhrs. Mensen die zich netjes aan de wet houden, komen namelijk niet meer. Het hele idee van het Zweedse model, is echt de overtuiging dat het hebben van seks voor geld slecht is. Nou, dat vind ik niet.”

      “Dat mensenhandel in die landen is afgenomen, is nooit aangetoond”, zegt Luhrs. Wel is gebleken dat geweld tegen sekswerkers is toegenomen.”

     8. Grasmaaier

      “Maar geen enkele man heeft het recht om tegen geld gebruik te maken van het lichaam van een vrouw!”

      Het gaat niet om een recht, deugkneus: het is een transactie. Natuurlijk ben jij tegen prostitutie: je mag een keer in de week op zaterdagavond op der rikkebokker, maar alleen als je je de rest van de week netjes hebt gedragen. Uiteraard met de lamp uit, onder de dekens en voor het zingen de kerk uit.

      Dit soort rigide en bekrompen geesten wil terug naar het Victoriaanse tijdperk toen zelfs een ontblote enkel al porno was. Flikker toch op met je moralistisch gezever.

     9. Beukman

      De domme sukkel verneukmannetje probeert het weer om te draaien. Door de achterlijke linkse politiek om krankzinnige regels op te stellen voor prostitutie , het sluiten van honderden panden , verplichte registratie van vrouwen hebben vele besloten om “ondergronds ” hun werk thuis voort te zetten

      Dat is min of meer wat ik al schreef, t@rrel. De legalisering was goed bedoeld, lees de Maaier maar, echter pakte ze slecht uit.

      Maar ga jij eens met je billen bloot. Ben jij voor of tegen legalisering van de pr0stitutie?

     10. Beukman

      De Naaiman schrijft:
      Het gaat niet om een recht, deugkneus: het is een transactie.

      Dat klopt wel ja, zoals het bij p*dOseksuele handelingen ook om een transactie gaat.
      De overeenkomst tussen de twee is dat in zeer veel gevallen degene die de se*suele dienst verleent, dit niet vrijwillig doet: gedwongen door echtgenoot, pooier of vrouwenhandelaar.
      Een h0erenloper denkt natuurlijk dat hij de beste minnaar is; de vrouw lokt hem, hij heeft een paal in zijn broek waardoor hij niet helder meer kan denken, en na afloop meent hij werkelijk dat de h0er ontzettend heeft genoten. Ze heeft immers hard gekreund.

      Nou begrijp ik tussen de regels dat jij zelf moeilijk zonder de diensten van een pr0stituee kan. Dat maakt het wellicht ook lastig om vragen te beantwoorden als: wat doen we om te voorkomen dat vrouwen worden gedwongen om dit werk te doen? En willen we toestaan dat de vele getra*matiseerde vrouwen (met een geschiedenis van mishandeling door  partners, se*sueel misbruikt door hun vader, etc.) hun lichaam verkopen?

     11. Meriadoc Brandebok

      @Grasmaaier

      h**ps://esnoticia.co/noticia-8790-swedens-prostitution-solution-why-hasnt-anyone-tried-this-before

     12. Meriadoc Brandebok

      “Nou begrijp ik tussen de regels dat jij zelf moeilijk zonder de diensten van een pr0stituee kan.”

      Die indruk krijg ik ook.

     13. Rene van der Grijp

      “Negen van de tien prostituees wordt uitgebuit, leeft een gevaarlijk leven, moet geld afstaan aan een pooier, is verslaafd, wordt mishandeld en heeft te maken met figuren die er riskante seksuele ideeën op na houden.”

      Hoe kom je aan dat cijfer? Volgens mij overdrijf je enorm. Er zijn zat meiden/vrouwen die er niet vies van zijn en ze verdienen er goed mee.

      De sukkel is de klant die ervoor betaalt. Want wat krijgt hij nu eigenlijk voor z’n geld? Seks zonder liefde: het is niks, het was niks en het zal nooit wat worden.

      En toch is het zo oud als de mensheid en een onuitroeibaar fenomeen. Anne Kuik wil dat strafbaar maken. Hoe naïef kan je zijn? Het enige wat je daarmee bereikt is dat het ondergronds verder gaat.

     14. Grasmaaier

      Brandebok, vier onderzoeken (2008 – 2014) hebben uitgewezen dat het Zweedse model veel nadelen heeft, waarvan er boven een aantal genoemd worden. Vandaar dat Amnesty er ook tegen is en pleit voor decriminalisering alsmede sekswerkers dezelfde rechten toekennen als alle andere werknemers.

      Kijk, dat is een stap vooruit.

     15. Beukman

      René Grijpt:
      En toch is het zo oud als de mensheid en een onuitroeibaar fenomeen. Anne Kuik wil dat strafbaar maken. Hoe naïef kan je zijn? Het enige wat je daarmee bereikt is dat het ondergronds verder gaat.

      Het dilemma is dat legalisering ook volop mogelijkheid geeft om vrouwen te dwingen achter het raam te gaan zitten. In Nederland heeft legalisering samen met het verdwijnen van de Muur vrouwenhandel opgestuwd.

      Al met al een onoplosbaar probleem. Misschien eens beginnen met h0erenlopers naar de psychiater te sturen?

     16. nexit nu

      verneukmannetje heeft liever dat vrouwen verkracht worden op straat in plaats van dat de dader naar de ho*ren kunnen.

      Wie er naar de psychiater moet is overdeuidelijk links adept

     17. Grasmaaier

      Beukman, o.a. de Bond voor Sekswerkers als Amnesty pleiten voor decriminalisering van prostitutie en het toekennen van dezelfde rechten aan sekswerkers als overige werknemers.

      Dit is al tig keer aangehaald. Waarom negeer je dit, preutse conservatief?

     18. Meriadoc Brandebok

      @Grasmaaier

      Niemand ontkent dat er aan het Zweedse model ook nadelen zitten. Het algehele beeld is echter goed: de straatprostutitie is enorm gedaald, de handel in vrouwen om hen in de prostitutie te krijgen is gedaald, cijfers wijzen uit dat aanrandingen en verkrachtingen niet zijn toegenomen en prostituees hebben gebruik gemaakt van overheidsprogramma’s om uit “het leven”, de prostitutie, te stappen.

      Een nadeel is bijvoorbeeld dat je Nederlandse “sekstoeristen” kunt krijgen. Bij de beraadslagingen zal men daar uiteraard op ingaan. Het model moeten we dus in verbeterde vorm doorvoeren. Maar de grond is goed.

     19. Grasmaaier

      De nadelen zijn groter dan de voordelen, ouweho*er. Waarom denk je dat de sekswerkers zelf en Amnesty tegen zijn?

      Heb je het artikel eigenlijk wel gelezen, drammer?

     20. Meriadoc Brandebok

      Nee, de voordelen zijn juist groter dan de nadelen en de nadelen zijn te verhelpen. Nu geeft, zoals in het artikel is vermeld, al 79% van de Nederlandse ondervraagde prostituees in een peiling aan uit de prostitutie te willen stappen. We zien goede resultaten met betrekking tot een daling van het aantal prostituees in Zweden. Dat patroon zal zich ook hier doorzetten. En als gevolg daarvan is ook de winst voor mensenhdelaren verdampt.

      Dat een progressieve organisatie als Amnestey tegen is, verbaast mij niets. Er is vanmiddag een iniatief van de organisatie Exxpose gepresenteerd. Zij is juist voor een verbod naar Zweeds model. Exxpose heeft alle feiten nog eens op een rijtje gezet.

      h**ps://exxpose.nl/mensen-in-de-prostitutie/

     21. Meriadoc Brandebok

      = Amnestey voor is

     22. Grasmaaier

      Maffe Meria; expose is de slager die zijn eigen vlees keurt. Het groepje ggggggristelijke zondagsschooljongeren dat net als jij, de gereformeerde Khmer, prostitutie ten koste van alles wil verbieden. Op bijbelschristelijke naastenliefde grondslag. Bevooroordeelder kun je het niet vinden.

      Anders weet je niet hoe hard je moet roepen dat de ‘internationaal gerespecteerde’ Amnesty beweging de hoogste morele standaard vertegenwoordigt. Alleen nu komt het je even niet uit, vieze hypocriet.

     23. Grasmaaier

      Meriadodo: je hebt trouwens nog geen reactie gegeven op Rene van der Grijp’s vraag: hoe kom je aan die cijfers die je plaatst? Je duim of je onderbuik?

     24. Meriadoc Brandebok

      @Rene

      I stand corrected. Negen op de tien moet zijn: negen van de tien keer hebben.

     25. Meriadoc Brandebok

      Ik wist niet eens dat ze christelijk waren. Maar de feiten vermelden ze wel.

      Waar kennen we Amnestey nu van?

      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/nep-mensenrechtenclub-amnesty-is-pro-vrouwenondrukking-en-steunt-boerkadrammers-wij-zijn-tegen-de-wet/

      Amnestey heeft het qua de onderdrukking in dictaturen wellicht vaak aan het rechte eind, maar wat prostitutie en vrouwenrechten betreft zijn ze al jaren van het padje.

     26. Beukman

      Beukman, o.a. de Bond voor Sekswerkers als Amnesty pleiten voor decriminalisering van prostitutie en het toekennen van dezelfde rechten aan sekswerkers als overige werknemers.
      Dit is al tig keer aangehaald. Waarom negeer je dit, preutse conservatief?

      In Nederland is pr0stitutie gedecriminaliseerd, beste Grasmaaier. Zoals Meriadoc al aangaf, blijkt dat echter lang niet onverdeeld gunstig uit te pakken: nóg meer vrouwen die het werk onder dwang doen, en in Amsterdam de maffia die de business gebruikt om over de hoofden van geronselde vrouwen die geen kant op kunnen zwart geld wit te wassen.

      Kortom, een beetje nuance graag. Ook binnen Amnesty staan de neuzen bepaald niet allemaal dezelfde kant op.

     27. Grasmaaier

      “In Nederland is pr0stitutie gedecriminaliseerd, beste Grasmaaier.”

      Je bedoelt gelegaliseerd, Beukman. Dat is iets anders. Prostitutie zit nog steeds in het verdomhoekje, is verdacht, smerig en wordt met crimi’s en tokkies geassocieerd.

      Een volwassen samenleving zou er anders mee omgaan.

     28. Rene van der Grijp

      Beukman schreef: “Zoals Meriadoc al aangaf, blijkt dat echter lang niet onverdeeld gunstig uit te pakken: nóg meer vrouwen die het werk onder dwang doen”.

      Meriadoc Brandebok bleef het antwoord schuldig en ook jij komt niet met onderbouwing van deze claim.

     29. Rene van der Grijp

      “Prostitutie zit nog steeds in het verdomhoekje, is verdacht, smerig en wordt met crimi’s en tokkies geassocieerd.”

      Het gaat van straatprostitutie tot dure clubs en escorts voor de rijken. Maar voor alle vormen van prostitutie geldt dat niemand (noch de prostituee, noch de klant) ermee te koop loopt. Eigenlijk schamen ze zich er allebei voor, uitzonderingen daargelaten.

      Een eerbaar beroep zal het daarom nooit worden.

     30. Beukman

      Als Amsterdammer die zijn ogen en oren niet in zijn zak heeft, constateer ik dat.
      Maar er is ook wel onderzoek naar gedaan hoor, al blijft het enigszins giswerk:

      link.springer.com/article/10.1007/s10657-011-9232-0

      Using two recent sources of European cross country data we show that trafficking of persons for commercial se*ual exploitation (as proxied by the data sets we are using) is least prevalent in countries where pr0stitution is illegal, most prevalent in countries where pr0stitution is legalized, and in between in those countries where pr0stitution is legal but procuring illegal. Case studies of two countries (Norway and Sweden) that have criminalized buying s*x support the possibility of a causal link from harsher pr0stitution laws to reduced trafficking. Although the data do not allow us to infer robust causal inference, the results suggest that criminalizing procuring, or going further and criminalizing buying and/or selling s*x, may reduce the amount of trafficking to a country.

     31. Beukman

      Je bedoelt gelegaliseerd, Beukman. Dat is iets anders. Prostitutie zit nog steeds in het verdomhoekje, is verdacht, smerig en wordt met crimi’s en tokkies geassocieerd.
      Een volwassen samenleving zou er anders mee omgaan.

      Dat laatste weet ik zo net nog niet, Maaier.
      En dat het wordt geassocieerd met “crimi’s en tokkies”, ligt in de aard der zaak.
      Er is amper sprake van gelijkwaardigheid in deze business. Vrouwen zijn de onderliggende partij (p.n.i), mannen verdienen goed geld over hun ruggen.
      Aan de klanten zit ook al een steekje los. En wedden: niet 1 van hen zou het prima vinden als zijn eigen dochter dit werk deed.

     32. Rene van der Grijp

      “Als Amsterdammer die zijn ogen en oren niet in zijn zak heeft, constateer ik dat. Maar er is ook wel onderzoek naar gedaan hoor, al blijft het enigszins giswerk:”

      Het sleutelwoord is hier: GISWERK.

      Er zijn zat (jonge) vrouwen die het vrijwillig doen. Zei D66 dat vandaag niet in reactie op het voorstel van Anne Kuik?

     33. Beukman

      Zeker zijn er jonge vrouwen die het werk vrijwillig doen, @Rene, met een aantal ben ik vroeger ook wel bevriend geweest: meestal studentes. Ik moet wel zeggen dat degenen die ik me herinner ook stuk voor stuk bij de psychiater liepen, en geschiedenissen hadden van emotionele verwaarlozing in hun jeugd en structurele handtastelijkheid van mannelijke familieleden.

      Maar behalve deze jonge vrouwen zijn er dus ook een heleboel die hierheen zijn gelokt door vrouwenhandelaars, wier paspoort is afgepakt, en nu moeten pezen onder bedreiging van zware mishandeling.

      Voor alle duidelijkheid: ik ben niet zonder meer voor een verbod op pr0stitutie, maar kots onderhand van de verhalen die de bedrijfstak ophemelen. Het is buitengewoon deprimerend wat daar gebeurt.

     34. Rene van der Grijp

      “Er is amper sprake van gelijkwaardigheid in deze business. Vrouwen zijn de onderliggende partij (p.n.i)”

      Ik ben van mening dat juist de klant de “onderliggende” partij is. Hij (de sukkel) betaalt immers grof geld voor een illusie (zoals je zelf al treffend omschreef).

      Waar het hier in essentie om gaat, en dat is eenvoudig vast te stellen omdat dit fenomeen al zo oud is, is de problematische biologische verhouding tussen het mannelijke en het vrouwelijke.

      Een vrouw wil in de kern van de zaak versierd worden, het hof gemaakt worden. Dat zie je overal in de natuur. De economische ontwikkeling van de mensheid heeft de man echter de mogelijkheid gegeven om dat hele, vaak moeizame, proces van versieren over te slaan en seks gewoon te kopen. En er zijn altijd vrouwen bereid geweest om daarop in te gaan. Geld stinkt niet.

      Wie is hier de sukkel? De man uiteraard, want het enige wat hij koopt is een illusie en enkele seconden van lichamelijk genot.

     35. Ernest Stern

      “ Een vrouw wil in de kern van de zaak versierd worden, het hof gemaakt worden. Dat zie je overal in de natuur. ”

      Oude mannen die het vrouwbeeld van de 19e eeuw tot leven proberen te wekken, het heeft iets ontroerends.

     36. Beukman

      Wie is hier de sukkel? De man uiteraard, want het enige wat hij koopt is een illusie en enkele seconden van lichamelijk genot.

      Terwijl hij hem voor minder geld ook in een pond gehakt of een grote vleestomaat had kunnen steken.

      De man is de sukkel, de vrouw is de pineut.

     37. Ernest Stern

      Terwijl hij hem voor minder geld ook in een pond gehakt of een grote vleestomaat had kunnen steken.

      In elk geval is duidelijk dat het onderwerp hier enorm tot de verbeelding spreekt.

     38. Rene van der Grijp

      “Zeker zijn er jonge vrouwen die het werk vrijwillig doen, @Rene, met een aantal ben ik vroeger ook wel bevriend geweest: meestal studentes.”

      Same here. Van achterliggende trauma’s heb ik bij hen evenwel zelden iets bemerkt. Meer iets in de zin van: maak van je hobby (tijdelijk) je beroep.

     39. Ernest Stern

      “de problematische biologische verhouding tussen het mannelijke en het vrouwelijke.”

      Geestig.

    2. EvertB

     h**ps://tinyurl.com/yy4c36k2

     Opinies over Zweeds model.

    3. Grasmaaier

     “Maar de feiten vermelden ze wel.”

     Dat doet het NOS-artikel ook. Alleen zijn die feiten diametraal tegenovergesteld en gericht op het schragen, verbeteren en emanciperen van de positie van de sekswerkers.

     Verboden zijn er al genoeg in dit kutland, totalitaire christenhond. Als je denkt dat je prostitutie kunt verbieden wordt het echt tijd dat je om een vrijwillige opname verzoekt.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik denk dat het kan, want in Zweden kon het ook.

     2. Grasmaaier

      Alles kan, druiloor. De vraag is of het gewenst is. Sekswerkers zijn veel beter af als hun werk gedecriminaliseerd en genormaliseerd wordt en wettelijk dezelfde rechten krijgt als alle andere werkers. Dat heeft emancipatie en vooruitgang.

      De preutse linkse kerk kan alleen in termen van verbieden denken: regressieve conservatieven die in het monogame keurslijf van het huwelijk de enige en opperste vorm van seksualiteit menen te kunnen beleven.

     3. Meriadoc Brandebok

      Alles kan: je beweerde net van niet.

      We zijn al op het hellende vlak van de normalisering en decriminalisering. Als vrouwen in de etalage uitstallen geen normalisering is (van iets dat overigens niet normaal is), nou, dan weet ik het ook niet meer.

      Er is geen enkele aanwijzing dat decriminalisering en normalisering van de prostitutie de zaken minder ellendig hebben gemaakt, integendeel.

     4. nexit nu

      dat zo een bok nooit moe wordt van zijn gemekker

 13. Neerlander

  het oudste beroep ter wereld.
  Dit moet gewoon uitgeroepen worden tot cultureel erf goed.

 14. Neerlander

  Is dit aftrekbaar? kan er geen culturele subsidie pot voor komen?
  Dit is gewoon een onderdeel van onze cultuur, dus mag Sigrid hier ook wel eens de linkse flappen tap voor open zetten.

 15. Sando

  Dat wordt huilen in staphorst!!

 16. pasco

  Haha, indien betaalde s*ks verboden wordt, moeten de heren kippen en konijnen nemen!
  De Noord Afrikaanse standaard om aan het gerief te komen!
  Vrouwen doen NIETS voor niets, de kenner weet dat!

 17. Timber

  Hierbij dank ik alle prostituees die door hun beroep, verkrachtingen hebben verkomen!

  De vraag is dus niet of we prostitutie wensen te verbieden, maar of wij meer verkrachtingen van man/vrouw wensen te accepteren.

  Vanzelfsprekend is gedwongen prostitutie een zaak voor justitie. Maar er zijn genoeg prostituees die dit beroep vrijwillig uitvoeren.

  P.s. mevr. Kuik: lees even over Maria Magdalena. Die was ook een prostituee.

 18. Smek

  Hoop dat ze tegen die tijd als eerste aangerand word.

 19. combat le pelicule

  Druks is veel slechter voor je, dat moeten ze verbieden

 20. Bes Tolen

  Het christendom maakt ook in deze tijd volop misbruik van het onderwerp seksualiteit. Politieke tegenstanders worden door de oppermacht van de kerk stelselmatig belasterd. Ook al ontkennen de betrokken politici dan helpt het hen nog niet. Ook al krijgen de politici van de rechters gelijk dan helpt het hen nog niet. De oppermacht is Rome maar de lasteraars zijn al eeuw in eeuw uit hun aangewezen dienstknechten.
  Zo regeert Monti weer met gevolg dat in Italië niet wordt hervormd en wij als Nederlanders maar betalen. Het enige waar we nog goed voor zijn? Ja.
  Maar het Vaticaan kent toch zelf ook een geschiedenis? Hoe zit die er uit?
  En hoe had het christendom zestig jaar geleden de bevolking nog onder de knoet met een nu onvoorstelbaar scala aan misleiding op seksueel gebied. Om ze wat voor velen gold en nog geldt, voor hun leven kapot te maken.

 21. Bes Tolen

  Timber. De vrouw van een door de Romeinen afgezette Gallische koning of te wel de koningin van Galliërs bedoelt u?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.