Europese Commissie reageert op ‘Brexit-dreigementen’: ‘de betrouwbaarheid staat op het spel’

De Europese Commissie heeft zojuist gereageerd op het nieuws dat BoJo mogelijk een bom wil plaatsen onder de Brexit-akkoorden. Volgens de Europese Commissie-voorzitter Von der Leyen is er niks aan de hand en ziet ze het als een loze bedreiging, anderen menen dat de Britten hun betrouwbaarheid op het spel zetten. Als ze nu een akkoord verbreken – waar ze in eerste instantie hun handtekening onder hadden gezet – wie gaat er dan nog in zee met de Britten in de toekomst? 


De Britten zouden met een voorstel komen om delen van het uittredingsakkoord niet te verklaren. Logischerwijs zit de EU hier helemaal niet op te wachten. De Britten zouden misschien zelfs wel de grens tussen de EU en Noord-Ierland ter discussie stellen, iets wat een gevoelig punt is binnen het Verenigd Koninkrijk, maar ook binnen de EU.

PvdA’er Kati Piri vindt dat de Britten een gevaarlijke zet maken, eentje dat het imago van de Britten definitief kan beschadigen.

“Als ze hun handtekening intrekken van een eerder afgesloten akkoord, hoe ga je dan in de toekomst nog überhaupt handelsakkoorden afsluiten?”

Ook Rutte heeft de geruchten gehoord, maar weet dat Britten betrouwbare mensen zijn die de afspraken nakomen.

“Ik kan wel zeggen dat ik in algemene zin vertrouwen heb in Boris Johnson en ervan uitga dat Britten fatsoenlijke mensen zijn die zich aan afspraken houden.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Cootje

  Ha ha onze Duitse moeder denkt dadelijk dat ondernemers op Engeland liever zaken doen met Bulgarije Roemenië en de met bijlage gesteunde Oekraine . Engeland gaat door Corona toch wel in een recessie en Johnson gaat het gehate Europa de schuld geven. En in Nederland is het de doodsteek van de economie , maar wij kunnen onze zuid Europese broeders om steun vragen, je kan al is het als particulier moeilijk een dollar rekening openen. Want lees de banken hebben geen buffers bij een harde brexit. Leuk voor de solidariteit Europa ha ha

 2. plakband

  PvdA’er Kati Piri vindt …….. (een zak met geld ?)

  Weer een Europarlementariër die alleen bekend is bij de salarisadministratie.
  Weg met die zakkenvullers.

  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 3. HD

  Heerlijk de Engelsen, vijf dikke vingers naar die Europese Irma Grese.

 4. Blondie

  Prachtig de corrupte EU noemt Engeland onbetrouwbaar.
  De EU het meest corrupte lichaam wat er bestaat, ze leven van de leugens en de manipulatie’s.

  NEXIT.

 5. henkie

  EU onderhandelingstechnieken, omkoping, chantage en bedreigen hebben Theresa May die toch al tegen de Brexit was, iets doen ondertekenen dat niet de belangen van de VK dienden.

  En als je iets met de EU afspreekt, dan is het totdat je er in stikt en overleden bent.

  Weg ermee, NEXIT.

  1. Piet51

   @henkie
   Het gaat niet om een deal van Theresa May, want dat lukte haar niet. Johnson zelf sloot de deal waarover het nu gaat, en dat was volgens hem een goede deal. En nu wenst hij zijn eigen deal niet na te komen, tenminste dat zijn de geruchten. Hij zegt nu indirect dus eigenlijk, dat hij een deal sloot die niet de belangen van het VK diende.

   En als jij een deal sluit, moet je die nakomen op straffe van sancties. Net als wanneer jij een huis koopt en je verkoopt vervolgens je oude huis. Als de verkoper dan besluit om de deal te cancellen, omdat hij toch niet wil verhuizen, vind je dan ook dat dit gewoon moet kunnen, want die verkoper komt immers op voor zijn eigen belangen?

  2. Piet51

   Is Johnson misschien met een geniaal politiek spel bezig. ?
   De Brexit gaat het VK namelijk heel veel geld en andere ellende kosten. Dat weet ook Johnson, maar laat hij nog niet zo merken. Corona en de naweeën ervan gaan ook veel geld en andere ellende kosten. Als beide gaan gebeuren is de schade natuurlijk niet de optelsom van die twee, maar minder, want sommige bedrijvigheid verdwijnt in ieder geval met één van de twee catastrofes. De schade is wel extreem hoog. Maar als corona doorzet, kan Johnson daar niet zoveel aan doen. Natuurlijk was hij eerst wat te laconiek en te laat met maatregelen. Maar uiteindelijk zat het VK in ongeveer hetzelfde schuitje terechtkomen als de meeste andere landen.
   Als hij nu gewoon een no-deal-brexit afdwingt, is het verhaal dat de jarenlange economische malaise waar het VK dan mee te maken krijgt volgens Johnson natuurlijk vooral een gevolg is van corona. En dan heeft hij bereikt wat hij wilde: uit de EU met een verklaring dat de schade meeviel en vooral te wijten is aan corona. Zijn schuld dus niet.

   Zou hij zo sluw zijn? Welbewust de VK-bevolking in het corona-ongeluk storten om ze het beetje extra brexit-schade te laten accepteren?

 6. Ernest Stern

  Boris maakt zich weer eens belachelijk en Ursula schudt haar hoofd.

  1. Cootje

   We zullen zien . Gaat slecht in Engeland , en het gaat geweldig in Europa !!

  2. Factor

   etc

  3. werikke

   ik krijg de indruk dat DDS en jij samen onder 1 hoedje zitten. Dit om reacties uit te lokken zodat lijkt alsof meer mensen op DDS zitten. Niemand kan zo tegendraads zijn als jij bent dus ik vertrouw het niet meer.

   1. Factor

    etc reageert met minimaal vier verschillende nicks dus jouw vermoeden is terecht.

   2. Braboworstenbroodje

    @werikke dit zou best kunnen ,maar bewijs valt hier niet voor te leveren.
    Het enige wat duidelijk is dat deze pl@uristr@l met ontelbare nicks hier al ruim 10 jaar, dus vanaf het begin van dds hier niet is om een normale of gezonde en respectvolle discussie aan te gaan, slechts proberen om mensen hier op te naaien en boze tirades uit te lokken.

   3. Jack Flash

    Werikke@Jij zegt wat ik al heel lang wat ik denk, gezien de onzin wat ie uitkraamt.
    Ik denkt dat het klopt.

   4. .nexit2021

    dat is inmiddels bewezen Werikke , probeer eens een account te maken met ernest erin ! Account lukt wel en eerste posting ook. Wordt echter niet vrijgegeven

  4. .nexit2021

   maar belachelijke Boris wint en stapt gewoon uit de EU. Je weet wel hij doet dat gene dat jij altijd als onzin bestempelde aandoenlijke

   Laat ursula haar kop maar schudden die zit haar 25000 euris per maand verdampen als de EU zijn bestaanstrecht heeft verloren

   NEXIT , stem sociaal , stem PVV

  5. Maurits Dekker

   Ernest Stern maakt zich weer eens belachelijk en wij schudden ons hoofd.

  6. Willem Bever

   Ja veel meer kan Ursula niet…ow jah voordoen hoe je de handen dient te wassen…
   Een trieste zakkenvuller

 7. Yoyo

  “Ook Rutte heeft de geruchten gehoord, maar weet dat Britten betrouwbare mensen zijn die de afspraken nakomen.”

  “Ik kan wel zeggen dat ik in algemene zin vertrouwen heb in Boris Johnson en ervan uitga dat Britten fatsoenlijke mensen zijn die zich aan afspraken houden.”

   LOL…..je hoort het hem zeggen onze eigen Pinokkio!!!Wat een giller!!

 8. Factor

  Engeland, ja die komen wel voor zichzelf op hè!

  1. Brenda Welsh

   Er is al lang geen meerderheid meer voor een afscheiding wanneer er nu gekozen zou moeten worden.

   1. Factor

    etc

   2. .nexit2021

    hahahahaha , sukkeltje toch , blijf maar volhouden. Misschien overtuig je de Engelsen ook .

    enz

   3. Cootje

    Maar dat doet niet ter zaken . Die mafkezen hier zouden ook geen meerderheid meer hebben. Maar op het juiste moment uit het ondemocratische gedrocht gestapt zal best 7/8 slechte jaren opleveren , maar en zeker bij een harde brexit gaan wij hier de banken weer moeten gaan redden , dus Nederland tegen over de Engelse is genoeg om de EU uit elkaar te spelen. Dus die bla bla is overbodig

   4. Maurits Dekker

    Wordt wakker slome Brenda. Er hoeft niet meer gekozen te worden..

    1. Factor

     @Maurits: Altijd een zwak onderdeel van zijn psychische hersenscheten. De Engelsen hebben gekozen, dus!

 9. Brenda Welsh

  Boris ziet in dat het afsluiten van afzonderlijke handelsaccoorden met een of meerdere eu landen niet zo voordelig zal uitpakken. Ziet in dat standalone nadeliger is dan deel uitmaken van een europees netwerk. Ook voor de koers van het pond. In alles uiteindelijk…

  1. Factor

   enz

  2. .nexit2021

   nitwit , de T.I.R regelingen en de E.E.G 1970 regelingen zijn allen nog volledig intact

   De Engelsen hebben heel handig het EU parlement gewipt , erg slim

 10. M. Brandenburg

  Opvallend want buiten de artikel 51 procedure is er helemaal niets ondertekend, welke overeenkomst heeft men het in de EU over? dit is niet meers dan een vies spelletje om zich alvast in te graven wanneer over een week de no-deal naar buiten komt, de Britten zijn niet als de EU en zijn zich namelijk wel op een no-deal aan het voorbereiden, zodat alles direct bekrachtigd kan worden wanneer de EU definitief zich moet neerleggen bij het feit dat zij geen zeggenschap in het VK meer hebben.

 11. combat le pelicule

  Uiteindelijk is het de EU die traineert en wil bepalen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.