Geen meerderheid in gemeenteraad voor plan van Femke Halsema met proef preventief fouilleren, want ‘stigmatiserend!’

Burgemeester Halsema krijgt vanuit de Amsterdamse raadpartijen D66, Denk, Bij1, Partij voor de Dieren en haar eigen GroenLinks, te maken met een principiële afwijzing van haar plan voor een proef met preventief fouilleren. Dit zou te stigmatiserend werken, en gevoelens van discriminatie tegengaan is nou eenmaal belangrijker dan een gevoel van veiligheid…

Femke Halsema dacht dat er wel steun zou zijn voor dit plan, juist omdat het daadwerkelijk effect zou kunnen hebben. En laat dat nou precies het punt zijn waar de genoemde partijen van de Amsterdamse gemeenteraad tegenaan lopen!

Want oh, oh, wat zijn ze bang om als racist te worden gezien! Of om bij te dragen aan de hoeveelheid discriminatie in dit land. Deze linkse partijen voelen de bui al wel hangen, want straks worden er allemaal ‘mensen met een migratieachtergrond’ opgepakt! Dat is toch wat ze zeggen als ze het over een ‘stigmatiserende werking’ hebben, of niet? Ik krijg namelijk niet de indruk dat deze partijen bang zijn dat straks 90 procent van de illegale wapenbezitters blank blijkt te zijn.

En dat is dus het ironische aan deze partijen, met hun ideologie van anti-racisme. Dat ze al waarschuwen voor stigmatisering, juist omdat ze zelf bepaalde aannames doen en vooroordelen hebben. Dit gebeurt eigenlijk om de haverklap bij die hele antiracisme-beweging, maar ze lijken het zelf telkens niet te willen zien. Compleet ideologisch bezeten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Cootje

  Blijven we de wisselende artiesten gewoon op dinsdag avond zien op ned 1 , kunnen ze net als de talkshow elke avond uitzenden er zijn namelijk artiesten genoeg

 2. Beukman

  Gelukkig maar dat Femke hier schipbreuk lijdt. Gebleken is immers dat preventief fouilleren amper tot niet helpt als middel om de criminaliteit omlaag te krijgen. Maar we mogen ook niet uitsluiten dat dit Femke al bekend was, en het plan alleen maar voor de bühne heeft ingediend, wetend dat het er niet door zou komen.

  1. werikke

   laten ze beginnen met preventief fouilleren doodschieten kan erna nog

   1. Beukman

    Dat schijnt anders niet zo makkelijk te zijn. In America deden ze het, maar na 7x schieten leefde die vent nog steeds.

    1. evil knievel

     Wat lopen ze dan te zeiken!?🤨

  2. Ernest Stern

   Femke wilde even een law and order-gezicht laten zien en is nu vast opgelucht dat het geen vervelende gevolgen heeft.

   1. Factor

    etc

   2. Yoyo

    Hooguit een paar onschuldige dode slachtoffers, who cares?

  3. .nexit2021

   tja dat linkse schijthuis is tot alles in staat zoals bewezen. politieke spelletjes spelen zit haar in het bloed

   valsema is bedreven op punten , helaas de verkeerde

 3. Piet Klein

  Oef deze uitspraak is stigmatiserend, feitelijk erkent de raad van Amsterdam dat het wapenbezit bij bepaalde groepen meer voorkomt en gaat daar niets aan doen. Invers racisme noemen we dat. Voor u betekent het, mocht u iets met wapens gedaan willen hebben (ik overigens niet), koop niet zelf een wapen maar vraag het mensen uit bepaalde groepen. Dit is super leip, die raad in Amsterdam.

  1. Cootje

   Houd toch de publieke triller opsporing verzocht in stand uitmuntende kijkcijfers voor de positieve beoordelingen. Wisselde artiesten bestanden

   1. Cootje

    Oké van avond halfnegen kunnen we weer kijken naar een kleurrijke uitzending op de zender ned1.

   2. Ernest Stern

    Het gebrekkige Nederlands doet vermoeden dat Cootje een allochtoon is. In dat geval is het hem vergeven.

    1. Yoyo

     Oei Ernest , dat is redelijk stigmatiserend wat je daar beweert!

    2. Cootje

     Ik stemde al Hans Janmaat toen zat hij waarschijnlijk nog in de pijpleiding . En is vervolgens met een hersencel minder geboren en toen later op school gepest . En komt hier de taalvirtuoos uithangen mag ik red mij hele leven al met Jip en Janneke en lust zeer beslist geen thee .

    3. Cootje

     Over 5 minuten komen je vrienden weer op ned 1

 4. evil knievel

  Dus in t vervolg maar met kogelwerend vest naar Amsterdamned! 😁
  Bedankt sLinks!👍

 5. Grasmaaier

  “En dat is dus het ironische aan deze partijen, met hun ideologie van anti-racisme. Dat ze al waarschuwen voor stigmatisering, juist omdat ze zelf bepaalde aannames doen en vooroordelen hebben. Dit gebeurt eigenlijk om de haverklap bij die hele antiracisme-beweging, maar ze lijken het zelf telkens niet te willen zien. Compleet ideologisch bezeten!”

  Kop en spijker: raak!!

 6. Ernest Stern

  Wat een kreupel Nederlands weer.

  1. Ernest Stern

   Ik doel op het gebabbel van Wout.

   1. Factor

    etc & enz

   2. .nexit2021

    usw

  2. Banne de Booyer

   Geachte,
   De kern en onderwerp van deze discussie betreft niet het foutloos kunnen weergeven van gedachten en meningen. Deze lakmoesproef moet op een eventueel schoolexamen blijken van voldoende niveau. Daar is deze rubriek niet voor bedoeld. Ik mag aannemen dat u pardoes ook niet bij een Chinees restaurant gaat klagen over waarom uw auto APK afgekeurd is?

 7. Pierre Tombale

  Een doorslaggevend succes van preventief fouilleren zou inderdaad stigmatiserend kunnen werken.
  En dat is niet de bedoeling natuurlijk.
  Want dan vervliegt de droom van de multiculturele samenleving.
  We steken daarom liever de kop in het zand dan de realiteit te erkennen.
  Ik ben bang dat we nog een lange weg hebben te gaan.

 8. Blondie

  Alles is stigmatiserend voor die groep, daarom werken ze ook niet, ze houden wel van onze gevulde honingpotten.

  1. palko

   @Blondie, ik stel voor dat we binnenkort ook maar moeten stoppen met het uitzenden van het programma ‘Opsporing verzocht’. Want de uitkomsten ervan komen week in, week uit ook behoorlijk stigmatiserend over. Of zeg ik nou iets raars?

 9. Yoyo

  De politieke klucht in 020 blijft maar doorgaan.
  Wat een trieste vertoning.

 10. Banne de Booyer

  De trieste prijs is hoog voor deze liefdadigheid naar criminelen toe. Daar heeft de bevolking van Amsterdam met het volle verstand voor gekozen en hun vertouwen gegeven. Het draaiboek in soortgelijke vormen van beleid en bestuur eindigde zonder uitzondering zeer triest.

 11. RvdBe

  Prima toch, Amsterdam als crimineelmagneet, blijven ze misschien een beetje weg uit Nederland.

 12. combat le pelicule

  Gelukkig zien we nu niet zoveel steekpartijen in het nieuws

 13. Eppo123

  We willen het in dit land gewoon niet oplossen.

 14. andergeluid

  Ja dat kan je ook niet maken als je eigen zoon met een pistool over straat loopt om dan preventief fouilleren in te gaan stellen.
  enige oplossing om de rondvliegen de kogels te ontwijken of antwoord te geven is net als sommige staten in Amerika dan maar iedereen een wapen mee om je te verdedigen om eigen levensbehoud want de politie mag je niet fouilleren .
  De staat is verantwoordelijk voor je veiligheid maar die verzaakt er iets aan te doen.
  Het word steeds gekker Nederland is in sommige gevallen een vrijstaat
  Hoeveel overvallen en doden zijn er geweest en komen er nog ?
  Hoeveel winkeliers zijn er mee gestopt vanwege overvallen en bedreiging met een wapen??
  en dat ettert maar door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.