Hoe dan? ‘GGD raakt 132 coronatests kwijt’

Vorige week is de GGD Zaanstreek-Waterland 132 coronatests kwijtgeraakt. Niemand weet precies hoe het is gebeurd, maar het is dus gebeurd. Fijn om te weten dat coronatests dus in een klap kunnen ‘verdwijnen’. Je zou maar afhankelijk zijn van het testresultaat om op vakantie te gaan of weer aan het werk te gaan. 


De gedupeerden mensen konden gelukkig gisteren en vandaag met voorrang opnieuw worden getest, maar het is natuurlijk schandalig dat dit kan gebeuren. Ook doet dit weinig goeds aan het imago van de GGD, die al vaak genoeg onder vuur ligt de laatste tijd.

„We snappen er zelf ook niets van, maar het had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Er wordt momenteel tot op de bodem uitgezocht waar het mis ging.”

Hoe kwam men erachter? Normaliter word je binnen 48 uur geïnformeerd over de uitslag van de test. Dit gebeurde dus niet bij meer dan 100 man. Veel van deze mensen besloten daarom om voor de zekerheid de GGD te bellen, en daarom ging er een belletje rinkelen bij de GGD. Er klopte namelijk iets niet.

„Mensen krijgen normaal gesproken binnen 48 uur bericht over de uitslag. Als het langer duurt bellen ze ons. Toen wel erg veel mensen belden zijn we in ons systeem gaan kijken en bleek dat de buisjes nog niet getest waren. Dan gaat er een belletje rinkelen.”

De speurtocht naar de verdwenen tests gaat ondertussen door. Toch is het een opmerkelijk situatie want hoe kan je nu 132 tests kwijtraken?

Laten we hopen dat mensen niet te veel hinder hebben ondervonden en hierdoor iets moesten cancelen.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Cootje

  De GGD kan zo bijlijsten bij de onder RUTTE top instellingen als het NVWA het CBR het UWV de belastingdienst , de WODC, jeugdzorg politie douane leger . Onze belastingcenten zitten in garantstellingen in zuid Europa . En de opvreters daar komen volgend jaar weer . Maar we hebben gelukkig precies op het hoogtepunt Corona werkeloosheid armoede en faillissementen verkiezingen. En een gewond dier kan rare sprongen maken

 2. Gebande3

  80.000 tests per week.
  200,000 per maand.
  132 kwijtgeraakt
  We hebben het over een immens probleem.
  Testen op een hoax.

  1. Cootje

   Nee dat is het niet maar een horeca werknemer het laten uitvoeren wel

 3. Blondie

  Prachtig wie hecht er nog waarde en geloof in / aan de GGD, ook het GGD is onderdeel van het Linkse Rutte Kartel.
  Wie vertrouwd de aantallen nog, die positief zijn getest op zweetvoeten of corona.
  Duizenden positief (corona) geteste personen.
  4 personen opgenomen in het hospitaal.
  2 personen overleden aan lachgas.

 4. .nexit2021

  ach , wat raakt de roverheid nu niet kwijt ? belastingaangiften , rijbewijs verlengingen , vertrouwelijke dossiers en nu wat persoonlijke gegevens uit het corona dossier

  1 ding is zeker , zorgvuldigheid kan je onze roverheid niet verwijten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.