Hulporganisaties en kneuzenpartij Volt organiseren demonstratie Evacueer Moria: ‘Nederland moet minstens 500 kinderen opvangen!’

Diverse hulporganisaties organiseren samen met politieke kneuzenpartij Volt Nederland (wie?) zaterdag een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Illegale asielzoekers op Lesbos staken hun verblijfplaats, het vluchtelingenkamp Moria, in de fik. 13.000 (grotendeels illegale) vluchtelingen kwamen daardoor op straat te staan. Dat is zielig, dus moet Nederland er “onmiddellijk minstens 500″ opnemen!
Sywert van Lienden legde in tv-programma Op1 haarfijn uit wat hier het probleem is. De Nederlandse politiek handelt (haast uit reflex) vanuit de emotie en zegt een deel van die mensen op te willen vangen. Daarmee wordt een precedent geschept, want asielzoekers weten nu dat zodra ze hun kamp in de hens zetten, ze wél opgevangen zullen worden.

Waarbij Van Lienden nog even opmerkt dat de kansloze illegalen hierdoor ook nog eens voorrang krijgen op de asielzoekers die wél de normale procedure volgen. Niet dat het echt wat uitmaakt, want voor iedere opgevangen vluchteling zwerven er hier twee op straat.

En wat doen hulporganisaties en Volt Nederland met die informatie? Niets! ‘Laten we er gewoon minstens 500 hierheen halen, gaat helemaal goed komen joh!’ Het zal die organisaties kennelijk een worst wezen als tientallen kinderen uit dat kamp over een jaar of twee bij jeugdzorg terechtkomen. Die denken helemaal niet na over hoe zo’n kind eraan toe is en of de benodigde hulp ook aanwezig (laat staan op tijd beschikbaar) is.

Of misschien vergis ik me en heeft Nederland gewoon 100 pleeggezinnen en hulpverleners paraat staan, die ook meteen weten hoe ze met een getraumatiseerd en ondervoed Afghaans kind (en z’n familie) om moeten gaan? Laat die betogers voor morgen zich maar aanbieden als opvangouder! Dan ben ik ook helemaal voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Eppo123

  Laat ze lekker in Peking of Moskou gaan betogen.

  1. hans-e-pans

   Uit het gesprek van gisteravond bij het dagelijkse NPO-talkshow Op1 begreep ik dat er maar een beperkt percentage van 8% a 9% kinderen in het Griekse vluchtelingenkamp Moria zijn.

   Die 50 kinderen die Nederland wil opnemen blijken zullen er dus niet te zijn, zodat men, Nederland dus, doorschuift naar alleen kwetsbare moeders met kinderen om die totaal 100 personen te halen.

   Maar wie verzekerd ons dat dat alleenstaande moeders met kinderen zijn? Elke keer is het bij dit soort gevallen, vooruit dan maar laat maar komen maar het echt wel de laatste keer.

   Als ik dat dan zo hoor dan denk ik, weer worden we door onze eigen Roverheid besodemieterd.

 2. CLoVis

  En anders gaan ze brandstichten?

  Nederland moet helemaal niets,
  in dit overbevolkte land
  worden al veel te veel criminele profiteurs binnen gelaten.

  1. hans-e-pans

   In de periode kort na de tweede wereldoorlog heeft de toenmalige Roverheid een beleid gevoerd dat mensen adviseerde om te emigreren naar landen als Australië, Canada, Nieuw-Zeeland enz. omdat Nederland te vol was.

   Tegenwoordig is het land bijna 2 keer zo vol en zegt de Nederlandse Roverheid gul “kom er maar in”.

 3. gargamel

  Ik weet niet welke idioot denkt dat er in Nederland nog plaats is voor nog een zogenaamde vluchteling, nu is sprake vor 500, in jaar of twee zijn dat 50.000.

 4. Ritter

  Ten eerste zijn het geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die door veilige landen reizen om Noord/West Europa te bereiken.

  Waarom willen ze naar Noord/West Europa?

  Omdat daar de “honingpot” staat (= uitkeringen en andere goodies)

  Ten tweede zijn het vaak jonge mannen met een gewelddadige inslag die zelfs brandstichting gebruiken om hun zin door te drijven.

  Wij zijn deze illegale migranten niets verplicht. Dus word door de media en allerlei “hulporganisaties” ten onrechte ons schuldgevoelens aangepraat.

  1. Canta

   Ritter
   De plaat is blijven hangen. Voor de zoveelste keer dezelfde riedel die bovendien niet klopt. Ten eerste worden er niet, zoals door Wout Willemsen wordt beweerd geen 500 maar 100 vluchtelingen hierheen gehaald. Ja vluchtelingen, want de voorwaarde is dat
   ze uit Jemen of Syrië komen. Of wil je beweren dat deze mensen GEEN vluchtelingen zijn?

 5. Blondie

  Wanneer komt Nederland in opstand tegen deze achterlijke Linkse kneuzen.
  Deze Linkse kneuzen zadelen anders denkenden op met een door hun gecreëerde chaos en onveiligheid en giga kosten.

  Stop met Schengen en direct een NEXIT.

  1. Canta

   Blondie,
   Jij wist toch dat het allemaal gewelddadige, alleenstaande jongemannen waren die daar in Moria zaten? Nou dan hoef je je toch geen zorgen te maken want de voorwaarde van de overheid is:100 mensen ( geen 500 zoals hierboven beweerd is) die bestaan uit kwetsbare GEZINNEN die uit Jemen of Syrië komen. Nou die gewelddadige alleenstaande mannen voldoen daar dus NIET aan.

 6. evil knievel

  Hoe komen,in godsnaam”KINDEREN”, in dat godvergeten kamp terecht!?😕
  Is dat net zoiets als,mn kind verkopen in Thailand om r beter van te worden!?🤔
  In de trant van “FAMILIEHERENIGING!?”🤫

  1. Mogguh

   Kinderen, de meesten hebben een snor en een baard.

 7. Neerlander

  De deugmens is allesbehalve deugdzaam. Hij maakt slachtoffers en schept maatschappelijke problematiek. Hij bestrijdt niet het kwade, maar degenen die hem niet volgen.

  Als hij ‘welkom vluchtelingen’ roept, handelt hij vanuit de deugd om mensen in nood te helpen. De vraag of het werkelijk om mensen in nood gaat, interesseert hem nauwelijks. Als er ‘hulp’ wordt geroepen, ga je helpen. Of de hulp helpt, interesseert hem ook nauwelijks. Hij heeft goede bedoelingen en dat moet genoeg zijn. Of we in staat zijn om alle mensen die om hulp (asiel) vragen te helpen, interesseert hem ook al niet. Hem interesseert slechts de houding. Die is goed of niet goed.

  De deugmens is een respectloos mens. Dat gebrek aan respect begint al als hij na het roepen van ‘welkom’ naar huis terugkeert en het aan anderen overlaat om zich over de gevolgen van zijn ‘goed zijn’ te ontfermen. De deugmens is in de geschiedenis een akelig mens. Ooit was het deugdzaam om heksen te verbranden of te verdrinken. Ooit was het deugdzaam om ketters te vervolgen en hielp de deugmens om de inquisitie op te tuigen. De deugmens is nogal modegevoelig. Tot op de dag van vandaag vindt hij nieuwe doelen om zijn deugdzaamheid te bewijzen en aan anderen op te leggen.

  De deugmens is een narcist die zich moreel verheven voelt en geen antenne heeft voor wat anderen beweegt. Hij heeft geen respect voor de gevoelens en inzichten van anderen die afwijken van de zijne. Als hij zo’n afwijking aantreft, zet zijn narcisme hem er toe om die te vernietigen. De tegenwoordige modes betreffen vooral klimaat en migratie. De deugmens is in discussies over die onderwerpen aan te treffen als donderprediker die anderen voorhoudt wat de juiste houding is. Wie zich daarin niet schikt, loopt tegen de inquisitie aan die hem verbaal vernietigt en van zijn reputatie berooft.

  Schuld en boete lijkt ten grondslag te liggen aan wat de deugmens beweegt. Hem is gemakkelijk schuld aan te praten, het is zijn kwetsbaarheid. De opvatting dat narcisme in feite een overcompensatie is van angst en minderwaardigheidsgevoelens, kon wel eens kloppen. De deugmens heeft behoefte om voor anderen een deugmens te zijn. ‘Zie mij’ is zijn spel, ‘waarom ben je niet even deugdzaam als ik?’. Het geeft hem macht over anderen en daar ligt de feitelijke psychische behoefte van de deugmens.

  Ondertussen is de deugmens allesbehalve deugdzaam. Hij maakt slachtoffers en schept maatschappelijke problematiek. Hij bestrijdt niet het kwade, maar degenen die hem niet volgen. Democratisch respect voor andere inzichten dan de zijne behoort niet tot zijn deugden. Hij is nietsontziend in het afdwingen van zijn standpunten. In het trouw blijven aan zijn eigen deugdzaamheid is de deugmens zowel hypocriet als opportunistisch. Ook dat behoort tot zijn narcistische persoonlijkheid. Slechts zelden neemt hij zijn standpunten serieus in zijn eigen leven. Dat is logisch want hij gebruikt die standpunten slechts om macht uit te oefenen.

  1. Winfrida

   @Neerlander.

   Die “deugmens” bekommert zich niet om de oorspronkelijke bewoners van een land. Dus zoveel deugd dat niet. Dan ben je geen mensenmens maar een egoist, met ook nog een autoritaire houding.

  2. Canta

   Neerlander
   Kennelijk zo weinig eigen mening en daarom dit stuk maar van het internet geplukt.
   ( veren of lood). Loopt waarschijnlijk ook zo achter anderen aan zonder zelf na te denken.
   Een duidelijk niet-deugmens.

   1. Blondie

    Weerleg (zijn) (de) woorden eens en neem gewoon het stukje in je op.

    En vertel dan eens, waar het stukje niet klopt.

    1. Canta

     Blondie

     “Als hij ‘welkom vluchtelingen’ roept, handelt hij vanuit de deugd om mensen in nood te helpen. De vraag of het werkelijk om mensen in nood gaat, interesseert hem nauwelijks”.
     Zijn de mensen die we nu naar Nederland willen halen, niet in nood?
     Uit Jemen of Syrië. Nee, ga er dan eens een maandje lekker op vakantie.
     Ook jouw bewering dat er allemaal gewelddadige alleenstaande jongemannen
     in die kampen zitten is je reinste waanzin. Er wordt gegeneraliseerd naar aanleiding van het gedrag van een enkeling. Ook wij zijn niet allemaal Holleeders, zij ook niet.
     Men denkt hier de motieven van andersdenkenden te kennen terwijl de conclusies uit een hele grote duim komen.
     Iets genuanceerder denken zou hier geen kwaad kunnen.

    2. Canta

     Blondie
     En vertel jij dan eens waar je het vandaan haalt dat er allemaal gewelddadige, single jongemannen zitten ( alsof wij allemaal Willem Holleeder zijn, dat heet generaliseren) en dus volkomen voorbij gaat aan de VLUCHTELINGEN uit bv Jemen en Syrië. Of wil jij zeggen dat je daar rustig kunt wonen?
     Het bombardement op Rotterdam heeft nog geen 15 minuten geduurd. De mensen die dat hebben meegemaakt hebben het er nu nog over. Aleppo
     wordt al jaren gebombardeerd. Maar ja, wat kan ons dat schelen, toch?

 8. C.oitus

  Waarom zo weinig, wij zijn een rijk land. Ik vind dat er gemakkelijk 500.000 duizend van deze mensen die het verdienen hier mogen komen op jaar basis, wij kunnen dit gemakkelijk aan hoor.
  De wereld is van iedereen.

  1. M.Dikker

   De wereld is van iedereen…
   Ga dat maar eens aan de blanke boeren in Zuid-Afrika uitleggen! Of de mensen in Mekka. Drogredenatie bah!

 9. .nexit2021

  we kunnen ze niet opvangen , de milieu regels laten dit niet toe.

 10. Ernest Stern

  Het kleine aantal vluchtelingenkinderen dat Nederland bereid is op te vangen is inderdaad beschamend.

  1. M.Dikker

   Hoeveel neem jij er in huis op jouw kosten?

   1. Ernest Stern

    Geen, opname van vluchtelingen is een taak van de Overheid.

    1. Loelap

     Je kunt wel degelijk een vluchteling opvangen in je huis. Een collega van mij
     heeft twee jaar geleden een Syrische vluchteling opgevangen.
     Ook Annabel Nanninga heeft in 2015 een Syrische homofiele jongen een half jaar opgevangen omdat hij bedreigd werd in het AZC.
     Beschamend overigens dat u nog geen vluchteling heeft opgenomen.

    2. Loelap

     U kunt echt wel een asielzoeker in huisnemen.

     1. Canta

      Loelap
      Dat is zo’n goedkoop argument. Jij weet niet of iemand in de omstandigheden is dat dat kan. Je zou moeten vragen, heb je bezwaar als er een allochtoon naast je komt wonen. Ik kan uit ervaring zeggen dat dat uitstekend bevalt.

     2. Ernest Stern

      @Canto,

      Het is inderdaad een infantiele drogreden, een drogreden die vooral gebruikt wordt door mensen die menen dat we überhaupt geen vluchtelingen moeten opvangen.

    3. .nexit2021

     tja , een deugmensch doet deugen altijd over een ander zijn rug. Walgelijk volk , lezen graag anderen de les maar zijn zelf egoistische populitische linkse schreeuwerds die graag iedereen de maat nemen

     Narcisten in hart en ziel

    4. Ernest Stern

     “Je kunt wel degelijk een vluchteling opvangen in je huis.”

     Zeker, als je daartoe de mogelijkheid hebt kun je dar voor kiezen. Dat laat onverlet dat de vraag of we vluchtelingen moeten opvangen een collectieve vraag is die de Overheid moet oplossen. Als mensen individueel geen opvangmogelijkheid kunnen of willen bieden is dat niet bepalend of zelfs maar relevant voor de vraag of de verantwoordelijk hebben deze vluchtelingen op te vangen.

  2. Canta

   Ernest Stern
   “Het is inderdaad een infantiele drogreden, een drogreden die vooral gebruikt wordt door mensen die menen dat we überhaupt geen vluchtelingen moeten opvangen”

   Ja en dan maar degene die wel vinden dat je die mensen moet helpen voor achterlijk
   uit maken. Valse informatie melden ( zoals hier 500 mensen worden aangegeven ipv 100) en ook niet melden dat dat weer afgetrokken wordt van de beloofde opvang.
   Onze pantoffelhelden durven deze asielzoekers ook nog van alles te verwensen, want ja, wie doet je wat als je anoniem bent.
   Het enige wat deze mensen proberen is hun eigen egoïsme verdoezelen.

   1. Grasmaaier

    De hormonen spelen weer hoog op bij onze heilssoldate Canta.

    Het is geen drogreden kuttekop: het is de persoonlijke consequentie in zijn uiterste vorm. Die durf jij, en al die andere linkse deugertjes nooit te trekken: afwentelen op anderen of de overheid is je vaste ontsnappingsluik.

    Laf volk. Bah.

    1. M.Dikker

     Ja, maar ho Grasmaaier; ze heeft wèl een allochtoon naast zich wonen hé?! (ze is niet de enige tegenwoordig, maar al lah).

    2. Ernest Stern

     Niveautje weer, Grasmaaier.

     1. Grasmaaier

      Briljant betoog Ernest! En zo weinig voorspelbaar.

      Mijn complimenten.

    3. Beukman

     De toon van Grasmaaier roept associaties op met wat de pers in 1933 schreef over joden die het gore lef hadden gehad om H1tler-Duitsland uit te vluchten.

     Nederland kaatst vele Joden terug. Wat is men begonnen!

     Het leidde tot razzia’s door onze Vreemdelingenpolitie om de gevluchte joden op te pakken en terug te sturen, om daar alsnog in de concentratiekampen te worden gestopt. Gelukkig ging Nederland zelf ook snel wat van die kampen om deze gelukszoekers in op te bergen.

     delpher.nl/nl/kranten/view?coll=ddd&identifier=ddd:010850328:mpeg21:a0060

     1. Grasmaaier

      En ook Beukman grijpt op de Godwin terug. Zielig.

     2. M.Dikker

      Je kunt dit niet met elkaar vergelijken Beukman; ik begrijp jouw behoefte daaraan, maar dit slaat de plank hartstikke mis. De vluchtelingen zijn namelijk al veilig in Griekenland!!! Maar dat is niet hun doel.

     3. Ernest Stern

      Soms is de Godwin een houtsnijdend argument in de discussie. Hier is dat zeker het geval.

     4. homefront

      Ontvluchtte de uitgeprocedeerden illegalen ons land maar…

     5. Beukman

      Die vluchtelingen waren in die kampen aan het creperen, Dik, totaal uitzichtloos, en de EU vond dat wel lekker makkelijk.

 11. Pieter48

  Waarom gaan deze lieve mensen niet naar hun geloofsgenoten in de golfstaten? Daar zullen ze zeker volgens de wetten van de Koran zonder problemen binnen gelaten worden. Of is het toch hun plan om de rest van hun leven in het westen te genieten van de voordelen waar onze voorouders hard voor gewerkt en gestreden hebben .En als dank hier de maatschappij te ontregelen met hun eisen

 12. Pieter48

  Natuurlijk zijn deze vluchtelingen/gelukzoekers hier welkom . Onze linkse bestuurders vinden dat echt nodig. Reken er maar niet op dat deze nieuwkomers in de buurt van deze linkse bestuurders komen te wonen als ze een verblijf status hebben. Misschien een goed plan om eens te onderzoeken hoeveel asielzoekers er in de loop der jaren in huis genomen zijn door de linkse bestuurders en hun kiezers. Nee die worden geplaatst tussen de jannen met de petten. Zonder overleg of inspraak. De oorzaak dat het z.g populisme ontstaan is komt door het falen van de meestal linkse wegkijkers die al jaren dit land naar de ondergang helpen. Kortom er veranderd veel in dit land maar Er verbeterd weinig.

 13. homefront

  De kinderen dienen in hun eigen omgeving te worden opgevangen..

  Het migratieprobleem van de voorkant is beroerd maar bij de achterkant is het nog beroerder, 50% van afgewezen asielzoekers gaan niet terug…namelijk

 14. M.Dikker

  Het vreemde is bij de demonstratie dat niemand rept over het zelf in brand steken van het kamp. Het bekogelen van stenen van de brandweer die de branden probeert te blussen. De corona die in het kamp was uitgebroken, waardoor de vluchtelingen in quarantaine zaten (en nu gewoon rond kunnen lopen om iedereen mogelijk te besmetten….). Het feit dat er helemaal geen 50 kinderen in Moira zitten die én onder de 14 jaar zijn én er zonder ouders zitten. En dan nu bij de NOS: een Syrische jongen op Samos die de Grieken verwijt dat ze hem niet helpen om verder te komen, omdat ze aan hen verdienen. Hij wil alleen maar veilig zijn. In Griekenland is hij niet veilig???? Het stinkt van alle kanten!
  (Kom maar Ernest Stern, Beukman en Canta….)

  1. M.Dikker

   O ja, en wat deed die Palestijnse vlag bij de demonstratie?

  2. Ernest Stern

   Er is geen enkele aanwijzing dat de kinderen die we nu opnemen verantwoordelijk zijn voor de brandstichting.

  3. Ernest Stern

   “Het feit dat er helemaal geen 50 kinderen in Moira zitten die én onder de 14 jaar zijn én er zonder ouders zitten.”

   Dikker heeft vast een betrouwbare bron voor deze bewering.

 15. macsjang

  Dat ze bij volt heel rap een onherstelbare kortsluiting moge krijgen. Wij MOETEN helemaal niks.

 16. Logica

  500 mensen opvangen? En die andere 11500 mensen kunnen doodvallen, Canta, Beukman en Ernest laten zich van hun onmenselijke kant zien. Nederland moet ze allemaal opnemen. Er gaan ook Palestijnen komen heb ik begrepen en we worden al jaarlijks blij verrast met 30000 asielaanvragen. Heerlijk genieten van deze diversiteit. Zal mij aan mijn rest roesten wat dat de schatkist kost. Dan maar de staatsschuld verhogen. We geven ze allemaal een huis want er is nog ruimte zat. In het Noorden bijvoorbeeld. Lekker volbouwen.

  Vraagt iemand mij waar de grens ligt? Ik zeg: jij bent zeker zo’n tokkie? Discussie gesloten.

  Probeert hij het met een andere vraag: stel dat we alles volbouwen, hoe zit dat dan met de klimaatdoelstellingen en tja, hoe ziet Nederland er dan uit? Lopen de wegen dan niet overvol. Tja, wat moet ik daar nou op antwoorden. Ik schreeuw dus maar wat over Wilders en Baudet. Ondertussen voel ik mij in al mijn goedheid een soort van God. Dus heb ik eigenlijk het recht om mijn zin door te drammen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.