Nida wil verbod op alcoholreclame in Rotterdam: 'Er is een nieuwe norm nodig!''

Nida wil verbod op alcoholreclame in Rotterdam: 'Er is een nieuwe norm nodig!''

Genieten van een drankje op een terras. Bron: Shutterstock: Door lipmandarin

De gemeente Rotterdam is al een tijdlang bezig met een strijd tegen reclames voor ongezonde producten en/of onwenselijk gedrag. Het CDA richt zich op ongezond eten, Denk is tegen overspelreclame, Partij voor de Dieren is tegen confetti in de lucht en GroenLinks werkt aan een verbod op plastic ballonnen.

Het is dus niet zo gek dat Nida zich aansluit bij deze trend, door aan te komen met een verbod op alcoholreclames. En eerlijk gezegd is dat helemaal prima. Het is namelijk niet alsof ze pleiten voor een verbod op alcoholische dranken. Reclame voor tabak of drugs is ook verboden en dat (ver)koopt men ook nog steeds. Maar het geld wat de gemeente er nu instopt heeft straks dan misschien wel wat meer 'slagkracht'.

Nida moet natuurlijk wel uitkijken dat ze niet verkeerd worden geïnterpreteerd. Ik kan me namelijk best voorstellen dat sommige mensen dit zien als een eerste stap richting een alcoholverbod vanuit een islamitische insteek. En dan krijg je het beeld van een moslimpartij die langzaamaan de Nederlandse maatschappij wil islamiseren. Zou zomaar kunnen hoor, maar daar kun je ze hier in ieder geval niet op betrappen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties