Hypocriete PVV in de bocht: in Kamer haat op Saoedi-Arabië, daarna casht Gidi Markuszower lekker in Riyadh

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower blijkt onopgegeven neveninkomsten te hebben, als directeur van een bedrijf dat rijke zakenpartners helpt minder btw te betalen. Pikant detail: deze firma doet ook uitstekende zaken met Saoedi-Arabië.

Dat is natuurlijk dikke pech voor Wilders: een jaar of twee geleden had iedereen z’n partij afgeschreven, maar nu de PVV weer fier de tweede partij in de peilingen is neemt natuurlijk ook de journalistieke controle op de handel en wandel van de dames en heren PVV’ers flink toe. Zo verschijnt er vandaag in De Groene een artikel waarin de nevenactiviteiten van Kamerlid Gidi Markuszower onder de loep worden genomen.

Markuszower heeft zijn activiteiten niet opgegeven bij het daarvoor bestemde register in de Tweede Kamer, maar verdient “minstens €1000” per maand als directeur van een bedrijf dat helpt btw-betalingen terug te vorderen bij de overheid. Onderzoeksjournalisten Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers melden bovendien iets geks: dit bedrijf, VAT IT, doet uitstekende zaken met Saoedi-Arabië. Nogal gek, natuurlijk, gezien de Nederlandse directeur – PVV-Kamerlid Gidi Markuszower, dus – lid is van een parlementaire fractie die het Arabische land flink op de korrel neemt. Resumerend:

“Wilders was totaal niet onder de indruk van het dreigende handelsconflict en noemde Saoedi-Arabië ‘een verschrikkelijk land’ dat Nederland zelf allang had moeten boycotten. Sindsdien uiten pvv-Kamerleden openlijk hun afkeer voor Saoedi-Arabië tijdens debatten in het parlement. ‘Wat ons betreft moet Saoedi-Arabië gewoon in het schandblok van schurkenstaten worden geplaatst’, zei Kamerlid Raymond de Roon in 2016.

Markuszower werd een jaar later lid van de Tweede Kamer, maar zetelde destijds al voor de PVV in de senaat.”

Het De Groene-stuk eindigt met een pleidooi om Kamerleden te onderworpen aan een strenger regime waarbij ze hun nevenactiviteiten – én wat ze daarmee verdienen – duidelijker moeten opgeven, want behalve Markuszower zijn er nog veel meer Kamerleden met een dubbele loyaliteit in het bedrijfsleven. Lijkt me geen slecht plan. En dan ben ik heel benieuwd: met welke hypocriete PVV’er valt er dan nog meer te lachen? Haha, kom maar op!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Kretoloog

  Hypocriet of niet, de PVV is wel weer 2 zetels gestegen in de meest recente peilingen. En het FvD net zoveel zetels gedaald. Is dat de aanleiding voor dit zure stukje van de DDS-redactie?

  1. wesley bentley

   Wie geschoren wordt moet even stil zitten.
   Dat blijft voor sommige reageerders moeilijk te accepteren, wanneer het een keer een schrobbering in eigen familie betreft.

 2. Henk Albarda

  Kretoloog, domme conclusie over PVV en FvD. Het gaar hier om ‘peiling watch’. Van alle peilers is dat de meest ONbetrouwbare. Qua ONbetrouwbaarheid volgen daarna 1Eenvandaag, I & O, Ipsos en een 4de waarvan de naam me ontschoten is. Uitsluitend MdH is een heel enkele keer bij een verkiezings uitslag in de buurt, en dan nog zitten ze er meerdere zetels naast.

  Daarnaast hebben PVV en FvD elkaar nodig, en omgekeerd.

  DE PVV moet ruim boven de 50 zetels zitten, voor de partij enige kans heeft op regerings invloed. Als FvD en PVV samen boven de 30 zetels zitten, hebben ze meer regerings invloed dan de PVV met 50 zetels in zijn eentje, gesteld dat in mrt 2021 FvD minder dan 10 zetels verovert.

  Dus, ipv uw kortzichtige cynische opmerking tegen DDS, zoudt u zich bij mijn woorden aan kunnen sluiten:

  Stem FvD OF PVV!!

  1. Kretoloog

   Beste Henk Albarda, uit uw reactie blijkt dat u een naïef mens bent. Ik weet niet hoe lang u hier al komt. Maar de DDS-redactie is zwaar anti-Wilders. Zoek maar in de archieven en u zult vele malen tegenkomen dat volgens de redactie Wilders knettergek is. Daarentegen wordt het FvD zwaar gepromoot door diezelfde redactie. Dat is de achtergrond van mijn conclusie “wat een zuur stuk”.

   Wat mij betreft werken PVV en FvD samen. Maar dat leidt direct tot de vraag (om nog een stapje verder te gaan): Waarom moest er zo nodig een FvD worden opgericht, als er toch al een PVV was? Ik weet het antwoord wel: Het narcisme bij de leider van het Forum!

   1. Beukman

    Wat mij betreft werken PVV en FvD samen. Maar dat leidt direct tot de vraag (om nog een stapje verder te gaan): Waarom moest er zo nodig een FvD worden opgericht, als er toch al een PVV was? Ik weet het antwoord wel: Het narcisme bij de leider van het Forum!

    Inderdaad.
    Het is Thierry die Geert nodig heeft; niet andersom.
    Sowieso zit het niet in de karakters van beide heren om macht te delen.
    Verder is Baudet uitgesproken mild over de islam; daar moet je bij Wilders niet mee aankomen. Ook niet met deze uitspraken:

    Ik vind niet dat Wilders het positieve verhaal vertelt over waar hij naartoe wil. Het is niet inclusief.

    en:

    Ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.

 3. ikweetwatikwil

  Stem PVV of FVD.

  1. Vera Camlet

   Wel is het belangrijk om dat in het perspectief van tijd te plaatsen.

 4. Bjornernst

  Terecht aangekaart maar hoeveel andere politici hebben duistere nevenfuncties. Ik verdenk al die klimaat schreeuwers ook van ver gaande belangenverstrengeling.

  1. Piet51

   @Bjornernst
   Je verdenkt klimaat schreeuwers van iets, maar heb je ook iets van een indicatie (een bewijs vraag ik nog niet eens) dat er zoiets aan de hand is? Anders zijn het slechts niet-onderbouwde verdachtmakingen.

   1. Willem Bever

    Piet,
    Nou eentje dan timmerfrans en zoonlief…iets met windmolens toch ?
    Of……okay 2

    Hugisjenko met familie Corona vaccins en Astra Zenica…

    Zocht je dat soort voorbeelden?.

    1. Piet51

     @Bjornernst
     Dat zijn geen vergaande maar vergezochte belangenverstrengelingen. Het zijn ook geen directe relaties. Een stichting (Timmerman’s zoon) en wetenschappelijk onderzoek aan het Radbout UMC (De Jonge’s broer). Het is langer geleden al bekend gemaakt en heeft helemaal niets teweeggebracht in de politiek. Dat zegt mij genoeg.

  2. Willem Bever

   Juist! voorbeelden te over maar; eerder regel dan uitzondering, maar reeds aangehaald het gaat over de PVV en dan mot het ff onder het vergrootglas.

   1. wesley bentley

    Nou, noem ze dan eens!!

  3. Canta

   Bjornernst
   Een vraagje: stel dit stukje had over een linkse politicus gegaan, had u dan ook gezegd dat u rechtse politici ook van vergaande belangenverstrengeling verdenkt?

   1. Henduk

    @Canta
    Het gaat weer over rechts en dan zijn er hier een aantal hypocriete tr*l-len Die daar soms wel een hele week op wachten zodat ze hun obsessie hier ten toon kunnen stellen .

 5. Kleurloze Politiek

  Nee natuurlijk alles en iedereen praat er weer om heen.
  Geen van deze afschuwelijke partijen zijn te vertrouwen zowel de PVV niet en FvD al helemaal niet want Baudet is enkelt en alleen met zich zelf bezig en die denkt alleen om in de pictures te staan
  Elke keer met onnozele verhalen die totaal niet aanslaan.. en elke keer probeert hij zich voor te doen als een intellectueel terwijl de gemiddelde PVV en FvD aanhang amper zijn VMBO Basis heeft afgemaakt.

  Kijk ik ben zeker geen wilders aanhanger maar wilders die spreekt tenminste de taal van het volk zonder zich taalkundig te profileren en te imponeren
  En dat is wat een normale burger wil.
  Een duidelijke partijprogramma dat voor iedereen duidelijk is.

  En in dat opzicht zal niemand het van de VVD winnen want Rutte is gewoon meester in goed luisteren en met goed onderbouwde argument beantwoorden.
  Elke keer wanneer je denkt dat Rutte een motie van wantrouwen niet zal halen spreekt hij zich er moeiteloos doorheen.
  En ook met wetsvoorstellen weet hij zelfs de meest rechtse partijen te overtuigen..

  En dat is waarom de VVD weer de grootste wordt
  Rutte beloofd geen goude eieren en houdt zich aan de meest realistische uitvoerbare programma’s
  En misschien de meest ideale programma’s
  Waar rechts Nederland op staat te wachten maar zijn programma’s zijn voor 70% haal baar
  En dat is toch echt anders dan wat de PVV
  Aan zijn kiezers beloofd
  Moskeeën sluiten
  Koran verbieden
  Hoofddoekjes verbieden
  Of sterker nog een hoofddoek belasting

  Dit is in geen 50 jaar haalbaar dus elke stem die je op de PVV stemd is zo goed als een verloren stem
  Kiezers willen zekerheid van hun pensioen
  Zekerheid van hun onderwijs
  Zekerheid van hun zorg
  Zekerheid van hun woning

  En daar draagt het sluiten van een moskee
  Of het verbieden van een hoofddoek en de Koran niet bij..

  1. Logica

   Rutte belooft geen gouden eieren? Klopt, hij belooft de EU niets maar geeft gewoon wat ze vragen. Ik zeg je nu al dat er meer verzoeken om ” solidariteit” binnen gaan komen.

   Rutte beloofde ons duizend euro, belastingverlaging, geen geld naar Griekenland, geen eurobonds, etc.

   Dat zijn geen gouden eieren want daar is geen geld meer voor.

  2. homefront

   “terwijl de gemiddelde PVV en FvD aanhang amper zijn VMBO Basis heeft afgemaakt.”

   We zien precies hoe de islam Nederlanders omschrijft, de islam is vergif in onze maatschappij en dient uitgeroeid te worden…

 6. Kleurloze Politiek

  @homefront

  En hoe wou jij de islam uitroeien van uit je gesloten
  TBS kamer ..
  Zielige ventjes als jij kun je maar beter negeren anders kost het ons alleen maar nog meer zorg personeel die jou daar in dat TBS inrichting moeten
  Bedaren..

  Ik kan me niet voorstellen dat jij ooit nog op proefverlof mag..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.