Law & order in het openbaar vervoer: boa’s gaan meer en strenger controleren, boetes in aantocht

Komende weken zullen boa’s weer prominent aanwezig zijn in het ov-verkeer. Het ov wil namelijk dat er weer strenger wordt gecontroleerd, en wil dat men weer harder gaat optreden tegen overtreders van het coronabeleid. Wie geen mondkapje draagt kan direct een boete verwachten, het is afgelopen met de waarschuwingen. 


Vanaf vandaag begint een peperdure ov-campagne om weer meer mensen naar het ov te trekken. Op dit moment is het ov maar ‘halfvol’. Zo’n 50% van de capaciteit wordt gebruikt ten opzichte van de ‘normale’ capaciteit. Men wil dit jaar weer naar 80% van de normale capaciteit gaan, maar om dit te bereiken moet men wel weer het ov ‘vertrouwen’. Een nadeel van deze campagne, en mocht het slagen, is dat het drukker gaat worden in het ov.

Wat zal betekenen dat handhaving weer strenger zal gaan controleren of iedereen zich wel aan de coronaregels houdt.

„We willen eind dit jaar toe naar 80%. Daarom zeggen we dat iedereen welkom is, mits men zich houdt aan de voorschriften”

De grote vraag is natuurlijk voor hoeveel escalaties dit zal gaan zorgen. Steeds meer Nederlanders hebben lak aan het coronabeleid, en dit wordt op een steeds agressievere manier geuit – zie de tal van uit de hand gelopen demonstraties maar.

Nu wordt aangekondigd dat boa’s weer strikter zullen gaan controleren betekent dit ook dat men sneller een boete kan verwachten. De vraag is hoe mensen hier op zullen gaan reageren.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Kretoloog

  Het Openbaar Ministerie (OM) is de weg kwijt. Totaal. Geloofwaardigheid ook. Net als minister Grapperhaus.

  Die arme BOA’s mogen nu de kastanjes uit het vuur gaan halen. En voor pispaal spelen!

  1. Chalres Bingley

   Waar.heb je überhaupt boa’s voor nodig ,iets anders als de staatskas spekken kan ik niet indenken.
   Als agent mag je al niks ,dus als boa al helemaal niet, alleen sommige boa’s denken dat ze rambo zijn en willen wapens.
   In de grote en middelgrote steden zie je dat het.bij bepaalde groepen uit de hand loopt met criminaliteit en totaal geen respect heeft voor alles wat komt handhaven ,en daar komt de politie dan maar niet of nauwelijks, heb je ook geen probleem.

   1. hans-e-pans

    BOA’s zijn o.a. nodig om veel mensen die niet op de normale manier aan een baan kunnen komen, door hun opleiding, leeftijd of afkomst, aan een baan te helpen.

    Dat nu blijkt dat ze ook nog eens bij de verschillende Roverheden de kas kunnen spekken is mooi meegenomen. Ze zijn ook een soort bumper tussen, de terecht, opgewonden mensen/bevolking en de steeds meer op geldbeluste Roverheden.

 2. JochemX

  Uit de hand gelopen? Vast wat gemist. Ik zag wel telkens een enorme ME overmacht en die jongens van de ME willen natuurlijk wat te doen hebben.

 3. Blondie

  Dit heeft niets met bekeuringen te maken, maar met het oefenen voor de ophokplicht.
  Nederland wordt zachtkens een politie staat, met dank aan Links en in het bijzonder Rutte.

  1. Jack Flash

   Die Boa’s gaan nog dikke klappen krijgen.
   Niks Politiestaat, de maat is vol.
   Gelukkig worden er zich steeds meer mensen bewust van de smerige plannetjes van landverrader prutte.

 4. Bolland

  Wordt spannend, veel mensen zijn die gasten zat…

  Ze wachten op de eerste dode BOA dan kunnen ze de zaak nog verder aanscherpen, evt leger inzetten, etc dat is wat ze doen

  Gaaf land

 5. Yoyo

  Een BOA moet toch echt niet serieus genomen worden.
  Had hij/ zij maar beter moeten leren op school.
  Ik voorzie flink wat escalaties tussen BOA’s en reizigers die het niet meer pikken dat er boetes uitgedeeld worden.

  Burgerlijke ongehoorzaamheid kent geen tijd!

 6. vandaag

  tja , de achterlijke regeltjes zullen gerespecteerd worden al moet de boa het erin slaan met de korte wapenstok van valsema

  oprotten met die mislukte melkert figuren die enkel befehl ist befehl kunnen uitvoeren maar de eigen naam spellen nog wat moeilijk vinden

 7. Heras

  Hoe meer de overheid gaat optreden, des te meer mensen het zat worden. Als de ns echt de 80% wil halen, MOETEN ZE STOPPEN met dat gezeik. mensen zijn volwassen genoeg om zelf te bepalen of ze een masker op willen doen.
  Dus, NS stop nu eens met dat slaafse gedrag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.