Leugenaar Sander Schimmelpenninck: Roos, Dijkgraaf en Duk zijn zielig. DDS is

In het gesprek met het Parool gaat Schimmelpenninck helemaal los op alles wat rechts is. Want wat Schimmeltje betreft zijn rechtse mensen in de media de vijand — zeker als ze de euvele moed hadden kritiek te hebben op zijn koninklijke graafheid.

“Het komt altijd uit dezelfde ‘nieuwrechtse’ hoek,” zegt hij over de kritiek die hij regelmatig kreeg op zijn wangedrag bij Op1. “De domheid en de lasterlijke rancune van mensen als Jan Roos, Jan Dijkgraaf of Wierd Duk vind ik echt sneu om te zien. Oudemannenpraat. Denk je eens in: dan ben je dik in de vijftig en het enige waarvoor je nog je bed uit komt, is je verslaving aan likes, van voornamelijk anonieme accounts. Aan de andere kant: ook dergelijke sneue types doen maar wat. Het zijn einzelgängers, verder totaal uitgerangeerd, die zich vastklampen aan hun laatste strohalm. Dat moeten de verstandige mensen hen dan maar gunnen.”

Ah ja. Natuurlijk. Zij zijn extreem zielig, extreem, en ga zo maar door. Want zij zijn niet politiekcorrect links. En dat staat meneer totaal niet aan. Nee, nee. Zijne koninklijke hoogheid kan alleen linkse meningen tolereren. Ieder ander is beneden zijn adelijke waardigheid.

Maar wacht, meneer was nog niet klaar. In een interview in Tubantia had hij ook het één en ander te zeggen over GeenStijl en, jawel, uw eigen De Dagelijkse Standaard; twee sites waar hij — hoe kan het ook anders — ook al op neerkijkt.

De interviewer vertelt hem dat hij heel “nare” verwensingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg toen bekend werd dat hij vertrok bij Op1. Zo had iemand “nou doei de groetjes” geschreven. Ja, ja, zoiets hakt er natuurlijk wel in.

“Het was heel naar. Sites als GeenStijl en De Dagelijkse Standaard zijn kanalen van Forum voor Democratie,” aldus Schimmelzeurpiet. ” Zij hebben veel invloed op sociale media waar vooral veel extreemrechtse mensen zitten. De sites worden gemaakt door lasteraars, die onder pseudoniemen schrijven. Dat is toch wel een serieuze tegenstander. Ergens maak je dan de afweging voor jezelf: is dit het waard?”

Over lasteraars gesproken, zeg. Moeten wij — DDS-redacteurs die altijd hun eigen naam gebruiken — dit zomaar tolereren, dit soort leugens over ons en de website waarvoor wij schrijven? Ja, als het aan Schimmelbroek ligt wel. Want wij zijn rechts. En over rechtse commentatoren mag je liegen tot je barst. Dat zijn wat hem betreft namelijk untermenschen. Die hebben geen rechten.

Nou ja, we zullen ons er maar niet over opwinden. Uiteindelijk is Schimmelhoed immers eerst en vooral een heel zielig ventje. Hij is onze irritatie niet eens waard.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Lodewijk Horstmar

  Sander Schimmelpenninck en Michael van der Galien lijken wel wat op elkaar: allebei doen ze huilie huilie over hetzelfde item.

  1. Marija

   Ik lees tochliever Michael dan dat ik Schimmelenz. hoor!

   1. Lodewijk Horstmar

    Helemaal eens Marija!

   2. Cor Grijpstra

    @M
    Je moet er maar van houden dat constante gejammer.
    Alles wat niet in zijn straatje past is links, extreem links.

    1. Oepsie

     Ik heb uw bijdragen eens goed bestudeerd. Uit mijn analyse, maak ik op, dat u geen arbeid verricht, dus eigenlijk een ‘onrendabele’ bent. En dat u niets meer om handen heeft, dan een vastgeroeste mening op het internet te verspreiden. We kunnen het kokervisie noemen Wat u hier poneert is complete flauwekul. Ga doen, waar jij het beste in bent, als onderdeel, van de ‘grijze golf’. Wordt onzichtbaar!

    2. Rene van der Grijp

     “Je moet er maar van houden dat constante gejammer.”

     Zegt iemand die hier niet weg te slaan is.

  2. CLoVis

    
   Ze lijken Aquarium, SS, en Insane-o wel?
   Altijd hetzelfde gejank.

 2. Cor Grijpstra

  Ken die beste man niet maar hij heeft ongelijk aangaande GS en DDS.
  GS is geen kanaal voor FvD, DDS is dat wel.

  FvD is sponsor van DDS, dat zien we dagelijks.

  Verander Sander in Michel en rechts in links en zie…

 3. pasco

  Bedenk dat financieel onafhankelijke mensen óveral kunnen leven, in een democratie, politiestaat, een dictatuur!
  Voor dat soort mensen is het makkelijk praten, het bedje is immers al gespreid!
  Geld is een synoniem voor vrijheid!

 4. Antihedo

  FvD is de hoofdsponsor van DDS. DDS is daarmee een kanaal van DDS. Dat heeft niets met zeuren of zeurpiet te maken. DDS is hier aan het zeuren!

  1. Logica

   Prima als FVD sponsor zou zijn van DDS. Helaas is dat niet zo.

 5. vandaag

  Deze flapdrol is keihard van zijn voetstuk gevallen. Alle geplaatste kranen en andere hulpstukken om zijn val te voorkomen hebben gefaald omdat hij zelf te dom en arrogant is. Geef deze idioot een life line en hij snijdt hem zelf door

  Een zielig dom portret

 6. RPML

  Schimmeldinges heeft niet in de gaten dat als je geknipt en geschoren wordt je beter even kunt stilzitten. Hij heeft ‘Hoe heurt het eigenlijk’ vermoedelijk achterstevoren gelezen.

  1. wesley benley

   Daar ben ik het mee eens.

  2. Logica

   Wij zijn sociaal want wij willen goede ouderenzorg, goed onderwijs en veiligheid. Wij gebruiken gezond verstand en staan open voor andere, goed gemotiveerde meningen. We zijn ook liberaal want vrijheid staat hoog in ons vaandel.

   We zijn kritisch op de NPO waar alleen het Nieuw Linkse geluid te horen is waar iedere minimale flutclub zijn mening mag verkondigen als zou half Nederland erachter staan. We willen af van de geldsmijterij binnen de NPO waar Schimmelpenninck ook zo graag van profiteert. Dat vindt hij niet leuk en daarom zijn we in zijn ogen extreem rechts. Het zegt wel wat dat hij zelf bij OP1 is weggetrapt. Dat reageert hij op ons af. Ach ja, laat hem maar huilen, wij staan daarboven.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Wij gebruiken gezond verstand en staan open voor andere, goed gemotiveerde meningen. We zijn ook liberaal want vrijheid staat hoog in ons vaandel.”

    Mensen met een andere mening zijn in dienst van Soros/RIVM/Overheid/zijn linkse NSB-ers/deuggleuven/landverraders/etc etc, de koran moet worden verboden, kopvoddentaxen dienen te worden ingevoerd, er moeten minder Marokkanen zijn, weerpresentatoren moeten worden ontslagen, evenals hoofdredacteuren.

    En nu met droge ogen, Logica.

    1. Logica

     Meriadoc is weer typisch Nieuw Links bezig. Ik kan op al je punten apart ingaan maar dat doe ik niet. Ok ben tegen massa-immigratie en tegen de EU. Maar ik zal nooit generaliseren.

     Ik heb er een hekel aan om de 2e WO met zijn NSB’ERS te vergelijken met situaties in de huidige tijd. Maar dat doe ok soms toch om Nieuw Linkse agressievelingen met hun eigen woorden van repliek te dienen. Links is begonnen om iedereen een NSB’er te noemen die het niet met ze eens is.

     Het begon al bij Janmaat maar toen was de oorlog nog lang niet verwerkt. Daarna was Pim Fortuyn aan de beurt. Alle buitenlandse linkse media namen de woorden van Rosenmöller, van Dam en andere linksen over. Jan Marijnissen van de SP overigens niet en ook Balkenende en, hoe heette hij ook alweer van de VVD, niet.

     Kortom, jouw woorden zijn weer heel herkenbaar, typisch Nieuw Links.

    2. Freba

     Liever het Derde Rijk dan het huidige Zionistische Rijk. Sjalom. “Grappig” dat veel huidige gebeurtenissen 100 jaar geleden al zijn opgetekend door de gesjeesde schilder uit de omgeving van Wenen. Zijn omschrijving van politici: ” Politici zijn vlinderpoppen; na vier te hebben “gegeten” in het parlement, vliegen zij weg naar een goed betaalde baan” Plato: “De meest gehate man is Hij die de Waarheid spreekt”

 7. Roependeindewoestijn

  Irrelevant figuur. Next!

 8. Maurits Dekker

  Sinds het vertrek van deze oelewapper bij Op1 is het programma weer iets meer het bekijken waard.
  Het ga je goed Schimmell~l, we hopen je kop nooit meer op tv te zien.

 9. Kretoloog

  Sander is de gouden lepel in de mond geboren. Zoon van graag Albert Schimmelpenninck, de vroegere rentmeester van landgoed Twickel in Twente. Heb hem wel eens ontmoet, een aardige, bescheiden man. Kan me niet voorstellen dat vader erg gelukkig is met de strapatserij van zoonlief.

  1. RPML

   Vriend van mij noemde zijn vader ‘een keurige slimme vent’; we hebben de conclusie getrokken dat zijn moeder wat valse genen heeft overgedragen 😉

 10. Meriadoc Brandebok

  Die beschrijving van Schimmelpenninck is van toepassing op zowel Roos als Dijkgraaf.

 11. Yoyo

  Sander Schimmelwie??

 12. RPML

  „Stoppen bij Quote staat los van Op1. Het is puur toeval dat het samen valt. Ik zag op LinkedIn dat ik zeven jaar bij Quote werkte, waarvan vier jaar als hoofdredacteur. Dat vond ik een mooi moment om aan te geven dat ik zou vertrekken.”

  Tuurlijk Sander, dat de oplage in 3 jaar tijd met 23% zakte onder jouw regime terwijl andere vergelijkbare tijdschriften veel minder zakten in oplage heeft er helemaal niets mee te maken

  h++ps://twitter.com/seven__/status/1272948896617160705

 13. Gebande_3

  jawel, uw eigen De Dagelijkse Standaard;

  Ik heb noch aandelen noch enige zeggenschap over DDS.
  Snap dus niet wat er van mij/ons aan is.

 14. Meriadoc Brandebok

  “De laatste tijd heb ik last van somberheid. Het kost me steeds meer moeite om met een glimlach door het leven te gaan en mijn schouders op te halen voor alle onzin die om ons heen gebeurt. Voorheen zag ik overal de humor van in en kon ik het met een grap parkeren, maar dat gaat me steeds moeilijker af”

  Aldus een jammerende Roos gisteren op dit blog. Schimmelpennincks omschrijving is juist.

  1. Logica

   Ik wil je graag wat van feiten voorzien. Roos werd bedreigd door een groep jongens. Hij gaf één van hen een duw en hij werd veroordeeld. De rechter had het schuim op zijn mond.

   Later werd Jan Roos in elkaar geslagen met grote schade aan zijn gezicht. Men wilde zijn aangifte niet eens aannemen.

   Net als het proces Wilders is er sprake van grote rechtsongelijkheid. Ik kan me de somberheid van Jan Roos goed voorstellen. Heel logisch. Ik sta achter Jan.

   1. Meriadoc Brandebok

    De feiten in de casus die je noemt zijn als volgt vastgesteld:

    “De gemene deler daarin is dat de aangever, na het vastpakken van de linkerarm/schouder door de verdachte, het terras af en de straat op liep, waarop de verdachte achter hem aanliep en vervolgens een vuistslag aan de aangever uitdeelde. Hierbij hecht het hof waarde aan de omstandigheid dat voornoemde getuigen ter plaatse, kort na het incident en door afzonderlijke verbalisanten zijn gehoord. Dat het incident niet op het terras maar op straat heeft plaatsgevonden vindt eveneens bevestiging in de verklaring van getuige [persoon 4] , die inhoudt dat hij uit een restaurant schuin tegenover ’ [naam] kwam toen hij herrie op straat hoorde en de verdachte met nog wat personen zag staan op straat vóór ’ [naam] . [persoon 4] kreeg op dat moment de indruk dat de verdachte het aan de stok had met één van die personen, die een wat bebloed gezicht had. Daarbij komt dat het door de (waarnemend) huisarts bij de aangever geconstateerde letsel past bij het handelen van de verdachte zoals dat in de lezing van de aangever en voornoemde getuigen naar voren komt.

    Er is geen sprake van rechtsongelijkheid. Dat is er nooit geweest ook. Roos past zeker in het profiel dat Schimmelpenninck beschrijft: “Denk je eens in: dan ben je dik in de vijftig en het enige waarvoor je nog je bed uit komt, is je verslaving aan likes, van voornamelijk anonieme accounts. Aan de andere kant: ook dergelijke sneue types doen maar wat. Het zijn einzelgängers, verder totaal uitgerangeerd, die zich vastklampen aan hun laatste strohalm. Dat moeten de verstandige mensen hen dan maar gunnen.” Figuren wier leven volledig is vastgelopen en permanent chagrijnig hun frustraties op het internet botvieren, zij verdienen het dat wij ons om hen bekommeren.

    1. Rene van der Grijp

     “Roos past zeker in het profiel dat Schimmelpenninck beschrijft: “Denk je eens in: dan ben je dik in de vijftig en het enige waarvoor je nog je bed uit komt, blablabla.”

     Jan Roos is 43.

     Is het ooit wel eens in je autistische hersentjes opgekomen dat Roos slachtoffer is geworden van valse getuigenissen van elkaar dekkend (islamitisch) krapuul in combinatie met een rechterlijke macht die haar spreekwoordelijke blinddoek allang heeft afgeworpen?

     We moeten helemaal terug naar de jaren 30 en 40 om een rechterlijke macht aan te treffen die zo bevooroordeeld en corrupt is als deze.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat is nou het eerste wat ik dacht, psychopaat, de rechter, de officier van justitie, de getuigen, de waarnemend huisarts en de politie zaten allemaal in het groot-islamitische complot om Jan Roos ten val te brengen. Uiteraard de koran citerend en een gebedkleedje onder het artsen-, politie-, en rechtersbureautje. Allemaal werden ze betaald met smeergeld van kroonprins Sim Saladim in Saoedi-Arabië.

     2. Rene van der Grijp

      Brandebokje vraagt zich helemaal niet af waarom de enige twee mogelijke getuigen à decharge (z’n kennis en z’n vriendin) niet mochten getuigen omdat ze bevriend waren met Roos maar de vrienden van de amokmaker wel werden geaccepteerd als getuige.

      Tja, Brandebokje is dan ook totaal niet objectief. Daarvoor ontbreken zowel de wil als de benodigde grijze massa.

     3. Logica

      Inderdaad, nu hoef ik dit niet meer te zeggen.

 15. Rene van der Grijp

  “Sander Schimmelpenninck: ‘Mijn vriendin vond Op1 te dom voor mij, ze had het goed in de peiling’”

  ht*ps://www.tubantia.nl/hengelo/sander-schimmelpenninck-mijn-vriendin-vond-op1-te-dom-voor-mij-ze-had-het-goed-in-de-peiling~a011ff8c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Dit knulletje heeft het veel te hoog in de bol.

 16. ikweetwatikwil

  Geef mij DDS maar. Is van alle markten thuis. Je hebt er Tim, waar ik het zelden mee eens ben. Maar ik hoor graag een ander geluid. DDS is geen NPO waar je steeds het zelfde linkse geluid hoort.

  Schimmelhoedje!!!! Zijn hooft alleen al. Brrrrr.

 17. Freba

  Je dochter zal toch met zo’n eikeltje thuiskomen en het ergste moet dan nog komen; zwanger worden van een dwergje met koninklijke aspiraties. En dan op kraamvisite komen en verplicht roepen, omdat het je dochter is, wat een mooi (klein) mensje. Ik zou onmiddellijk reizen naar Belgie voor de “Zelfmoordpil”.

 18. Lex

  Ach wie neemt schimmel piemel nog serieus.

  Echt zoon linkse kwal van het ergste soort. Net als Erik clownhaan ook zoon vreselijke linkse kwal van het ergste soort.

  Vraag me af hoe deze gesels ooit bij de omroep terecht zijn gekomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.