Niemand wil een nieuw permanent kamp op Lesbos, maar ‘Moria 2.0’ komt er toch!

Eilandbewoners willen geen nieuw kamp. Asielzoekers willen geen nieuw kamp. Iedereen weet dat het nieuwe kamp zo weer zal afbranden, maar toch drukt de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis zijn plan door. En of de rest van Europa ook even wil helpen!

In kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zaten zo’n 13.000 vluchtelingen. Er was maar plek voor 3.000 man dus dat was toen al een onmenselijke situatie. Daar kwam geen hulp voor en er werd praktisch niets aan gedaan. Jarenlang hebben die eilandbewoners moeten toekijken hoe zij hun eiland zagen aftakelen. Natuurlijk willen die niet opnieuw zo’n kamp!

En die vluchtelingen hebben dit ook niet gewild of kunnen voorzien. Ze moeten in de meeste gevallen nog steeds gewoon worden teruggestuurd maar dat hoeft echt niet op de manier zoals ze al die tijd behandeld zijn. Dus wat gaat zo’n nieuw kamp nou precies toevoegen? ‘Ja, maar dit keer gaan we de procedure ook echt uitvoeren!’ Is dat het signaal van de Griekse regering?

En dat willen ze dan doen op precies dezelfde plek, bij die mensen die er jarenlang een zeer negatieve ervaring mee hebben gehad. Als die vluchtelingen het straks zelf niet in de fik steken dan doe die eilandbewoners het wel. Dit is toch vragen om problemen?

En dan blijken er onder de huidige vluchtelingen op het eiland ook nog eens coronabesmettingen tussen te zitten. En een aantal vluchtelingen is van de radar verdwenen. Dat kon wel eens tot opstootjes gaan leiden, nog voor de eerste paal van dat nieuwe kamp in de grond is geslagen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. M.Dikker

  Allemaal terug naar huis! Dat is het beste voor iedereen.

 2. Mogguh

  Wat een tragedie voor de mensen op Lesbos, de bewoners dan hè van dit eiland, niet die asiel parasieten!

  1. Logica

   Een nieuw kamp is absoluut geen oplossing. We kunnen iedereen opnemen maar dat is ookbgeen oplossing. Binnen een week staan er weer 13000 en hen je weer hetzelfde probleem.

   Deze mensen moeten gewoon terug of moeten worden opgenomen door islamitische landen. Eigenlijk zegt het wel wat dat deze mensen west Europa verkiezen boven opvang in een land die hun cultuur deelt.

 3. Lex

  Geoof mij nu maar binnen een week de 2e vluchtelingen kamp dat in de hens gaat.

  Ze hebben nu ontdekt hoe ze het kunnen afdwingen gewoon de boel in de hens steken.

  Makkelijker kunnen ze het niet maken. Dus zullen alle vluchtelingen kampen een permanenten brandweer paraat moeten hebben + bewaking.

 4. yellow thread street

  Niemand heeft blijkbaar het lef en de durf om dit kansloze criminele tuig voorgoed uit Europa te verwijderen.
  Ze zijn met de boot gekomen en de terugweg kan op dezelfde manier.
  Zet ze maar af voor de kust van Algerije daar is ruimte genoeg.
  Blijf dit structureel doen, eens zullen ze dan vanzelf ophouden.
  Dit tuig heeft niets te zoeken in Europa, werken doen ze toch niet, het enigste wat ze kunnen is jatten en met messen steken.
  Eén gelukszoeker kost de maatschappij 30.000 Euro per jaar, en dit jaar op jaar, dit is meer geld dan waar een modaal gezin het mee moet doen.

  1. Canta

   yellow thread street
   Gezien je uitspraken moet ik er natuurlijk van uitgaan dat je deze conclusies hebt getrokken na uitgebreid onderzoek.
   Crimineel tuig dat niet werkt, die alleen kunnen jatten en met messen steken.
   Kun je mij een verslag van jouw uitgebreide onderzoek geven?

   1. Grasmaaier

    Volgens akela Canta behoort de hele wereld die het minder heeft dan de gemiddelde Nederlander met zijn volgevreten pens, tot de zielige doelgroep ‘vluchtelingen’ die zij graag met open armen wil opvangen.

    Anderhalf miljard mensen moeten we inderdaad wel kunnen bergen in ons land.

    1. Canta

     Grasmaaier
     Je geeft wel commentaar maar gaat niet in op wat ik schrijf. Want ja, al die kreten die er worden geuit over de vluchtelingen, komen uit een grote duim.
     Niets is gebaseerd op degelijk onderzoek dus dan haal je de duim erbij.
     Ik zou zeggen, Grasmaaier, ga eens een maandje op vakantie naar Jemen
     of Syrië. Want jarenlang in de bombardementen zitten is voor jou kennelijk een fluitje van een cent. Daar moet je niet over zeuren.
     Maar ja, jij bent natuurlijk een enorme held!!!!

     1. M.Dikker

      De grap is dat de vluchtelingen vaak naar land van herkomst op vakantie gaan als ze zich eenmaal in Europa hebben ingenesteld.

     2. M.Dikker

      En nog iets: wat hebben die arme Grieken misdaan die op Lesbos wonen? Is het hun schuld dat er in de meeste islamitische landen hommeles is?

     3. Grasmaaier

      Mijn standpunt is dat vluchtelingen / immigranten / gelukszoekers in de REGIO opgevangen dienen te worden, waarvoor wij -met onze volgevreten pens- ruimhartig zullen doneren zodat de nodige faciliteiten geschapen en ingericht kunnen worden.

      Er zijn op de wereld altijd veel oorlogen en gewapende conflicten gaande, onderdrukkende dictators en moordlustige regimes aanwezig. En dat zal tot in alle oneindigheid doorgaan.

      Alleen een volslagen idioot -of gehersenspoelde tante als jij- kan denken dat wij daarvoor eeuwig als afvoerputje/opvang kunnen fungeren. Dat kunnen wij niet: niet in economisch-, financieel-, cultureel-, sociaal- en maatschappelijk opzicht. Jij laat je uitsluitend leiden door je zieligheids- en zorghormonen.

      Daarom: Europese buitengrenzen en eigen landsgrenzen dicht voor gelukszoekers, vluchtelingen en ander immigrerend volk. We hebben onvoldoende huizen en onvoldoende banen.

     4. M.Dikker

      Canta lijkt er geen problemen mee te hebben dat statushouders voorrang krijgen op sociale huurwoningen en jongeren, die hier altijd belastingen en premies betaald hebben en die jaren op de wachtlijst staan, nog maar een jaartje of 10/15 moeten wachten. Discriminatie!

   2. yellow thread street

    Dat kan zonder meer.
    Maar als je zelf geen oogkleppen op zou hebben zou dat helemaal niet nodig zijn.
    Noem eens een paar voorbeelden van een succesdobberaar, lastig he.
    Het is niets anders dan tuig dat zelfs niet de intentie heeft om onze taal te leren.
    Het enigste wat ze willen hebben is een gratis huis geschikt voor een groot gezin, een uitkering voor de rest van hun leven, en gratis zorg.
    Die gasten op Lesbos zijn volledig doorgedraaid, knettergek in hun hoofd, ze zijn namelijk opgevoed met oorlog en geweld.

    1. Canta

     yellow thread street
     Ik vraag jou om een verslag van jouw uitgebreide onderzoek en dan antwoord jij “Dat kan zonder meer”. Waar is het dan???? Je komt weer met dezelfde aantijgingen zonder enige onderbouwing en probeert de vraag om te draaien.
     Dat is vaak de tactiek van iemand die GEEN antwoord heeft.
     Zonder onderzoek zijn dus jouw beweringen op NIETS gebaseerd en bijzonder ongeloofwaardig.

   3. homefront

    Uiteraard heeft canta wél onderzoek gedaan, toch?

    1. M.Dikker

     Nou, dat was niet best dan.

    2. Canta

     homefront

     Wel eens meegekregen wat er in Syrië aan de hand is?
     Wel eens meegekregen wat er in Jemen aan de hand is?
     Kennelijk is dat voor jou niet genoeg om te begrijpen dat men daar in een uitzichtloze situatie zit.
     Die mondkapjes moeten voor je mond hoor, niet voor je ogen!!!

 5. Sabreur

  We hebben in Griekenland maar 1 soort kamp nodig en dat betreft de bevoorrading van de marine, die de zee schoonveegt van de illegale invasie uit Afrika en Azië.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 6. Heras

  Ja ,vind ik ook. Terug naar huis.
  Dit is zo destructief voor de illegalen en voor europa. Maar ja, een mensenleven telt niet. Alleen het geld.

 7. Blondie

  Prachtig, deze EU brengt ons Nederlanders alleen maar narigheid, of heeft iemand een positief punt wat nog moet komen

  Stop met Schengen.

  NEXIT

  1. M.Dikker

   Amen!

 8. Ritter

  Tecnnisch zijn het asielzoekers waarvan de meeste illegale migranten zijn en geen “vluchtelingen”.

 9. 56RdK

  “En die vluchtelingen hebben dit ook niet gewild of kunnen voorzien.”

  Wout, ten eerste zijn het geen vluchtelingen, maar economische gelukszoekers, die via hun dure Iphones of Ipads verhalen hebben gehoord of hebben gelezen dat je bijvoorbeeld in Nederland met gezang wordt onthaald door een stelletje domme mutsen die denken te deugen, vervolgens dat je in een kamp wordt geplaatst met een eigen bed en veel vrijheden, dat je er wekelijks geld van de overheid krijgt om louter leuke dingen mee te doen, dat als je langer dan zoveel tijd in zo’n opvang zit je honderden euro’s kan ontvangen, dat indien je geen recht hebt op verblijf te gewoon kan blijven, ja, er zelfs onderdak voor je wordt geregeld én je wederom je geld toekrijgt!
  En als je wel mag blijven krijg je een vierkamerwoning mét tuin zodat de familie over kan komen en tevens hier kan blijven. Dat je zonder te hoeven werken je maandelijks van geld wordt voorzien, dat je ziekenkosten, huur woning en alles wat daarmee te maken heeft levenslang voor jou én inmiddels gearriveerde familie wordt voldaan,
  dat je na het verkrijgen van je verblijfsvergunning lekker maanden lang op een door de overheid betaalde vakantie kan gaan. Én dat men zich aanpast aan jouw cultuur en eisen.

  Dus Wout, hoezo vluchtelingen??

  1. Beukman

   De kille leugenachtige maar bovenal harteloze toon van 56RdK roept associaties op met wat de pers in 1933 schreef over joden die het gore lef hadden gehad om H1tler-Duitsland uit te vluchten.

   Nederland kaatst vele Joden terug. Wat is men begonnen!

   Het leidde tot razzia’s en klopjachten door onze Vreemdelingenpolitie om de gevluchte joden op te pakken en terug te sturen, om daar alsnog in de concentratiekampen te worden gestopt.
   Gelukkig ging Nederland zelf ook snel wat van die kampen opzetten om deze joodse gelukszoekers in op te bergen.

   Lees hier het originele bericht uit ’33:
   delpher.nl/nl/kranten/view?coll=ddd&identifier=ddd:010850328:mpeg21:a0060

   1. homefront

    Ik zie dat beukman graag zijn fetisj over het derde rijk van stal haalt

    1. ervi

     Beukman is een provocateur die graag op valselijke manieren anderen woorden in de mond wil leggen. Zo ook gisteren, toen 56 over Lodewijk Asscher schreef, en Beuktr@l een framepoging deed door over Asschers grootvader te beginnen.
     De kunst heeft hij afgekeken van zijn idool, de oppertr@l Stern.

   2. M.Dikker

    Beantwoord eens 1 vraag (als je durft): De vluchtelingen gaat het erom dat ze veilig zijn (volgens mij komt het merendeel uit landen die al veilig zijn, maar a lah). Zijn ze in Griekenland niet veilig?

    1. Beukman

     Ik ging onder andere in op deze schandalige opmerkingen van 56Rdk, Dik:

     Wout, ten eerste zijn het geen vluchtelingen, maar economische gelukszoekers, die via hun dure Iphones of Ipads verhalen hebben gehoord of hebben gelezen dat je bijvoorbeeld in Nederland met gezang wordt onthaald door een stelletje domme mutsen die denken te deugen, vervolgens dat je in een kamp wordt geplaatst met een eigen bed en veel vrijheden, dat je er wekelijks geld van de overheid krijgt om louter leuke dingen mee te doen, dat als je langer dan zoveel tijd in zo’n opvang zit je honderden euro’s kan ontvangen, dat indien je geen recht hebt op verblijf te gewoon kan blijven, ja, er zelfs onderdak voor je wordt geregeld én je wederom je geld toekrijgt!

     Natuurlijk is het niet politiek correct om een vergelijking te maken met de joden die in ’33 naar Nederland vluchtten, en over wie op een vergelijkbare wijze werd geschreven. Dat moet dan maar. Ik ben sowieso niet van de politieke correctheid. Als ik jou was, zou ik me eerder druk maken over de woorden van 56Rdk zelf dan over de vergelijking.

     Om op jouw vraag terug te komen: nee, die mensen in die kampen beschrijven het als “De Hel”. Ze zijn daar niet veilig, ze sterven aan rottige ziektes, kinderen worden misbruikt. De situatie is uitzichtloos.

     Goedmensen als 56Rdk geven vanuit hun luie stoel hun onbarmharige en van iedere menselijkheid gespeend commentaar. Typisch dat men pas op de achterste benen gaat staan als ik de lezer een spiegel voorhoud.

     1. M.Dikker

      Natuurlijk beschrijven ze het als de hel. Dit is niet wat ze willen.

     2. Beukman

      Ze beschrijven het als de Hel omdat het de Hel is, Dik.

      Veel van deze mensen zijn gevlucht voor de oorlog, hebben kinderen verloren, vreselijke ellende meegemaakt.
      Ze zitten nu al jaren opgepropt in een stinkend kamp in Griekenland, met 18 keer zoveel als er capaciteit is, lijden kou en honger, gaan dood aan ziektes. Er zijn ook kinderen alleen, omdat hun ouders zijn doodgeschoten, doodgebombardeerd of doodverdronken. Die kinderen worden misbruikt door hulpverleners, missen hun ouders.

      Maar wat schrijft de superieure Goedmens 56Rdk vanuit zijn gerieflijke onderkomen:

      ten eerste zijn het geen vluchtelingen, maar economische gelukszoekers, die via hun dure Iphones of Ipads verhalen hebben gehoord of hebben gelezen dat je bijvoorbeeld in Nederland met gezang wordt onthaald door een stelletje domme mutsen die denken te deugen, vervolgens dat je in een kamp wordt geplaatst met een eigen bed en veel vrijheden, dat je er wekelijks geld van de overheid krijgt om louter leuke dingen mee te doen, dat als je langer dan zoveel tijd in zo’n opvang zit je honderden euro’s kan ontvangen, dat indien je geen recht hebt op verblijf te gewoon kan blijven, ja, er zelfs onderdak voor je wordt geregeld én je wederom je geld toekrijgt!.

     3. homefront

      Veel oorlogen zijn alweer voorbij…

   3. Grasmaaier

    Deze Godwin had je gisteravond al geplaatst, Beukman.

    Als je jezelf zo integraal gaat herhalen, moet je oppassen. Nare ziektes als Alzheimer beginnen zo.

    1. Beukman

     Het is geen Godwin, maaier, maar een vergelijking met hoe er in 1939 werd geschreven over joodse gelukszoekers die het hadden gewaagd om – vaak zelfs zonder de juiste papieren!!!!!! – naar Nederland te trekken, terwijl ze rechtmatig thuishoorden in de Duitse concentratiekampen. De politie was ook voornemens om keihard op te treden tegen Nederlanders die dergelijke joden in hun huis verstopten.

     En verder lees ik hier voortdurend dezelfde berichten van jouw hand, zij het met andere woorden. Dus wat nou “Altzheimer”.

     1. M.Dikker

      De Joden waren geen gelukszoekers dwaas! Die mensen moesten vluchten voor hun leven! Met de hedendaagse gelukszoekers ligt dan anders; ze zijn al veilig in Griekenland!!!!

    2. Canta

     Grasmaaier
     Bij mensen met een bord voor de kop, zoals jij, moet je af en toe dingen herhalen, hoewel nu blijkt dat dat bord zo dik is, dat er geen doorkomen aan is.

 10. homefront

  Nee tuurlijk niet die mensen dienen gewoon terug te worden gestuurd naar veilige landen in hun regio…..

  1. Canta

   homefront
   “Nee tuurlijk niet die mensen dienen gewoon terug te worden gestuurd naar veilige landen in hun regio….”

   Dat klinkt heel leuk hoor maar in bv Jordanië is elke 4de inwoner GEEN Jordanees.
   25% dus. Hier is dat ongeveer 6,5%.
   Waar hebben we het over???

   1. homefront

    Er komen in Nederland elk jaar een grote stad aan mensen binnen die een aanslag plegen op ons economisch, sociaal en cultureel stelsel, dus aan de voorkant beginnen en aan de achterkant nog krachtiger bewerken dat ze worden terug gestuurd naar veilige in hun omgeving liggende landen en die zijn er zat namelijk….

    Maar hier is gratis geld en een zieligheidsindustrie….

    1. Canta

     homefront
     Als al die mensen hier komen omdat hier gratis geld is, hoe kan het dan dat ik overal winkeltjes zie verschijnen van mensen met een allochtone achtergrond?
     Als ik de winkelstraat bij mij in de buurt bekijk dan zijn daar 36 winkels
     en 15 daarvan zijn in handen van allochtonen ( 41%).Terwijl ze ongeveer 6,5%van onze bevolking zijn. Wat nou, niet willen werken.

     1. homefront

      Waar zeg ik dat ze niet willen werken?
      Uitgeprocedeerden mogen 100% niet werken, net als diegene waarvan hun “asielaanvraag” nog loopt mogen 100% niet werken.
      De illegale migratiestroom is een aanslag op ons economisch, sociaal en cultureel stelsel.

 11. Duckday

  Als alle landen nu eens besluiten geen enkele vluchteling op te nemen. Ook die zogenaamde reddings boten moeten strafbaar worden en mogen nergen meer naar binnen indien er vluchtelingen opzitten. Pak die smokkelaars keihard aan ook die landen die er de gelegenheid voor geven. Stuur die vluchtelingen direct terug bij onder schepping Als deze mensen weten dat ze nooit en te nimmer binnen komen is het snel afgelopen met deze miljarden zaak. Zorg dat in de zogenaamde arme landen wat bedrijven neer gezet worden En geef geen geld aan die teroristen die het zelf in hun zak stoppen Ook die dictators afknijpen. En EUROPA sluit UW grenzen het is gewoon een fata van die half zachte bestuurders van de EU die alleen hun zakken vullen met dwaze voorstellen en alleen een wereld oorlog veroorzaken

  1. M.Dikker

   Dat zou een mooi streven zijn en heel veel vluchtelingen het leven sparen, maar dat is niet de bedoeling van de asielindustrie. Die willen er aan verdienen.

 12. Canta

  M. Dikker
  “En nog iets: wat hebben die arme Grieken misdaan die op Lesbos wonen? Is het hun schuld dat er in de meeste islamitische landen hommeles is?”

  Inderdaad zouden die mensen op Lesbos dat probleem niet op hun bordje moeten krijgen. Vandaar dat de EU hier moet inspringen. Maar dan wel allemaal, dus ook landen als Hongarije e.d. Want geen vluchtelingen opvangen, dan ook geen subsidies meer.

  1. M.Dikker

   Orban heeft gezegd dat niemand hem kan verplichten om nationale zelfmoord te plegen. Want dat is wat het is.

   1. Canta

    M.Dikker
    Ja wanneer hij geen EU-subsidies meer krijgt zal dat waarschijnlijk de nationale zelfmoord zijn.
    Hij krijgt de meeste subsidies van de hele EU. Grappig dat er hier wel wordt gekankerd op wat die vluchtelingen ons kosten en dat ik niemand hoor over
    Orban die ons heel veel geld kost en daar NIETS tegenover wil stellen.
    De eigenschappen die hier dus aan de vluchtelingen worden toegeschreven ( uit de duim gezogen), namelijk handje ophouden, is juist wat Orban doet.
    Waarom hoor ik daar niemand over?

    1. homefront

     “Orban die ons heel veel geld kost en daar NIETS tegenover wil stellen.”

     Orban kost ons geld?!! huh de EU kost ons mil-jar-den

     1. M.Dikker

      @homefront. Het kost ons niet alleen verschrikkelijk veel geld, maar ook onze soevereiniteit.

    2. M.Dikker

     Ik heb daar geen oordeel over, omdat ik sowieso tegen die vermaledijde EU ben en zo gauw mogelijk NEXIT wil! De EEG voldeed prima.

    3. PG

     Daar hoor je niemand over omdat de EU ons al helemaal niet aanstaat mbt migratie.
     Wat een drama. Hongarije heeft gewoon gelijk. Moesten we als Nederland een voorbeeld aan nemen.

     Dat past waarschijnlijk niet in jouw wereldbeeld…jammer dan 😉

  2. M.Dikker

   De asielzoekersindustrie is een leuk verdienmodel geworden. Schandalig deze mensenhandel!

  3. homefront

   De Eu moet helemaal niets, het is natuurlijk chantage als je landen geen subsidies meer gaat geven, daarnaast zouden de landen de EU geen stuiver meer moeten geven.
   De EU moet iedereen terug sturen naar veilige omringende landen in hun regio….de EU haalt ze binnen en landen zelf betalen zich helemaal het lep lazarus……

   1. M.Dikker

    Precies. En alles is er doorgedrukt.

   2. Canta

    homefront
    “De Eu moet helemaal niets, het is natuurlijk chantage als je landen geen subsidies meer gaat geven”.
    Wel eens gehoord van rechten en plichten?
    Als Hongarije zich bij de EU aansluit ( een vrije keuze) dan zal hij zich ook aan de regels moeten houden. Wat Orban echter wil is wel zijn handje ophouden maar er niets tegenover stellen. Dan moet hij uit de EU stappen. Dan heeft hij geen plichten meer, maar ook geen rechten.

    1. homefront

     Referendum over EU-grondwet in Nederland
     01-06-2005

     In een raadplegend referendum heeft het Nederlandse electoraat zich op 1 juni 2005 uitgesproken tegen een Europese grondwet.
     Volgens de uitslag was 61,5 procent tegen en 38,5 procent vóór. De opkomst bij dit referendum was 63,3 procent.

     De EU is een gedrocht….met je rechten en plichten…

     Uiteraard ben ik voor een nexit daarmee stel je namelijk de soevereiniteit van een land veilig, de EU is een trainerende organisatie..

     1. Canta

      homefront
      Via een enquête in de UK is gebleken dat als de Britten nu konden stemmen over Brexit, deze verloren zou hebben. Men was volkomen fout voorgelicht over de consequenties.
      Maar ook omdat de jongeren dan wel zouden komen opdagen. Die wilden wel in de EU blijven maar dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen.
      De voorstemmers hebben gestemd op heimwee, heimwee naar toen Britten nog een wereldmacht was en niet doorhebben dat van het land van “Hope en Glory” alleen de hoop nog over is.
      Ook hier heeft men niet door wat de consequenties zijn ( wat het ons gaat kosten) wanneer we uit de EU zouden stappen.

     2. Grasmaaier

      Deze ultralinks quatsch die Canta van verdachte websites heeft geplukt, is niet alleen gedateerd maar ook gelogen.

      De Britten hebben voor de tweede keer gestemd en toen won leave het ook.

  4. PG

   De EU moet JUIST het voorbeeld van Hongarije volgen. Niets er bij

   Echter; Nederland kan natuurlijk helpen….maar alles maar hier naartoe halen?
   Ik zie de noodzaak totaal niet. Waarom? Leg dat eens uit. Het midden oosten is groot, met veel veilige plekken. Waarom niet daar helpen? Ik verbaas mij er steeds weer over dat we hier in Europa/Nederland steeds maar denken dat het goed is om alles hier heen te halen. Het tegendeel is allang aangetoond.
   We kunnen deze mensen beter veilig en netjes plaatsen en helpen in de eigen regio.

 13. halo1

  Zolang we met die naieve wereldvreemde vluchtelingen-verdragen zitten opgescheept.. zal dit gevecht altijd blijven bestaan. We zijn rijk geworden..en anderen proberen daarvan te profiteren.. net als de muizen in het kaaspakhuis.

 14. Canta

  Grasmaaier
  Heb jij je ooit wel eens het volgende afgevraagd ( waarschijnlijk niet):
  Nederland wordt al jaren gebombardeerd. Daardoor is er ook nauwelijks iets
  te eten. Je kinderen praten niet meer door een angst-trauma.
  De helft van je huis is ingestort door de bombardementen maar je kan nergens anders heen dus moet je in de ruïne slapen.
  Jij vraagt je dan niet af, waarom doet de wereld om ons heen niets?
  Nee, waarschijnlijk niet, jij bent die held die dat allemaal wel aankan!

  1. Grasmaaier

   Canta, behalve in Jemen en Syrie zijn er ook nog oorlogen, onlusten, terroristische acties en/of onderdrukking in Soedan, Irak, Congo-Kinshasa, Zuid Soedan, Palestina, Bangladesh/Myanmar, Centraal-Afrikaanse Republiek, Venezuela, Congo, Somalie, Afghanistan, Iran en waarschijnlijk nog een tiental andere hellholes.

   En dan heb ik het nog niet over de landen waar vrede heerst maar grote armoede is: die gelukszoekers komen ook graag deze kant op. Samen met de vluchtelingen en onderdrukten uit genoemde landen, enkele honderden miljoenen mensen die in aanmerking komen voor toegang tot Nederland.

   Jij discrimineert als je er slechts enkele duizenden toelaat en de rest in de kou laat staan. Maar jij bent dan ook knettergek, aangezien jij denkt dat je de hele wereld kunt opvangen en redden.

   In de psychiatrie wordt zoiets al gauw gediagnosticeerd als een messias-complex.

   1. Canta

    Grasmaaier
    Ja, klopt, er is veel ellende op de wereld ( vandaar dat we wel eens wat minder zouden kunnen kankeren over ons land) en wij kunnen al die ellende niet oplossen. Maar doen wat we kunnen is wel een mogelijkheid.
    Jij vindt kennelijk, als ze niet allemaal geholpen kunnen worden dan maar niemand helpen. Dus wanneer je 10 mensen in moeilijkheden in het water ziet dan denk jij, ik kan ze er niet alle 10 uithalen dus probeer ik ook maar niet om er 1 uit te halen. Laat ze dan maar alle 10 verzuipen.

    1. M.Dikker

     Het probleem beste Canta, is dat we met het binnen halen van de vluchtelingen, ook hun problemen importeren. Ik denk dat het niet uit de kast moeten komen bij de AZC’s daar een goed voorbeeld van is. Een beetje egoïstisch om niet naar de toekomst van onze eigen kinderen te kijken! Die kunnen er ook niks aan doen dat hun wiegje hier heeft gestaan.

     1. Canta

      M.Dikker
      Dan heb je gemist dat, via een enquête onder kinderen, onze kinderen het meest gelukkig zijn.

    2. Grasmaaier

     Canta, je simplistische kijk op de wereld leidt er toe dat je niet verder kunt kijken dan je neus lang is.

     Zelfs een debiel kan bedenken dat als het in de fik steken van je tentenkamp succes oplevert, dit als druk- en chantagemiddel op brede schaal en steeds opnieuw ingezet zal worden. Wat in essentie hetzelfde is als de poorten naar Europa opnieuw open zetten. Lees eens ‘Het opmerkelijke einde van Europa’ (over immigratie, identiteit en islam) van Dougla*s Murra*y, misschien dat je ogen dan op een klein kiertje open gaan.

     Zoals eerder gezegd: opvang in de regio en geen immigrant er meer in.

     1. Canta

      Grasmaaier
      Tekenend dat je volkomen voorbij gaat aan het feit dat wij kunnen helpen zover mogelijk.
      Dus als die 10 mensen in het water aan het verzuipen zijn dan zeg jij, die mensen wonen er vlak naast, laat die maar proberen ze uit het water te halen. Mij voor simplistisch uitmaken is niet meer dan de indruk proberen te wekken alsof jij het allemaal heel intelligent bekijkt. Lukt niet!!!
      Welk argument je ook mee komt, het is allemaal gebaseerd op egoïsme.
      Maar dat zie je wel vaker: degene die het meest hebben ( wij) zijn het minst bereid om te delen en degen die weinig hebben delen wel.

     2. Grasmaaier

      Je hebt 100% gelijk Canta: ik ben een ongevoelige egoist en niet bereid te delen met degenen die weinig hebben. Zo goed?

      Jij bent niet in staat tot debatteren en komt steeds met dezelfde onzin terug zonder dat je ingaat op wat ik zeg.

      Om het kort te sluiten: ik wil geen immigranten van welke soort (vluchteling of gelukszoeker) dan ook, ik voel me er op geen enkele wijze voor verantwoordelijk en ik heb totaal geen medelijden met ze. Duidelijk?

      Jij wordt aangestuurd door extreemlinkse brainwashing die ver van de realiteit staat en gecoordineerd wordt door je hormonen die permanent op het sein ‘zielig & hulpbehoevend’ staan. Wentel je daar nu maar in, want als deugmens voel je je daarbij het lekkerst.

     3. Canta

      Grasmaaier
      Jij wordt aangestuurd door extreemlinkse brainwashing die ver van de realiteit staat en gecoordineerd wordt door je hormonen die permanent op het sein ‘zielig & hulpbehoevend’ staan. Wentel je daar nu maar in, want als deugmens voel je je daarbij het lekkers.

      Ten eerste heb je kennelijk geen idee wat EXTREEM links is. Bovendien ook nog zo kortzichtig dat, wanneer een iemand anders denkt dan jij, dan moet dat wel brainwashing zijn en en geleid door de hormonen.
      Want alleen jij denkt natuurlijk redelijk.
      Het woord “deugmens” is ook wel grappig want daarmee zeg je dat wat jij doet NIET DEUGT.

     4. Grasmaaier

      “Het woord “deugmens” is ook wel grappig want daarmee zeg je dat wat jij doet NIET DEUGT.”

      Nee, tante Betje: deugmens slaat op iemand die denkt en handelt vanuit de behoeftebevrediging om ten koste van alles te deugen: daaraan ten grondslag ligt het politiek correcte dwangdenken dat alle rationaliteit oplost en forceert om geheel binnen de uitgestippelde linkse lijntjes te kleuren op straffe van excommunicatie, ofwel uitstoting uit de linkse kudde.

      En inderdaad: jij wordt geleid door je vrouwelijke hormonen die een sensor hebben voor zieligheid, hulpbehoevendheid en zorg. Wil je dat soms ontkennen?

    3. Ernest Stern

     “Dus wanneer je 10 mensen in moeilijkheden in het water ziet dan denk jij, ik kan ze er niet alle 10 uithalen dus probeer ik ook maar niet om er 1 uit te halen. Laat ze dan maar alle 10 verzuipen.”

     Raak!

     1. Grasmaaier

      Onzinnig, niet ter zake doende, irrationeel en geforceerd voorbeeld.

      Natuurlijk dat jij dat ‘raak’ vindt.

  2. M.Dikker

   Canta, ik vraag me weleens af: weet jij hoe het de blanke boeren in Zuid-Afrika vergaat? Dat doet je niks? Die zijn nog veel onmenselijker af dan de vluchtelingen in Griekenland. Maar ja, blanken hé; dan is het niet zo erg.

   1. Ernest Stern

    Ik denk dat de vluchtelingen graag met het lot van de boeren in Zuid Afrika zouden willen ruilen.

    1. M.Dikker

     Je bent echt niet goed als je zoiets beweert! Maar daar was ik al eerder achter. Reageer a.u.b. niet meer op mij; ik word onpasselijk van jou.

 15. Canta

  M Dikker
  “De Joden waren geen gelukszoekers dwaas! Die mensen moesten vluchten voor hun leven”!
  Ja dat zeggen we nu, omdat we nu weten wat er daarna gebeurde. Toen, in de jaren ’30 zag men hen, net zoals er nu door sommigen naar de vluchtelingen gekeken wordt, als gelukzoekers.

 16. 56RdK

  @Beuk, wellicht heb ik het wat gechargeerd maar ik heb toch het idee dat ik voor meer dan 90% geen onwaarheid heb neergezet.

  Ten aanzien van WO II: wat toen met de joden is gedaan (en niet alleen hun) is zo vreselijk dat dit niet te bevatten is, niet onder woorden te brengen. Maar kan in het totaal niet met de huidige migratiestromen worden vergeleken, ergo het is ronduit schofterig om dat te doen! En uitermate respectloos naar a l e slachtoffers van WOII!

  1. Canta

   56RdK
   “Ten aanzien van WO II: wat toen met de joden is gedaan (en niet alleen hun) is zo vreselijk dat dit niet te bevatten is, niet onder woorden te brengen. Maar kan in het totaal niet met de huidige migratiestromen worden vergeleken, ergo het is ronduit schofterig om dat te doen! En uitermate respectloos naar a l e slachtoffers van WOII!”

   Nee, het is NIET respectloos om dit met te vergelijken met wat de Joden is aangedaan
   en ik mag dat, als Joodse, zeggen.
   Er zijn vele vormen van ellende en het is onmenselijk om je hoofd weg te draaien.
   Iets wat ook in WOll door menigeen is gedaan.

   1. M.Dikker

    Nee, jij mag dat, ook als Joodse, niet zeggen!

 17. Canta

  Deze ultralinks quatsch die Canta van verdachte websites heeft geplukt, is niet alleen gedateerd maar ook gelogen.
  De Britten hebben voor de tweede keer gestemd en toen won leave het ook.

  Nou dan is de “business insider”zeker ook al niet te vertrouwen want daar is de uitslag van een schaduwreferendum 55,3% tegen Brexit en 44,7% voor.
  Maar ja, het is duidelijk dat jij denkt alles beter te weten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.