Oh kijk! PvdA’er Asscher ziet in coronacrisis kans voor overheid om meer, meer, meer macht te grijpen

In het FD zegt Lodewijk Asscher vandaag dat de coronacrisis bewijst dat de overheid de regie nóg meer in handen moet nemen. En uiteraard, zegt hij daarbij, is links daartoe beter in staat dan de middenpartij de VVD.

“We komen uit een tijd waarin te vaak werd gezegd: ‘het individu is de oplossing, de overheid is het probleem.’ Maar nu blijkt dat als je geconfronteerd wordt met een collectief probleem zoals een pandemie, je de overheid als bondgenoot keihard nodig hebt,” aldus de PvdA-leider. Hetzelfde geldt in mijn ogen voor de klimaatcrisis en de ongelijke verdeling tussen arm en rijk.

Laat dit even goed op je inwerken. Asscher begint met een verhaal over hoe de pandemie bewijst dat een sterke overheid ‘nuttig’ is, maar vervolgens sleept hij daar twee volkomen andere onderwerpen bij; onderwerpen, trouwens, die in hun aard onoplosbaar zijn. Want: het klimaat verandert altijd, en er is altijd een inkomensverschil geweest en die zal er ook altijd zijn.

Met andere woorden, als het aan Asscher ligt moet de overheid altijd meer, meer, meer macht krijgen. De ‘pandemie’ is slechts een middel om dat voor elkaar te krijgen. Niet meer, niet minder.

Nou verwacht je niet anders van een socialist, wat Asscher nou eenmaal is — hoewel daar wel bij gezegd moet worden dat het zelfs voor een socialist ontzettend opportunistisch is om de angst voor een virus op deze manier te misbruiken. Maar goed, zelfs dat is niet schokkend als zodanig. Zo rolt extreemlinks nu eenmaal.

Wat wél schokkend is, is dat zogenaamde, zelfverklaarde ‘liberalen’ precies hetzelfde doen.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Zo rolt extreemlinks nu eenmaal.

  Wat wél schokkend is, is dat zogenaamde, zelfverklaarde ‘liberalen’ precies hetzelfde doen.

  DDS bakt ze weer bruin 🙂 :):)

 2. Gebande3

  Teletekst:

  “Nieuwe minister eerst langs Kamer”

  De Tweede Kamer moet bewindslieden in spé ondervragen voordat de koning hen installeert,vinden D66 en GroenLinks.
  De PVV steunt het plan en komt vandaag zelf met een voorstel om de spreektijd van ministers in de Kamer te beperken.

  (DDS modus aan)
  PVV WIL MINISTERS MONDDOOD MAKEN

  1. Logica

   In het begin was je humor nog wel leuk. Nu begint het flauw te worden. Nietszeggend was het al maar dat mag bij humor.

 3. Henk Albarda

  Allemaal heel grappige lege ballonnen.

  Hoewel ik de peilingen heb afgeschreven als chronisch en structureel onbetrouwbaar en uitsluitend in gebruik om de fake mening van groen links communisten als beukman, brandebok en anderen te bevestigen, maak ik er nu graag misbruik van.

  Tussen begin 2018 en heden hebben de linkse partijen, incl D66, uitsluitend zetels verloren, zelfs in peilingen met een vrijwel uitsluitend LINKS panel. De PvdA staat op slechts enkele zetels winst tov het eigen dieptepunt in 2017…….

  De VVD is nu op de ‘goede’ weg, raakt in kleine stapjes zetels kwijt aan de PVV en waarschijnlijk op termijn aan FvD.

  Krijgen we in het ergste geval een VVD, PvdA, CDA, Groen Links, D66, CU, SP, DENK regering, dan wordt die waarschijnlijk binnen de zittings termijn van 4 jaar afgeserveerd omdat de VVD kiezer dan alsnog in opstand komt.

  MAAR!! Zelfs MdH kan slechts moment opnames geven, dus uitsluitend de uitslag van de eerstkomende TK heeft enige waarde.

 4. Blondie

  Kijk de kogel die Fortuyn het leven benam, kwam ook van Links niet uit het Midden, niet van Rechts, maar gewoon met zeer hoge snelheid ca 1500 km/uur vanaf Links.

  Dus laten we dat nooit vergeten.

 5. .nexit2021

  Welke coronacrisis l*lt die adept over ? ” 1100 besmettingen ” per dag nu en nagenoeg geen zieken. Je moet wel volledig krankzinnig zijn om de geschapen coronacrisis als serieus probleem weg te zetten.

  Past natuurlijk perfect in de dubbele agenda burgers monddood te maken
  Het nieuwe slaven tijdperk is al lang begonnen

  1. EvertB

   De hele wereld is een groot toneelstuk, @nexit, met de doortrapte Gats, Sores, Fauci, Macron, Merkel en Rutte als hoofdrolspelers.
   Zij willen een nieuwe digitale tijdperk totstandbrengen. In die wereld is de mens een robot. Geen vrije wil, geen vrije gedachten. Geïnjecteerd met chips en vaccins die op ieder willekeurig moment geactiveerd kunnen worden in de gewenste modus. Maar zo ver hoeft het niet te komen als de Amerikanen in november massaal op Trump stemmen en de Hollanders in maart 2021 op Baudet en Wilders. Laatste kans voor de beschaving.

   1. .nexit2021

    Ietsje aangedikt maar niet ver van de waarheid👍

   2. JFU

    Helemaal mee eens, maar ik ben bang dat de meerderheid van de kiezers weer dezelfde stem uitbrengen op deze landverraders. Hardleers dus…

    1. Willem Bever

     Dan maar hopen op een wonder 🙂

 6. Wim Vreeswijk

  Dus nòg meer ambtenaren betekent nog meer regelgeving en collectieve lasten waardoor het bedrijfsleven nog minder tijd en kans krijgt om een inkomen te verwerven.

 7. rexm

  Boek over Karl Marxs heeft hij net gelezen, zeker.!!

 8. Logica

  Asscher, om ze Führer. Iedereen aan de vaccinatie straks. Wil je niet? Dan kom je niet meer in een vliegtuig, bus of tram. Geen hotel meer voor jou. De vaccinaties moeten wel gebruikt worden. De linkse vrienden gaan grof verdienen.

  1. .nexit2021

   geheel correct , wie niet meewerkt wordt buiten gesloten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.