OM haalt officier die zaak-Akwasi seponeerde, nu van andere racisme-zaak (Clarice Gargard) af

Officier van justitie Jacobien Vreekamp, die tot voor kort samenwerkte met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-voorman Mitchell Esajas, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) van een andere racisme-zaak gehaald, namelijk die van Clarice Gargard. Die ook uit diezelfde vijver vist. Het voorkomen van (de schijn van) belangenverstrengeling is toch ineens weer prioriteit geworden bij het OM!
Het is toch werkelijk onvoorstelbaar? Bij het OM zag kennelijk niemand dat er op z’n minst de schijn van belangenverstrengeling kon bestaan toen Vreekamp, met haar verleden, meebesliste over het niet vervolgen van de strafbare Akwasi. Allebei gelieerd aan KOZP? Moet gewoon kunnen!

Maar hoe totaal verbaasd ze toen bij het OM waren, zo voorzichtig zijn ze nu! Nu hebben ze ineens wél door dat het toch niet zo handig is als Vreekamp bij een andere racisme-zaak, over nog zo’n zelfde KOZP-zeikerd genaamd Clarice Gargard, mee gaat doen bij dat proces.

Als het bij Akwasi géén probleem was, waarom is het dit nu dan wel? Het OM zegt dit te doen vanwege de mensen die bedreigingen hebben geuit jegens Gargard. Die gaan natuurlijk schuimbekkend die rechtszaal uit als een pro-KOZP officier daar de eisen voor gaat staan lezen.

Er klopt toch geen snars van dat iemand met zo’n uitgesproken politieke achtergrond dit soort zaken behandelt? Zelfs al doet ze haar best om alle schijn van belangenverstrengeling weg te nemen, dan nog vertrouw je het toch niet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Cootje

  Fijn hè die echte democratische rechtsstaat !!!

  1. Yoyo

   De rechtspraak is door- en door rot in Nederland.
   Dit komt dan toevallig aan het licht, en dan haalt men bakzeil.
   Het geeft toch echt te denken.
   Flink die bezem er door heen, een schone taak, Mark R.!!

  2. henkie

   @Cootje
   Nederland is een klote land geworden, met dank aan de firma list, leugen, oplichting en bedrog, het partijkartel.

   Bananenrepubliek waar activisten die Nederland willen ondermijnen en opheffen alle ruimte en rechten krijgen. Mensen die het land in ere willen houden worden gecensureerd en vervolgd.

   Alles wordt ingezet om het grote EU project te verwezenlijken, waarna Nederland en de democratie verleden tijd zijn.

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is een ziek waanidee dat Nederland een bananenrepubliek is.

    1. Seneca

     @brandebok
     u heeft gelijk. Nederland is geen bananenrepubliek; Nederland is een bananen-
     monarchie.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, dat is het ook niet.

   2. Loelap

    Die Clarice Gargard is nota bene een Amerikaanse die hier naar toegekomen is en vervolgens de Nederlander voor rascist uitmaakt en denkt hier ons even de les te kunnen lezen.

  3. Ernest Stern

   Dit ben ik deze keer volledig met Cootje eens.

 2. Blondie

  Nederland is zoals Wilders het aangaf een corrupt land.
  Macht en recht is te koop.
  Links is de doodsteek voor de democratie in Nederland.

  Vergelijk de zaken van Wilders en deze Akwasi en schaam je dan als Rutte zijnde, dat jij de MP speel in Nederland.

  Verschrikkelijk wat Links, Nederland aan doet.

  1. EvertB

   “Vergelijk de zaken van Wilders en deze Akwasi…(…)”.

   Dat is nu juist niet de bedoeling. Beide zaken zijn uniek. Strafrecht is maatwerk.

   1. M. Brandenburg

    Ik ben het in dit geval met Evert eens en Evrt zal het met mij eens zijn dat een Wilders voor het willen van minder overlast gevende en ongewenste immigranten niet strafbaar is, maar het oproepen tot geweld en moord van onze geimporteerde nakomeling van Afrikaanse slavenhandelaren dat wel is. Het eerste zou dan ook niet hoeven worden vervolgd, want daar komt niet meer uit dan belediging en belediging word bepaald door de lengte van de tenen van de ander en om een gekrenkt gevoel zou justitie niet in werken moeten mogen worden gesteld, de ander die aantoont geweldig te zijn, en het normaal vind om dat te vermoorden waar je het niet mee eens bent een perfect moment is om een daad te stellen dat dit gedrag absoluut niet mag worden geaccepteerd.

    1. Ernest Stern

     “dat een Wilders voor het willen van minder overlast gevende en ongewenste immigranten niet strafbaar is”

     Dat was ook niet de aanklacht. Dit wensen behoort tot de vrijheid van meningsuiting, ook voor een politicus. Het oproepen om een bevolkingsgroep te verwijderen is dat wel.

     1. Factor

      etc

  2. EvertB

   “Nederland is zoals Wilders het aangaf een corrupt land.”

   Dat klopt. Maar het is ook een veilige uitspraak. Er bestaat namelijk geen land waar geen corruptie is.

   Nederland staat op een keurige 8ste plaats in de corruptie-index.

   Kijkt u maar:
   h*tps://en.m.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index

 3. PG

  Wat een soap is dat toch bij het OM.

 4. homefront

  Ja je verwacht het niet natuurlijk..

  1. Pauline Kummer

   Ik vind het leven goed hier. Je moet niet overal iets achter zoeken. Enquetes hebben aangetoond dat een grote meerderheid content is met de overheid. Zonet nog over de aanpak mbt Corona problematiek.

   1. homefront

    akwasi dient vervolgd te worden, en wat je aanhaalt is onzin..mensen zijn er klaar mee, tenzij je leugenclown Rutte natuurlijk prima vindt.
    Er is geen coronaproblematiek, wat er wel is, zijn bestuurders die disproportioneel asociaal beleid voeren wbt de corona.
    Daarnaast wenst men een cancelmaatschappij en jij vindt dit misschien prima maar de rest van de échte Nederlanders dus niet…

    1. Brenda Welsh

     Zeven jaar procederen? Zaak na zaak en dan seponeren? Wie gaat zich hierin vastbijten. Het waait over.

     1. Factor

      enz aka etc

     2. homefront

      Jammer dat jullie dat niet zeiden toen Wilders een politiek proces kreeg

   2. Henk Albarda

    Och toch racist en groen links communist Kummer, het omdraaien van feiten maakt die omdraaing nog niet waar.

    Enquetes hebben aangetoond dat Halsema af had moeten zijn getreden. Dat Akwasi had moeten zijn veroordeeld tot uitzetting wegens slavenhandel. Dat een meerderheid van Nederland eiste dat rutte een veto zou uitspreken over de miljarden aan Italie. Dat een meerderheid van Nederland eist dat Pauline Kummer naar Syrie wordt uitgezet, om dar de handjes te laten wapperen.

 5. Appelstroop

  Nou ook nog even uitzoeken waarom deze hele linkse mevrouw op zo’n belangrijke positie is terechtgekomen. Dat gaat niet perongeluk. Ze zetten ook geen pvv’er neer om asielaanvragen te beoordelen uit moslimlanden, das vragen om partijdigheid, of wekt iig de schijn ervan op.

  In een perfecte wereld zou het moeten kunnen, zou een BIJ1/DENK rechter op hetzelfde oordeel moeten komen als een PVV rechter, maar helaas, zo werkt het niet.

 6. Pieter48

  Ons kent ons. De rechtspraak blijkt nu ook wel erg corrupt. Klein verschil moet er zijn.
  Links maakt meer kapot dan dat er in 30 jaar weer te herstellen is. Herstellen is alleen mogelijk door bestuurders die alleen het lands belang willen dienen .
  En niet alleen hun linkse partij idioterie door willen drammen.

 7. LifeBuddy

  HaHaHaHa, Hoe Lomp kunnen ze bij het OM. zijn. Met deze Move, geven ze toe dat het bij Geertje Wilders een Politiek proces was en zakken door het IJs. Deze corruptie zal alleen worden opgelost als Geert Wilders gaat regeren.

 8. RPML

  Links begint op Twitter alweer ‘racisme’ te schreeuwen… de kramp als argumenten ontbreken. Van de rechtspraak mag verwacht worden dat zij onpartijdig is, of hadden ze liever een PVV’er als OvJ de zaak willen laten beoordelen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.